Today´s lunch...

 
 
...går inte av för hackor!

God Morgon

 
 
 

Det är en bit bort innan våra egna jordgubbar i landet är färdiga men tills dess duger Finnerödjas alldeles utmärkt.  

 
God Morgon Lördag

 
Vaknade upp till regn och blåst utanför fönstret och en liten kille som kom in med packad ryggsäck på ryggen redo att åka till Turkiet. Vi åker inte förrän i september men det är klart, det är ju alltid bra att vara ute i god tid ;-)

Ska strax göra mig iordning för att åka ner på byn och kika i lite affärer, perfekt tidsfördriv en dag som denna. Senare ska vi åka förbi hemma hos mina föräldrar som väntar tillökning i form av hönor idag. Jättespännande tycker barnen och Emil har framfört ett önskemål om att en av hönorna ska heta "Blixten McQueen"  

 
Nej nu ska jag köra igång en tvättmaskin och göra mig redo för dagen. Tittar in lite senare och säger Hej igen.
 
 

Nu är det fredagsmys

 
 

Några syrenkvistar från min mormors syrener. Ska plantera några syrener själv men jag har inte kommit fram till VART ännu så det får bli en lite senare fråga. Men som dom doftar ljuvligt dessa lila blommor. 

 
Hej hej alla gamla och nya vänner!
 

Har precis kommit hem från stan, ville så gärna hinna förbi delikatessbutiken innan dom stänger för sommaren och handla på mig lite goda ostar så nu är det gjort och vi är åter hemma på udden igen. Blev även en tur till optikern eftersom jag upplevt att jag sett så illa sista tiden. Och mycket riktigt så åkte jag därifrån med ett par linser med ökad styrka och en inrådan att åka och kolla upp sockret på vårdcentralen. Har haft samma dåliga syn i måååånga många år men nu har den alltså blivit ännu sämre på väldigt kort tid så jag får nog lov att kolla upp det där sockret iallafall. Men det känns hur som helst helt underbart att äntligen se ordentligt igen. :-)

 
Nu kör vi tryffelsalami, grönmögelostar och rött vin. Fredagsmys in da house alltså :-)

Beautiful things

 
 
 

Hääärligt med Fredag igen!


Här gör vi inte många knop just nu men strax ska vi iväg till min mormor och hälsa på en stund. Barnen sitter klistrade framför sommarlovsmorgon och mitt största huvudbry för dagen är vad jag ska sätta på mig för kläder. Vi har det rätt bra med andra ord. Hoppas ni får en härlig Fredag allihopa så hörs vi lite senare!

Semester och sommarlov

 

Mitt kvällsnöje.

 

 
Semester och sommarlov. Smaka på dom orden va! :-) 

 
Såg att besöksstatistiken gjort en brant kurva uppåt idag sedan mitt förra inlägg blev uppmärksammat på blogg.se så jag säger VÄLKOMNA hit alla nya läsare och hoppas att ni kommer att trivas. Jättekul att ni tittar in här hos mig tycker jag. 

 
Imorgon ser jag mycket fram emot en stressfri morgon, sommarlovsmorgon på tvn för barnen, lååååång frukost, en tur till udden för inköp av matbröd och fika och en tur till mams och papps för att hämta hem en drös med rabarber. Yepp, it´s summertime! 

Nytt från Bruka Design

 
 

En ny hängare från Bruka Design har kommit upp på väggen i Emils rum. Riktigt cool med dom olika kranarna som fungerar som krokar. 
 
 
 
 

Strawberrys

 

Vår söta sommartjej i full färd med att noppa jordgubbar igårkväll. Myyyycket jordgubbar har ätits sista veckan och idag slog jag till och kokade egen jordgubbssylt lagom till att det skulle ätas plättar till middag. Helt otroligt god blev den, går verkligen inte att jämföra hemkokt med köpesylt. Mmmmmmums.

 
Som vi gått an och städat ikväll och SOM det känns helt ljuvligt just nu att bara slappa och njuta av att det känns så rent och fräscht här hemma. Love that feeling. Ikväll har vi bara två barn hemma, Wilma sover andra natten på raken hos mormor och morfar, hon älskar att få fara dit och få full uppmärksamhet och inga "jobbiga" småsyskon  som kräver sitt :-) Imorgon kommer hon dock hem så då är ordningen återställd igen. 

 
Bara 3 ynka arbetsdagar kvar till semester och sommarlov nu, känns riktigt fint må jag säga. Dock blir det 3 dagar då mycket ska hinnas med så man kan slappna av och ligga en hel del på plus när semestern väl börjar. Effektiv är vad jag ska vara dessa kommande dagar.

Sunday love

 
 
 
 
 

Hundkex på hallbyrån och en fin glaspumla från floristen i rabatten. Rabatten som jag anlade för 2 år sedan börjar  äntligen se ut som något. Måste erkänna att jag varit redo ett par gånger att rycka upp allt igen och så in gräs för att det sett så fjuttigt och eländigt ut men nu äntligen börjar det som sagt att likna något. Drömmen är en lummig trädgård med massor av blommor.

 
God Morgon Söndag!

 
Har precis ätit frukost och Johan gick precis ut för att måla lite. Lite molnigare på himlen idag men jag tippar på att det kommer att klarna upp lite senare. Bara 4 arbetsdagar kvar till semester nu och det känns ju inte alls fel.
Ska städa av lite här hemma nu och sen ska vi försöka hitta på nåt skoj. 
 

Have a nice day allihopen!

Midsommar 2012

 
 
 
 

God Morgon Midsommardagen

 
Bjuder på ett par bilder från igår, blomplock efter grusvägen ner till oss, fast Emil koncentrerade sig mest på att fånga småkryp. God mat, krocket och kurragömma hos mormor och morfar. Mycket mygg och idag klagar två av tre barn på kliande fötter där dom små blodsugarna varit i farten. 
 

Idag har vi inga planer förrutom att vara ute och njuta av fint väder. Härligt! 

Boktips?

 
 
 
 
En röd och fin pelargon står och pryder vårt gamla skruttiga cafébord. Hade planer förrut på att slipa upp det lite och stryka på ett par lager vitfärg, men nu börjar jag nästan gilla det där grånade gamla bordet så det får nog allt vara som det är faktiskt.
 
Har ägnat kvällen efter att barnen somnat åt en bok och en bytta Ben & Jerrys, väääldigt soft och skönt. Kan inte påstå att jag läst många böcker sista åren men nu är jag inne i ett riktigt läsflow och har sista veckorna avverkat den ena bra boken efter den andra. Lästips mottages tacksamt. Just nu är det Paganinkontraktet som ligger på nattuksbordet. Ser fram emot morgondagen, midsommar ska firas hos mormor och morfar där det ska ätas gott och spelas krocket. Förhoppningsvis till strålande sol från klarblå himmel. :-) 
 
 

God Morgon Tisdag

Nu kör vi!

Granola


Lyxfrulle med hemmagjord granola, ett recept ur "Sommar med systarna Von Sydow". Riktigt, riktigt gott måste jag säga, jag som har snöat in lite på müsli sista tiden. Och den här kokboken bara ÄLSKAR jag, marstrandsbilderna är så snygga (är inte snygga bilder nästan det viktigaste i en kokbok för att man ska bli inspirerad?) och jag bara dregglar över allt det vackra spode-porslinet som syns här och där i boken. Djuptallrikar står på min spode-önskelista för tillfället.


God Morgon Söndag

Underbart väder både Fredag och Lördag men så idag vaknade vi upp till regn utanför fönstret igen. Känns helt ok ändå för vi har haft en riktigt härlig helg och tagit vara på varenda solstråle känns det som. Johan har kämpat på med målningen och den är nästan klar, bara ena gaveln som ska få sig ännu ett lager rödfärg + lite vitmålning som också är kvar. Så snart börjar projekt altanbygge istället, det är nog vad jag ser mest fram emot i sommar, att ha en färdig altan att kunna sitta på soliga dagar.


Nu lite morgonstök så får vi se vad vi ska hitta på idag.

Examen 2012


Vår stora lilla tjej med hål i öronen (gjordes för 5 veckor sedan idag) och allt har nu haft sin allra första skolavslutning.


Kolla in smilfinken i mitten.


Examenskort framför pilträdet. Tänkte vi skulle ta på samma ställe varje år för att kunna se både hur barnen och trädet växer tillsammans.


Polarna bus gör sitt bästa för att sitta stilla när storasyrrorna sjunger.

Så mysigt med skolavslutning, och idag har vi varit på inte mindre än två sådana, först kusinernas och sedan Wilmas. Tråkigt nog har vi inte sommarlov riktigt ännu för jag ska nämligen jobba i ett par veckor till. Men HELG är det iallafall och det är inte fy skam det heller faktiskt. Wilma har varit så nöjd över dagen, hon har fått fina paket och blommor och innan vi åkte hem igen så gjorde vi ett pitstop på ekbergs och fikade tillsammans med både mormor och farmor.  Nej nu ska vi ut i solen igen, man får verkligen passa på när den väl är framme.

Rabarberkräm


Rabarberkräm måste nog vara bland det somrigaste man kan äta och nu har jag precis gjort min alldeles egna som ska ätas till frukost imorgon. Så GOTT!

Ikväll har vi varit på sommarfest på Wilmas skola, jättekul att få se allt dom pysslat med, gå på tipspromenad och fika hembakad sommarkaka och deras egenkokade saft. Har varit en jättefin kväll, varmt och härligt precis som det SKA vara den här årstiden. Imorgon ska Wilma åka med klassen på utflykt till teknikens hus så jag har precis fixat matsäck och förberett för denna efterlängtade dag. Tänk så härligt att vara liten och vara så lycklig över att få åka iväg på utflykt. Gullungen min.

En Söndag i Juni

Häggen blommar utanför vår inglasning, önskar dock att den kunde blomma en mycket längre tid än den gör.

Hej Regniga Söndag!

Igår firade vi Johans födelsedag och dagen till ära hade vi uppehåll och riktigt soligt och fint. Inte så varmt men bara en sån sak som att det inte regnade och att vi kunde vara ute och fixa på gården gjorde att man blev alldels lycklig. Att jag sedan fick inviga nya fina tårtfatet från handplockat och äta prinsesstårta från udden var inte fy skam det heller faktiskt. Utbyggnaden har påbörjat förvandlingen från träfärgat till rött, jag har planterat den första sommarblomman och ryckt ogräs så händerna värker. Tulpanerna bakom väggen blommar fint i lila och just nu fäller Johan två tallar som skymmer utsikten från sovrumsfönstret. Åhh vad jag gillar när det händer saker.

Idag väntar vi lite fler gratulanter, lilleman ska iväg på kalas och vi laddar för sista skolveckan innan Wilmas allra första skolavslutning. Stort!

From the newspaper


Här har vi precis tagit helg 3 av 5 familjemedlemmar och strax ska vi iväg till barnens farmor och farfar på middag. Väääldigt nice att slippa middagsfixandet ikväll.

6e Juni


Sunwing Resort & Spa Side West Beach


För någon vecka sedan så bokade vi in en vecka i Turkiet i början på September. Har aldrig varit dit tidigare så det ska bli riktigt kul. Blev ett sunwing-hotell för att få det så barnvänligt och bra som möjligt.

Bilder lånade från Ving



God Morgon 6 Juni

Idag är det inte bara Sveriges nationaldag utan även min älskade pappas födelsedag. På någon timme ska vi iväg och gratta pappa/morfar och mumsa smarrig smörgåstårta. Hade varit härligt om vädret varit med oss men det verkar inte så idag heller. Trist.

Har varit på riktigt dåligt humör på morgon. När jag steg upp så hade barnen hittat ett paket köpemuffins och dom tyckte tydligen att det var en bra idé att tömma hela förpackningen och smula runt med dom i sina renbäddade sängar *Grrrrrrr* säger jag bara. Var bara att dra fram dammsugaren och börja sanera. Nåja, nu är det dåliga humöret borta och dammsugaren står åter i städskåpet så det ska nog bli en bra dag av detta också.

Ha en fin Nationaldag så hörs vi sen!

Design Lars Wallin


Dessa fina tabletter från Flora designade av Lars Wallin knep jag som andrapris i en tävling för någon vecka sedan. Tävlingen gick ut på att skicka in en bild på sin finaste dukning och då ha chansen att vinna porslin från Mateus för 1500 kr. Fatta vad nice det hade varit liksom. Nu vann jag ju som sagt inte men ett andrapris är ju inte fy skam det heller :-)





Så var det lite ledigt igen då ja. Skööönt. Ikväll ska jag bara ha det himla soft, äta gott och sorgligt nog se det sista avsnittet av hemmafruarna. Gud så trist att det är sista avsnittet nu.
Passar för övrigt perfekt med en ledig dag såhär mitt i veckan, jag ska nämligen passa på och baka lite inför Johans födelsedag på Lördag. Känns helt galet att det redan hunnit gå 1 år sedan han fyllde jämnt.

Regnig Söndag


Dukade upp en riktig braklunch idag med diverse grillat, nybakade scones med ost och marmelad, melon, prosciutto osv. Muuuuums vad gott det var. Och majskolvar måste nog vara bland det godaste man kan grilla.


Hello Sunday

Blev en liten spontan utgång för min del igårkväll så här har ni en lite småtrött Jenny. Men kul var det så det är värt lite trötta ögon idag faktiskt. Är riktigt tråkväder denna Söndag så vi har bara hållit oss inomhus och gjort så lite som möjligt, riktigt skönt faktiskt men nu börjar barnen vara riktigt rastlösa så vi ska nog försöka hitta på nåt snart. En fika på Café Rävasten kanske?

Reportage i Piteå-Tidningen


För ungefär 2 veckor så var duktiga Mari och Sofia från Piteå-Tidningen här och fotade och intervjuade för ett reportage till tidningen. Tycker reportaget blev riktigt bra, fin text och ljusa fina bilder. Just as I like it.
Har inte hunnit bläddra i papperstidningen ännu men ska strax iväg ner på byn och inhandla en.

Håller tummarna för regnfritt idag (ser dock mörkt ut på den fronten) så kanske vi hinner börja måla lite på utbyggnaden. Ha en fin Lördag allihopa!

Plock och bubbel


Vackra orangea rosor står så fint och pryder hallbyrån just nu. Älskar färgen.

Ikväll kör vi tjejkväll då Johan är borta. Karro kommer hit på nåt tag och äter plockis och dricker bubbel med mig. Myyysigt. Finalen av Let´s Dance missar vi inte, hade tippat på att Anton Hysén och Camilla Läckberg skulle vara de två som skulle dansa i finalen men nu blev det visst Molly istället. Har faktiskt inte tittat på de senaste programmen så jag har ingen koll på vem som varit bäst och utvecklats mest så det blir skoj att se ikväll hur duktiga dom blivit.

Härliga Fredag


God Morgon lediga Fredag!

Vilken lugn och skön morgon vi har här hemma idag. Skickade iväg Wilma till skolan för nåt tag sedan och har även hunnit ta en dusch, äta frukost och vattna alla blommor. Minsta familjemedlemmen sussar fortfarande sött i vår säng och det måste nog vara nåt sorts rekord för såhär länge brukar hon minsann inte sova :-)

Ser ut att komma in regn idag så jag tror vi ska passa på att gå ut och andas lite friskluft så snart lillan har vaknat.
Ha en härlig Fredag allihopa!

RSS 2.0