Kräftskiva


Tog det här med kräftskiva på fullaste allvar i år och hade införskaffat både hattar och kräftsol. ;-)

Sitter i skrivande stund och samlar kraft för att hoppa i duschen och fräscha till mig lite inför morgondagen, hinner helt enkelt inte göra det på morgonen när vi ska iväg på jobb och dagis då det är fullt sjå med att hinna med allt annat.

Vi hade hur som helst en riktigt mysig kräftskiva igårkväll, maten blev lyckad och sällskapet var trevligt.
Bjöd på fetaostsnurror till fördrinken och till kräftorna åt vi västerbottenostpaj, sallad, bröd och en smarrig ärtröra som vi dippade knäckesticks i. Blev ganska sent igår så jag var överlycklig över att det var "min" sovmorgon idag och att jag kunde sova vidare när Julia gjorde morgon redan klockan sex.




Här är den smarriga ärtröran.


5 dl ärtor, kokta och avsvalnade

1 dl creme fraiche

1/2-1 dl riven pepparrot

salt & peppar

Sätt alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät creme. Klart!


Nu ska jag ta med mig senaste numret av "sköna hem", gå en trappa ner och ta en dusch innan jag intar ryggläge och läser om inredning och vackra hem. Imorgon är det ny vecka och nya möjligheter, jag hoppas på att få hämta ut två paket på posten som jag ser fram emot att öppna!

Sov sött!


TGIF



Plockade in en rönnbärskvist från en av våra rönnar på morgon.
Ett säkert hösttecken är när dessa bär lyser brandgula i alla rönnar.


Än så länge har jag hunnit renbädda alla fyra sängarna, tvättat två maskiner och plockat, plockat, plockat efter älsklingarna. Lillan ligger just nu och sover men när hon vaknar ska vi ut och handla lite allihopa, det är ju fredagsmys ikväll så godis står visst högst upp på inköpslistan om man frågar de små. :-)

Imorgonkväll ska vi ha ett litet kräftkalas här hemma, vi ska duka fint i inglasningen och tända massor med ljus,  vi ska vänta tills det mörknar lite så det blir riktigt mysigt där ute.
Gjorde förresten en liten beställning från den här söta webshopen idag, ett superfint överkast som Wilma ska få ha i sin vita ikeasäng. I höst är det tänkt att huset ska byggas ut med 3 rum till och jag planerar redan för fullt i huvudet hur jag ska inreda dessa rum. Längtar är bara förnamnet! 


LCHF



En lycklig kille på tivolit som vi besökte i helgen.


Åter hemma på udden efter en riktigt skön dag på jobbet, har fått en hel del gjort och tiden har verkligen sprungit iväg. Är så glad över att ha ett jobb som jag tycker så mycket om, trivs verkligen i mitt lilla kontor.

Ikväll siktar jag på att börja baka så smått till Julias födelsedag som äger rum om nästan två veckor. Dessa två år har verkligen rusat förbi, hinner inte riktigt med känns det som. Ska börja kika efter lämpliga födelsedagspresenter också men det är egentligen ganska lätt då hon är en donna som älskar allt från dockor till lego.
 
På morgonen idag när vi skulle åka iväg till jobb och dagis så åkte förresten höstjackorna på. Brrr vad kallt det var.
Nu ska jag ta tag i middagen, jag och J kör LCHF och ikväll vankas det köttfärsgratäng med zucchini och champinjoner + en god sallad. Gott!

  

Lovely Sunday



En liten bild från entréplanet i "My Home" denna sköna söndag i augusti. Har städat och fixat lite under tiden som J och barnen varit ute och lekt.

Hallå Söndag!

Är en lite ynklig mamma idag med förkylning i kroppen, försöker dricka mycket vatten och ta det lilla lugna för strax ska vi iväg på middag hos vänner, dom har barn i samma åldrar som Wilma och Emil, så det brukar bli rätt livat då vi ses.

I Helgen har vi varit med barnen på tivoli. Karuseller och sockervadd brukar vara ett säkert kort för nöjda och glada barn. Utom för lilla Julia då som var helt vansinnig över att behöva kliva av karusellerna mellan åken.  
Sötisen! Nu ska vi visst börja bege oss så vi är i tid till middagen! 
 
Ciao!

Mässa

Vår minsta lilla sessa med glass i hela ansiktet.Jag är så galet lycklig över min lilla familj. Mina trollungar och min J.

Vår lilla gladtjej Julia i glassätartagen.

Vilken värme det varit idag. Hösten drog sig visst tillbaka för ett par dagar för idag har det minsann varit högsommar.  Efter en lugn och skön morgon utan stress så åkte vi och lämnade våra två stora barn, Wilma och Emil, hos mormor för att sedan åka vidare mot årets Nolia-mässa. Julia hade vi med oss i vagnen, hon tröttnar inte lika fort som de äldre barnen så det var nästan lite som semester att "bara" ha med sig ett barn :-)
Man får komma ihåg bara att servera bra med vätska en varm dag som denna. Efter mässan, där vi för övrigt inte fyndade ett jota så drog vi en repa på stan och inhandlade lite nya höstkläder till barnen. 

Nu ikväll efter hämtning av två trötta barn så blev det läggdags ganska omgående för de små. Jag och J har suttit och myst i soffan med en skål godis, slötittat på en film och gluttat lite i senaste "MAMA" och "Family Living".
För morgondagen så finns inga planer spikade så vi får helt enkelt se vad vi hittar på!

Mot en underbar höst!



Min lilla Emil på stranden för ett par veckor sedan då vi fortfarande hade sommarfeelingen kvar.


Nu börjar vi snart vara inne i min absoluta favoritårstid HÖSTEN. Det blir så vackert med alla sprakande färger, luften är klar och om kvällarna myser man inomhus med tända värmeljus medans det är kolsvart ute.
 
Har kommit från jobbet för en liten stund sedan så nu har jag och barnen tagit helg, ska strax sätta igång med middagen, vi får middagsgäster ikväll, min sambos barndomsvän + hans 3 söta barn kommer och hälsar på så det är nog på sin plats att jag ställer mig i köket och gör ett litet ryck. 
Senare ikväll när trollungarna har somnat så ska jag mysa ner mig i soffan med en stor kopp kanelthé och se en film.

 


Då är jag igång!

Faktiskt med min andra blogg. Min första blogg lades ner eftersom jag kände att suget efter att blogga helt enkelt inte fanns där. Nu finns det där. Det gick inte många dagar så började jag sakna att skriva av mig om ditten och datten. Bloggen kommer att handla om det fina och det jag älskar i mitt liv. Främst mina tre underbara barn men även om annat jag tycker om såsom inredning, matlagning och shopping för att bara nämna några saker.


RSS 2.0