Det blev en dag på stranden



Mitt lilla, lilla hjärta på badstranden i Påle idag.

Jag vill tacka Gud och Johan för mitt fantastiska och flexibla jobb som gör att jag kan dra iväg flera timmar tidigare för att hämta barnen och åka iväg och bada istället för att sitta instängd i ett kontor dagar som dessa. Amen!

Nej men allvarligt. Dagar som dessa måste man ta vara på, vi har ju ingen aning om hur resten av sommaren kommer att se ut så idag slutade jag vid lunchtid och åkte och hämtade barnen för att åka och bada istället. Dom timmar som kvarstår kommer jag ändå att jobba igen under någon regntung dag på semestern. Vi har haft en superhärlig eftermiddag med sol, bad, melon och bullar på stranden.
Imorgon tror jag vi ska köra en repris, så om vädret är detsamma så tänkte jag försöka sluta vid lunchtid så vi kan åka och mysa på en strand istället. Och då är det SOMMARLOV för mig och barnen.

Hade tänkt springa ikväll men temperaturen visar fortfarande på 27,7 grader i skuggan så det får faktiskt vara, finns ingen mening med att plåga ihjäl sig i värmen. Barnen ska däremot springa på fredag. Alla tre är anmälda till "knalleloppet". Hoppas på en lite bättre placering för Julia i år, jag tror hon kom sist (eller var det näst sist?) när hon lugnt promenerade i mål förra året. Varför ha bråttom liksom ? :-) 

NU ska jag fixa lite inför morgondagen!

Afroart



Jag gillar verkligen den här tvättkorgen från afroart, den finns i några olika färger men jag tror att just denna skulle göra sig bra i vårt vardagsrum. Det är egentligen en tvättkorg men jag skulle nog använda den till att tjoffa undan leksaker i perfekt med snygg förvaring nära till hands för alla leksaker som har en tendens att sprida ut sig över hela huset.

Idag har vi haft sommarvärme, så ljuvligt! Hämtade hem barnen lite tidigare från dagis och åkte hem och fyllde poolen så dom fick bada och kyla ner sig lite. Håller tummar och tår för att detta fina väder håller i sig lääänge.

Har iallafall varit en väldigt bra dag. Johan har skrivit teorin för tungt släp och fixade det såklart med glans. Bara uppkörningen kvar då så kan vi köpa en mastodont-husvagn att dra bakom bilen i sommar. Nej skojar bara, det blir absolut ingen vagn för oss, jag är inte sugen det minsta trots att dom flesta runt omkring en har eller är påväg att köpa husvagn. Jag trivs rätt bra här hemma faktiskt (omän det hade varit riktigt nice med lite grannar emellanåt). Åker gärna bort men då bor jag nog hellre på hotell eller i stuga. Är nog för bekväm av mig helt enkelt.

Nu ska jag  fylla torktumlaren och hoppa i säng med en ny bok. Bara två arbetsdagar kvar nu!

God Morgon



Morgon på Vasshällan.

Har gjort barnen klara för en dag på dagis och precis slukat en god frukost tillsammans med senaste "Your  life" med Amanda Schulman på omslaget. Strålande sol från klar himmel idag. Emil ska ha med sig en kompis hem från dagis så jag tror vi får lov att fylla poolen när vi kommer hem senare idag. Härligt med sommar!

Nej dags att fixa håret och dra till jobbet. Trevlig Tisdag till er allihopa!


Härliga Måndag



En av våra rosenbuskar i full blom.

Sitter och myser med en tekopp och en liten skål med nötter och mörk choklad. Gott. Har jag sagt att jag älskar dessa stunder på kvällarna ? Förmodligen ett par gånger ja.
Idag har jag hunnit med en hel del tycker jag. Jobb, bullbak, en löprunda och nu ikväll har vi varit nere en sväng på byn och ätit glass. Wilma har åkt till farmor och farfar och ska sova hos dom i deras stuga tills imorgon, så henne ser jag inte förrän imorgonkväll igen. Hon har längtat så mycket efter den här kvällen och att få åka iväg bara hon och göra något utan två småsyskon i släptåg hela tiden. Min stora tjej.

Nu ska jag göra tidig kväll, det behövs för ögonen svider av trötthet!


Moltex





Här kommer bildbevis på mina inköp från MIO idag, tre stycken nya kuddar från Moltex blev det. I brunt, champagne och orange. Galet mycket färg, men jag tycker att det blev riktigt bra ändå.
Blev alltså en tur till Piteå idag där vi gjorde ett stopp på MIO och åt mat på MAX innan vi åkte in en sväng till havsbadet för att säga hej till vänner.

Ikväll har vi ätit en ruggigt god sillmiddag här hemma i inglasningen innan det var dags att åka iväg på fotbollsträning med Wilma. Nu sover alla tre små trollungar sött i sina sängar så jag ska göra mig den där tekoppen och äta lite mörk choklad till. Imorgon börjar sista arbetsveckan innan semestern, bara fyra arbetsdagar kvar till sommarlov!

Springa i regn



Fina midsommartjejen i Storforsen.

Steg upp vid åtta, snörade på mig löparskorna och drog ut på en runda på en gång. Jisses så härligt det var och så LÄTT det gick att springa idag. Antar att det var regnet som gjorde att luften kändes så lätt att andas. Lite drygt 15 grader och regn måste alltså vara det optimala.

Nu har jag precis ätit frukost och Johan drog precis ut på en runda han också. Idag ska vi iväg på äventyr, bland annat så ska MIO få sig en påhälsning. Ser ut som att det kan klarna upp på nån timma så det blir säkert en riktigt fin dag det här också.

Prinsessan



Hur söt får man lov att bli va? Julia har i dagarna blivit prinsessan av sparkcyklarna här hemma.

Barnen sover, diskmaskinen står och går och det regnar ute fastän solen skiner. Det är väl ungefär vad som händer i nuläget. Jag är smått rastlös och sugen på att fixa ihop ett par varma mackor och sätta mig i soffan.  Vi blev bjudna på god laxpaj och sedan jordgubbstårta hos mormor och morfar i eftermiddag. Morfar satte upp ett tält ute på gården där barnen roade sig länge och det var tydligen väldigt spännande och mysigt att sitta där inne när det regnade.

Imorgon ska det bli fint väder för då ska jag ut och springa på morgonen, det behövs verkligen efter allt intag av godsaker i helgen!

Midsommardagen



Nu har det vänt och vi börjar gå mot mörkare tider. Fast egentligen tycker jag nog att det är efter midsommar den riktiga sommaren börjar. Vi har precis ätit en riktig hotellfrulle med bland annat "Uddens" goda surdegsbröd som är gjort på dinkel. Nu är barnen här utanför och leker och vi sitter och funderar på vad vi ska hitta på idag. Funderade en stund på ikea men såg att dom hade stängt på midsommardagen så då får det bli nåt annat.

Ska iallafall duka av bordet och städa upp lite så vi kan åka iväg och hitta på nåt sen. Känner mig rastlös!

Glad Midsommar!



Midsommaraftonen börjar lida mot sitt slut och jag sitter precis och har ätit upp resterna av den supergoda marängtårtan jag fixade ihop till ikväll. Var faktiskt första gången jag använde färdiga marängbottnar, men absolut inte den sista gången. Så fantastiskt god tårta det blev! Körde med grädde, krossad dajm och banan på botten nr 1, och bara grädde och jordgubbar på toppen. Super!

Blev bjuden på frukost på sängen på morgon och drog sedan direkt ut på en liten löprunda, riktigt skön start på dagen faktiskt. Sen har vi spenderat eftermiddagen i Storforsen. Först lunchbuffé på hotellet och sedan en sväng upp till forsen för första gången detta år. Det är så himla mysigt och fint där uppe. Nästa gång tror jag vi tar med oss picknick och sätter oss på stenhällarna och myser! Men ikväll har vi bara varit hemma, Johan har klippt gräs och fixat ute på gården medans barnen har tvättat allt från cyklar till studsmattor här ute. Själv har jag hängt i köket med ett glas rosé och fixat förstklassig midsommarmiddag till mina hjärtan.

Nu ska jag sätta mig med en tekopp i inglasningen och läsa senaste numret av Family Living innan jag hoppar i säng. Hoppas ni haft en härlig midsommarafton allihopa!

Baka kaka



Min goa lilla unge.

Sitter uppe och väntar på en kaka jag har i ugnen, tänkte jag skulle baka nåt att ta med på jobbet imorgon, och det kommer jag såklart på sent på kvällen när jag istället borde gå och sova. Men det är ju så skönt att bara greja på lite här hemma när det är lugnt och stilla en liten stund.

Var med Wilma till tandläkaren idag. Inga hål TACK OCH LOV, hon är nämligen livrädd och tror att minsta grej som ska göras i munnen kommer att göra jätteont. Men det gick bra som sagt så det känns ju skönt att hon slipper gå dit igen på ett bra tag.

Nu börjar min kaka vara färdiggräddad så jag ska göra ett sista ryck här i köket innan jag hoppar i säng.

Jag tävlar hos Hemlängtan


Hos bloggen Hemlängtan har man chans att vinna ett trappstegskit till ett värde av 8000 kr.  Givetvis måste jag ge det en chans då vi har en trappa ful som stryk. Skulle vara riktigt smidigt att vinna något sånt här och slippa slipa och måla eländet.

Tisdag



En av de fina buketterna från i Lördags står sig så fin på vår vita tv-bänk.

Hade planer på att åka och handla ikväll och fylla upp vår tomma kyl men det får nog lov att bli imorgon istället. Började städa och skura av golven här uppe och när det var klart så var orken borta. Farmor och Farfar har varit här ikväll och hälsat på och dom hade med sig en suuupergod mjukpepparkaka från "Udden" vilket påminde mig om att jag borde åka dit och inhandla lite godsaker snart. Deras surdegsbröd till exempel, går inte av för hackor.

Klurar lite på mat till midsommarafton. Nubbesalladen är det enda jag känner att jag måste ha i år, och en god efterrätt. Blir väl dock kanske lite torftigt med bara det så jag får nog komma på nåt mer också :-)

Nej nu ska jag koka mig en kopp te och slå mig ner i soffan och bara njuta av ett nystädat och fräscht hem. Härligt!

40 årsfest, check √



Midsommarafton för snart 1 år sedan, Wilma i full karriär längs vägen på jakt efter fina midsommarblomster.

Så kan vi checka av årets 40 årsfest från listan över "att göra" denna sommaren. Vi hade en jättekul kväll, fint väder, god mat och stämningen var verkligen på topp i Lillträsks byagård i Lördags. Liiite slitigare var det att stiga upp och vara en pigg och happy morsa när barnen gjorde morgon 3 timmar efter att vi kommit oss i säng på söndag mogon. Men hey, det var det värt!  Barnen var inte med på festen utan var hemma med bästa barnvakten, dom längtar verkligen till varje gång Emma ska vara barnvakt och då känns det såklart extra roligt och vi behöver inte ha minsta lilla dåliga samvete. Tipp topp alltså!

Idag var det jobb och dagis igen, jag älskar verkligen helg och ledighet men jag gillar faktist dom här dagliga vardagsrutinerna också. Regnar ute så det blir innefix hela kvällen lång, ska stryka lite kläder så jag slipper se den där "strykhögen" varje gång jag öppnar dörren till tvättstugan.

Tänk att det är midsommar på fredag. För ett år sedan på midsommarafton så var vi hemma hos oss och firade, men i år har vi fatiskt inga planer och det känns rätt skönt ändå. Är det dåligt väder så är vi nog bara hemma och myser och äter gott. Är det bättre väder så kanske vi åker till Storforsen. Inga storslagna planer med andra ord.

Nu ska jag göra en djupdykning i kylen och se vad vi ska hitta på för middag ikväll.


Torsdagkväll

Hade några välmogna bananer hemma som jag var nära på att kasta bort iväll men så tänkte jag om och svängde ihop ett gäng stoooora bananmuffins istället. Goda som bara den blev dom.

Ännu en jobbarvecka har passerat, idag åkte vi till mormor och morfar och blev bjudna på middag direkt efter jobb och dagis. Dessutom svenska jordgubbar till efterrätt, oj så goda dom är!
Plockade även med mig en massa rabarber som jag skurit upp och fryst ner ikväll. Före midsommar ska man tydligen helst plocka in rabarbern för annars blir den träig i smaken. Vi har rabarber själva här hemma också men dom är så pyttiga så det är ingen idé att plocka in, har haft dom hela tiden vi bott här men dom verkar inte trivas där dom är planterade helt enkelt.

Har även fixat och förberett lite smått inför festen på lördag. Det mesta som ska göras är redan förberett så det är i princip bara att ställa fram maten och drickat. Ja köttet ska såklart grillas och det ska dukas och göras fint men jag slipper stå och svettas i köket som en galning innan gästerna kommer. Sånt gillar vi va!

Nu ska jag hoppa i säng, ser SÅ fram emot att få ligga och dra mig en stund imorgon och äta frukosten i lugnan ro. Vi har inga stora planer så vi får väl se vad vi hittar på.


Någon som vet ?



Vi har ett jättefint litet träd vid sidan av bron här hemma. Just nu när det blommar så är det såklart extra fint. Men vad är det för träd? Det är nämligen så att stora delar av trädet verkar lite dött så jag funderar på om man skulle kapa ner hela skiten och hoppas på att det växer upp ett friskare och ännu finare träd så småningom. Eller ska man bara ta bort det som verkar dött och tråkigt ? Svårt när man har noll koll på sånt här!

Nytt från Missoni



Senaste inköpet till hemmet är ett par finfina handdukar från Missoni. Enda kruxet är att dom är utan "hängare" men det funkar att hänga upp dom i tvättrådslappen också.

Hello Måndag!

Har hunnit göra en stor sats glaze i eftermiddag efter jobbet, skönt då kan jag bocka av en sak från "att göra listan" inför festen på lördag. Idag har vi beställt tårtor och kött i mängder så det är mest lite roligt småfix kvar att göra. Någon som har tips på goda snittar kanske ? Jag tänkte göra "fetaostsnurror" men skulle gärna vilja ha en sort till. 

Räknade förresten nyss till att jag har 11 arbetsdagar kvar till semestern. Hur härligt låter inte det liksom!? :-) Skulle vara skoj att åka på en liten tripp till Vimmerby och "Astrid Lindgrens värld", vi var dit när Wilma var 2 och Emil var en liten plutt och det var verkligen jättemysigt där. Nu är ju iallafall Wilma och Emil såpass stora så jag tror dom skulle uppskatta det väldigt mycket. Men vi får se vad som händer, än så länge är semestern helt oplanerad.

Sjulsmarksjoggen




Den här helgen har verkligen gått alldeles för fort! Gud så underbart härliga dagar vi haft i denna tropiska värme. Fast lika härligt var det att vakna upp till en sisådär 14 grader idag. Det behövs nu efter flera dagars värmebölja, hyn på både mig och barnen behöver vila lite från solen nämligen. Både jag och Emil har fått soleksem, vilket vi aldrig tidigare har haft.
Och Julia behöver definitivt hålla sig lite inomhus där inte alla knott kommer åt henne hela tiden.

Har blivit en hel del räkor i helgen, både fredag och lördag frossade vi i räkor. SÅ GOTT! Dessutom alldeles perfekt med kall mat i värmen. Lördag var mor och far här och åt med oss och då gjorde jag även en supersmarrig västerbottenpaj med creme fraiche, rödlök och löjrom på.

Idag har jag varit borta nästan hela dagen i Sjulsmark och sprungit "sjulsmarksjoggen", riktigt trevligt och riktigt jobbigt var det att springa idag. Bara ca 3 månader kvar till tjejmilen nu. Sen har kvällen ägnats åt städning och handling inför kommande vecka. Imorgon är det arbetsdag igen. Hoppas att det fina vädret återkommar lagom till torsdag eftermiddag när jag får helg igen! :-)


32 grader i skuggan



Har haft en helhärlig dag här hemma med barnen idag. Vattenspridaren har gått nästan hela dagen och själv har jag mest suttit i solstolen och haft det riktigt nice. Utlandsfeelings så det dånar om det! Mysigt nu också när båttrafiken börjat komma igång lite och idag har även en och annan vattenskoter gasat förbi till Emils stora glädje.

 Men dessa knott alltså! Min stackars lilla tjej (Julia) har fått säkert 100 knottbett, dom har varit som galna på henne. Oss andra verkar dom inte vara riktigt lika förtjust i.

Nu ligger alla barnen nere i vårt svala sovrum och har fredagsmys och ser film, Gud vad jag är tacksam över vår svala källarvåning, det skiljer måååånga grader mellan uppe och nere just nu kan jag säga. Ska strax börja lägga barnen sen blir det vitt vin och räkor i inglasningen för oss.

Hoppas på lika härligt väder imorgon, då får det nog bli en tur till badstranden för årets första dopp!


Sommar



En liten del av gårdagens bildskörd.

Igår fyllde pappan i familjen jämna år och det firades såklart med sång och frukost på sängen. Mot kvällningen överraskade hans föräldrar och bror med att hämta upp honom på jobbet och dra iväg honom på picknick och en stund senare en timmes flygtur runt Älvsbyn med omnejd. Flygturen var riktigt uppskattad och efteråt åkte vi hem till oss för kaffe och tårta. Nästa helg är det dags för 40 årsfest, så kommande vecka blir det mycket fix och förberedelser. Ska bli så HIMLA KUL! 

Idag är jag och barnen lediga, solen skiner och det är redan 26 grader ute. Galet varmt så jag tror vi måste införskaffa en ny barnpool idag, dom har visst en förmåga att bara hålla en sommar. 
Nej på med bikinin och fram med solkrämen. 

Ha en härlig fredag!   

Belgiska våfflor

My GOD så god lunch (om man nu kan kalla det lunch, det är ju liksom mer som en efterrätt) vi blev bjudna på idag. Det var inte vilka våfflor som helst, det var nämligen belgiska våfflor med vispad grädde, jordgubbar och chokladsås. Precis som den goda jag åt i Paris smakade dom. Nästa inköp till hemmet får nog bli ett "belgiskt våffeljärn".

Vilken härlig nationaldag vi har haft idag, fast hela denna 5 dagar långa ledighet har ju faktiskt varit riktigt nice, så skönt med en liten "mini-semester". 
Efter våffellunchen och några timmar ute i solen så åkte vi till Lappur och grattade Pappa som blev ett år äldre idag. Där bjöds det på rökt fisk, och såklart tårta till efterrätt. Kanske har blivit lite väääl mycket socker idag, men hey, är det nationaldag och födelsedag så är det!

Hade ju tänkt visa bildbevis på att mina tulpaner fortfarande lever och frodas, jag tog en massa kort idag men jag glömde visst kameran hemma hos mamma och pappa så därför fick det bli ett par kort från mobilen istället. Iallafall så börjar dom alldeles snart vara redo att slå ut. Så kul! :-)

Jag funderar på lekstuga till barnen, eller egentligen en friggebod om jag ska tala klarspråk. Tänker mig en störreaktig modell som kan användas som förråd under vintern och när barnen vuxit ifrån lekstugan så kan den fungera som gäststuga. Någon som kan tipsa om en fin och hyffsat prisvärd stuga ? 

Nu ska jag förbereda för morgondagen och leta fram kläder till barnen, men tänk, bara några arbetsveckor kvar nu innan semestern! :-)


Sveriges nationaldag



Fina nya flaggan står på bordet denna nationaldag som även är min kära pappas födelsedag.

Frukost i magen och har precis stökat undan i köket och är redo för att ta en snabb promenad innan vi är bortbjudna på våffellunch hos vänner.  Tänkte bara kika in och önska er en härlig nationaldag och hoppas att ni inte blåser bort!


Sunshine



Vaknade till strålande solsken idag så då åkte skönaste sommarklänningen från MQ och "sunshine" på. Nu hoppas jag bara att vädret håller i sig så vi slipper dra på oss långbrallor nåt mer den här sommaren. Shorts och klänningsväder vill jag ha!


God Morgon alla fina!

Igår hade vi röjardag här hemma på udden. Trädfällning och att röja bort en massa buskar och ris från slänten ner mot älven var det som stod på agendan. Vi har haft en stor gammal björk stående bredvid huset med död topp och en redig spricka genom hela trädet som nu äntligen har åkt ner. Har retat mig på den där fula björken i ÅR så det känns riktigt bra att den äntligen är borta nu. Vi fick hjälp av ett par duktiga "trädfällargrabbar" så efteråt så bjöd vi på middag, grillat som vanligt, och även där gick den goda glazen hem. Ni har väl testat nu ? :-)

Fick också besök av världens bästa Ullis som var hemma en sväng från Göteborg, så kul att ses men så tråkigt att det blir alldeles för sällan!

Idag är siktet inställt på mer trädgårdsfix, jag ska åka ner en sväng på byn och kolla utbudet av buskar och träd, jag vill ha mer som blommar känner jag. Ska även hälsa på i Lappur och barnen är lovade en tur till lekparken och att få mata fåglarna i lomtjärn. Just det. En flagga ska också inhandlas, bara en sådan liten man har på bordet, tycker det är fint till högtider som  midsommar, examen, nationaldagen, födelsedagar osv. Barnen börjar ha stenkoll på fler olika flaggar, det är en liten sport att kunna alla flaggor man kör förbi hemifrån och ner till byn nämligen. 

Dags att borsta tänder, tror jag börjar med den mest motsträviga lilla damen.

RSS 2.0