Lilla fröken fräken



Ännu en hemmadag med goaste lilla Julia. Pussla, rita, pyssla, se lite barnprogram och leka med "bebis" (dockan) är ungefär det hon sysselsätter sig med idag.

Lillan tar en liten nap så jag passar på och surfar runt lite och blogga. Blev ännu en hemmadag då febern kom tillbaka igår, idag verkar den dock vara borta men vi ska väl inte ropa hej riktigt än kanske.
Drog till gymmet tiiiidigt imorse innan resten av familjen vaknat, det ska jag nog inte göra om igen. Det är SÅ tungt att träna den tiden då man egentligen borde ligga i sängen och sova. Blev iaf 5 km löpband och 2 km rodd sen var det bara att skynda hem innan Johan och dom två friska barnen skulle iväg.

Har städat lite idag och putsat ett par fönster som var alldeles fulla av fingeravtryck, såg sådär lagom fint ut då solen låg på. 
Nu ska strax storbarnen hämtas från dagis, hoppas lillan hinner vakna så jag slipper väcka henne. Brukar inte vara populärt att väcka "lilla damen", hon är oftast på mycket dåligt humör då hon sovit middag nämligen. 

Ikväll missar vi inte "Sofias Änglar" på femman.

59,5

Häpp. 59,5 kg och alltså ett halvt kilo mer än jag hade velat. Vägde dock prick 59,0 på morgonen igår men nu är det måndagar som räknas och inget annat. Skit.
Vabbar med Julia idag eftersom hon hade feber igår. Vi har iallafall hunnit med en 45 minuters powerwalk i snömodd + att jag har kört ett litet pass med hantlarna som jag lånat av lillebror, perfekt sånna här dagar när man mest är hemma. Nu sussar hon sött i sin säng så jag ska strax fixa lite i köket.

Vi har iallafall haft en riktigt bra helg, har hunnit med två kalas, vinprovning med middag på lokal, bowlingkväll för Wilma och igår simskola. 

Blev visst en powernap för Julia för nu ropar hon från spjälan. Bye!


60,0

60,0 kg blankt på vågen imorse. Jag blir lite otålig då jag faktiskt hade hoppats på lite till. Men nu kavlar jag upp ärmarna igen och kör ännu en bra vecka med mycket träning och bra kost. 1,6 kg kvar till första delmålet. Siktar väl på max 59 till nästa måndag då!


God Morgon Söndag






Finfina tulpaner pryder just nu bordet. Ska man se något positivt med denna månad så är det väl just att tulpanförsäljningen drar igång på allvar. Älskar, älskar, älskar dessa fina blommor.

Har börjat dagen med en havregrynsgröt och ett kokt ägg och sitter nu mest och väntar på att maten ska sjunka så jag kan åka iväg till gymmet och fixa dagens träningspass.
Igårkväll när jag gick och la mig var det -35 grader ute. Nu är det -13,5 och snöar så det svänger minsann fort. Skulle inte göra nåt om det blev ännu varmare.

Idag är det simträning för Wilma som gäller och vi funderar även på att gå på bio med Wilma och Emil och se "Megamind", men vi får se hur det blir med den saken.
Igårkväll blev vi bjudna på en riktigt smarrig middag hemma hos mamma och pappa bestående av älgfilé och ugnsstekt potatis, sås och goda sallader. Oj SÅ GOTT det var. Älgfilé är det absolut godaste köttet som finns tycker jag. Till efterrätt åt vi en pannacotta med hallon och det var också en höjdare.

Imorgon är det invägning igen. Fast i ärlighetens namn så fuskväger jag mig varje dag för jag är alldeles för nyfiken för att vänta en hel vecka. :-D

Nu ska jag ta tag i den här dagen!


Let´s Dance

Sitter och tittar på let´s dance och funderar på att plocka fram symaskinen och sy några kuddfodral. Håller tummarna för Hanna Graaf, hon verkar vara en så genuint snäll och varm person.
Och förresten. Hur kul skulle det inte vara att få lära sig dansa?! Det skulle vara riktigt, riktigt kul.

Idag har jag hunnit med att städa huset, träna en sväng på gymmet, helghandla och nu ikväll har vi hälsat på hos svärisarna en stund. Synd att det skulle bli så kallt igen, -28 här ikväll och kylan ska tydligen hålla i sig hela helgen så det blir att hitta på inomhusaktiviteter med barnen, synd för dom behöver få komma ut och springa av sig ordentligt, dom blir så rastlösa av att bara vara inne.
Imorgon står iallafall kalas på agendan för Wilma. Emil och Johan skulle visst iväg och bada så vi får se vad jag och Julia hittar på för nåt. Finns en hel del saker som borde göras men vi får väl se vad som händer och sker.



Lovely Monday



Det är slut på sånt här! Nu är det dags att ta på sig hårdhandskarna och köra järnet. Jag är otålig och gillar verkligen inte att vänta på resultat, snabbt ska det gå annars tappar jag lätt motivationen.

Första jobbdagen detta 2011 är nu över och SÅ härligt det är att vara tillbaka på banan igen med friska barn och allting. Jag sitter och väntar på att min "orientaliska soppa" (eller smalsoppan som jag börjat kalla den) ska bli klar så jag kan portionera upp den. Jag inbillar mig iallafall att man kommer att bli väldigt smal av att äta den.
Har gått fantastiskt bra med träningen den senaste veckan, jag har kämpat på som bara den men kilona verkar sitta fast lite väl mycket tycker jag trots idogt tränande och väldigt bra kosthållning. 61,1 kg stod vågen på imorse, alltså bara -3hg på 1 v. Dåligt men dock minus. Nästa måndag siktar jag in mig på att väga max 60 kg.


Idag så blev det en snabblunch och sedan en 45 min powerwalk av den resterande tiden på lunchrasten. Härligt att komma ut och få lite frisk luft i lungorna och dessutom riktigt trevligt eftersom jag hade Johan med mig så jag hade någon att prata med. Hoppas på fler dagar som dessa med endast några få minusgrader då ska det definitivt bli fler lunchpromenader.
Och till alla som tränar men inte skaffat sig en funbeat så tycker jag att det är dags att göra det nu. Funbeat.se där kan du registrera all din träning och ha koll på dina vänner som också tränar. Finns dessutom som app till iphonen så man kan lägga in sin träning när som helst. Och när ni ändå är medlem där så skickar ni en vänförfrågan till mig så vi kan följas åt.


Nu väntar soffan och familjen annorlunda!


Fler julklappar



Detta fina fina armband med namnet "ninjak" från littmarck fick jag av Johan i julklapp och jag verkligen älskar det. Har ett svart tenntrådsarmband sedan tidigare som jag använt flitigt så detta kommer absolut att bli en ny favorit.



En annan fin julklapp från mig själv till mig själv var denna fina radio med riktigt grymt jäkla bra ljud faktiskt. Jag har saknat en vanlig liten köksradio och har länge spanat in denna och eftersom jag varit så fantastiskt snäll i år så tyckte jag minsann att jag var värd den. ;-)  

Hej hopp tisdag!

Ikväll har vi varit iväg på paltmiddag i lappur, det var riktigt jäkla gott måste jag säga. Jag har aldrig varit någon riktig paltälskare men jag måste säga att jag börjar gilla det mer och mer.
Nu har jag precis förberett morgondagens efterrätt, en pannacotta som står i kylen (nästan) redo att serveras. Gillar skarpt sådant som kan förberedas dagen innan så man slipper stressa som en galning och ha tusen saker att fixa med precis innan gästerna kommer.

Imorgon efter Johans sovmorgon är det iallafall träning som står på schemat. Jag ska springa mina 5 km och köra skiten ur mig uppe på gymmet. Efter träningen igårkväll så var jag så slut i både kropp och knopp att jag mådde illa. Kroppen är väl i chock efter att ha gått från ingen träning alls till flera gånger i veckan + att jag förmodligen ätit för lite under dagen. Har förövrigt anmält Wilma till simskolan denna termin också, hon tycker det är kul och vill fortsätta och då kan jag samtidigt passa på att träna under tiden hon simmar. Perfekt.

Annars så är jag evinnerligt trött på detta mörker, jag vill till solen där barnen kan gå på bamseklubb, vi kan äta härliga hotellfrukostar, sola, bada och bara vara. Skulle sitta riktigt bra just nu faktiskt.

Vi vabbar vidare



Pippi and Spiderman says HEY! Vet inte vilken outfit i ordningen det här är för lille Herr Karlsson men det var iallafall inte den första och inte den sista som provades idag. Emil börjar snart gå under smeknamnet "skåpmannen" här hemma för det finns inte en låda, garderob eller skåp som han kan låta bli. Vet inte riktigt vad han är på jakt efter, det vet han inte själv heller men han verkar tro att han ska finna häpnadsväckande prylar bakom alla stängda dörrar.  Jag börjar i ärlighetens namn vara hyffs less på att städa upp efter Herr Nyfiken.

Då är vi inne på första måndagen i Januari och jag är (som vanligt sista tiden) hemma och vabbar med krassliga barn. Det är hostan som är värst annars är det inget större fel på dom förrutom att dom är ungefär lika rastlösa som jag av att bara skräpa runt här hemma och inte göra nåt vettigt.


Jag har inte sagt att jag tagit upp träningen igen, men det har jag iallafall och det känns verkligen hur bra som helst. Fick till 4 pass den gågna veckan och jag ser fram emot några svettiga pass den här veckan också. Det blir mestadels löpträning och styrketräning och jag kan säga att första passet efter mitt rätt så långa uppehåll fick mig riktigt motiverad till att fortsätta, det är inte kul att känna sig som en klumpeduns utan minsta ork eller styrka. Men nu ska här bli bättring. Har köpt ny våg också eftersom den gamla gått sönder och nu är det invägning varje måndag. Första målet från idag blir att tappa 3 kg. Kommer inte att gå efter någon speciell diet utan jag ska äta det som jag vet är bra mat, minska på kolhydraterna och minska på portionerna. Idag när jag steg upp så stod vågen på 61,4 kg så wish me luck!




Nytt bord i vardagsrummet som var en julklapp från mina föräldrar, såg det på antnäs möbler när vi var där en gång och tyckte det var så snyggt och nu står det så fint hemma hos oss. Dom fina ljusstakarna är också en julklapp men från svärföräldrarna. Saknas bara en fåtölj bredvid bordet så det inte ser så ensamt ut.  


Just nu sitter jag och och surfar mellan olika möbelsidor för att finna en snygg fåtölj som dessutom kan tänkas vara mjuk och skön att sitta i, det ska vara en riktig sjunka-ner-i-och-mysa-fåtölj, gärna med fotpall för extra komfort. Men snygg och skön hör ju inte alltid ihop så det är inte alls det lättaste att hitta nåt som passar.

Nåt annat jag är ute efter är ett par fina gardiner, också dem till vardagsrummet, jag tror det lutar åt en grå variant men eftersom jag verkligen hatar att trixa med gardiner så ska dom vara så pass snygga att jag inte lessnar på en kvart eftersom dom kan få sitta där ett par år innan jag ids göra ett nytt byte. ;-)

Nu vaknade Julia efter sin tupplur, hon är visst inte på sitt allra soligaste humör så det är bäst att jag inte låter henne vänta.


Hallå 2011



Skåååål och GOTT NYTT ÅR! Vi tog det säkra före det osäkra och skålade in det nya året med kidsen redan klockan 21. Vilket var tur då alla tre sov runt tiotiden.

På ungefär 1 timma har årets första dag passerat. En dag som spenderats hemmavid med sjuka barn. Emil hostar ibland så han nästan kräks, Wilma har haft feber idag och Julia är fortfarande inte riktigt kry. Herreguuud vad jag ser fram emot att alla ska få vara helt friska nån gång, det börjar vara ett tag sedan nu nämligen då denna influensa bara går runt, runt.

Nyårsaftonen var vi iallafall bara här hemma och åt gott, skickade iväg ett par ballonger och softade i soffan. Riktigt skönt och såhär i efterhand så var det väldigt välplanerat med tanke på att Wilma skulle gå och få feber lagom till nyårsafton. Jag (Mrs kvällstrött) höll mig nätt och jämt vaken till tolvslaget, sen hoppade jag dödstrött i säng och sov till klockan 10 idag. Minns inte sist jag sov så länge, men skönt var det!

Idag har vi bara skrotat här hemma med sjuklingarna och gjort bort att få undan julen och storstädat. Bye bye julgranen och alla stjärnor nu är jag mättad för den här gången och vill bara se fram emot en varm och härlig vår. Ska bara ta oss igenom den här kalla trista vintern först då.
Nu ska jag släcka ljusen och gå och lägga huvudet på kudden, imorgon är en ny dag!


RSS 2.0