Pulled Pork

 
 
 
Eftersom det här med pulled pork verkar vara väldigt poppis just nu så var jag såklart tvungen att testa jag också, så idag har även jag haft den där grytan stående i ugnen i sisådär 6 timmar. Och gott blev det. Riktigt gott till och med. Vissa av oss åt det i tortillabröd och vissa bara med grönsaker, creme fraiche och salsa.
Och det bästa av allt, förrutom att det är sjukt gott, är att det är galet enkelt!
 
Hej Fredag
 
Middagen i magen och barnen sitter och avnjuter sitt Fredagsmys. Har ägnat dagen åt att rensa Julias garderob, kört en vända till bruket, lagt ut annonser på köp och säljsidan och försökt bringa lite ordning helt enkelt. 
 
Igår sprang jag runda nr 40 på min sportstracker sedan den 7e Maj i år (var då jag laddade ner appen), vissa av dessa rundor är bara promenader och vissa löppass finns inte med eftersom dom varit på löpbandet.Lite stolt är jag allt över att jag faktiskt inte har gett upp efter ett par veckor, inte ens när jag varit kräkless och hellre velat ligga i soffan och trycka i mig godis. Snart vankas tjejmilen och det ska bli så himla roligt faktiskt. 
 
Ha en härlig Fredagkväll, ska städa upp lite här och sen väntar en stor tekopp i soffan :-)
 
 

Torsdag

 
God Morgon ♥
 

En sensommardag på flotten

 
 
 
 
 
Sommaren kom tillbaka en sväng och igår spenderade vi några timmar ute på flotten på Lappurträsket.
Nu är vi snart inne i September så att det här var sista fina sommarhelgen känns som något väldigt troligt. Härligt var det, men nu ser vi fram emot varma koftor, kyliga vindar och tända ljus. 
 
Nu mot jobbet!

2013 års kräftkalas

 
Emil blev kung på att skala kräftor igår.
 
 
Och såklart ska även lillasyster lära sig den ädla konsten i att skala kräftor.
 
 
Denna behöver väl knappast någon närmare presentation.
 

God Morgon Lördag
 
Gårkvällens kräftkalas blev mycket lyckat, gott var det, men i ärlighetens namn så tycker jag inte att kräftor är lika fantastiskt idag som jag tyckte för några år sedan. Tar hellre en riktig surströmmingsmiddag faktiskt. Men nu hör ju kräftor liksom till att man ska äta iallafall en gång per år tycker jag så då gör vi så! :-)
 
Idag är det fotbollscup för Wilma, Johan har åkt iväg med henne, och Emil han blev akut kompissugen men inga kompisar verkar vara hemma idag så då ringde han och frågade om han inte fick vara med morfar, så vi ska strax åka upp till Lappur och lämna honom. För mig och Julia blir det lite utefix, kasta bort lite tråkiga växter, plantera om någon blomma och städa upp på bron får bli dagens lilla projekt.

Fredagsfeeling

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inte mycket som slår F R E D A G, ledig dag och nystädat hem. 
 
Jag och lillan har varit hemma och lediga idag, har städat lite och fixat fredagsfint och sedan åkte vi ner till byn för en fredagsfika på café Storgatan innan det var dags att hämta hem storbarnen.
Nu chillas det och laddas för Fredagsmys bara.
 
Glad helg på er allihopa!

New York Blueberry Cheesecake

 
Morgondagens efterrätt står och svalnar på hällen i köket, jag är inte den som bakar ofta och mycket direkt så när det väl sker så ska det såklart förevigas också. Den här cheesecaken är helt maaagisk. Den bara måste ni testa alltså. Receptet kommer från Leila men orginalreceptet är ursprungligen från en diner i New York tydligen.
 
Hej Torsdagkväll
 
Så har vi snart avverkat den första skolveckan för Emil i förskoleklass och Wilma i tvåan, bara ett år kvar och sedan är dom skolbarn allihopa. Känns väldigt märkligt att den här "dagisepoken" snart är ett minne blott. Var ju liksom nyss som Wilma började dagis.
 
Nåväl, första skolveckan ska såklart firas lite och då kör vi på en liten kräftskiva imorgon och då passar det väl bra med en riktigt mastig efterrätt också. Mums. Har en västerbottenspaj i ugnen nu och så surfar jag lite annat smått och gott som man kan ha till en kräftskiva. Någon som vet av någon smarrig röra att ha till? Några goda snittar kanske ? Tipsa gärna.
 
 
 

Mums

 
 
 
Mmmmm så gott. Dagens frukost fick bli american pancakes med lönnsirap och egenplockade hallon. Magiskt.
 
Hej Lördag
 
Vaaad det har regnat idag, det bara öser ner från himlen. Och jag som ska iväg på 40 årsfest strax, tänk om jag smälter...? Nej det är nog ingen risk. Håret däremot, självlockigt hår och det här regnandet är inte det bästa om min "hårplattning" ska hålla sig någorlunda. Nu kom visst barnvakterna så dags att he sig iväg!

Gårdagens skörd

 
 
 
Gårdagens skörd blev knappt 5 kg blåbär och ungefär dubbla mängden lingon. 
 
God Morgon Måndag
 
Igår tog vi en liten skogstur jag, dom två minsta och min pappa för att få fylla på frysen med lite bär. Blåbär var tanken men det hittade vi inga mängder av, däremot fanns det hur mycket lingon som helst så nu har vi lingon så vi klarar oss till nästa år iallafall. Perfekt. Var verkligen härligt i skogen igår, helt myggfritt, sol och lagom varmt, hade kunnat stanna hela dagen och plocka och plocka. Tror vi ska göra en till tur nästa helg så kanske Wilma också vill hänga på, hon hängde med mormor istället när vi var iväg.
 
Nu är det iallfall Måndag och jag ska hasta iväg med kidsen till fritte och mig själv till jobbet.
 
Ha en härlig dag allihopa!

Nytt fint till sovrummet

 
 
 
Så galet nöjd med min nya kaminspegel från House Doctor som jag hämtade ut idag. Ska till en annan lampa när jag hittat en lämplig, en lite större tänkte jag mig. Lite blommor från trädgården får pryda det lilla fatet och min nya parfym Blanche från Byredo som jag köpte nu sist vi var till Stockholm. Luktar såååå gott och fräscht.
 
Go´kväll
 
Klockan har hunnit slå över till Lördag och jag sitter uppe och ugglar här vid datorn, vi har precis skaffat apple-tv och försöker få det att funka med att streama över från datorn till tvn men tydligen gör vi nåt galet för det funkar inte alls och nu har vi lagt ner det projektet och får väl ta upp det imorgon istället. Så irriterande bara.
 
Härligt med helg är det iallafall, ser fram emot att sova läääänge imorgon. :-)
 
 

Hello Vardag

 
Sista tidens instapics
 
Pustar ut efter första dagen tillbaka till rutiner och vardag. Jobb idag alltså, och fotbollsträning, kvällsbesök av mor och far, en massa städ och plock och så nu äntligen en stund vid datorn med en varm tekopp vid min sida i ett tyst hus. Johan bröt ett ben i helgen när han spelade fotboll med Emil så just för tillfället känner jag mig som en ensamstående fyrbarnsmor. Sex veckor med gips resulterade hans lilla felsteg i. Muntert. Kan liksom inte låta bli att tycka lite synd om mig själv också. 
 
Ser fram emot ännu en varm och fin dag imorgon, en löptur, ett cafébesök och så ska det tvättas innan tvättstugan svämmar över. Och jobba såklart. 
 
Men nu är det dags för kudden
 

Hallonplock och Tråk-Fredag

 
Blev någon lite hallon som jag och barnen plockade igår. Gjorde hallonsaft av en del och resten ligger nu i påsar i frysen och väntar på att få bli smarriga hallonpajer, sylt och annat gott. I helgen ska vi nog ut och försöka hitta oss en hink blåbär eller två.
 
God Kväll allihopa
 
Här har vi precis ätit tacos och ska lägga barnen på nåt litet tag eftersom det är dags för fotbollscup för dom två stora barnen tidigt, tidigt imorgon. Har hyrt två nya filmer som ska ses när dom somnat, Wallanders "Sveket" och Johan Falk "Kodnamn Lisa"
 
Har varit en riktig tråkdag idag, barnen har härjat som galningar, bråkat och levt rövare, regnet har strilat hela dagen och jag borde verkligen ha städat men har istället fått absolut ingenting gjort. Tränat har jag visserligen gjort och efter det så kändes livet genast lite lättare, tänk att det kan vara en sån energikick och humörhöjare att få ta ut sig ordentligt. Nåja, imorgon är en ny dag. En lite bättre sådan hoppas jag. 
 
 

Teheran

 
Frukost på fina brickan Teheran från Svenskt Tenn som inhandlades förra gången vi var i Stockholm. Och tänk att den passade perfekt till ett av våra brickbordsstativ. En riktig fullträff.
 
Vill verkligen inte att den här semestern ska ta slut, det är ju så härligt med sovmorgon och att ta dagen som den kommer. Vissa i familjen går händeleserna en aning i förväg denna morgon, både Emil och Julia sitter nämligen i full tomtemundering och verkar vara hur redo som helst för luciatåg och juletider. 
 
Mulet är det denna morgon men jag tror det ska klarna upp sen, idag tror jag det får bli hallonplock hos mormor. 
 

RSS 2.0