Annandag Påsk



Grönsaker i väntan på grillen. Att det kan bli så himla gott att bara grilla grönsakerna, kan nästan tycka att det är godare än köttet faktiskt.

Hej hopp !

Jag är så lycklig över den här underbart härliga påskhelgen som vi nu har bakom oss. Inte för att vi gjort något märkvärdigt men bara det faktum att solen har strålat och all snö börjar vara borta gör att man blir glad i hjärtat.
Älven är i princip helt öppen och idag när jag satt ute och solade så drev det förbi rätt många stora isflak. Tror vi har haft runt 19 grader varmt i skuggen.

Imorgon är det dags för jobb och dagis igen, men bara för 3 ynka dagar för tidigt, tidigt på fredagmorgon så drar vi till Paris! Längtar SÅ efter att få strosa runt i butiker, äta macarons och spana in eiffeltornet.
Förrutom dom givna sevärdheterna så undrar jag om det finns nåt annat man bör se eller göra när man väl är där ? Någon med bra koll som kan ge lite tips kanske ?

Nu ska jag plocka undan lite här innan jag hoppar i säng.

Glad Påsk



Sitter i inglasningen med fötterna i högläge och ett glas påskmust på bordet bredvid mig. Sämre kan man alltid ha det. Vi har varit ute hela dagen och krattat och städat upp lite på gården. Har också hunnit med en prommis med Emil i vagnen och en sväng ner på byn där vi ätit oss en glass. Mycket soft och skön långfredag må jag säga. Ryktas om att morgondagen ska bli riktigt varm, gud så härligt att bara få glassa omkring här hemma och fixa och dona lite när andan faller på.

Nu ska här fixas middag. Hoppas ni har en fin långfredag allihopa!

Bättre sent än aldrig



Idag fick jag äntligen ett sms att jag hade ett paket att hämta ut från länna möbler. Lååång leveranstid blev det då jag beställde porslinet redan i mitten av februari, men det får det vara värt då det är så rackarns snyggt.
Ska se till att så småningom köpa på mig fler tallrikar av samma och sedan komplettera med några fina skålar och kanske ett uppläggningsfat.

Jobb, hämta barn på dagis och nu hemma med gäster som ska stanna över på middag. Grillat såklart. Ska börja fixa med maten nu medans karlarna är ute med barnen. Så härligt med påskledigt snart, jobbar halv dag imorgon och sedan är vi lediga och börjar inte om att jobba förrän tisdag. Härligt! Nu ska jag ställa mig i köket och börja fixa med maten, skulle tro att dom små magarna börjar vara rätt hungriga snart.

In love



Värsta coola lampan från taj wood & scherer. Jag använder ett av Wilmas favoritcitat: "Den är SÅ vacker". Tyvärr inte så vidare värst billig, men drömma kan man alltid göra.

Jag är inte på topp. Värsta jäkla bihåleinflammationen som inte verkar vilja släppa i första taget. Jag har inte tid att vara hängig. Och framförallt så har jag inte LUST att vara hängig.


Lazy sunday



Rigatoni di Pollo.

Äntligen en lugn stund i huset. Barnen har hoppat i säng så nu pustar jag ut lite och känner lugnet. Har varit en rätt skön söndag utan planer eller måsten, jag gick en promenad med lillan i vagnen på morgonen och sen har vi hälsat på vänner och barnen har hunnit vara ute och leka en stund i blåsten, stundvis har det verkligen blåst stormvindar.

Lagade denna riktigt goda pastarätten till middag idag, hittade receptet här i en av alla de bloggar jag läser. GUD vad jag älskar pasta. Vad vore livet utan pasta? Jag måste ha varit italienare i mitt förra liv.

Nu ska jag strax hoppa in i duschen, har hyrt två filmer som vi ska slappa framför ikväll. Mys. Känns enormt skönt att ha gjort bort matteprovet förra veckan (skulle egentligen gjort det veckan efter påsk) så man kan njuta av påsken utan att känna stress inför att fixa matten.

Duschen var det ja!

Kalas för vår blivande 6 åring









Cake pops, cupcakes, glass, kakor och saft. Kan säga att det var tre barn som  var rätt sockerspeedade när dom skulle gå och sova för kvällen. Jag tycker det är superkul att fixa kalasfint men det ska erkännas att det är rätt skönt när det är över också. 

Hello lördag!

Idag har vi alltså haft barnkalas här hemma. Wilma var jättenöjd över sin dag som hon längtat så länge efter. Egentligen fyller hon ju inte förrän nästa lördag men eftersom det är påskafton då så fick det bli kalas idag istället.
Jag är fortfarande förkyld, riktigt irriterande nu när jag inte vill nåt hellre än att fara ut och springa. Har börjat med rinexin idag så det ska väl förhoppningsvis bli bättre snart. Tycker det är sjukt jobbigt att gå omkring med lock för öronen hela tiden. Får alltid åt bihålorna nuförtiden när jag blir förkyld.

Ikväll blev det grillat till middag, filé med grillade grönsaker och en god sallad, så gott. Sen har vi skurat och städat upp ordentligt efter kalaset så nu är det rent och fräscht igen, härligt.

Nu ska jag släcka ner och hoppa i säng, är tröttare än tröttast så det ska inte bli lite skönt att få gå och sova.
Natti!

Söndagsnöjet



Mitt söndagsnöje. Matteplugg och c-vitamin. Känns lite bättre i halsen idag men jag är sååå förkyld och lämnar inte huset utan mitt nässpray.

Vi tog oss iväg på bion igår. Jag tyckte inte att filmen var så mycket att hänga i julgranen men flickorna hade de jättemysigt och middagen före var iallafall en riktig tiopoängare. My GOD vilken god ryggbiff!
Idag har vi bara hängt här hemma, jag har städat lite och pluggat lite matte inför provet som ska skrivas i veckan. Försöker kurera mig och dricker massor med vatten och färskpressad juice, inte för att jag tror det hjälper så mycket med vitaminer när man redan är sjuk, men det drar väl inte ifrån iallafall.

Ikväll är det simskoleavslutning för Wilma så då ska även Johan och Emil vara med i bassängen. Jag och Julia håller oss på torra land då vi inte är riktigt krya. Får se om vi följer med och tittar eller om vi stannar hemma och gör ingenting. Grilla ska vi iallafall göra ikväll. Har marinerat fläskfilé så det blir kött, en god sallad, någon form av potatis + en kall limesås. Gott!

Senare ikväll sitter jag klistrad framför "Stockholm-Båstad". Saknar verkligen solsidan.


Krasslig



Det är inte varje lördag jag stiger upp frivilligt före barnen vaknar. Idag blev det däremot så efter att ha legat vaken största delen av natten med halsont deluxe. Nu dricker jag vatten och försöker kurera mig med halstabletter och barnen har kommit upp en efter en.

Wilma verkar frisk idag, febern försvann under dagen igår och verkar inte ha kommit tillbaka, nu hoppas jag bara att jag piggnar till lite så vi kan ta den där bion med middag ikväll. Hade allra helst sluppit som jag känner mig just nu men Wilma har sett fram emot det så mycket så jag ska försöka rycka upp mig och fara.

Dagens göromål får nog bli en hög med tidningar, och några koppar te ute vid solväggen.
Nu är det frukostfix!

Ändrade planer



Grekisk yoghurt med blandade nötter och honung, melon, ägg och gott glöggte. Slapp och härlig frulle framför datorn.

Inte blir det någon tripp till min mormor idag inte. Wilma vaknade varm som en kamin och med hosta. Trist när det skulle bli så fint väder, men jag känner på mig att det här är nåt kortvarigt så vi ska förhoppningsvis inte bli sittande inomhus hela helgen. Imorgon var tanken att jag och Wilma + en kompis till Wilma och hennes mamma skulle åka till stan och äta mat och se filmen "Rio" som har premiär idag. Nu får vi väl se hur det blir med den saken.

En sak som är säker är iallafall att jag ska ut på en promenad idag när Johan kommer hem från jobbet. Gud så underbart med sol och klarblå himmel, lycka!

Premiär för utomhuslöpningen





Måste bara tipsa om "veckans pryl" som definitivt måste bli skotorken. Den är inte vacker där den hänger på väggen i hallen men den fyller absolut sitt syfte, och om man har småbarn som älskar att leka i vattenpölar så är den ovärderlig. Funkar lika bra till blöta handskar. Hade den haft fler "armar" hade den varit ännu bättre. Men I love it ändå.

Hello Torsdagkväll!

Nu är det helg för mig och barnen igen, det känns som jag skriver det hela tiden men veckorna springer ju verkligen fram. Idag har det varit jobb och matte på schemat och nu ikväll har jag sprungit utomhus för första gången i år. Riktigt härligt var det. Fick ihop 8,4 km i lugnt tempo och det var så ljuvligt att få springa på asfalt igen så jag tror jag sprang med ett leende på läpparna hela tiden. Nu ska jag försöka hålla igång och springa 3 gånger per vecka iallafall. 

Imorgon tänkte jag och barnen åka och hälsa på min mormor och kanske ta en sväng förbi en lekpark så dom får leka lite. Hoppas på riktigt härligt väder i helgen så vi kan vara ute en massa. Och sovmorgon, GUD så jag längtar efter en sovmorgon.

Och på tal om sömn så tror jag att sova är just precis det jag ska ta och göra just nu! See ya!

Howard



En naturfärgad "Miltonsoffa" med tillhörande fåtölj och fotpall är beställd till vårt vardagsrum. Och för att hela rummet inte ska kännas lika vitt som Fredde och Mickans hem i solsidan så ska jag imorgon beställa en riktig färgklick till fåtölj att ställa vid öppenspisen.  Det kommer att bli så BRA.

God Kväll Måndag!

Har haft en toppendag på jobbet där jag betat av en hel del "to do´s" och sedan har vi hunnit med lite besök av sötaste Elin och Maja här hemma och ikväll blev det en snabb sväng in till stan för att beställa sofforna.
Jag är världens veligaste person men nu är iallafall beslutet taget och nu är det bara den 8 veckor långa väntan kvar.
Nu måste jag bara besluta mig för om jag ska måla soffbordet vitt eller svart, vilken lampa vi ska ha och om vi eventuellt behöver en ny matta. Velig som sagt.

Nu ska jag fortsätta titta på "en unge i minuten" med skräckblandad förtjusning.


Arla morgon









Har suttit och surfar runt på sköna hem och valt ut ett par fina kök, ett vardagsrum och ett badrum från några olika hemreportage som jag gärna skulle kunna kopiera rakt av. Älskar vardagsrummet och blir bara ännu mer sugen på nya soffor och att få göra om lite i vårt eget.


Good Morning Sunshines!

Lördag idag men har man småbarn så spelar det ju ingen roll om det är måndag eller lördag, dom vaknar lika tidigt iallafall. Just nu sitter dom klistrade framför saltkråkan efter en lång stund vid pysselbordet där dom gjort grattiskort till födelsedagsbarnet som dom ska uppvakta idag.
Själv har jag druckit mig en tekopp modell större här framför datorn och surfat runt bland fina hem i hopp om att vakna till liv och piggna till.

Ser inte ut att bli någon solig lördag idag så jag ska passa på att städa lite i inglasningen så den är redo att användas när vi börjar få lite varmare dagar. Börjar vara dags att ta ner "kräftsolen" sen i höstas också tror jag ;-)
 
Igår gjorde jag förresten något som jag borde ha gjort för ett bra tag sedan, jag rensade bland ungefär 1 miljard barnkläder som barnen vuxit ur vilket resulterade i 9 stycken proppfulla påsar som jag körde till bruket.  Och dessutom kom det fram en hel del kläder som Wilma haft och som nu passar perfekt till Julia. Finns fortfarande kvar en hel del som jag inte kunde göra mig av med men det blev betydligt rymligare i förrådet nu vilket snart kommer att behövas när vinterkläder, pjäxor och annat ska stuvas undan.

Nu ska jag fixa frukost!


RSS 2.0