Vårvintern


Nu börjar den så kallade "vårvintern". Johans absoluta favorittid på året säger han. Jag gillar nog alla årstider ganska bra, men kanske lite mindre bra den här tiden som varit efter jul och fram till nu ungefär.

Idag packade vi mackor, varm choklad, korv och rökt älgkött och åkte till mormor och morfar en sväng. Där har vi slagit ihjäl några timmar ute vid eldstaden och grillat och ätit gott. Barnen har lekt i snöhögarna och Johan körde upp ett skoterspår till barnen som nu måste frysa på lite innan vi kan plocka fram lillskotern. Det var riktigt härligt att sitta ute med solen i ansiktet, det var ju ett tag sedan om man säger så.

Annars så har vi hunnit med en sväng på simskolan, jag har strykt på ett lager färg på skrivbordet som ska in i Julias rum och nu har vi precis sett färdigt en film. En riktigt soft och skön Söndag tycker jag.

Men nu sängen!

Gorgonzolabakade fikon


Kvällens förrätt åker strax in i ugnen. Ett recept från ett av programmen i "halv åtta hos mig". Får väl återkomma om det är nåt som går att äta.

Barnen har precis bänkat sig framför en ny barnfilm och jag ska strax in med förrätten i ugnen. Barnen har ätit varma mackor som är en favorit här hemma men för oss vuxna blir det alltså detta ovan och sedan tortelloni fyllda med basilika och pesto + diverse tillbehör som huvudrätt.Bubbel till det såklart! Ikväll bänkar vi oss framför Melodifestivalen i vanlig ordning.

Blev ingen backe idag, det blev storforsen och lunchbuffé på hotellet med mina föräldrar, brorsan + mormorsmor istället. Men absolut inte fy skam det heller. Nu kurrar magen så jag ska kila in i köket och sätta fart!

Helg!


En liten sneakpeak från Wilmas rum.

Hello Friday!

Har precis ätit en riktigt kulinarisk fredagsmiddag bestående av fil och flingor. Jag som tänkte fixa till nåt riktigt smarrigt ikväll men jag tappade visst både ork och lust till det. Dagen har ägnats åt lite städning, en fredagsfika på ekbergs när vi hämtat Wilma från skolan och sedan en snabbsväng till piteå för lite shopping. Hittade dock inget som jag egentligen var ute efter men kom såklart inte tomhänt hem för det! :-)

Imorgon hoppas jag på friska barn och riktigt goväder så kanske vi kan dra en sväng till backen. Pulkaåkning, slalom och korvgrillning i solsken skulle inte sitta helt fel. Nu blir det en tekopp i soffan till nya "Stockholm östra".

Onsdag


Idag har jag hängt med den här glada och förkylda bruden. Dock betydligt piggare och mindre snorig idag än hon var igår så det går åt rätt håll. Vi har hälsat på en sväng på farmors jobb idag och ätit lunch med Johan på folkis innan vi åkte och hämtade hem de andra småtrollen. Har hållit mig på banan hela dagen och stått emot två semlor som stod i kylskåpet och skrek efter mig. Tack och lov blev jag räddad av Wilma och Emil som åt upp dom när dom kom hem från dagis och skola.

Wilma bor numera i sitt nya rum sedan ett par dagar tillbaka. Det är så fiiiint men det saknas ju en massa prylar som måste in där. En snygg taklampa, lampa till byrån, helkroppsspegel, fina krokar osv osv. Det är ju sånt här, det här sista fixet som är så KUL! :-)

Nu ska här stökas undan lite och sen hopp i säng!

Nu blir det andra (inga) bullar


Fixade ihop en semmeldeg igårkväll och bakade ut ett gäng semmelbullar lägligt till fettisdagen idag. Den här gången jäste bullarna som dom skulle och det blev riktigt goda semlor.

Jag har ätit riktigt dåligt sista veckan känner jag. Eller rättare sagt så har jag ätit alldeles för mycket slisk och skräp utöver den vanliga maten (som oftast är ganska nyttig och bra inbillar jag mig)  och då försöker jag på nåt sätt kompensera det med en nyttig fruktsallad. Fiffigt liksom. Men nu är det skärpning och hädanefter ska det ätas nyttigt och balanserat. Inget fika, inget snacks framför tvn på kvällarn osv osv. Sånt där mår ingen bra av, det är bara gott för stunden och sedan känns det mest bara väldigt onödigt.
Jag vill känna mig sund och det känner jag mig definitivt inte när jag är proppmätt på allehanda onyttigheter. Jag börjar nästan känna mig taggad till att ta tag i löpningen igen också, var så länge sedan jag tog ut mig riktigt ordentligt.

Måste fundera ut en plan för det här!

Vitaminer...


...behövs när man är inne i årets sjukaste månad.

Lördagsmys


Myskläderna är på, en stor stek står i ugnen sedan flera timmar tillbaka och jag softar med ett glas rött. Har precis varit och handlat en massa gott inför kvällens melodifestival så nu är vi redo för Ranelid och gänget. Johan sliter med listningen så mest troligt är iallafall Wilmas rum klart för inflytt innan helgen är slut. Så kuuuul :-)
Måste nog faktiskt gå och se hur det går för honom nu!

Fredag på Leo´s


Idag drog vi iväg till Leos lekland direkt efter frullen. En perfekt dag för att slå ihjäl några timmar bland rutchkanor, snirkliga gångar och studsmattor. Barnen har haft hur kul som helst och slocknade som två slagna hjältar i bilen påväg hem igen. Vi sprang också in en snabbis på H&M där jag fyndade gröningen på bilden. I love it men vi får väl se hur snygg den är efter ett par tvättar, man brukar ju få vad man betalar för och för 149 kr så misstänker jag att det är något som kommer att tappa formen och bli tråkigt rätt snabbt.

Väntar på att Johan ska komma hem med Wilma och sen ska jag nog ta barnen med mig och åka och handla lite fredagsgott! Bävar lite för att handla med alla småttingar bara, det är inte direkt så att dom går som tre små nickedockor i led efter mig inne på affären utan jag får snarare vara som en vallhund och hela tiden försöka föra flocken vidare utan att tappa bort någon som hipps vipps blir sur och tänker springa ut ur affären. Det går sällan smidigt att handla med allihopa kan man väl lugnt säga.

Nej en liten inventering av kyl och frys innan vi drar då!
center;">Idag drog vi iväg till Leos lekland direkt efter frullen. En perfekt dag för att slå ihjäl några timmar bland rutchkanor, snirkliga gångar och studsmattor. Barnen har haft hur kul som helst och slocknade som två slagna hjältar i bilen påväg hem igen. Vi sprang också in en snabbis på H&amp;M där jag fyndade gröningen på bilden. I love it men vi får väl se hur snygg den är efter ett par tvättar, man brukar ju få vad man betalar för och för 149 kr så misstänker jag att det är något som kommer att tappa formen och bli tråkigt rätt snabbt.</div><br>
<div style="text-align: center;"></div>
<div style="text-align: center;">Väntar på att Johan ska komma hem med Wilma och sen ska jag nog ta barnen med mig och åka och handla lite fredagsgott! Bävar lite för att handla med alla småttingar bara, det är inte direkt så att dom går som tre små nickedockor i led efter mig inne på affären utan jag får snarare vara som en vallhund och hela tiden försöka föra flocken vidare utan att tappa bort någon som hipps vipps blir sur och tänker springa ut ur affären. Det går sällan smidigt att handla med allihopa kan man väl lugnt säga.</div><br>
<div style="text-align: center;"></div>
<div style="text-align: center;">Nej en liten inventering av kyl och frys innan vi drar då!</div>

Birthday girl


Är hemma en snabbsväng och lunchar och passar på att kasta in ett litet blogginlägg. Igår var det alltså min födelsedag och här finns det ingen ångest i att bli ett år äldre vill jag lova. Jag ÄLSKAR att fylla år nämligen :-D

Igårkväll kom iallafall närmsta släkten och fikade tårta, macarones och kladdiga chokladmuffins. Fick finfina blommor, presenter och söta kort. Bland annat så fick jag denna glasskålen med lock (ovan) och söta smaksatta maränger i olika färger. Resten får ni se lite eftersom, måste ju bland annat visa det fina hjärtat som Wilma knåpat ihop åt mig i skolan. Söta, fina Wilman min.

Nu börjar lunchtimmen vara slut så jag ska gasa iväg till jobbet igen. Ha en finfin dag allihopa!

Alla hjärtans dag!



Bourgielampan från Kartell har fått byta plats från tvrummet till hallen. Gud vad jag älskar denna lampa.


Idag blev det jobb och dagis som vanligt igen, skööönt att det inte blev något mer av den där febern i Lördags. Men jag ska väl kanske inte säga för mycket för då vaknar säkert någon av oss och är febriga imorgon. Går tydligen magsjuka också och DET vill vi verkligen inte ha.

Idag steg jag upp tiiidigt, tidigt och började grädda våfflor. Hade förberett en våffelsmet och vispat grädde igårkväll så det var bara att sätta igång och grädda när jag steg upp på morgonen. Tänkte att barnen skulle bli överlyckliga över att få detta till frukost men det var nog i tidigaste laget för våfflor för det gick knappt åt några alls. :-)

Nu ska jag koka mig en tekopp och slå mig ner i soffan framför en film. En "Arne Dahl" blir det ikväll.

Utbyggnaden


Hallen


Wilmas rum


Vårt sovrum

Såhär ser det alltså ut i nuläget. Jag längtar efter att få upp spröjs på alla fönster så det blir samma känsla som på resten av huset. Lite (ok en hel del) fix kvar som ni ser, men det tar sig litegrann för varje vecka iallafall.

VAB


Sen frukost framför datorn denna Måndag. Tulpanerna har slagit ut så fint nu och jag älskar den rosa färgen.

God Morgon!

Det fick bli en hemmadag idag. Julia hade svårt att somna igårkväll och har vaknat ett par gånger inatt och varit så ledsen. Hon klagade på ont i magen ett par gånger också men nu verkar allt vara frid och fröjd iallafall. Febern håller sig borta också så vi får väl se om det bryter ut något idag annars blir det nog dagis imorgon. Hoppas, hoppas att hon får hålla sig frisk. Emil ville också stanna hemma med oss idag så nu sitter dom i soffan och äter fruktsallad och tittar på Peter Pan.

För mig blir det lite bakning idag. Måste fylla på med lite mer fika inför födelsedagen när släkten kommer och fikar. Ska också fota inne i utbyggnaden på en liten stund så ni får se hur himla fint det blev när golvet kom på plats!  Till helgen blir det listning sen börjar det vara ganska klart faktiskt. En elektriker ska också komma och koppla in alla spottar, kontakter osv. Tänk att vi snart får flytta in! :-)

God Morgon


En kopp te till barnens högljudda lekar och nyhetsmorgon på tvn.


God Morgon Söndag!

Lillasyster i familjen fick feber igårkväll men idag märks minsann inga spår av feber och hängig flicka. Hoppas det så får förbli men av erfarenhet så vet man ju att den oftast kommer tillbaka frammåt kvällningen. Här läggs det golv i rasande fart i utbyggnaden. Johan och svärfar la in golvet i hallen och vårat sovrum igår och nu idag är det Wilmas och Julias rum som kommer på plats. Blir superduperfint och jag är mycket nöjd över valet av golv.

Passade på att ha lite tårtkalas med några vänner här hemma igår (fyller ett år äldre till veckan) och fick både fint ljus från yankee candle och fyra söta muggar från pip. Ska visa sen. Barnen härjade och hade kul med kompisarna som kom och sen när alla åkt hem så gick vi ut och lekte i snön ett par timmar. Var faktiskt nollgradigt igår och DET var länge sedan vill jag lova er.

Vad tycker ni förresten om gårdagens mello ? Jag tycker båda låtarna som gick vidare var bra. Fast den där David Lindgren....jag vet inte. Han är på nåt sätt alldeles för klämkäck och passade på nåt sätt inte in i sin egen låt. Är han förresten inte väldigt lik Pär Lernström? Tyckte jag fick lite flashbacks tillbaka till idol när jag såg honom skutta runt på scenen. Men låten var mycket bra. Och Ulrik kunde väl kanske bara ha skippat kepsen.

Nej nu ska här renbädas i alla sängar och tvättas många maskiner med tvätt.

Fredagsmys


Dagens jag påväg ut för att hämta hem Wilma. Älskar min nya sjal!


Här kör vi soft hemmamys ikväll. Har ett surdegsbröd i ugnen (det som skulle ha chiafrön i, fast utan chiafröna) som jag strax ska plocka ut innan det är dags att dra igång med att fixa musslorna. Barnen kikar på Trassel och äter sitt fredagsgodis. Så härligt med FREDAG!

Vad gör alla ni andra ikväll ?

Mina macarones


Dom ÄR så fina dessa kakor, som små små konstverk som man blir lycklig bara av att titta på.


God Morgon veckans bästa dag!

Här får ni lite bildbevis på bakverken som jag pysslat med i veckan. Riktigt fina om jag får säga det själv och inte alls värst svåra att göra. Idag ska här städas upp och göras fint inför helgen, tänkte också hinna iväg till affären och handla lite smått o gott inför kvällen innan det är dags att hämta hem Wilma från skolan. Kanske dags att sätta fart då kanske! :-) Ses sen!

Surdeg och kakbak


Idag på morgonen innan vi drog iväg allihopa så påbörjade jag en surdeg. Första gången det här så det ska bli intressant att se om det lyckas och blir något bröd så småningom. Finns en artikel med "surdegsskola" i senaste "allt om mat" men till just det brödet skulle det vara chiafrön och några sådana hittade jag inte på varken konsum eller ica så jag "youtubade" helt enkelt och hittade en annan surdegsskola med en annan surdeg.

Har också bakat ännu en sats med macarones. Idag blev det gröna kakor med en creme på vit choklad, lime och kokos. Mitt alldeles egna påhitt och det blev SUPER faktiskt. Syrligt och gott. Hade däremot kunnat ha i lite mer grönfärg i kakorna för dom blev lite för blaskiga i färgen när dom varit i ugnen. I´ll show you tomorrow.

Nu ser jag bara fram emot en soft och skön kväll och en orörd helg som ligger framför våra fötter. Härligt! I helgen ska golvet i utbyggnaden på plats. Äntligen!

Black and white


Kolla så fina dom blev! Det är hopplöst att få till bra bilder dom dagar man jobbar och inte riktigt har det bästa ljuset med sig när man fotar, därför fick det bli svartvitt ikväll.

Sitter och ler för mig själv åt min lille son som frenetiskt städar inne på sitt rum just nu. Helt på eget bevåg dessutom. Han brukar vara den första att somna på kvällarna men just ikväll var han tydligen på städhumör. Mammas kille helt klart! ;-)

Har ägnat kvällen åt att helghandla lite. Vad jag verkligen kan sakna här på byn är faktiskt en liten delikatessbutik som säljer allt från skaldjur till goda skinkor, ostar, teer, oljor, choklad osv. Det där lilla extra hellt enkelt. Hade inte det varit riktigt nice ?  Nu ska jag försöka få lilleman i säng och sedan bänka mig framför "Sveriges Mästerkock" som börjar strax.

Baking macarones


För att vara första gången så ser det ut att bli riktigt bra faktiskt. Återkommer med resultatet!

Oväntat frukostbesök


Två fina rådjur kom och hälsade på hemma hos oss på förmiddagen igår. Sååå himla söta där dom står och äter från rosenbusken.  Den ena fick syn på oss i fönstret ganska snabbt så han sprang iväg in i skogen men den andra tittade länge på oss och fortsatte sedan helt orädd att äta.

Det blir blivit något mildare ute nu, temperaturen nu ikväll ligger "endast" på 29 minusgrader. Under dagen har det bara varit runt -23 så det går väl åt rätt håll iallafall. :-)
Nu ska jag påbörja nattningsproceduren för mina tre småtroll, den kan ta sin lilla tid ibland. Sen väntar soffan och "familjen annorlunda" på tvn innan jag hoppar i säng.

Boostar med C-vitamin


Känns som att kroppen behöver alla vitaminer den kan få. Nu är det halsen som gör ont, ont ont. Och whiskeyglasen från Iittala kan ju faktiskt användas till annat än just whiskey, som till blodapelsinjuice i det här fallet.

Happy Sunday folks!

Det blir en innedag!


Bilder säger mer än ord. Behöver knappast berätta att vi nog mestadels kommer att hålla oss inomhus idag. Wilma har sovit hos en kompis inatt så en liten snabbsväng måste vi dock ut för att åka och hämta hem henne senare.


God Morgon världen!

Här blir det inomhusaktiviteter dagen lång. Ska passa på att gå igenom några skåpar och försöka bringa lite ordning i oordningen. Ser fram emot kvällen, ska laga en riktigt god middag och sen ska vi bara kura ihop oss i soffan, äta nåt gott och se melodifestivalen hela familjen.

Happy Lördag allihopa och håll er inomhus i denna kyla!

Cooking


En riktigt god pasta sitter inte fel en Fredagkväll.

Go´kväll alla frusna!

Brukar inte uppdatera så flitigt om temperaturen ute i vanliga fall men nu har vi faktiskt minus 35 grader här på Vasshällan. Vi lider dock ingen nöd, vi har laddat upp med massor med ved och håller elden i kaminen igång så vi har det riktigt varmt och skönt inne. Jag som hade planer på att åka in till stan i helgen och handla nya kläder får nog tänka om lite. Tror inte det är någon hit att stå utan motorvärmare i flera timmar i den här kylan.
Ikväll bäddar jag ner mig i soffan med en stor kopp te och "sex and the city-filmen" på tvn.

Bloppis

Tjejskridskor storlek 34. Åkt på 3-4 gånger och är i superfint skick. 160 kr.
Supersöt klänning från Polar O. Pyret i strl 86. Klänningen är i 95 % Bomull och 5 % Elastan. Jättefint skick, skulle nästan vilja påstå nyskick. 100 kr.
Ännu en klänning från Polarn O. Pyret. Denna i strl 98. 95 % Bomull och 5 % Elastan även denna.
Klänningen är mörkare i färgen än på bilden, svårt att få till exakt rätt nyans när man fotar. I toppskick.
100 kr.
Marinblå Kuomaskor i strl 24. 150 kr. Mycket fint skick.
Svarta Kuomaskor i strl 23. Samma där, hela, rena och i fint skick. 150 kr.

Hej Fredag!

-34 grader här på udden så jag roar mig med att ha en liten bloppis. Tycker det är synd att en massa fina kläder och prylar bara ska ligga i skåpar och samla damm så jag kör en liten test här och ser om jag blir av med något av allt som barnen hunnit växa ur. Alla kläder är hela och rena och i bra skick. Jag skickar gärna med posten men då står du som köpare för frakten. Vid intresse så mailar du mig på: [email protected]

Rysskyla

-32,4 grader är temperaturen utanför fönstret denna Torsdagkväll. Småkyligt kan man lugnt säga.
Sitter med datorn i knät och slötittar på "Biggest Looser" på fyran men ska strax krypa ner under täcker och soooova! Fredag imorgon hörni! :-)

Louis Vuitton


En tidig födelsedagspresent från mig till mig. Har länge önskat mig en fin sjal som denna och nu är den äntligen min. Happy, happy!


Hej Onsdagkväll!

Imorgon är det jag som ringer vårdcentralen så fort dom öppnar på morgonen. Det är lite bättre med ögonen men jag behöver rinexin för mina bihålor känner jag. Nu är jag faktiskt trött på att vara sjuk så nu ska det botas och bättras och jag ska bli piggare än piggast! Sömn ska visst vara bra så det är precis vad som ska prioriteras just precis nu.  Sov sött vänner!

RSS 2.0