Mera tryfflar


Denna gång blev det Mozartkulor. Första gången jag gör dessa och enklare kan det verkligen inte bli. Nougat, mandelmassa och choklad bara så detta kan även den mest hopplösa i köket briljera med.


Sitter och njuter av lugnet och inväntar kvällens avsnitt av hemmafruarna här framför datorn. Spelar Sarah Dawn Finers julskiva för fulla muggar och barnen har precis somnat i sina sängar. Tänk att nästa vecka är det lucia! På Måndagen ska vi på luciafest på Wilmas skola, och hon ska läsa vers och allt. Herregud så sött. Känns toppen att vara tillbaka på jobbet igen och efter två veckor hemma med sjuka barn så var det en hel del att ta tag i kan man lugnt säga. Men nu börjar jag vara på banan med det mest igen så det känns toppen.

Här får ni det enkla receptet på Mozartkulorna:

200 gram nougat
200 gram mandelmassa
200 gram mörk choklad

1.Skär upp nougaten i ca 25 st små kuber som du rullar till bollar.
2. Låt stå i kylen en stund så bollarna stelnar till lite.
3. Skär upp mandelmassan i lika många bitar, tryck ut varje bit i handen, och klä in nougatkulan med.
4. Doppa kulorna i smält choklad, låt rinna av och sedan stelna på en bricka med bakplåtspapper.

Kommentarer
Postat av: Tomtefar

Ojoj dom där är goda, Carros favorit är det också hon gör dom varje jul.

2011-12-11 @ 11:11:53
Postat av: Jenny

Farligt goda är dom! Nästa gång ska jag nog testa att smaksätta med någon god likör.

2011-12-11 @ 13:22:10
URL: http://myhousemylifemywords.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0