For sale



Pernilla Wahlgrens hus är till salu. Eller hus...det är ju nästan mer som ett litet slott. Anyhow. Har man 13,5 miljoner till övers och inget att göra med pengarna så kan man ju alltid slanta upp och bosätta sig på Lidingö.
Bilden är lånad från
hemnet där det finns fler bilder att kika på.

Är hemma en sväng på lunchrast, kände inte för att sitta och snora i en lunchrestaurang idag så det fick bli gårdagens rester framför datorn här hemma istället. Men det är inte fy skam det heller.
Känns som att jag är påväg åt rätt håll, fortfarande tokförkyld men det känns lite bättre än i lördags eftermiddag då jag låg nerbäddad i sängen och var febrig iallafall. Håller tummar och tår för att jag ska kunna springa på Lördag. Ikväll ska jag försöka ta tag i att baka lite inför Julias födelsedag, det blev inte så mycket sådant gjort i helgen nämligen. 

Nu ska jag skynda mig tillbaka till jobbet och göra ett sista ryck innan det är dags för att åka och hämta hem barnen.

Early morning



Frukostfix i köket tiiiidig lördagmorgon. Och vad jag tycker om mitt kök. Vissa saker skulle jag nog ha gjort annorlunda om vi skulle renovera på nytt men i det stora hela är jag väldigt nöjd.

Har inte sovit speciellt gott inatt med täppt näsa och tjock i halsen. Gav upp strax före klockan sex och steg upp och kokade te. Rätt skönt också att stiga upp före alla andra och bara vara i lugn och ro en stund. Kan nog räkna dom gångerna det händer på ett år på en hand. Nu är dock alla barnen uppe och frukost är intagen.  

Ska ta och hoppa in i duschen, känner mig allt annat än pigg och fräsch just  nu.

Happy Lördag på er!

Förkylt fredagsmys







Fredagsmyset pågår för fullt och jag sitter med en tekopp och en ruta mörk choklad och tycker lite synd om mig själv. Det är dessa helger som är värst när man ska hålla sig ifrån onyttigheterna. Men det känns ändå som att det är värt det, man är definitivt inte lyckligare efter att ha tryckt i sig en stor påse plockgodis. I know that.

Och förkylt är det också. Det började med att jag hämtade hem en lite småhängig Julia från förskolan igår efter jobbet och nu har även jag och Emil åkt dit. Jag hoppas verkligen att det är nåt kortvarigt för på fredag har jag nämligen planer på att vara pigg och kry då vi drar iväg till Stockholm. Tycker dock att jag brukar ha en förmåga att vara krasslig då jag ska iväg någonstans. Sist vi var till huvudstaden så var det ögoninflammation och bihåleinflammation som jag lyckats dra på mig. Men nu ska jag inte måla fan på väggen, det är trots allt en hel vecka kvar.

Helgens planer är att fixa lite inför vår minsta sessas födelsedag på torsdag. Det ska bakas och inhandlas presenter så jag slipper stå och stressa som en galning kvällen före. Fönsterputsning hade jag också tänkt hinna med men det återstår att se hur det blir med den saken. Nu ska jag surfa runt och leta lite inspiration till fina presenter och gott fika. Man kan ju alltid drömma om godsaker fastän man inte ska äta dom :-)

Ha en härlig Fredagkväll nu allihopa!


Torsdag morgon

Dricker te och laddar för dagen. Har precis skickat iväg Wilma med skoltaxin. Jisses vad tiden går, nyss var hon bebis och nu åker hon skolskjuts själv till SKOLAN. Nu påklädning och sedan jaga ut mina andra busfrön till bilen. Torsdag och veckans sista arbetsdag.


Skolstart




Hello Girls!

Idag är jag inne på tredje dagen som helt sockerfri. Det går bra nu kan man säga. Jag har inte fallit för en frestelse, inte ätit en brödbit, en potatisklyfta eller en makaron. Men sugen är jag. Och yr. Inte hela tiden, men sista dagarna har det snurrat på rätt bra vid vissa tillfällen. Har dessutom hunnit med hela 3 löprundor senaste tre dagarna så nu känner jag att jag är påväg mot rätt håll. Imorgon blir det backträning i storkanis med resten av brudarna som ska iväg på tjejmilen, jag känner mig allt annat än kaxig inför att ta mig uppför den branta backen.

Och tänk att min lilla tjej börjar skolan imorgon! Min lilla, lilla Wilma. Tror nästan det är mer spännande för mig än vad det är för henne för hon verkar inte tänka nämnvärt på det överhuvudtaget.

Nu fick jag besök så jag ska lägga undan datorn och vara lite social!

Kids Hunter


Jag kunde verkligen inte motstå dessa finingar. TOTALT onödigt då Wilma redan har ett par stövlar. Men ack så himla snygga dessa bubbelgumsrosa barnstövlar är. Wilma kommer att bli sååå happy. 
Och till mitt försvar så var dom på rea. Och på ett par år så kan Julia ärva dom. :D


Diorshow



Igår gick vi "all in" på shoppingen jag och Wilma. Vi hade en supermysig dag på stan och hittade riktigt bra med kläder både till den blivande skolflickan och till resten av barnen. Även jag kom hem med lite nytt, hittade ett par helt underbara svarta byxor som jag tror jag ska flytta in i, två tröjor blev det också och det som visas på bilden ovan.
Har läst så gott om "Diorshow-mascaran" så jag tänkte att jag måste testa om den är så otroligt bra som det sägs. Det är den faktiskt. Den är otrooooligt lätt att applicera och det blir inga fula klumpar eller fransar som klibbar ihop. Ett stort minus för priset dock. Ett nytt Body Butter blev det också, jag ääälskar verkligen dessa Body Butter och tycker dom är alldeles perfekt "feta" för min hy, speciellt på benen som har en tendens att bli lite torra.

Nu sitter jag och väntar på att Johan ska komma hem med kidsen. Johan och Emil är påväg hem från Arvidsjaur där dom varit på höstmarknad och Wilma är på kalas så han skulle åka förbi och hämta henne på hemvägen. Är med andra ord bara jag och Julia hemma nu så det är väääldigt lugnt och stilla för ovanlighetens skull. Tror faktiskt att jag ska dra ut på en löprunda så fort dom kommer hem.

Har preis lovat mig själv att det är slut på sötsaker och "slöfocksfasoner" från och med nu och fram tll tjejmilen. Ska man ändå springa så får man väl försöka göra sitt bästa för att få så bra resultat som möjligt och inte riskera att inte orka runt för att man slöat till och ätit skit sista veckorna före. Nej skärpning nu Jenny!

Rainy Friday





Morgonstund i soffan. Vi gör inget vettigt alls, drar omkring i pyjamas, dricker te och gör allt i slow motion. Ohh så skönt det är med fredag. På ett par timmar drar jag och Wilma till stan. Tror jag måste ta med ett paraply för detta regn verkar inte ge med sig i första taget.

Såg ett Leila bakar avsnitt i förrgår där hon bakade kolasnittar. Var evigheter sedan jag bakade dessa kakor men dom är ju SÅ goda så jag tror det får bli ett förmiddagsprojekt.


Ordning & Reda



Dagens goda gärning här hemma får bli lådstädningen i köket. Men nu är det ordning och reda i både skafferilådor och andra lådor. Annars finns det inte så mycket att säga om den här dagen mer än att det varit en helt vanlig Torsdag med konstant ihållande regn.

En lite lustig sak idag var att jag fick lov att byta lösen på min facebook eftersom någon i USA loggat in på min facebooksida natten till idag. Blev instruerad att byta lösen om det inte var jag som gjort inloggningen och jag har såklart inte besökt staterna över natten. Mycket märkligt.

Nej nu lite te och senaste Family Living i soffan.

Ärtpesto





'

My GOD så god mat jag lagat ikväll. Jag lovar er att denna ärtpesto är to die for så den tycker jag verkligen att ni ska testa någon dag. Enkelt och såååå gott. Gjorde en stor sats ikväll så jag har till ett par middagar till också. Perfekt. 

Idag har varit en vanlig torsdag med jobb, hämtning av barn på tre olika ställen, hem för middagsfix och nu äntligen en lugn stund framför datorn när barnen lagt sig för att sova. Har tänt massa ljus och kokat apelsinte och ska strax slå på en ny film, "The Rebound" med Catherine Zeta -Jones, som Johan var ner på byn och hyrde för en stund sedan. Imorgon är det sista jobbardagen före helg. Igen. Jag kan verkligen inte förstå vart dessa veckor tar vägen. På fredag ska jag och Wilma dra in till stan för en riktig tjejdag med shopping och fika på café. Ny skolväska och fina kläder inför skolstarten står på "att-köpa-listan".  Ska bli så mysigt.

Här kommer då receptet på ärtpeston:

1 kruka mynta
100 gram salta cashewnötter
100 gram riven parmesan
1 dl olivolja
3 dl ärtor

citron

Koka ärtorna och mixa sedan ihop alltsammans med en stavmixer. Blanda med nykokt pasta och en STOR klick smör. Pressa några citronklyftor över och TADAAA så är middagen fixad på tiden det tar för pastan att koka klart! Det behöver inte alltid vara så avancerat för att det ska vara gott, ibland är det enkla det godaste. 


I lingonskogen



Så mysigt det var att vara ute i skogen och plocka bär igår. Blev bara jag och Wilma som drog iväg med mormor och morfar vid lunchtid igår och plockade ihop en hel årsförbrukning av lingon. Var en hel del omogna men det gör inget då jag nästan uteslutande använder bären till sylt. Efter bärplocket blev vi bjudna på våfflor med sylt och grädde hemma hos mormor och morfar. Såååå gott. 

Nu ska ställa mig och steka köttbullar till middag, det var länge sedan så det ska bli riktigt gott. 

Good shit!



I onsdags eftermiddag klickade jag hem denna skaljacka och skalbyxor från Polarn till Emil. Vid lunchtid på fredagen så fanns dom att hämta på närmsta utlämningsställe. Det tycker jag är snabba puckar. Jag älskar när det är så. Beställer jag idag så vill jag ju helst ha grejerna igår. Men iallafall. Det här är bästa vår och höstkläderna som finns. Jag har aldrig varit missnöjd med Polarns skalkläder faktiskt.

Idag har vi hälsat på lite här och lite där, vattnat plattan och bara tagit det lugnt. Tacos till middag och sen har barnen lagt pussel fram till läggdags. Jag har myst i fåtöljen med nya tidningar och druckit mitt goda apelsinte och ätit choklad. En riktigt soft och skön Lördag alltså.

Imorgon tänkte jag dra med barnen ut i skogen och plocka bär. Jag är liiiite rädd för att det ska komma en stor björn och äta upp oss bara men jag får väl inse att den risken är rätt liten om jag tar barnen med mig. Dom brukar vara duktiga på att höras så björnen hinner förhoppningsvis springa långt bort innan vi tagit oss från bilen och in i skogen. Nu ska jag göra ett litet ryck i tvättstugan innan jag hoppar i säng.

Sweet Dreams!

Kräftskivan 2011





Inte för att skryta. Eller jo definitivt för att skryta, men jag tror faktiskt att jag börjat få till den godaste västerbottenspajen i världshistorien. Sista gångerna jag gjort denna så har den blivit helt makalöst god. Faktiskt!



Mom and Julia says HEY! Och nej hon har inte en onormalt stor tand där på bilden, det är ett tuggummi som skymtar.



Barnen kollar in gjutningen av grunden igår eftermiddag. Väldigt spännande var det och Emil tyckte killen som körde betongbilen var väldigt cool i sina arbetskläder och peltorkåpor.

God Morgon från Vasshällan!

Här har jag och barnen varit uppe sedan sjusnåret och myst i soffan och tagit det piano. Just nu sitter barnen och bygger med lego och jag laddar för att fixa en god frukost innan klockan hunnit bli lunchtid. Det får nog bli en brunch helt enkelt. 

Vi hade en jättemysig kväll igår här hemma i inglasningen med kräftor, surdegsbröd från udden, aioli, sallad, västerbottenspaj och gott i glasen. Förrätten blev löjromstoast´s modell mindre på stående fot och till efterrätt hade jag gjort en vaniljpannacotta med hallon till. Enkelt och gott. Och en av de bra sakerna med tillställningar som dessa är att man kan förbereda i princip hela middagen ett bra tag i förväg eftersom allt serveras kallt. Västerbottenspajen gör man ju som man vill med men jag tycker den är lika god kall som varm.

Nu ska jag fixa ihop en god frulle och sen ska vi väcka lyckosten som fick sovmorgon idag. Njut helgen hörni!

Zoul



Köpte en ny väska i förra veckan, en axelremsväsk i den perfekta storleken. Har varit sugen på en brun väska ett bra tag och är mycket nöjd över denna fina.


Good Morning Sunshines!

Fredag och veckans allra bästa dag är här, strålande sol men bara dryga 11 grader varmt just nu. Känns lite som att hösten har kommit, speciellt med tanke på vädret som varit sista dagarna. Kan säga att jag haft en hel del användning för mina svarta "Hunter´s". Men jag är absolut inte ledsen för det, jag ääääälskar ju verkligen hösten och tycker att det är den absolut mysigaste årstiden.

I veckan så har det alltså varit jobb, dagis och fritids som gällt för hela familjen. Wilma har gått sina första 4 dagar på fritids och verkar trivas riktigt bra med att vara där. Jag har jobbat ikapp en hel del som samlats på hög under semestern och det känns riktigt skönt att dom där högarna börjar vara rätt tunna nu.
Johan har slitit med grunden till sent på kvällarna och nu i eftermiddag så ska plattan gjutas och efter det är det bara att vänta på att byggprocessen ska påbörjas.

Ikväll vankas kräftskiva här hemma så jag ska slita mig från datorn och svänga ihop kvällens efterrätt. 

Happy Friday på er allihopa!
 


Utbyggnaden



Detta var synen från ett av våra fönster i vardagsrummet igår eftermiddag. Detta fönster ska alltså bort och kommer att bli ingången till korridoren som leder till våra 3 nya sovrum.

Såhär långt har vi (Johan) kommit i helgen. Idag har han varit ute i regnet och blåsten och lagt första varvet isolering på det som ska bli den färdiga grunden.

Fy vad jag mår risigt ikväll. Svullen och ond hals och frusen som bara den. Tror jag lyckats dricka upp minst 1 liter te under den stund jag suttit här ikväll. Hoppas på att känna mig lite piggare imorgon, vill inte alls vara hemma och sjuk just nu. Ska ta och kika på lite nya kläder till barnen, Wilma är lovad lite höstnytt nu inför skolstarten men jag tycker det är en lite tråkig mellanperiod nu då det inte hunnit komma in så mycket höstnytt och då sommarkläderna börjar kännas ganska passé.

Nåja, ska ta och kika runt lite på nätet innan jag hoppar i säng och gör mitt bästa för att sova bort denna förkylning.

Lilla söta Doris



I helgen fick vi så äntligen träffa lilla Doris, farmor och farfars lilla nytillskott som dom hämtade hem i lördags. Sååå söt. Jag är definitivt ingen djurälskare, snarare tvärtom, men nog är dom allt alldeles ljuvliga när dom är sådär små och nya.

Så är första arbetsdagen avklarad efter en 5 veckor lång och skön semester. Wilma är inskolad på frititds och verkar tycka riktigt bra om stället såhär efter första dagen iallafall. Känns riktigt skönt i mammahjärtat kan jag tala om.

Vi har hur som helst haft en bra helg där mycket har hunnits med. Grunden till utbyggnaden börjar vara klar nu och i slutet på veckan är det tänkt att plattan skall gjutas. Sen är det bara vänta på att byggarna ska sätta igång där i början på september någon gång. Åååh vad jag längtar. Ser varje dag framför mig hur jag nästa sommar kommer att få kliva ut genom dubbeldörrarna från vårt sovrum och äta frukost i solen på vår nya terass. Underbart! Och att barnen äntligen ska få var sitt eget rum är också en "dream come true".

Blev även en liten tur till akuten igår. Min älskade lille son pillade nämligen in en godis i näsan. Jag kunde inte se någon godis hur mycket jag än lyste med ficklampan så efter ett samtal med sjukhuset så fick vi åka in för att kolla upp det. Troligen hade han lyckats dra ner godisen i halsen för doktorn kunde inte heller hitta någon godis där inne. Skönt. Och jag hoppas verkligen att han lärt sig en liten läxa nu.

Nu ska jag ställa mig och steka lite biffar, dinnertime ni vet.


My latest love VIPP





Här har ni vår senaste familjemedlem, en finfin vipp som jag inte riktigt vet vart jag ska placera. Den får nog flytta runt mellan toan och köket tror jag. Men idag får den iallafall stå i köket och vara snygg.

Idag är iallafall 3 av 5 familjemedlemmar glada som barn på julafton. Jag är lycklig över min fina nya soptunna, Johan är lycklig över traktorn han rattar runt i ute på gården där han har satt igång med projektet att göra en grund till utbyggnaden. Emil fick följa med och hämta hem traktorn och har sedan åkt runt med Johan här ute ett bra tag så han är en mycket nöjd och glad kille idag. Wilma och Julia är nog mest glada över att det är fredag och vankas fredagsmys. Vilken happy familly va! Haha.

Idag har vi inte gjort så många knop, lite städ och fix, handla mat och göra lite ärenden. Min snälla mamma kom förbi på förmiddagen idag och hälsade på och passade barnen en stund medans jag drog ut på en liten runda. Hon fixade dessutom god lunch åt oss så efter en dusch så var det bara att sätta sig vid dukat bord. Lyx.

Nu ska jag börja fixa med en sallad och svänga ihop en bearnaise till kvällens middag som blir grillad fläskfilé med diverse tillbehör. Sen blir det fredagsmys för hela slanten!

Happy friday på er allihopa!

Tapettankar

Pip Studio

Pip Studio

Paperboy

Jag går i tapettankar. Till helgen så börjar Johan med grunden till vad som så småningom ska bli en utbyggnad av huset med ca 70 kvm. Tre sovrum ska det bli och jag har då alltså det stora nöjet att få inreda 4 sovrum (vi gör samtidigt om barnens nuvarande lekrum). Tapeterna ovan tycker jag är suuuperfina och jag hoppas på att antingen Wilma eller Julia kan gå med på ha någon av de två övre tapeterna i sina rum. Emil är lite svårare. Helst skulle han nog ha en blaffig spiderman *ryser* eller liknande på sin vägg så jag håller tummnarna för att vi ska hitta nåt som även jag tycker är fint. Någon som kanske har tips på en fin tapet? Inte för puttinuttig utan helst någon lite coolare, han är ju faktiskt en STOR kille nu.

Annars så har jag sprungit dryga 9 km idag och jag tycker faktiskt att det gick rätt bra, orkade hålla en hyffsad fart trots värmen så jag är nöjd. Känns som att det börjar vara läge att springa lite längre sträckor nu inför tjejmilen som går av stapeln på ungefär 1 månad. Inte för att jag har några ambitioner att springa på någon topptid eller nåt men det är ju kul om man kan komma i mål på en hyffsat bra tid iallafall.

Och tänk att vi idag har en 1a augusti. Det är helt makalöst vad tiden går fort. Sista semesterveckan och sedan är det dags att kasta sig in i vardag och rutiner igen. Känner dock inte minsta sorg över det, jag ser fram emot hösten och känner mig väldigt nöjd över sommaren som varit. Allt har sin tid och sin tjusning.


RSS 2.0