Nystädat!







Igår var en höjdare. God mat, bra film och mycket trevligt sällskap. Kan inte bli så  mycket bättre tror jag. Vi åt en riktigt god middag på "All Star" och sedan gick vi iväg till bion och såg "Baksmällan 2" som faktiskt visade sig vara minst lika bra som den första filmen, vilket jag kan tycka är väldigt ovanligt.

Idag började jag dagen med en timmes powerwalk med Julia i vagnen och när vi kom hem så drog Johan iväg med alla barnen på äventyr så jag har bara varit här hemma och städat och gjort fint. Skööönt att få svabba runt i lugn och ro och nu kan jag äntligen njuta av ett välstädat och fint hem igen. Nu ska jag göra en liten djupdykning i kyl och frys och se vad jag kan hitta på för smarrigt till söndagsmiddag!

Powerwalk!

Har precis varit ute på en liten powerwalk med Wilma.  Hon kämpade på tappert men tyckte det var väldigt skönt när vi äntligen var tillbaka hemma igen. Nu ska jag in i dushen och fixa till mig lite för sen åker jag in till stan för middag och bio med vänner. Känns som evigheter sedan jag var på bio sist så det ska bli riktigt mysigt att bunkra upp med popcorn och sätta sig i biomörkret och se en bra film.



PDOL











Igår hade vi en heldag i Piteå. Först ett par timmar på tivolit där barnen fick avverka ett antal karuseller, köra radiobilar och försöka vinna något att ta med hem. Det blev en liten menlös nalle med texten "I love u" istället för en såndär baotastor chokladkaka som jag hade hoppats på. När vi var klara på tivolit så blev det en snabbvisit in på lindex för att införskaffa badkläder (som vi glömt att ta med) och sedan direkt in till havsbadet för att hänga en stund på stranden. På kvällen dukade vi långbord ner mot stranden och satt där länge och åt och hade det mysigt.

Och denna sommar alltså. Vilken fantastisk sommar det varit, och än är den inte slut. Jag kan inte minnas en sommar då vi haft så otroligt fint väder som nu faktiskt. Någon enstaka dag med regn men då har det oftast bara varit något kort tag och sedan har det klarnat upp och blivit fint igen. Härligt.

Idag började jag dagen med att fara ut och springa, det går sååå tungt nu tycker jag men mycket beror säkert på denna värme, det är stor skillnad på att springa när tempen visar på ca 16 grader jämfört med sista tiden då den nästan alltid legat på 22-25 grader i skuggan. 
 
Nej nu ska jag ta tillvara på denna fredagkväll, till att börja med så ska jag duka fram lite ost och kex!


Dagens godaste



Gratinerad viltskavsbaguette från Skogsälvan. Så god!

Ja det blev en liten tripp till skogsälvan idag för att titta på djuren och äta nåt gott. Kan VERKLIGEN rekommendera denna viltskavsbaguette som både jag och Johan tyckte var supergod. Väl hemma igen så har jag sprungit en liten runda, började regna nästan direkt och höll i sig ungefär halva vägen men det var bara skönt med lite svalkande regn i värmen som var idag.

Imorgon ska vi åka in till Piteå och spendera dagen där. Blir en sväng med vänner till pdol under dagen för lite karuseller och festivalmat och sen ska vi hänga på badet och laga middag tillsammans där. Ska bli riktigt mysigt. Nu ska jag fixa nåt gott och bänka mig i soffan, Johan har hyrt en film som jag tyvärr misstänker är riktigt dålig, meeen jag ger den väl en chans.


God Morgon



Dessa fina betongljusstakar från Tove Adman var det som fick följa med hem i påsarna igår. Måste vara dom mest ombloggade ljusstakarna bland inredningsbloggarna men dom är ju bara sååå fina tycker jag. Blev rekommenderad av kvinnan som driver butiken att köpa till dom små "kransarna" (vad kallas det egentligen?) för att stearindropp på betongen framkallar fettfläckar som inte går att få bort.

Nu har jag precis ätit en väldigt sen frukost och Johan kom precis hem från jobbet så vi ska försöka hitta på nåt med dom små rastlösa i huset. Men först sängbäddning!

Today



Glad Julia har precis fått syn på Leo i väntan på dagens lunch. Han är väääldigt spännande den där Leo.



Efter några timmar på leklandet så krävde jag att få besöka favoritaffären "Klassisk Skandinavisk Form" innan vi åkte hemmåt igen. Det blev två påsar med bland annat...



....en ny fräsch kökshandduk från lexington.

Ikväll har vi kört "all in" vad gäller onyttigheter och godsaker. Blev en tacomiddag och efter det har vi haft "Tisdags-mys" med barnfilmer och godis, popcorn, chips och dipp. Vi får väl kompensera med att äta både ekologiskt och supernyttigt hela dagen imorgon ;-)

Känner mig såå nöjd ikväll över min lilla shopping idag. Ni ska få se imorgon vad för fint jag köpt. Och ikväll klickade jag hem en efterlängtad vit snygging, en designklassiker på 72 cm som börjar på bokstaven "V". Någon som kan gissa vad ?

Nu ska jag strax slå på en film, har hyrt "Just Go With It" med Jennifer Aniston och Adam Sandler, och så får det nog bli en kopp te till det också!

Regn



Tisdag och lite tråkigare väder idag. Eller om jag ska vara helt ärlig så är det rätt skönt med mulet och lite regn efter en kanonsommar som denna. Bilden är inte tagen idag utan tidigare i sommar när kidsen provsatt dom nya ikea-stolarna som vi köpte på sista trippen till det stora varuhuset.

Idag har vi planerat att åka in till leklandet till barnens stora glädje, vi hade också funderat på att ta in på hotell och gå och se någon barnfilm tillsammans på kvällen men nu verkar det inte gå någon sådan så då får vi se om vi kanske åker hem istället.  Nu ska jag iallafall städa undan här hemma och ta en dusch innan vi blåser in till stan.

Stormvindar

Sitter med en toning i håret och väntar på att tiden ska gå. Mitt hår har verkligen blekts massor i sommar så det var hög tid för lite uppfräschning. Borde verkligen boka in en klipptid också men jag tror de flesta har semesterstängt just nu så jag får nog vänta med det ett par veckor eller så. 

Det blev en dag på stranden idag, vi drog till havsbadet och solade och badade, synd bara att det skulle blåsa stormvindar för det var inte alls sådär varmt trots att temperaturen låg på runt 25 grader i skuggan. Tänkte åka och bada imorgon också om vädret är med oss men då åker vi nog bara till någon sjö härikring.

Har faktiskt börjat längta lite efter hösten, den är ju så mysig. Men nu ska vi såklart njuta av den lilla sommaren som är kvar först. Tiden går sååå fort. Nu ska jag tvätta ur toningen ur håret och koka mig en tekopp.
Trevlig kväll på er kära ni!


En dag på stan



Vaknade till regn och riktigt tråkväder idag så jag kollade om inte min kära mamma var sugen på att haka på in till stan och shoppa lite, och det vill hon såklart så vi har spenderat några timmar på stan och sprungit i affärer och fikat smarrigt fika inne på Ekbergs. Vääärldens godaste belgiska chokladkaka med nougat, måste varit bland dom godare chokladkakor jag någonsin ätit faktiskt. Dessutom utan att vara allt för mäktig. Måste googla den senare och prova göra en egen variant.

Blev tyvärr inte mycket handlat, en klänning till mig från lindex och detta goluktande ljus från Yankee Candle med namnet Willow Breeze. Har det tänt just nu och det doftar underbart. Fräscht. 
Väl hemma igen så sprang jag en runda och var tillbaka hemma igen lagom till att Johan hade fixat tacos som stod och väntade på bordet. En riktig "egodag" alltså och det var riktigt skönt. 

Ikväll har Emil fått sig en hårklippning, eller en rakning med rakmaskinen faktiskt, mormor har förbarmat sig över ruffset och dom fina lockarna så nu har vi en riktigt korthårig kille här hemma.  Snygg som attan blev han. Om man nu kan bli något man redan är.

Nej nu ska jag ta min nya tidning och lägga mig i sängen och läsa en stund innan det är dags att sussa.

Last couple of days







Åter Måndag och en härligt helg ha passerat. Vi har blivit bortbjudna på både surströmming och palt i helgen och en av dagarna så bakade jag denna smarriga "Rabarber och jordgubbspaj" för att ta med som efterrätt.
Grymt god var den, om man nu gillar rabarber.
Skulle bara ha tagit liiite mer av den vita chokladen så hade den fått full pott.

Lördagkväll satt vi ett litet gäng här ute och hade det riktigt mysigt med lite vin och eldande i eldkorgen. Längtar såååå efter en uteplats på strandsidan, kommer att bli så härligt att få sitta där och äta frulle alla fina sommarmorgnar. Nu sitter jag och väntar på att Johan ska jobba klart och komma hem så jag kan ge mig ut på en runda. Har inte sprungit sedan torsdag så jag känner att det börjar vara dags nu.

Nu kom Johan så jag ska hoppa i löparkläderna och dra iväg.


Fredagmorgon



Vilken soft och skön morgon vi haft här hemma idag. Pappan i familjen är på en snabbvisit i Stockholm över dagen för ett viktigt möte och jag och barnen gör ingenting vettigt alls. Leker lite och jag plockar lite här och lite där som vanligt. Ska strax göra en smarrig rabarber och jordgubbspaj att ta med till mormor och morfar ikväll där det vankas surströmmig. Riktigt härligt väder har vi också, ingen vidare värme men solen skiner och det är riktigt skönt ute.  Nu ska jag sätta igång en tvättmaskin och gå ut och kolla i landet hur det ser ut på jordgubbsfronten.

Mys



Hello Tisdagkväll!

Myser omkring här hemma i skönaste pyjamasbrallorna och en sleten tischa efter en härlig dag på stan med Johan och Julia. Dom stora spenderade dagen hos mormor och morfar istället, det brukar vara lugnast så.
Blev inga fynd till mig trots att det var rea överallt. Dessutom marknad och mycket folk så jag fick ingen som helst shoppingro. Sprang iofs in på blomsterlandet och köpte både fjärilslavendel och en pion som ska planteras här ute imorgon, så helt tomhänt kom jag inte hem. Och Johan fick iallafall tag i det han var ute efter så mission completed!

Ikväll har jag sprungit en runda och hur tungt det än var att ta sig iväg så var det riktigt härligt att få springa ikväll. Den här svalare luften som kommit in gör ju faktiskt hela skillnaden. Så kan jag dessutom slippa det dåliga samvetet över alla godsaker som ätits idag så jag kan somna mycket gott ikväll.

Vi har plockat in en skål med jordgubbar ikväll, första dagarna var det bara några stycken men idag blev det rätt många faktiskt. Kul! Jag älskar tanken på att kidsen ska kunna springa ut och plocka och äta av våra egna jordgubbar, våra egna vinbär och plocka in den egna gräslöken. SÅ mysigt! Nästa år ska det ner många fler godsaker i jorden har jag bestämt.

Första jordgubbarna



Sommarens första jordgubbar är plockade den här helgen. Första omgången i fredags och andra idag. Det handlar inte om några mängder än så länge men så fixade vi ju jordgubbslandet förra sommaren så det kommer säkert att bli bra med bär där så småningom.

Kvällens middag blev vansinnigt goda Moules marinières. Emil har tjatat om att vi ska äta musslor i flera dagar. Ja alltså musslona som han samlat ihop på stranden. Jag tror det här smakar snäppet bättre faktiskt.

Är lugna gatan här hemma just nu då Johan är iväg med Wilma och Emil på fotbollsträning. Bara jag och Julia så vi tar det lite lugnt en stund och gör inget speciellt alls. Mycket skönt ska jag säga. Senaste dagarna har mestadels bestått av en hel del sol och bad, tror det börjar växa ut fenor på barnen snart så mycket som dom badat. Och en mysig middag med drinkar, vin och räkor i lördags med tjejerna.  

Idag har vi fixat lite ute på gården, jag har planterat lavendel och rensat ogräs medans Johan trimmat slänterna. En glass på byn har vi också hunnit med och barnen har badat och ätit delikat middag bestående av varmkorv med bröd i poolen. Det går ingen som helst nöd på oss alltså. 

Nu ska jag ta fram flugsmällan och gå på jakt, dörren har stått öppen hela dagen så ett helt gäng objudna gäster har kommit på besök.  


Bästa dagen på veckan!



God Morgon kära ni! Så ljuvligt med fredag och strålande sol från en klarblå himmel. Har precis ätit en skål fil med jordgubbar och har före det både hunnit med en löprunda, dusch (såklart), satt igång en tvättmaskin och tömt en diskmaskin. Gillar verkligen att vara effektiv och hinna med så mycket som möjligt på morgonen.

På en stund ska vi dra iväg till Korsträsk jag och barnen. Har bara två barn hemma idag för Wilma är och campar i Sikfors med en kompis och har sovit där från igår till idag. Var där en stund och badade på dagen igår och det var riktigt härligt.

Ikväll ska vi ha en liten fest här hemma, blir en räkfrossa med tjejgänget som ska iväg till Stockholm och springa tjejmilen i september. Ska bli superskoj. Har suttit och kikat i lite kokböcker och surfat runt efter smarriga drinkar och fastnade för denna "Mango Bellini" som såg riktigt god ut och lätt att göra. Men vi får väl se, kan bli nåt helt annat också.  Nej nu ska jag fixa lite här hemma innan vi drar iväg till stranden. Är redan 23,3 grader i skuggan så det kommer att bli VARMT idag.

Älska sommaren



Nu sover våra små så sött så sött, Julia var helt slut och somnade på tre röda och dom andra två somnade inte långt efter. Idag har vi varit på marknad här på byn en sväng och sedan har vi varit ute på en sjö och metat abborre och bara haft det allmänt mysigt. Hoppas på ännu lite varmare väder imorgon då blir det nog att åka till en strand så barnen får bada och mamman får sola.

En löprunda ska jag också se till att ta mig ut på. Och en glass ska jag ha. Sommar. Så himla härligt!

 


Monday





Härlig dag med en tur till Skogsälvan med barnen och vänner. Mysigt som bara den där borta och barnen har haft fullt upp med att mata kaniner, klappa hönor, hoppa studsmatta och fika deras goda fika. Tycker det verkar så mysigt med höns, kanske inte nog så mysigt så jag skulle vilja ha några egna bara.

Ikväll har jag sprungit en sväng och vi har hälsat på en stund hos kusinerna. Härligt med semester.
Nu sängen!


Hallen



Blev en hemnesbyrå från IKEA igår. Har en i sovrummet och älskar den och har länge velat ha en likadan till hallen. Tycker den är sååå mycket finare än den tråkiga malm-byrån som stått där tidigare.

Hej Söndag!

Har haft en riktig hemmadag idag, tvättmaskinen har gått non stop hela dagen och jag har städat och fixat hela dagen lång. Lite tråkigt men väldigt skönt såhär i efterhand då huset känns rent och fräscht igen.
Vi lämnde barnen hos mormor & morfar och farmor & farfar igår och drog iväg till ikea. Skönt för oss att åka själva och handla i lugn och ro och väldigt skönt för barnen att slippa sitta i bilen x antal timmar fram och tillbaka.

Vi köpte den vita hemnesbyrån på bilden, spegeln och den vita lampan som står på byrån. Lampan var ett riktigt klipp för endast 199 kr. Som hittat ju. Blev lite annat smått och gott också men det får ni se en annan gång. 

Ska strax koka lite lingonsylt och sen ska jag krypa ner i sängen och se "Svinalängorna" med en skål chokladglass. Ica´s "Trippel Chokladrippel" med vit och ljus choklad med bitar av mörk choklad och chokladsås. Ben & Jerry kan slänga sig i väggen faktiskt. Så god!

Härliga dagar



Emil och morfar på Lappurträsket igårkväll i väntan på att storgäddan ska hugga fast på kroken.



Nöjd medlajör.

Man kan inte klaga på värmen som varit de senaste dagarna, runt 30 grader i skuggen har vi haft, förrutom idag då det inte var fullt lika varmt men riktigt härligt ändå. Igår hämtade jag barnen vid 12 och sen drog vi till badstranden där vi hängde i några timmar tills det var dag att åka hem och fixa middag. På kvällen åkte vi till mormor och morfar så att Emil skulle få åka ut en sväng och fiska.
Jag skulle verkligen vilja ha en båt, och inte någon liten fjuttig båt heller utan en som vi kan ha i havet och åka långturer med. En båt man kan sova och bo i alltså. Hur härligt skulle inte det vara!?

Idag har jag och Wilma varit och hälsat på på fritids en sväng och sedan direkt iväg och hämta upp de övriga syskonen + mormor för att springa knalleloppet. 
Det var tre mycket nöjda medaljörer som kalasade på saft och kaka efteråt.

Blev också en liten springtur i värmen idag, och hur svettigt och jobbigt det än var så är känslan efteråt oslagbar. Man blir glad av att springa helt enkelt!

Ikväll har vi myst i inglasningen med varma mackor, god sallad och rosé och lite senare en bit av "Uddens" goda morotskaka. Tänk att nu är det SEMESTER!


RSS 2.0