Min lilla hjälpreda

 
 
 
 
Vår nya bakmaskin har minsann fått jobba lite sista veckan, dessa bilder är från i Tisdags när jag var hemma med liten halvkrasslig Julia. Måste säga att degen till kakorna var minst lika god som det färdiga resultatet. Julia höll med och jag fick knappt av henne skålen fastän hon slickat den blänkande ren. :-)
 
Denna Torsdagen har verkligen gått i ett. Johan har varit hemma och sjuk idag och även Wilma har varit hemma efter en natt med denna eländiga hosta som höll henne vaken halva natten. Blev alltså bara jag och småttingarna som drog iväg på morgon och eftersom det kommit en hel del snö så var det bara att börja skotta innan vi for. Och det här kanske låter jäkligt knepigt, men jag har nästan börjat gilla det här med att skotta. Jag sätter någon sorts vikt i att det ska bli väldigt snyggt och bra och har börjat störa mig på ifall jag råkat missa lite på något ställe så det ser slarvigt ut. Finns en viss risk att jag till sommaren slår över och blir den där fanatiska gräsklipparmänniskan som håller efter gräsmattan som om det vore min baby. I hope not. 

Sen har det jobbats, åt en pizza på lunchen och det var väl inte det sundaste valet men det var jäkligt gott och jag sotade för det med ett pass på gymmet efter jobbet. Nu har jag äntligen satt mig ner efter att ha skurat och fixat lite helgfint här hemma. Fredag imorgon, igen. Härligt!
 

Lovely Tuesday

 
Jag och Julia kurerar oss med nybakta chocolate chip cookies, ett glas mjölk och som vanligt en stor balja te för mig. En helt okej Tisdag i Januari.
 

Vab-Måndag

 
Favoritlampan har fått byta plats från hallen till tv-rummet. Har saknat att ha en fin lampa på tv-bänken.
 
God Morgon Måndag

Fick bli en Vab-Måndag idag då vi har en krasslig Julia i huset, hosta hela natten lång och ganska förkyld så det ser ut att bli någon hemmadag här i början på veckan. Emil fick också passa på att vara hemma, något han inte alls är speciellt nöjd över men han hostar lite också så jag tänkte att det kunde vara lika bra. 
 
Ska ta och köra en liten rensardag nu när jag ändå ska hålla mig hemma. Tråkigt men det blir bra när det är klart. Kikar in senare!
 

You are the milk to my shake

 
 
I love pink. 
 
Dagens lunch, ett glass fyllt med vitaminer.
 

Söndagsstek

 

 

Man hinner mycket när energin är på topp. Har hunnit med både tvätt, städ och nu har jag precis skjutsat in söndagssteken i ugnen som ska få stå läääänge, länge. Nu blir det en tekopp i soffan, nån måtta får det allt vara.


Saturday

 
 
Lördag.
 
Ska strax iväg och göra lite ärenden och kanske dra en fika på café med småttingarna. Ikväll åker partystassen på, det vankas 50 årsfest.
 
Kuuul!
 
 

Tulips

 
 
Nya tulpaner på köksbordet och en smarrig pasta med ärtpesto i magen. Karro kom hit och sällskapade mig över lunch så vi har ätit, druckit te och diskuterat nyanser på stoppade sänggavlar. Och dessa tulpaner alltså. Hur fina är dom inte när dom är sådär rosa med en liten vit kant högst upp. För 49:- så kommer det nu känns så mycket trevligare runt köksbordet för iallafall en vecka framöver. 

F R E D A G

 
 
Vaknade med träningsvärk i kroppen men väldigt glad ändå för det är ju F R E D A G idag :-)
Dom där passen på gymmet i veckan har verkligen gjort sitt, har duktigt med träningsvärk i hela kroppen, inte för att jag klagar det känns ju bara som ett kvitto på att jag det man gör verkligen biter på kroppen. Och jag har inte börjat med lchf ifall någon funderar över grädden till frukosten, var bara så att det inte fanns varken fil eller yoghurt hemma. Stooorhandling idag alltså.
 
Barnen har blivit förkylda och nyser och nyser, skönt med hemmadag då och bara få ta det lugnt och kurera sig. 
Ska göra lite helgfint nu innan det är dags att dra ut på byn för lite handling! 

Som poster på en vägg nära mig kanske ?



 
 
 
 
 

Slalomträning och simtävling

 
 
 
 
Vilken härlig helg vi haft med bra väder, sol och bara några få minusgrader. Emil har tränat i slalombacken både igår och idag och han ÄLSKAR det och vill inte därifrån när det är dags att åka hem. Snart är han kungen på skidorna och då får pappan fokusera på att lära minstingen i familjen istället. Börjar faktiskt själv också känna suget efter ett par skidor så snart kanske jag också är och hänger i backen. Skulle vara skoj om vi kunde få igång hela familjen men Wilma vill absolut inte åka slalom så vi får väl se hur det blir med den saken.
 
När halva familjen var i backen idag så var andra halvan i simhallen på Wilmas första simtävling. Ingen pallplats men hon tyckte att det var jättekul så det blir säkert fler tävlingar längre fram. 
 
Nu är det dags för middagsfix, tacos kör vi på ikväll! 
 
 

Årets första semla!


Early breakfast

 
Blodgrape, fil och ett perfekt kokt ägg är lycka en Torsdagmorgon som denna. Utetempen visar på -30 C så jag får nog dra på mig både långkallingar och mössa när vi åker iväg på en stund.
 

Nöjd och glad

 
Kkkkallt ute. Det första jag gjorde när jag kom hem var att tända ljus och koka en kopp te. Tulpanerna på bordet börjar verkligen sjunga på sista versen, dom hänger och spretar men än så länge ser dom rätt fina ut ändå, varken bruna eller skrumpna. 
 
Idag blir det vilodag från träningen. Känner att jag kommit igång rätt bra nu faktiskt och det blir mindre och mindre jobbigt för varje gång det är dags att dra iväg till gymmet. Har 3 gånger i veckan som mål och blir det fler gånger så är det givetvis bra men får jag till 3 pass så är jag väldigt nöjd med det. Någon kanske kommer ihåg "Projekt viktminskning" som jag satte igång med i början på Augusti? Då hade jag gått upp några kilon under sommaren och var absolut inte nöjd med vad dom kilona hade gjort med mig. Idag stod vågen på 56,3 kg och jag har pendlat där mellan 56-57 kg under en längre tid nu och känner mig faktiskt rätt nöjd där. Och det är så SKÖNT att
f a k t i s k t känna sig nöjd. 
 
Nu ska jag försöka koka soppa på en spik (börjar verkligen vara dags för storhandling). Hoppas ni får en häääärlig  Onsdagkväll allihopa, här ska vi hälsa på mormor och morfar en sväng och sen ska vi inta soffan och kolla Sveriges Mästerkock. 

Idag

 
Emil på hästryggen. Lyckan var stor när han nu äntligen fick prova på att rida. Tyvärr tyckte Johan att han blev väldigt hostig och rosslig av att vara kring hästarna så risken är väl ganska stor att det här kanske var sista gången. Är själv väldigt allergisk mot hästar så det är väl ingen omöjlighet att han också är känslig då. Tråkigt.
 
 
 
 
 
Piratkalas på bibblan. Här hämtar Julia guldpengar av den lite läskiga men snälla piraten. 
 

Som vanligt så går helgerna i racerfart, man hinner inte mer än säga att det är Fredag så har hela helgen passerat och det är dags att packa skolväska och förbereda för kommande jobbvecka igen. Och Måndag till Fredag går nästan lika fort dom dagarna också faktiskt.
 
Ska göra mig redo för sängen strax, lånade en bok på bibblan som jag ska lägga mig och läsa innan jag somnar, "Boel och Oscar" av Josefine Sundström. Ska tydligen vara bra har jag hört. 
 
Sweet dreams allihopen!

Nyttigheter

 
 
Kvällens gotta är fixat! Blev alldeles för mycket godis och ostbågar igårkväll så denna Lördag kör vi en lite nyttigare variant av kvällsmys. I nya fina skålen från Iittala dessutom.
 
 
Njuter Lördagkvällen med rostade mackor med ost och fikonmarmelad till middag framför datorn. Så galet gott och dessutom alldeles lagom efter att ha blivit bjuden på finlunch uppe på hotell Storforsen idag.
 Imorgon är det piratkalas på bibblan och Emil har blivit lovad att få åka upp till ridskolan och provrida om det inte är alldeles för kallt bara. Känns bra att vi har en dag till kvar av helgen. 

Vill man vara fin får man lida pin

 
Blekning av tänder pågår. Det ilar som fasen vissa stunder, dock lite mindre idag än igår upplever jag. Längtar tills tänderna är sådär vita och fina som jag vill ha dom :-)
 
Hello
 
FIck tag i mina blekskenor från tandläkaren igår och är nu inne på 2a blekningsdagen, kul kul :-) 
Har roat mig med att städat ur frysen ikväll och kastat mat som blivit för gammal och sorterat upp i alla fryslådor så var sak har sin plats, var verkligen på tiden och riktigt välbehövligt!
 
Den här första jobbveckan efter julledigheten har gått hur fort som helst och nu börjar vi vara inne i rutinerna igen vilket är rätt skönt. Julia har avklarat sin första vecka på sitt nya dagis, inga som helst konstigheter där utan hon har verkligen funnit sig till rätta och verkar trivas hur bra som helst. 
 
Nu är det dags för nattning av barn och efter det blir det nog en kväll i soffan.
 
Trevlig kväll på er!

Fint i sovrummet

 
 
 
Det nya överkastet från H&M home är på plats och det blev så ljust och fint. Och nyårsbuketterna har fått kortas ner och står nu utspridda i små vaser här och där. 
 
Hej Lördag
 
Sovmorgon, lite ärenden på byn och en lunch med efterföljande fika på café centrum. Nu sitter jag och värmer upp mig med en tekopp innan det är dags att barrikadera badrummet och göra mig iordning för kvällens trettondagsfest på hotellet. Ska blir så skoj, så skoj! 
 
Vi hörs imorgon!

Recept på skagencheesecake

 
Fick en fråga om receptet på förrätten som vi åt på nyårsafton. Hittade det på matplatsen, en riktigt bra matblogg  som jag hämtat ett och annat recepttips ifrån. 
 
Skagencheesecake 
 

Botten:
Ca 6-8 skivor kavring
75 g rumstempererat smör

Cheesecakesmet:
400 g räkor med skal
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk färskost med pepparrotsmak
½ dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
½ finhackad rödlök
4 st. gelatinblad

Garnering:
100 g räkor med skal
1 citron i tunna skivor
1 burk röd stenbitsrom
dill

 

Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.

Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

Garnera cheesecaken innan servering med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar


Onsdag och fortfarande julledig

 
 
Åh vad jag är sugen på nytt just nu. Fixa håret, shoppa kläder, nytt och fint till hemmet, laga maträtter som jag aldrig testat och åka någonstans dit jag inte har varit. 
 

Välkommen 2013

 
Nyårsdukning 2012.
 
 
 
Skagencheesecake till förrätt. 
 
 
Oxfilé med cognacssås och potatisgratäng till varmrätt.
 
 
 
 
Geishamousse (gjord av mörk geishachoklad) toppad med hallon till efterrätt.
 
Så har vi tagit farväl av 2012 och skålat in 2013. Känns alltid härligt att börja på ett nytt år med nya möjligheter, att det nu är våren och sommaren som vi har framför oss och att dagarna sakta men säkert blir ljusare. Tror att 2013 kan bli ett riktigt bra år, jag känner det på mig :-)
 
Idag gör vi så lite som möjligt här hemma, myser i soffan, läser och äter rester från igårkväll. Vi har varit ute ett par timmar också så barnen har åkt snowracer i backen och byggt igloo. Nu tycker jag det är helt ok om det inte kommer någon mer snö faktiskt. Vi har tillräckligt. Tack. Tar gärna en mycket tidig vår istället.
 
 

RSS 2.0