Nya mattan och middagstips!



Nya mattan från Tine K är på plats. Den är verkligen gigantisk men jag tycker det blev SÅ BRA.
 





Kvällens middag blev en klassisk Boeuf Bourguignon.
Riktigt mustig och god blev den. Höstmat när den är som allra bäst.

Hej Torsdagkväll!

Sprakar en brasa i öppna spisen denna regniga kväll och jag är tröttare än tröttaste trött. Hade planer på att baka en smarrig chokladcheesecake ikväll men det får helt enkelt bli imorgon istället.
 
Bjussar iallafall på ett smarrigt middagstips!


Boeuf Bourguignon recept:


 1 kg nötkött, i bitar

salt & peppar

2 lökar

3 vitlöksklyftor

2 morötter

3 msk tomatpure

2,5 msk mjöl

4 dl rött vin

1 köttbuljongtärning

3 dl vatten

2 st lagerblad

1 tsk timjan

1 1/2 pkt bacon

300 gram champinjoner

Bryn köttet i smör i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Häll över i en rymlig gryta.
Skiva lök, vitlök och morötter och bryn i stekpannan tillsammans med tomatpuré. Pudra över mjölet och bryn lite innan det åker ner till köttet i grytan.
Häll på vin, timjan, lagerblad, buljongtärning och vatten och låt alltsammans puttra på spisen i minst 1 1/2 timme . När det börjar vara dags att äta så steker du bacon och champinjoner i en stekpanna och sedan ner i grytan och låt sjuda med i några minuter.

Klart!

Serveras med ris eller potatis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0