Happy


En kopp varm choklad med grädde och lite kanel en måndagkväll som denna satt som en smäck!

Har precis tvättat bort en ansiktsmask ur fejjan så hyn känns sådär mjuk och slät. Alla har gått och lagt sig men jag passar på att vara uppe och "bara få vara" en stund. Tror jag ska kolla runt på nätet efter en riktig mysdress och en rackarns skön pyjamas, det får bli kvällens mission tror jag.

Fick förresten ett mycket trevligt samtal idag. Var med i en liten tävling i helgen och fick idag veta att jag VANN. Åååhh jag blev verkligen så genuint lycklig. Haha. Kan säga att Wilma med friends kommer att bli gröna av avund när jag visar upp min nya grej sen. Någon som kan gissa vad ? :-)  Ska visa sen när jag fått hem min vinst.

Happy Halloween 2011











Här kommer några bilder från vår gårkväll. Utom sista bilden som är från i fredags då barnen just fått coola masker av sin farmor.

Hello Friends!

Ni har väl inte glömt att ställa tillbaka klockan ? Här har vi hunnit vara uppe en stund och jag har precis satt barnen i arbete, dom sorterar för närvarande upp sina leksaker i olika lådor så vi har koll på vem som äger vad när det snart ska börjas tapeterseras i Emils nya rum och flickorna blir utan rum tills utyggnaden är klar. Emils tapeter har förvisso inte ens kommit än men dom borde komma nu till veckan så då ska dom skyndsamt upp innnan leveransen från ikea kommer.

Igår åkte Wilma och Emil till mormor och morfar och resten av familjen drog till Piteå för att se ut golv. Hittade ett golv som vi tyckte om så när det börjar närma sig golvläggning så ska vi lägga in en beställning. Blev ett ljust, ljust golv som var det närmaste vi kunde komma golvet i vardagsrummet. Vi gjorde även ett pitstop på "barnens hus" och handlade årets första julklappar. Känns ju bara såååå bra att ha kommit igång med det. Tyckte vi hittade riktigt bra grejer dessutom. 

Väl hemma igen fixade vi iordning inför kvällens halloween-middag. Blev Boeuf Bourguignon och en kladdkaka med polkacrisp till efterrätt. Kladdkakan var verkligen i sötaste laget, men vi gillar ju sött så den gick absolut ner. Efter middagen hade Johan fixat spökstig så då fick barnen klä på sig och gå ut och leta efter skatten. Wilma förklarade mer än en gång att hon minsann visste att det inte fanns några spöken och hon var faktiskt inte det minsta rädd. Haha. Emil och Julia tyckte det var desto mer spännande.

Nu ska här ordnas frukost. "Storfrukost" som Emil brukar säga. Sen ska jag ta tag i att fräscha upp hemmet, det behövs kan jag säga!


Hej Fredag!


Favoritljuset alla kategorier. Jag älskar mitt snordyra ljus, behöver inte ens tända det för att det ska dofta ordentligt, räcker med att ta ut det ur asken. Just nu står det inne på toaletten och luktar så gott, så gott.

Igår blev det lite tidigare hemgång från jobbet eftersom Wilma plötsligt blivit hängig och fått feber. Sent på kvällen vaknade Julia och var ledsen, hade ont i halsen och hostade. Efter en stund i famnen somnade hon om rätt snabbt men senare på natten så vaknade hon igen och var riktigt febervarm. Typiskt. Idag är Wilma betydligt piggare men Julia är ganska hängig och har fått alvedon för en liten stund sedan.


Blir alltså en "hemma-mys-dag" idag. Emil ska iväg med farmor på nåt tag, dom ska på café och hänga runt lite. Kul för honom att inte behöva vara hemma hela dagen med sjuklingarna. Själv ska jag väl försöka få nåt vettigt gjort när jag ändå ska hålla mig hemma. Blir nog en sväng ut på byn senare när Johan slutar iallafall. Ska bland annat shoppa födelsedagspresent till min mamma som fyller år nästa vecka.

Håller tummarna för att kidsen piggar på sig ordentligt idag, börjar nämligen vara dags att åka och titta ut golv till utbyggnaden och jag hade planer på att göra det imorgon. Men vi får väl se hur det blir med det.

Ha en trevlig Fredag nu allihopa!


Pumpkins


Är hemma på lunchen och kastar i mig lite mat, gårdagens pasta med ärtpesto, sååå god. Tog en sväng förbi ICA på hemvägen och köpte på mig ett par stycken pumpor, fick bli två små den här gången. Mina pumpor börjar alltid mögla och sjunker ihop så rackarns fort tycker jag. Någon som vet ifall att det finns något sätt att få dom att hålla längre? Tänkte jag skulle karva ur den lite större pumpan ikväll.

Idag är det iallafall riktigt ruggväder, kallt och duggregn. Tack och lov har jag vinterdäck på bilen och tack och lov behöver jag inte vara utomhus och jobba. Tänkte ta nåt kort på utbyggnaden nån dag så får ni se hur långt snickarna har kommit. Det är en hel del kvar men det mest tidskrävande (taket och inbrytningen) är så när som klart och resten ska visst gå ganska snabbt så jag hoppas, hoppas verkligen att dom hinner klart till 1a advent. :-)
Nu ska jag hasta ner i tvättstugan och slå igång en tvättmaskin innan jag drar till jobbet igen.


Kolla, Kolla!


Kolla här vad som låg i postlådan idag. Jag älskar den här tiden fram till Jul med allt vad det innebär. Så mysigt så det är inte klokt.

Sitter uppkrupen i soffan med datorn i knät och en påse plockgodis vid min sida. Jag brukar inte svulla till det med godis mitt i veckan men idag fick det minsann lov att bli så. Har varit hemma både igår och idag med Julia som hade feber igår. Idag har hon dock varit feberfri och Emil har också varit hemma idag så dom har busat som galningar, bråkat och hållit igång hela dagen lång. Syskonkärlek.

Ser iallafall fram emot att åka och jobba imorgon om ingen annan trillat dit och blivit sjuk. Nu ska jag göra mig redo att krypa ner i sängen och se hemmafruarna som börjar på en liten stund.

Första snön och nya heels



Ett par svarta pumps i skinn från din sko och nytt rött läppglans ("Dior Addict Ultra Gloss Flash" 856) inhandlades på min supersnabba shoppingrunda igår.

God Morgon Lördag!


Här hemma är stämningen på topp denna Lördagmorgon, dom första snöflingorna singlar ner från himlen och barnen är uppspelta som aldrig förr och vill inte annat än att gå ut just nu. Myyyyyys säger jag.


Igår eftermiddag drog jag iväg på en snabb shoppingsväng för att införskaffa nåt fint att ha på mig på kvällens Näringslivsgala som jag och Johan ska iväg på. Blev en vit spetsklänning från VILA och ett par svarta pumps med lagom höga klackar. Tror det blir finfint! Ska hur som helst bli riktigt skoj ikväll, förra året hade vi jättekul så det blir säkert bra den här gången också.

Nu ska jag duka fram en riktig hotellfrulle, med bland annat inlagd gurka som jag fixade ihop igår eftermiddag. Blir riktigt gott på ett par leverpastejmackor. Yummie!


Lilla Lördag






Det första jag gjorde när vi kom hem för en liten stund sedan var att göra upp en eld och tända ljus i massor. Har varit en riktigt kall och blåsig dag idag så nu känns det riktigt härligt att få spendera kvällen här hemma och bara mysa. Plugga lite matte ska jag iofs också göra, har prov imorgon nämligen.

Finns inte så mycket att berätta idag, tänkte mest bara titta in och säga HEJ. Nu står det middagsfix på schemat.


Skepp o hoj!

Vi har kommit hem från stan för en liten stund sedan där jag har shoppat loss på H&M åt Wilma som var i akut behov av nya leggings och strumpbyxor. Skönt att ha det gjort! Tjejen växer verkligen så det knakar, 6 1/2 år och 131 cm så nu är det minsann stortjejsavdelningen som gäller i en massa år till.

Har börjat fundera en hel del på julklappar, min ambition är att vara ute i väldigt god tid i år. Emil har tjatat hål i huvudet på mig om ett legoskepp så det ska han få, lär ju dock bli ett projekt för far & son för det ska inte vara vilka skepp som helst heller utan det ska vara dom här svårbyggda skeppen för betydligt större barn. Men det här är nog enda klappen som jag har riktigt klar för mig. Man vill ju köpa saker som används och helst inte bara är kul för stunden. Men vad ?

Nu ska jag hoppa in i duschen och fixa till mig lite, vi ska på vinprovning ikväll och jag har verkligen ingen som helst aning om vad jag ska ha på mig.

Bye!

Fredagsmiddag!

Myser med ett vinglas och surfar runt efter efterrättsrecept. Mina föräldrar och lillebror kommer hit på tacos ikväll och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för efterrätt, lutar åt att det blir en mudcake, en chokladkaka blir ju aldrig fel liksom, men jag har inte riktigt bestämt mig än.
Tacos måste ju för övrigt vara den mest vanliga maträtten bland barnfamiljer en fredagkväll ?

Har haft en mysig dag hemma med dom två minsta medans Wilma varit på skolan idag. Vi har eldat som bara den och bara skrotat runt i pyjamas halva dagen. En perfekt Fredag i mitt tycke!  Nu ska jag sätta igång att duka och skära grönsaker. Hoppas ni får en trevlig Fredagkväll allihopa!

Prinsessan på ärten



Jag och Julia hade en liten fotosession för några dagar sedan. Vi raffsade ihop några kuddar från soffan och hipps vipps blev hon prinsessan på ärten. Inte det lättaste att foto skarpa bilder på en liten sessa som inte kan sitta stilla i mer än 2 sekunder bara.

HEJ ALLA!

Vad nöjd jag är just nu över att vårt internet och vår hemtelefon äntligen är tillbaka. Fredag morgon så bara försvann allt helt plötsligt så senaste dagarna har jag surfat runt med hjälp av iphonen.

Vi är alldeles nyligt hemkomna från jobb, skola och dagis och jag ska strax fixa ihop någon sorts kycklingrätt. Har ingen aning om vad men jag har en påse upptinade kycklingfileer framme så jag får väl hitta på nåt gott av dom helt enkelt. Idag beställde jag tapeterna till Emils rum (det blev samma som i inlägget före) och ikväll ska jag bestämma mig för tapeter till flickornas rum så att jag kan lägga in en beställning imorgon.

Bokade en liten Stockholmsweekend igårkväll, jag, Johan och Wilma ska iväg i november och bo på hotell, gå på grands "afternoon tea" och shoppa lite. Har faktiskt varit ute i god tid den här gången och faktiskt redan bokat bord så nu ska jag äntligen få gå på mitt afternoon tea, ska bli sååå kul för en te-nörd som lilla jag.
Nu ska jag sätta fart med middagen.


Emils rum

Planerar för Emils nya rum som vi ska börja med snart. Riktigt kul men samtidigt tycker jag det är lite svår avvägning det här med att det inte ska vara för gulligt men heller inte bli som ett tonårsrum. Han är ju bara 4 år men samtidigt är han ju en stor kille förstår ni. Tror ändå att jag har det mesta klart för mig nu så imorgon lägger jag in en beställning på tapeten (denna nedan eller en från midbecs sportkollektion som jag inte hittar någon bild på) och sen ska vi bara planera in en liten tripp till det stora blå varuhuset så är det mesta fixat och då äntligen har han ett eget rum. Känns sååå kul att det äntligen håller på att bli av.
Skrivbord för legobyggandet och annat pyssel från IKEA.


Fina förvaringskorgar från "Rice" som sväljer en hel massa leksaker.
En "storkillesäng" ska han såklart ha, perfekt med förvaring och när kompisar ska sova över så bäddar man lätt ut den till en dubbelsäng. Wilma har en likadan som vi är väldigt nöjda med.
Taklampa i svart, även denna från IKEA.
Mattan från rice skulle också passa fint in i nya rummet. Kommer att satsa på svart, vitt och blått i Emils rum. Resten av färgerna får alla leksaker stå för.


Här är jag liiite osäker men just nu lutar det åt denna tapet. Tycker den är fin utan att vara allt för puttinuttig.

Bestlite

My GOD vad jag verkligen skulle vilja ha två exemplar av denna lampa ovanför mitt köksbord. Tror jag måste börja spara för jag hittar verkligen ingenting billigare som skulle bli lika fint. Eller så gör jag som galningarna i "Lyxfällan" och drar på mig ett par sms-lån och shoppar loss som om det inte fanns någon morgondag. Nej skulle inte tro det va. Det programmet gör mig förövrigt mest bara arg, jag förstår verkligen inte hur dessa människor är funtade i huvvet!?

Hej Lördag!

Dagen har spenderats på folkhögskolan där det anordnats "Barnens Dag" med både teater, sagoläsning, dans, loppis, klädförsäljning och mycket, mycket mer. Mycket bra anordnat och jättekul när det händer saker som dessa i vår lilla by tycker jag. Barnen har såklart haft jättekul och kom hem med egengjorda knappar, påsar från fiskdammen och magarna fulla med glass, kolasås och maränger.

Känner mig inte alls på topp idag, har varit småhängig med ont i huvudet i flera dagar faktiskt så ikväll blir det bara en lugn och skön Lördagkväll med mys i soffan och nåt gott att äta. Tror faktiskt jag ska ta mig ett bad lite senare för det var evigheter sedan. Enda nackdelen med det är ju att jag alltid blir så trött och det känns väl egentligen som det sista jag behöver.

Just nu är Johan ute med barnen så jag ska sätta igång med middagen innan jag har tre små hjälpredor som står på rad och vill hjälpa till. Det är absolut jättekul när dom vill hjälpa till för alltid lär dom sig något och jag inbillar mig också att deras mat upplevs som godare när dom själva varit med och lagat. Men ibland är det väldigt skönt att få göra detta helt själv helt enkelt. Trevlig Lördagkväll på er allihopa!

Nya mattan och middagstips!



Nya mattan från Tine K är på plats. Den är verkligen gigantisk men jag tycker det blev SÅ BRA.
 





Kvällens middag blev en klassisk Boeuf Bourguignon.
Riktigt mustig och god blev den. Höstmat när den är som allra bäst.

Hej Torsdagkväll!

Sprakar en brasa i öppna spisen denna regniga kväll och jag är tröttare än tröttaste trött. Hade planer på att baka en smarrig chokladcheesecake ikväll men det får helt enkelt bli imorgon istället.
 
Bjussar iallafall på ett smarrigt middagstips!


Boeuf Bourguignon recept:


 1 kg nötkött, i bitar

salt & peppar

2 lökar

3 vitlöksklyftor

2 morötter

3 msk tomatpure

2,5 msk mjöl

4 dl rött vin

1 köttbuljongtärning

3 dl vatten

2 st lagerblad

1 tsk timjan

1 1/2 pkt bacon

300 gram champinjoner

Bryn köttet i smör i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Häll över i en rymlig gryta.
Skiva lök, vitlök och morötter och bryn i stekpannan tillsammans med tomatpuré. Pudra över mjölet och bryn lite innan det åker ner till köttet i grytan.
Häll på vin, timjan, lagerblad, buljongtärning och vatten och låt alltsammans puttra på spisen i minst 1 1/2 timme . När det börjar vara dags att äta så steker du bacon och champinjoner i en stekpanna och sedan ner i grytan och låt sjuda med i några minuter.

Klart!

Serveras med ris eller potatis.


Köpebullar



Insåg igår eftermiddag att det var kanelbullens dag. Hade inga bullar i frysen och hade verkligen ingen lust att baka några så det blev en snabbsväng in på ICA för en påse köpebullar. Tyvärr var deras egenbakade slut så det fick bli andra bullar. Sista gången kan jag säga. Jag tror inte jag skulle lyckas göra torrare bullar omän jag verkligen gjorde mitt bästa för att försöka. Men är inte kanelbullar överlag ofta väldigt torra när man köper på café och affär?


Jag hinner verkligen inte med. Imorgon är det alltså Torsdag IGEN och veckans sista arbetsdag för min del. Kanske lite tjatig men veckorna går verkligen ruuuskigt fort tycker jag. Denna vecka har inneburit jobb, matteplugg, tandläkarbesök (hade ett litet hål som jag måste tillbaka och laga *buhuu*), inköp av nya skridskor till dom två äldsta barnen, stackars lilla Julia får bara ärva av sina storasyskon. Och idag smet jag och Johan iväg en stund från jobbet för att se lilleman springa "timmerjoggen", var dock en liten kille som surnade ihop när han inte kom ut först i spåret så det var ingen glad löpare som jag fick leda i mål en stund senare. Jätteledsen och SÅ besviken var han. Det är inte lätt att vara liten alltid. Verkade dock som att piggelin-glassen efteråt gjorde honom lite gladare iallafall. :-)

Nu ska jag titta till de sovande små och sedan hoppa i säng själv.

Kram


Hello



I say hey!

Åter på hemmaplan efter en eftermiddag med bebisgos hos storebror. Oj så små och fina dom är när dom är alldeles färska. Sååå liten och man ifrågasätter alltid om ens egna någonsin varit så små. Även om Wilma (som var minst av våra små då hon föddes) vägde drygt 1 kg mindre. Vi åt middag på ett pizzahak innan vi drog hem och spolade upp ett bad åt dom små huliganerna. Tror det var mer vatten utanför badkaret än vad som var i det när dom badat färdigt.


Nu sover dom sött allihopa och jag ska snart göra detsamma. Gruvar lite inför tandläkarbesök imorgon, var evigheter sedan jag lagade ett hål och jag tror banne mig att jag blivit känsligare med åren så jag hoppas, hoppas, hoppas att alla tänder är hela och fina.


Good Morning!



Blue Alp-ost, ruccola, tomat och hamburgerstek på Uddens goda bröd tillsammans med en kopp te.Imorgon är det nyttigare frukostvanor som gäller igen.

God Söndagmorgon alla!

Har haft sovmorgon och legat och dragit mig och läst tidningar i sängen fram till nyss. Nu är frullen intagen och vi ska strax dra iväg hela familjen och snusa bebis. Har för några dagar sedan blivit faster till en liten Leon och nu ska vi äntligen få träffa underverket. Barnen har ägnat morgonen åt att rita teckningar och lägga pärlplattor som lillen ska få. Sötisarna. Nu är det stress i kvadrat som gäller om vi ska vara redo att åka om en timme.

See ya!

RSS 2.0