Övervintring

 
Voilá!
 
Bestämde mig förra året för att prova på att övervintra min enda pelargon, och ta mig tusan, det gick ju! :-)
Var väldigt skeptisk när jag tog upp den ur källaren för några veckor sedan och den såg allt annat än levande ut. 
Klippte ner den nästan allt som gick när jag ställde undan den sent i höstas och har kanske vattnet den litegrann 2 gånger under vintern. Nu har den fått ny jord och en plats i Wilma fönster. Fint.
 

Yummie

 
 
 
 
Våffeldagen firas såklart med en riktig våffelmiddag till barnens stora förtjusning. 
Jag håller mig till lite tråkigare middagsmat för jag har minsann "unnat mig" alldeles tillräckligt i helgen som varit.
 
Tänk att vi snart avverkat första dagen på 2013 års påskvecka. Tiden efter jul brukar ju verkligen snigla sig fram men i år tycker jag tiden har gått hur snabbt som helst. Nu börjar det dock klia lite i fingrarna efter att få börja göra fint ute, plantera lite blommor och göra iordning på nya altanen, så våren får gärna snabba på lite nu. 
 Men vi har en fin tid nu också, helgen har mestadels spenderats utomhus med att samla fräknar, grilla och för barnen har det varit längskidåkning och skoterkörning som stått på agendan.
 
Nu ska jag dra på mig träningskläderna och packa Wilmas badpåse innan det är dags för oss att dra till badet. Ser fram emot en kväll i soffan sen med både "Familjen Annorlunda" och "Dicte" när vi kommit hem.
 

En gladkopp!

 
Brukar inte direkt älska vad Green Gate har att komma med, tills jag såg den här koppen då. Så fin så klockorna stannar och jag har spanat in den både en och två gånger när jag vandrat runt på handplockat och kollat inredning. Glad blev jag då såklart när min snälla morbror och fru kom med den till mig i försenad födelsedagspresent i Fredags. En riktig gladkopp!
 
Här byggs det lego (Emil) vissa kollar på formel 1 (Johan såklart) Wilma skriver i sin nya dagbok, och Julia den lilla livsnjutaren hon ligger fortfarande och snarkar så gott i vår dubbelsäng. 
Får se vad den här Söndagen har att bjuda på. Kallt är det, -20 just nu så förmiddagen spenderas nog inomhus iallafall. Helgen skulle ha haft lite fler dagar ibland kan jag tycka. 

Emil 6 år

 
 
God Morgon Lördag 
 
Här har vi redan hunnit vara vakna i snart två timmar, det gäller liksom att stiga upp i tid om man ska hinna före Herr Morgonpigg. Paketöppning och frukost på sängen och nu sitter han och bygger på sin legobyggsats som låg i ett av paketen. På några timmar vankas barnkalas och sedan kommer släkten, kalas hela dagen lång här alltså. 

Vi går mot vår

 
Dagens frukost i magen och det är FREDAG idag. Hur underbart ? 
 
Det var ett tag sedan sist nu. Har dock inte hänt så mycket utan veckorna rullar mest på med det vanliga, jobb, skola, dagis och träning. Det känns verkligen att vi går mot våren nu, igårkväll när vi satt och åt middag vid femtiden så var det fortfarande ljust ute och när vi vaknar på morgonen så är det inte mörkt längre. Man känner liksom hur livet återvänder och det är så skönt att vakna och inte känna den där förlamande tröttheten längre.
 
Imorgon firar vi att det är 6 år sedan världens goaste kille kom till världen. Killen som just nu pratar gladiatorer, Zlatan och om det gör ont att göra en tatuering (för det har ju både Zlatan och flera av gladiatorerna). Han rabblar namnen på alla dagens stora skidåkare och sitter som klistrad bredvid sin far när det är sport på tvn. Tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna och kvällstrött som ingen annan, somnar alltid max 10 minuter efter att han lagt huvudet på kudden. Aktiv. Finaste lilla Emil. 
 
Nu fångar vi Fredagen!

Sunday

 
 
Frukosten i magen och ena halvan av familjen är påväg mot slalombacken, vad jag och tjejerna ska göra vet jag inte, men vi ska nog komma på något. 

Flow

 
Jag är inne i ett flow just nu och för att jag tagit mig hit till detta flow i träningen så belönade jag mig själv med nytt träningslinne och ett fodral till iphonen idag. Fodralet är dessutom vattentätt vilket är ett plus dom gånger man är ute och springer och det regnar lite. Tidigare sprang jag aldrig med lurar i öronen men nu klarar jag mig inte utan, antingen blir det någon podcast eller någon peppande musik.
 
Var såklart tvungen att inviga nya prylarna med ett femte och sista pass för veckan. Heja mig! 

Uppdatering av vårgarderoben

 
 
Hämtade ut denna goding på ICA häromdagen och är så galet nöjd över min nya fina jacka. Den hade nog funkat tidigare den här veckan när vi hade kring 8-9 grader varmt om dagarna men jag spar den nog tills det blir lite vårigare. Lääängtar så :-) 
 
Hej allihopa
 
Nu har även vi lite sportlov, idag har vi inte gjort så mycket ännu, men igår drog vi iväg till leklandet så barnen fick leka av sig bland rutschkanor, studsmattor och annat skoj. Är rätt gött nu när dom börjar vara så pass stora och klarar sig själva så får vi mammor hänga i fiket och surra istället. :-)
 
Fredag idag och jag har redan hunnit med 4 gympas och dryga 2 mil på löpbandet. Känns finfint och jag har faktiskt kommit till en punkt där det känns helt ok när man ska iväg, jag gruvar inte längre utan tycker det är rätt härligt ibland faktiskt. Får se om jag tar lite helgvila nu eller så kanske det får bli ett pass till imorgon. 
 
Nu ska vi iväg och hälsa på mormor och morfar en sväng innan det blir inhandling av mat och annat gott till  fredagsmyset. Hoppas ni har en härlig Fredag allihopa!

RSS 2.0