14e dagen utan socker

 
 
Första grillningen på nya altanen, utemöblerna får däremot vänta på att invigas, liiiite i kallaste laget ännu. 
Tänk så många härliga dagar och kvällar vi ska ha på den här altanen i sommar. Längtar efter värmen. 
 
Idag har vi investerat i en ny grill, en kolgrill fick det bli nu när vår gamla gasolare börjar ha gjort sitt. Sitter och väntar på maten med ett gott glas vitt vid min sida och längtar mig blå efter att värmen ska komma. Snart, snart är sommaren här. Är idag inne på 14e dagen utan socker, det går bra men jag har mina dippar när jag nästan skulle kunna kapa min ena arm för en godispåse eller en riktigt chokladig glass. Att jag skulle fuska eller ge upp före jag har gjort mina 21 dagar finns dock inte på kartan. 
 
Nu ska jag kolla hur det går för grillmästar´n.
 
 

Helgen

Så har ännu en helg förflutit snabbare än snabbast och vi har hunnit med både kalas för vår blivande åttaåring, ett par stycken grillmiddagar och avslutning på simskolan. Emil är nu stolt ägare av både den gröna och blå baddaren. Utemöblerna har kommit på plats och vi har spånat på hur ett räcke runt altanen ska se ut. Och idag är jag inne på den nionde dagen utan socker och det går hur bra som helst faktiskt. Hade väntat mig att helgen skulle bli lite jobbigare men det har varit en ganska lätt match hittills måste jag säga. 
 
Nu dags att hasta iväg mot dagis och jobb!

IKEA och 21 dagars sockerstopp

 
Det blev en tur till IKEA igår och kolla så fin hortensia jag kom hem med. Nu åkte vi ju iofs inte dom dryga 20 milen enkel väg bara för en blomma, vi fick med oss nya utemöbler till altanen också och dom var till och med finare i verkligheten än på hemsidan tyckte jag. Dessa med namnet Sunderö är det som ska stå på vår nya altan i sommar, tror det kommer att bli kanon. Ett ordentligt parasoll måste vi också ha, gärna ett som håller. Tips?
 
Har också besämt mig för att köra ett 21 dagar långt sockerstopp med start idag. Jag tänker äta frukt och även pasta, potatis osv i liten mängd. Det är fikat, godiset och glassen som får stryka på foten och såhär på första dagen så känns det ju heeelt fantastiskt vilket bra beslut jag har tagit. Så lär det inte kännas alla dagar dock.
Och vet ni, nu är tjejmilen inbokad. Jag har till och med bokat in oss på afternoon tea på Grand Hotell en sisådär nästan 5 månader i förväg. Det kommer att bli så kuuuul :-)

Inventering för våren

 
Ett par rosa adidas till åttaåringen to be. Storlek 35. Nästa sommar kan hon nog gå i mina skor. 
 
Jag har inventerat vårens ytterkläder i helgen och skrivit listor på vad som måste införskaffas. Och det var inte så lite det inte. Nya gympisar har dock alla barnen fått redan och Julia har både skaljacka och skalbyxor som hon fått ärva av storebror. Längtar efter den dagen då vi kan tvätta upp och hänga undan alla overaller och ställa in vinterskorna lååångt in i förrådet.  Och på tal om tvätt så började vår torktumlare ryka igår när vi satte igång den så nu får jag lov att hänga all tvätt istället. Funderar på att låta det få vara så, kasta ut tumlaren och sätta in en längre bänkskiva istället. Kanske pimpa strykbrädan med ett nytt överdrag, måla taket och kanske faktiskt göra lite fint där inne. Kanske det kanske. 
 
Men nu är det iallafall Söndagmorgon och jag ska fixa varm choklad och mackor åt de små. 
 
Ha en härlig dag ♥

Godaste salladen

 
 
 
Var så sugen på något lätt och fräscht till middag ikväll så det fick bli denna sallad ovan. Såååå galet god den blev alltså så den ska jag definitivt göra fler gånger. Tänk till sommaren ute på altanen med ett iskallt rosévin i glaset. Muuuums.
 

Hello Lördag
 
Här är det lite krassligt på hemmafronten. Hostig Julia och en halt Johan. Har inte gjorts så mycket spännande den här Lördagen alltså. Har å andra sidan fått lite gjort här hemma då istället. Renbäddat alla sängar, tvättat, tvättat, tvättat och gjort rent och fräscht. Känns helt lovely nu. Och kroppen fick sig en omgång på gymmet också så nu ser jag bara fram emot en väldigt soft och härlig kväll i soffan.
 
Och just det, inte för att jag bryr mig men det vore såklart kul ändå om Luleå vann ikväll. HEJA LULEÅ!
 
 
 

Nike Free Run 3

 
Woop woop 
 
Som jag letat efter dessa skor och nu har jag precis klickat hem dom och för ett riktigt nice price dessutom.
Tanken är inte att dom ska användas som en löparsko, mer som en skön vardagssko. 
 
I Love them
 

På hemväg..

...med en påse fylld med godsaker från det här stället. Lycka.


Annandag Påsk

 
Påskhelgen är snart över och den kan sammanfattas med strålande sol, friskluft i mängder och massor med mat och godis. Som en påsk ska vara med andra ord. Här har vi Julia med ett pimpelspö i handen, någon fisk blev det dessvärre inte. Men det gjorde inte så mycket heller.
 
Måndag och Annandag Påsk idag. Jag startade dagen med ett pass på gymmet, riktigt härligt om det inte vore för att jag fick ordentligt ont i benhinnorna, har inte haft ont där sedan jag bytte skor för ett par år sedan, jag hoppas dock att det bara var något tillfälligt, annars kanske det helt enkelt är dags för ett nytt skobyte. 
 
Johan har varit iväg med barnen och fiskat idag och jag har haft Ida och Karro här på lunch, räksoppa bjöds det på och sedan en enkel fruktsallad till efterrätt. Känner mig så trött på allt ätande som varit här under påsken så nu ser jag fram emot en riktigt sund vecka med mycket träning och bra mat.
 
Hoppas ni haft en härlig Påsk allihopa!

RSS 2.0