Bilsemester genom Sverige

 
 
 
Vi drog iväg på en liten bilsemester i början på förra veckan och gjorde vårt första stopp i Stockholm. Gröna Lund stod på agendan den första dagen och det var kul. Varmt så man nästan dog, väldigt mycket köer men barnen hade fantastiskt roligt och det är huvudsaken. Och som ni ser fick ju även jag åka karusell. En karusell preciiiis i min smak, man åker lagom högt och det går lagom fort. Perfekt för "harhjärtat".
 
 
 
Vi bodde på ett finfint scandichotell i Sollentuna så vi åkte pendeltåg fram och tillbaka in till stan vilket var ett litet äventyr bara det när man är liten och inte är van annat än att åka bil när man ska någonstans. Andra dagen i Stockholm åkte vi till junibacken, var första gången för oss allihopa så det var kul att se, sagotåget var väl den stora behållningen kan jag tycka men verkligen inte värt nästan 700 kronor som det kostade att dra in hela familjen. Dom två stora var inte alls impade, vilket jag kan förstå, det ska liksom till att det är mer än "mysigt" för att dom lite större barnen ska vara roade tror jag. Julia däremot tyckte att det var jättekul och att sagotåget var spännande men kanske en aningens läskigt.
 
 
 
Efter ett par dagar i huvudstaden åkte vi vidare till Västerås för att hälsa på Johans barndomskompis med familj. Dom har barn i ungefär samma åldrar som våra så det var aldrig en tråkig stund. Mycket bad blev det och alla småttingar fick prova på att åka ring efter båten, till och med Julia åkte och tyckte att det var hur kul som helst såklart.
 
 
Nästa stopp blev Leksand Sommarland. Ooohh Herre Gud vilket sommarparadis för barnen det var. Skulle jag rekommendera någon att åka till ett kul ställe för barn så kommer detta sommarland på första plats. Vi var där en dag, vi hade lätt kunnat stanna några till men valde att åka vidare eftersom prognosen visade på regn kommande dagar. 
 
 
 
Ångrade mig lite, ganska mycket faktiskt, när vi satt där högst upp i pariserhjulet och jag insåg att jag är väääldigt höjdrädd. Jag måste ha förträngt just den lilla petitessen när jag satte mig i korgen med barnen. Wilma frågade varför jag höll fast mig så hårt i den där stången i mitten. Det kändes liksom bättre så. ;-)
 
 
 
Emil redo med puffar, hjälm och åkringen för en tur i forsen. 
 
 
 
Fanns en gladiatorhinderbana också som Emil fastande för. Gladiatorerna och Fångarna på fortet är ett par av favoritprogrammen så det här passade honom som handen i handsken. Här ovan testar han på vattenhinderbanan. 
 
 
På hemfärd. Det har blivit ett och annat stopp på MAX kan jag säga, att dra med kidsen på finrestaurang är lika med att kasta pengarna i sjön. Jisses vad less jag är på snabbmat.
 
 
Well Hello 
 
Sent igårkväll landade vi hemma igen efter en låååång bilresa från Sundsvall som var vårt sista stopp där vi sov en natt och sedan avrundade med lite klädshopping till barnen och en runda på ikea. Borta bra med hemma bäst som vanligt. Skönt att komma hem till sin egen säng och sitt eget hus.
 
Dagen har ägnats åt att komma på banan igen, har fyllt upp kylen, ätit NYTTIG mat (äntligen), tränat och packat upp ur väskorna. Är så galet trött ikväll så jag ska faktiskt hoppa i säng nu, hoppas på finväder imorgon för nu är det inte allt för många dagar kvar av semester och sommarlov. 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: pillan

Men tänk om vi ändå hade tajmat in våra stockholmsdagar!! :)

Kram kram P

Svar: Ja det hade ju onekligen varit lite fränt om vi stött på varann där inne på grönan :-)
Jenny

2013-08-01 @ 15:38:26
URL: http://hemmahospillan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0