Tips!

 
 
Grekisk yoghurt, nötter och honung i nya finskålarna från ikea. Tack svärmor för att du fraktade hem dom åt mig. VIsst påminner dom en hel del om ostronskålarna från mateus!? 19 kr styck och ett riktigt fynd om ni frågar mig!
 
 
 

58 kg

 
0,4 kg blev det denna vecka. Totalt 2,3 kg på tre veckor. Nästa invägning blir på Lördag eftersom jag inte kommer att ha tillgång till våg på Söndagen och då ska MINST 0,7 kg till vara borta har jag bestämt.
 
God Morgon sköna Söndag
 
Här byggs det lego för fulla muggar, Julia bygger med duplo och Emil med smålegot. Lego måste väl för övrigt vara världens bästa leksak, passar alla och håller för evigt. 
Var lite småkallt när vi steg upp idag så vi har passat på att elda i kaminen på morgonen, finns inget som skapar sådan myskänsla som en sprakande eld en tidig morgon. Nu ska jag rycka upp mig själv och göra nån nytta, det här duger verkligen inte. 
 
 

Kalas!

 
 
 
 
 
Tänk att min lilla "bebis" fyller fyra år om bara några dagar. Time flies. 
 
Vi har kalasat färdigt för idag, just nu är Emil och Wilma ute och hjälper Johan med att dra ihop en massa bråte som samlats under sommaren. Wilma blev lite avis på en docka som Julia fick idag på kalaset och har nu bestämt sig för att hon ska jobba ihop pengar och köpa sig en egen. Bra att hon inser att det kan behövas en liten motprestation ibland och att man inte bara kan få saker hur som helst hela tiden. 
 
Ikväll blir det en soft kväll med "friends with kids" i dvdn och bubbelvatten i glaset. Invägning imorgon så här ska inga fler (har redan fuskat med alldeles för många godisar idag) onödiga kalorier in.
 
 

Kalasdag!

'
 
God Morgon Världen!
 
Bara fyra plusgrader utanför fönstret just nu, kom aldrig ihåg att se efter när jag steg upp för snart två timmar sedan men jag tippar på att det varit kallt inatt. Idag har vi barnkalas för lillhjärtat här hemma, hon fyller egentligen inte förrän nästa Lördag men idag kör vi fiskdamm och tårtkalas för småvännerna hennes. 
Kikar in senare och slänger in en bild eller två från kalaset. 
 
Happy Saturday!
 

Efterlysning

Jag är på jakt efter några fina planscher eller tavlor. Jag vet inte VAD bara. Tycker det mesta man ser i alla bloggar och reportage är gammal skåpmat. Jag vill inte ha något från sennerholt, inga kakao-ögon eller någon färgglad plansch där det står "keep calm and carry on". Ge mig nåt nytt!
 
Tips?

Rosor är rosa

 
FIna rosor fick följa med hem från affären igår.
 
Helloooo girls
 
Har precis ätit ett smarrigt kvällsmål bestående av prosciutto, cantaloupemelon, ruccola och parmesan. MMmmmm så gott det var. Blev så inspirerad av det som tillagades i måndagens avsnitt av "halv åtta hos mig". Så deras förrätt fick bli mitt något modifierade kvällsmål. Gött. Åt dessutom på mina nya fina rörstrandstallrikar som jag fyndade på bruket på lunchen idag. Hittade två stycken så fina tallrikar som är riktigt likt mitt fina spode-porslin men till ungefär en tjugondel av priset så jag klippte såklart till. Perfekt att ha som fina uppläggningsfat eller kakfat. Så kul när man lyckas fynda lite någon gång. 
 
Och nu tycker jag också att vi kan säga att det är höst va! Vädret har iallafall varit höstigt denna vecka, mörkt om kvällarna och kallt på morgonen. Luften har blivit sådär klar och lätt att andas. Ljuuuuvligt, jag älskar denna årstid. Och jag känner på mig att den här hösten kommer att bli otroligt bra, en solresa och även en tripp med en vän till den danska huvudstaden står på agendan inom kort. Tänk att jag ska få strosa runt på ströget, gå bananas i alla härliga inredningsbutiker och äta goda och oavbrutna middagar på restaurang. Känner på mig att Köpenhamn kommer att vara staden för mig.
 
Nu är det dock dags att hoppa i säng snart och ladda för veckans sista arbetsdag! 
 

Viktrapporten

 
-0,8 kg blev det denna vecka, totalt -1,9kg. Happ, det går inte så fort som jag vill att det ska göra men huvudsaken att det går åt rätt håll :-) 
 
 
Lillhjärtat med smoothiemun.
 
 
Emil är aldrig sysslolös, har han långtråkigt så klättrar han bara på väggarna, bokstavligt talat alltså. En stund senare åkte spiderman-dräkten på.
 
 
God Morgon Söndag
 
Har åkt på en förkylning deluxe så det var helt omöjligt att somna om när jag vaknade av att Emil steg upp 06.30 idag. Men det är rätt skönt att komma upp i tid på morgonen kan jag tycka. Att skrota runt i pyjamas, dricka den där tekoppen i lugn och ro och kanske gå tillbaka till sängen och kolla lite nyhetsmorgon. Det är härligt det! :-)
 
Igår åkte vi till stan allihopa för att handla lite nytt inför skolstarten, nytt fint block, pennor, ryggsäck, och lite kläder. Barnen fick också ta med sig från sina egna pengar att handla något för så det blev mjukisdjur till Wilma och Julia och Emil spenderade sina pengar på ett snorkelset. Vår lilla badkille, han ÄLSKAR verkligen att bada och är nästan mer under vattnet än ovanför så ni kan ju tro att han längtar efter Turkiet-resan och att få testa sina grejer.  
 
Idag blir det bara en lugn och skön hemmadag och ladda inför skolstart och jobb imorgon.
 
 

Viktrapport

 
 
Ett par nytagna bilder från toan där min fina orkié blommar för fullt. 
 
God Morgon Söndag
 
Invägningsdag idag och totalt minus 1,1 kg. Hade gått ner mer tidigare i veckan men har nog ätit alldeles för stora portioner i helgen. Men 1,1 kg är ändå helt ok, siktar på att tappa lika mycket till nästa Söndag.
 
Har annars haft en bra helg, det händer lite varje dag på huset och ute på gården, lite målning, lite grässådd och röjning har det blivit under helgen. Vi har varit med barnen på tivoli, jättekul tills lillan sprang och snubblade så att blodet forsade ur näsan. Tack och lov hade dom hunnit åka allt dom ville, köpt lotter och ätit sockervadd innan vi fick hasta iväg för att tvätta ledsen liten.
 
Nu är det frukostdags och sen ska jag sätta mig i en solstol på altanen och bara vara. Härligt med Söndag!

Friday morning

 
Yaaayy it´s Friday!
 
Fruktsallad och en tekopp efter frukosten känns som en värdig start för en Fredag. Klurar på vad jag ska laga för gott till middag ikväll, när man ska hålla sig borta från slisket och onyttigheterna så känns det än viktigare att det man äter ska vara riktigt gott. Och när barnen sitter och äter sitt godis ikväll då är det jag som tar ett bad och lägger en ansiktsmask, man får se till att hålla sig sysselsatt för att inte trilla dit helt enkelt :-) 
 

-1,2 kg

 
 
 
Var länge sedan jag köpte hem blommor från affären men ikväll fick iallafall en kvist från pelargonen som står på bron följa med in för att pryda det lilla sidobordet vid soffan. Så fint i all sin enkelhet.
 
Nu har jag och barnen snart avverkat vår första arbetsvecka efter semestern. Ja Johan också då, men han jobbar ju även Fredagar till skillnad från hans lyxlirare till familj. :-) Och det går bra med projekt viktminskning, minus 1,2 kg sedan i Söndags. Toppen! 
 
Nu ska jag hoppa i säng och läsa lite innan John Blund kommer på besök. Nattinatt!
 
 

Time for change

 
Idag är dagen då det är dags att ta tag i dom där "semesterkilona" som smygit sig på under sommaren. Denna morgon stannade vågen på 60,3 kg och det är 3 kg mer än innan sommaren började. Det kanske inte är hela världen men det känns ändå inte bra. Kläderna sitter sämre och jag känner mig uppsvälld och pluffsig. 
Tänker inte använda mig att någon speciell diet, sunt förnuft är det som gäller helt enkelt.
 
Känner mig riktigt taggad inför mitt "projekt" och ser SÅ mycket fram emot att kläderna ska börja sitta bättre igen! 
 
 

Today´s dinner

 
Min middag idag består av en jädrans massa Rocka Fett-ost på kex och ett par glas rosé. Bra så.

Glossy Box

 
 
 
Vem blir inte lycklig av att få hem en söt liten box som denna fylld med diverse skönhetsprodukter? 
Tandkräm från Brilliant Smile, fotcreme från Alessandro, Ett mirakellack för missfärgade naglar, Ansiktsmask från Anatomicals och en After Sun från Odd Molly. Kul med lite nya produkter att testa. :-)

RSS 2.0