Morgonmys

 
Småttingarna morgonmyser framför Disney Junior denna Fredagmorgon och mamman scannar nätet efter lämpliga julklappar.  Tänk att första luckan i kalendern får öppnas imorgon. Här hemma kör vi på chokladkalendrar, skulle inte tro att jag skulle sitta och slå in 72 små paket med tjaffs eller köpa färdiga kalendrar med småfigurer för flera hundra kronor när dom är så glada för sina chokladkalendrar för 10:- styck. Kalla mig gärna snål men jag tycker det är så otroligt onödigt.
 
 
Så var det Fredag igen och denna vecka har bjudit på en och annan lussebulle, 1,5 mil på löpbandet, styrketräning, jobb, föräldrafika på Wilmas fritids, hemmafix (väggen i tvrummet som jag länge gått och trott skulle bli ett sådant projekt som aldrig skulle tas tag i är nu färdig. Spackel, väv, färg och lister så har nu öppningen mot utbyggnaden och dörren ut till altanen fått en fin inramning.) och igårkväll gjorde jag ett ryck och städade lite helgfint också. Dagens enda "måste" är att klura ut vad vi ska äta för smarrigt till middag ikväll och eventuellt så ska jag inhandla en ny adventsljusstake också. 
 
Nu ska jag fixa till mig lite och hitta på nåt med de små!
 
 

Non je ne regrette rien

 
 
Så har äntligen denna, i mitt tycke väldigt snygga poster kommit upp på en vägg nära mig. Texten betyder "Nej, jag ångrar ingenting" och är inspirerad av Edith Piafs låt med samma namn. Beställde min på mokkasin och har sedan låtit rama in den på Gallerix. Var i valet och kvalet om jag skulle sätta in en passepartout eller inte men jag  är glad över att det blev så.
 
Hej Söndagkväll!
 
Skyltsöndag ute på byn idag så hela familjen har varit ute och strosat en sväng. Kollade in nya barnbutiken "Happy" men hade inte ro att titta ordentligt med tre rastlösa barn och fullt med folk i butiken. Får göra ett nytt besök där någon dag till veckan istället. 
 
Annars så har vi frossat i lussebullar och fixat med väggen i tvrummet som nu fått  ny väv och färg efter dom nya öppningarna som gjordes när utbyggnaden kom till. Bara listning kvar nu och dom ska upp i veckan. 
 
Nu ska här sovas. Måndag imorgon. 

Skattkistan

 
Skattkistan, som barnen kallar den. Vet inte hur gammal den här kistan är men rätt många år har den på nacken iallafall. Kommer från min farmor och jag har fått den av min pappa. Vet inte riktigt om den ska få stå där den står just nu, men visst är den lite cool ? :-)
 
Happ så var det Lördag och vi har ätit frukost för en stund sedan bestående av nygriljerad skinka på limpmacka och julmust i glasen. Vädret fortsätter att vara grått och tråkigt men det får vara hur grått det vill för det är ju Lördag iallafall!
 
Ska göra ett ryck och stöka undan frukosten och kasta mig i duschen så får vi se vad vi gör av denna dag. 

Lite jul

 
 
 
Lite jul i vårt hus.
 
En skön Fredag börjar lida mot sitt slut. Barnen sover och jag är tröttare än tröttast så ska strax krypa i säng jag med. Lussebullarna var gaaalet goda, jag har ju liksom längtat efter dessa bullar i flera veckor!
 Och imorgon ska jag griljera en julskinka så den är sådär lagom varm och god till frukosten, det är annat än min vanliga frulle med kokt ägg och fil med linfrön ;-)
 
Nu säger jag go´natt!

Fredagsmys med lussebulle och julmust!

 
 
 
Vad gjorde man utan dessa små hjälpredor ? 

God Morgon världen!

 
 
Firar in helgen med en äggmacka med kaviar och en kopp te denna Fredagmorgon. Ligger en tät dimma över älven, är 2,4 grader varmt och INGEN snö!  Lite trist väder men vad gör det när det är HELG :-)
 
God Morgon bloggläsare!
 
Njuter av min lediga Fredag och gör inte mycket alls faktiskt. Ingen stress utan bara lugn och ro, äta länge, och kolla lite nyhetsmorgon. Är så glad över att jag kommit igång med träningen, har fått till 3 pass även denna vecka (styrketräning och spring på bandet) och orkar äntligen springa 5 km i ett, inte i något jättesnabbt tempo direkt men jag orkar iallafall hela vägen även om det är med blodsmak i munnen ibland. ;-) 
Kan inte påstå att jag träningen är något jag ser fram emot, nej än så länge känns det snarare som ett nödvändigt ont men jag ska bita ihop och förhoppningsvis så ändras inställningen i takt med att det börjar gå lite lättare. 
 
Nu ska jag plocka undan lite här och sen blir det nog lussebullsbak med småttingarna. Kikar in senare med ett bildbevis kanske :-)
 

Christmas Extravaganza

 
På hotellet igårkväll redo att åka iväg till Western Farm för julshow och julbord. Hade en jättetrevlig kväll och det var SÅ skönt att få bo på hotell för en natt, sovmorgon och god hotellfrulle kan väl få vem som helst på riktigt gott humör. Lovely! 
 
Så var även denna helg snart över och som vanligt så går helgerna alldeles för fort. Man hinner liksom inte med så är det Söndagkväll igen och det är dags för att börja ladda inför en ny vecka. Har julpyntat lite idag, några stjärnor och ett par ljusstakar har kommit upp, resten sparar jag nog till nästa helg men redan nu så känns huset mycket mysigare. Men lika kul som det är att dra fram alla stjärnor och annat pynt lika skönt är det att kasta ut allt ett par dagar efter julafton. 
 
Ska bänka mig i soffan framför Beck nu innan det är dags för sängen. 

Vill ha Jul NUU!!

 
Ibland lönar det sig att vara med och tävla :-) Hämtade ut ett paket med tomatprodukter från "Mutti" häromdagen som jag vann inne på kattabloggen. Allt ifrån tomatpuré till ketchup och tomatvinäger osv. Kul, kul! 
 
Hallå Fredagkväll! 

Denna dagen har verkligen gått i ett, har dock hunnit massor känns det som så det har varit en riktigt bra Fredag.  Körde igång ett riktigt storstäd på morgon och det tog mig några timmar kan jag säga, sedan iväg till gymmet för lite spring på bandet och armträning, hem och fixa middag och så iväg och handla, hälsa på hos mor och far och nu sitter jag här hemma med tekoppen och värmer mig. 
 
Funderar på att leta fram våra julsaker faktiskt. Bara hänga upp nån liten stjärna eller så liksom. Det känns tidigt, men jag kan nog inte riktigt hålla mig till 1a advent i år. Bara liiiiite. Jo så gör vi! 
 
 
 
 

You make me happy

 
Lite halvtaskig bild men se så fin bokstavsbanner som jag fick upp på väggen i helgen. I brist på fantasi så blev det detta enkla budskap som fick pryda väggen mellan Wilma och Julias rum. Har beställt en poster för någon vecka sedan som är inne på inramning så snart ska den också upp, dock inte på samma vägg.
 
 
Happ så var det Tisdag den 13e November och alltså bara EN månad kvar till lucia. Ser verkligen fram emot första advent nu och att få dra fram alla lådor med julprylar och få göra riktigt julmysigt här hemma. Längtar speciellt efter julstjärnorna för att få in lite mer mysbelysning i vintermörkret.
 
Ikväll har jag varit med Julia på hennes gympaavslutning och det var en trött donna som gympade kan jag lova er, hon vaknade nämligen klockan 04.00 inatt och vägrade att somna om. Hoppas verkligen att hon planerar att sova liiite längre inatt. Klockan sex kan jag ta att dom stiger upp, klockan fyra känns inte alls lika okej! 
 
Ha en härlig Tisdagkväll alla friends!
 
 

Doftar pepparkaka

 
Mmmmm sitter och luktar på min arm efter att precis har smörjt in mig med mitt nya body butter från Body Shop som doftar pepparkaka. Kanske inte låter så värst fräscht att lukta pepparkaka, men den är såååå god faktiskt. 
 
Hej alla
 
Körde ett litet pass på gymmet ikväll när Wilma var på simträningen så nu är jag sådär lagom mör och känner mig riktigt nöjd över mig själv. Ska se till att ta mig iväg ett par gånger till den här veckan, vill verkligen komma igång ordentligt men sista tiden har dessa förkylningar satt lite käppar i hjulet för mig. 
 
Och vet ni, vet ni, vet ni ??? På Lördag ska jag bo på hotell och jag ska äta juuulbord och se julshow! :-) Tidigt ? Mjaa kanske lite, men så kuuul det ska bli !!
 

Comeback på gymmet!


Bildvägg

 
Kom på häromdagen att Emil ska få en liten fotovägg i sitt rum så nu ägnas kvällen åt att leta rätt på ett gäng fina bilder på lilleman. Tror det får bli svartvita bilder. Bilden ovan togs i vintras då vi hälsade på kusinerna i Båtsjaur och den skulle han nog gilla att ha på väggen tror jag. Ska köpa svart washi-tejp också att fästa upp allt med, tror det kommer att bli great!
 
Annars så har vi haft en bra helg och idag har vi firat papporna tre, först Johan, sedan min pappa och slutligen Johans pappa på farsdag så det har slunkit ner både god tårta och middagen blev våfflor med hjortronsylt och grädde. Känns som jag kanske får ta och hålla mig i skinnet vad gäller kalorierna i veckan :-)
Nu ska jag släcka alla ljusen och hoppa i säng, Måndag och ny vecka imorgon!
 

Grå Måndag

 
 
 
Hur uppiggande är det inte med en bukett såhär vackra rosor på hallbyrån en vanlig grå Måndag!? Våra middagsgäster kom med dessa i Fredags och jag hoppas dom står sig ännu några dagar för dom är såå rackarns fina tycker jag.
 
Back to work idag då och HERRE GUD så tungt det är att stiga upp på mornarna den här mörka årstiden. Och det är inte det att jag är uppe och nattsuddar för jag lägger mig minsann sällan efter 22.00 på kvällarna så jag får mig oftast runt åtta timmars nattsömn och mer kan man ju liksom inte be om för då får jag lägga mig samtidigt som barnen. Någon som testat en "wake up light" ?Funderar på om det kanske skulle vara värt en investering. 
 
Fick mig iallafall en riktig långprommis ikväll medan Wilma var på simträningen, riktigt härligt med lite frisk luft i lungorna och nu börjar dessutom förkylningen vara över så på någon dag är planen att vara tillbaka på gymmet. 
Men nu kallar sängen! 

Rostade pumpakärnor

 
 
 
Och jag som skrev att det inte skulle göras några ingrepp på pumpan ;-) Sitter och äter pumpafröna just nu och dom blev rätt goda faktiskt när man rostade dom i ugnen. 
 
En riktig hemmadag blev detta, har inte varit utanför dörren mer än några sekunder när jag tände ljuslyktan ute på bron för en liten stund sedan. Men det har inte alls gått någon nöd på oss, vi har haft lite främmande och jag har förberett och fixat lite inför kvällens middag. 
 
Vad gör ni ikväll?

Pumpkin

 
 
En pumpa måste man såklart ha. I år fick det bli en liten variant och den får nog vara precis så som den är också utan några större ingrepp :-)
 
Nu har vi helg jag och barnen, vi väntar bara in Johan så ska vi åka iväg och gratta min kära mor på hennes födelsedag. Smörgåstårta vankas det visst och det ska bli sååå gott. Julia hoppade i finklänningen så fort vi kom innanför dörren i eftermiddag så hon är jätteredo för kalas :-) Men jisses vilket väglag vi har nu, känns ungefär som att köra runt på en tvättbräda. Nu vill jag ha snö och kallt. Inget mer regn och slask tack!

RSS 2.0