Wilmas nya rum


Sötaste överkastet ever från danska rice.


Mitt gamla skrivbord som jag hade när jag bodde hemma har fått sig ett par lager vitfärg, nu är det Wilma♥ som sitter här och målar, pärlar och skriver.



Hallå Torsdag!

Sitter hemma och väntar på att få åka bort igen, på lite mindre än en timme är vi nämligen bjudna på palt hos barnens farmor och farfar. Julia är redan där eftersom farfar ville hämta hem henne från dagis idag.

Känns superhärligt att det redan är helg för mig och barnen nu. Ikväll ska vi hämta deras kusin som ska komma och sova över här inatt, dom ska få vara uppe lite längre så vi ska se robinson och äta nåt gott tillsammans. Mys.

I helgen ska vi åka och titta på soffor, vi är ute efter en ljus tygsoffa men vet inte riktigt vilken variant det ska bli ännu. Lääängtar efter att få kasta ut våra bruna skinnsoffor. Praktiska JA. Snygga NEJ.
Lördagkväll ska vi dessutom på näringslivsgala så jag måste nog lägga manken till och försöka hitta nåt snyggt att ha på mig.

Nu ska jag ta en svängom med dammsugaren innan vi ska iväg igen.

Första snön!



Nysydda kuddfodralen med det fina tyget "svart elefant" från svenskt tenn ligger nu så fint på vår säng. Fick slita mitt hår och ta många djupa andetag i argen innan jag fick till det med dragkedjan, men skam den som ger sig, det blev riktigt bra till sist.

Hello Friday!

Igår kom den första snön till barnens stora glädje. Jag tycker också det är mysigt med den första snön men samtidigt känns det lite tungt att veta att det nu är läääänge länge tills vi ser bar mark igen. Tycker helt enkelt att vintern är lite väl lång. Dock tycker jag att den här tiden fram till Jul är otroligt mysig. 
Vintern innebär också att plocka fram vinterkläder, tända brasa i kaminen och byta till vinterdäck.
Check, check, check.
Tack och lov klämde Johan in bilarna i verkstan igår så nu behöver jag inte smyga runt på sommardäcken och vara livrädd för att vara tvungen att bromsa.

Åkte med Emil till stan idag och hämtade ut dom nya glasögonen, och han är så SÖT i sina nya brillor. Min fina prins. Nu ska jag sätta mig ner framför Idol och sen ska jag nog försöka mig på att sy ett och annat kuddfodral.
Men först en sväng till kylen för att plocka fram lite goda ostar.

Trevlig lördagkväll!


Nicolette Brunklaus



Jag har hittat lampan med stort L. Denna enormt snygga lampa skulle passa så bra in i vårt vardagsrum, den mäter maffiga 110 cm i diameter och jag är helt in love. Jag kan verkligen inte slita tankarna från den, dessvärre är priset nog så saftigt med sina 7000 kr. Försöker hitta ursäkter till varför jag verkligen borde unna mig denna, typ att jag sparar ju maaassor med pengar (och dessutom hälsa) på att jag inte är varken rökare eller snusare så en dyr lampa är ändå billig om man jämför med vad många kastar ut i pengar på lite nikotin. Men jag vet inte, det är ändå 7 papp för en lampa.

Kom hem från jobbet för en liten stund sedan och ska strax börja med kvällens middag som idag blir dessa rosépepparbiffar som ser ut att vara hur goda som helst.

Idag har vi fixat biljetter till den stora IDOL-finalen och såklart även flygbiljetter så vi tar oss dit och hem, vi åker med ett par kompisar och det ska bli sååå härligt med ett par barnfria dagar i huvudstaden. Ska definitivt boka in en afternoon tea också, den här gången i tid, så det inte är fullbokat som sist vi var iväg.

Nu ska jag sätta igång en tvättmaskin innan det är dags att börja med middagen.


Söndagmorgon

Nyduschad efter härlig sovmorgon och med frukost i magen. Grekisk yoghurt med nötter och lite flytande honung, ett par ostmackor med paprika och en kopp te. Jag älskar just frukostar, det är så totalt okomplicerat och smakar nästan alltid lika gott.

Igår sattes tulpanlökarna i backen så nu inväntar jag med spänning våren för att se om det blir några blommor eller ej. Hoppas, hoppas! Barnen har varit ute med Johan hela morgonen och kom just in alldeles rosiga om kinderna, det blåser riktigt friskt ute idag. Igårkväll klickade jag hem tyg från svenskt tenn. Jag har bestämt mig för att sy lite kuddar med det klassiska elefanttyget, ska ha ett par stycken i soffan och ett par stycken i sovrummet. Sen blir det tyg över till fler kuddfodral också och dom ska jag sälja.

Idag ska jag städa lite här hemma, är så skönt att börja veckan med ett rent och fräscht hem, blir faktiskt riktigt stressad och på dåligt humör när det är stökigt och skitigt hemma.



Endast 2 månader och 2 veckor kvar till julafton och igår köpte jag hem årets första glögg. Blev 2010 års Blossa med smak av saffran. Inte något jag tänkt öppna de närmsta veckorna direkt men nu står den här hemma iallafall.

Nu tjatar dom små om plättar så jag ska ställa mig vid spisen och fixa fram lite lunch till dom som redan hunnit vara vakna i sisådär 5 timmar.

Trevlig söndag!


Pyssel och tulpanlökar



Har haft lite dåligt med prylar till pyssel hemma sista tiden, mest torra pennor och trasiga kritor. Igår åkte jag iallafall iväg och köpte upp ett litet lager med massor av nya pennor, glitter, saxar och klistermärken.

God Lördagmorgon!

Har varit uppe med dom små ett bra tag nu, vi har tänt ljus och har det mysigt, dom sitter och pysslar och gör teckningar till sin morfar som vi ska hälsa på på sjukhuset idag. Ska strax börja med frullen, barnen har beställt smoothies och jag ser mest fram emot att äta i lugn och ro utan stress som det vanligtvis är under veckorna då man har bråttom iväg på dagis och jobb.

Köpte tulpanlökar igår som jag tänkte få ner i jorden idag, hoppas inte det är alldeles för sent bara, har tänkt i flera år att jag skulle vilja ha tulpaner men det har liksom inte blivit av, men nu så! Längtar redan till våren när dom förhoppningsvis blommar i finaste lila.

Känner mig på riktigt topphumör idag och ska även försöka hinna med ett par affärer när vi är i stan, jag är så sugen på inredning och det bara snurrar i huvudet av alla ideer och planer jag har. Nej nu börjar det vara hög tid för frukost.



Relax



En av de saker som fick följa med hem i påsen från lagerhaus i lördags. Tycker den är så fin och har även en i klarglas nere i badrummet.


Torsdagkväll och jag har precis smörjt in mina fossingar med fotcreme efter ett riktigt härligt fotbad. Fotbad är så underskattat, det är SÅ skönt och helt perfekt om man är lite frusen, man blir alldeles varm i hela kroppen av en stund med fötterna i det varma vattnet. Har även lagt ansiktsmask så jag känner mig nästan som ny nu. ;-)

Dagen har för övrigt varit bra, jobb till halv tre och sedan hämta barnen och åka hem och ta det lugnt och fixa med middagen. Ikväll har vi hälsat på barnens farmor och farfar, Wilma och Emil lekte länge på lekparken bredvid och vi andra fick oss en kopp citronte och lite ost och kex.  
Imorgon är det fredag, en dag då jag vanligtvis är ledig, denna vecka är det dock jobb eftersom jag var ledig i tisdags då barnen skulle på ögonmottagningen.

Nu ska jag krypa ner under täcket så jag är någorlunda pigg på veckans sista arbetsdag.


Vackert



Hemma på vår gård. Kan det bli vackrare?

God Onsdagkväll!

Blev ännu en hemmadag med lilla Julia, men nu är febern helt borta så imorgon är det dagis och jobb som gäller igen. Härligt!

Igår var det dags för besök på ögonmottagningen för Wilma och Emil. Det gick bra, barnen ser bra men både Wilma och Emil skelar. Emil skelar väldigt mycket och igår så blev det bestämt att han ska få glasögon för att det ska hjälpa till att "räta upp" ögat lite. Åkte direkt efter sjukhusbesöket till optikern så han fick prova ut ett par bågar. Söt som socker var han i allt han provade, han fick själv välja och det slutade det med ett par blå "bamsebågar". Han var hur nöjd som helst och det är huvudsaken.

Idag har jag och Julia tagit en ordentlig morgonpromenad sen har vi bakat morotskaka och bara myst på och pysslat lite här hemma.  Ikväll var det i vanlig ordning gympa för Wilma. Johan tog med sig Emil till badhuset så han också skulle få göra nåt skoj. Han har varit lite ledsen över att inte han får gå på gympa och simskola som Wilma gör. Inte så lätt när man är 3 år och är för liten för allt det roliga som Wilma redan hunnit börja med.

Nu ska jag göra mig redo för sängen!


Kanelbullens dag



Jag är inne i en svår te-drickar-period just nu. Under sommaren har jag väldigt svårt för att dricka varma drycker men nu när hösten är här blir det flera koppar om dagen, gillar teer med citrus, kanel och ingefära, inte nödvändigtvis tillsammans dock. Senaste tillskottet på tefronten är detta te, "nefertiti", som smakar precis lika gott som det doftar.

God Morgon Måndag!

Kanelbullens dag idag och jag är hemma och vabbar med goaste lilla Julia♥ som fick feber igårkväll. Tror faktiskt att det är tänder som spökar och vill upp för igårkväll verkade det klia och vara väldigt obehagligt i hennes mun. Idag är hon, än så länge, feberfri och jag hoppas det fortsätter så. Vi sitter just nu och myser i köket, Julia lägger pussel loch jag har precis druckit ur första tekoppen för idag. Känner mig rätt seg efter en tuff natt med ledsen lillgumma.

Ska snart bädda ner lillan i vinteråkpåsen och ta en promenad för att vakna till liv lite. Sen ska här bäddas rent i sängar och det ska bakas kanelbullar och annat gott. Har varit dåligt med fika i frysen sista tiden så nu när jag ändå är hemma så ska jag passa på att baka lite gott.

Nu ska jag inte sitta bort hela morgonen här vid datorn, ska sätta lite fart och se till att vi kommer oss ut i friska luften en stund istället. 

Gårdagens shoppingskörd



Ett par nya vinterskor från vagabond fick följa med hem igår. Stod i valet och kvalet mellan ett par nya höga skinnstövlar eller dessa lägre stövlar men eftersom jag är riktigt nöjd med dom gamla stövlar jag har så fick det bli den lägre modellen och en dosa svart skocreme för att fräscha upp mina gamla. Supernöjd!




Har länge varit ute efter ett vitt lagom stort kakfat, detta söta från indiska blev mitt för ynka 149 kr. Ett riktigt fynd. På detta ska det serveras allt från scones till kakor och godis.

God Morgon Söndag!

Hade en supermysig dag på stan med min mamma igår. Vi åkte tidigt och kom hem sent, lunchade god thaimat och fyndade lite smått & gott. Skokrämen som jag skrev om ovan gjorde verkligen mina gamla stövlar som nya igen, vilken skillnad, så nu ska jag verkligen bättra mig när det gäller att ta hand om mina skor.
Blev även lite smått & gott från lagerhouse samt ett nytt smarrigt te från théshoppen.

Nu är klockan snart nio och jag och barnen har redan varit uppe i tre timmar, dom små sitter och lägger pussel och jag har precis druckit ur min första tekopp, snart blir det frulle och sedan ska vi försöka fånga dagen. Ska ta Julia i vagnen när J vaknat och gå en liten promenad, ska även baka nåt och ikväll är det simskola för Wilma som står på schemat. Kul! 
 

Sovrum



Vårt sovrum har länge och väl varit riktigt avskalat och tråkigt, men så igårkväll så fick jag för mig att börja flytta runt på lite ljusstakar, ta ner tavlor och ändra om. Lite mysigare blev det allt, saknar bara några nya tjusiga kuddar och en pläd att lägga på sängen.




Hemnes-byrån (som även den står i vårt sovrum) från ikea som jag verkligen älskar. Tycker den är såå fin och vid nästa ikea-tripp ska det inhandlas ännu en att ha i hallen uppe.

Fredag den 1a oktober står det i almanacken idag. Wilma åkte iväg med farmor och farfar på morgonen så halva dagen har jag bara haft två barn hemma. Blev en sväng på byn med Emil och Julia, vi fikade på centrum, köpte lite godis och kollade av om det fanns nåt kul att fynda på bruket.

Vi har precis nattat tre trötta barn så nu väntar idol och en hel hög med nya tidningar. Mys. Och eftersom det är fredag så är såklart även godisskålen välfylld och bara väntar på att jag ska kasta mig över den. ;-)

Nu kallar soffan. Imorgon vankas stadstripp med mamma, längtar efter att få gå runt utan barn i affärerna!

RSS 2.0