Onsdagmorgon och nytt från Tine K


God  Morgon Onsdag!

Idag strålar solen för ovanlighetens skull den här hösten. Härligt! Gick och la mig vid niotiden igårkväll så jag var ganska pigg när barnen vaknade kring klockan sex på morgon. I söndags la jag en beställning hos inreda på denna "jute-matta" från Tine K. En gigantisk sak på 3 x 4 meter som ska få ta plats i tv-rummet.
Vet inte hur länge jag letat efter den rätta mattan och jag har nog inte heller varit riktigt säker på just VAD det är jag letat efter men nu fick det bli såhär iallafall och jag tror det blir bra. Var dock en beställningsvara så vi får väl se hur länge jag måste vänta på den. Nu måste jag se till att Wilma är klar för att åka, skolskjutsen kommer på fem minuter så skynda, skynda!

Bild: Inreda.com


Vinterkläder, check!Blev en "Didriksons Kilimanjaro" till Emil. Tyckte den var riktigt snygg med dom röda detaljerna och lurvet på huvan. Håller tummarna för att den håller värmen bra också men det tror jag säkert att den gör.Till Wilma blev det ett tvådelat Polarn & Pyret vinterställ så nu får vi se om jag kommer att vara lika nöjd med deras vinterkläder som jag varit med resten av deras kläder. Jag hade gärna valt en röd jacka men nu fick hon välja själv och då blev det såklart en rosa/lila variant. Fin den också såklat.

Hej alla!

Mår som en prinsessa idag trots att det igårkväll blev en liten "spontanfest" med utgång för mig och min kära vän K. Vi hade riktigt trevligt och fötterna värkte som bara den efter flera timmar i klackar på dansgolvet. Fick iallafall sovmorgon idag och har sedan hunnit testa min nya inpackning som verkligen känns som att den gör nytta. Håret känns lätt och väldigt friskt. Mycket beror såklart på klippningen också.

Vi hade en bra dag på stan igår med alla barnen, det kan ju vara lite si och så med att ta med sig alla ungar ut för att testa vinterkläder men jag tyckte ändå det gick riktigt bra. Wilma och Emil fick nya vinterkläder och jag vet inte riktigt hur vi ska göra med Julia för hon kan fortfarande ha sin overall sedan förra året med nöd och näppe. Får se hur vi gör med den saken, känns lite onödigt att köpa nytt när det fortfarande passar men jag har en känsla av att den kanske börjar vara lite liten när halva vintern har gått och hon dragit iväg ett par centimeter.

Efter shoppingen så gick vi och såg "Smurfarna". Wilma och Emil tyckte den var bra men Julia är nog lite för liten för att gå och se en så pass lång film ännu. Det gick bra men hon var lite rastlös och hade nog gärna gjort något annat efter halva filmen. 

Nu ska jag ta mig i kragen och börja fixa med lite lunch. Idag kör vi bara hemmamys med undantag för en tur till simhallen då Wilma har simskola.  


Nya frillanNya korta frillan. Nästa år vid den här tiden ska det vara betyyyydligt längre.

Vaknade av hur Emil och Wilma stökade i köket på morgon, två minuter senare kommer dom ner i sovrummet med varsin frukostbricka. Yoghurt och flingor och nyponsoppa hade dom hällt upp i skålar och skulle överraska oss med frukost på sängen. Älskade underbara ungar. Hur söta och goa får man lov att bli liksom.

Strax ska jag fixa en "extrafrulle" jag blev inte så mätt i magen på lite nyponsoppa nämligen ;-) Planen för dagen är att åka in till stan med hela familjen, vi ska kolla in vinterkläder, fika på café och avsluta stadsbesöket med att se "smurfarna" på bio och trycka i oss mängder med popcorn. Blir Julias första biobesök så vi får se om hon får myror i brallorna eller om hon orkar se hela filmen. Kul ska det bli iallafall!

Italienskt bjudbrödKänner mig som en ny människa efter att ha varit en sväng till frissan och fått klippa bort en massa tråkigt och nött hår. Köpte mig en inpackning som tydligen ska vara bra så nu ska det bli bättring med att ta hand om mitt hår har jag bestämt, riktigt långt och fint har jag tänkt att det ska bli en vacker dag. Blev rätt mycket som fick tas bort så jag känner mig nästan korthårig nu, men hellre kort hår i bra skick än långt och slitet.

Lagade detta Italienska bjudbröd till middag ikväll och det var riktigt gott faktiskt. Barnen gillade det också, allt utom oliverna iallafall. Julia sa "Det var gott mamma" för att sekunden senare se ut som att hon svalt en spindel och började spotta och fräsa omkring sig. Oliver går inte hem hos dom små i vårt hus.

Nu ska jag dricka den obligatoriska tekoppen och läsa lite bloggar, blir en tidig kväll ikväll känner jag!

It´s Friday Honey!


Hur tuff var inte den här klänningen då!? Sååå cool och jag hade definitivt klickat hem den till Wilma om den bara funnits i rätt storlek. Finns hos babyshop.

Sitter och blickar ut över älven som ser allt annat än trevlig ut idag. Vattnet är alldeles brunt av allt regn som kommit sista dagarna. Så hög som älven är nu brukar den vara när vårfloden kommer men inte såhär på hösten. Var någon som sa att om allt detta regn som kommit i höst istället hade varit snö så hade vi haft dryga 4 m med snö just nu. Galet!

Idag ska här tvättas och bäddas rent i alla sängar. Det är gånger som dessa som man önskar att man haft två tvättmaskiner och tumlare för mycket tvätt blir det. Ikväll planerar jag att testlaga "Italienskt bjudbröd" till middag. Har aldrig testat tidigare så det blir intressant att se om det är något som går att äta. Verkar iallafall hur gott som helst. Nu är tekoppen tom och Julia vill att jag ska läsa "Ludde och Gnutta" så vi hörs sen!


Jag tävlar om Mateus-porslin för 5000 kr

 

Friskt vågat är hälften vunnet heter det ju. Denna snygging skulle jag LÄTT kunna ställa i mitt vardagsrum. Ni har ju sett bilder på det trasiga "rislampe-åbäket" som hänger i taket hemma hos mig just nu så ni kan väl bara tänka er vilken skillnad och så fint det skulle bli med denna Arco golvlampa från FLOS. Lite stil skulle ju inte skada liksom!
Hos Länna Möbler kan du vinna Mateus-porslin till ett värde av 5000 kr. Allt du behöver göra är att besöka den här braiga bloggen, kolla in tävlingsreglerna, göra ett litet inlägg och hoppas på att det är din tur imorgon!


Sköna OnsdagHallå Friends!

Myser med ljus i massor och Per Morberg på tvn. Jobb, dagis och skola dagen lång och sedan har vi bara varit hemma. Skulle ha kommit förbi en tjej ikväll som var intresserad av att köpa en vinteroverall som jag haft ute på blocket, hon dök dock aldrig upp och hörde heller inte av sig så nu kan hon känna sig riktigt rökt på den overallen om hon hör av sig igen. Det irriterar mig ordentligt när man inte kan bemöda sig att höra av sig om man fått förhinder eller helt enkelt har ångrat sig. Men strunt samma. För övrigt så kan jag bara tipsa om att har du en beggad GNEIS-overall så är det hett eftertraktat på blocket. Har fått 25-30 mail från folk som önskar att få den skickad med posten, tror aldrig jag haft något ute på blocket som fått sådan respons.

Måste för övrigt ta tag i inköpen av vinterkläder till våra kids. Vet inte riktigt vad vi ska satsa på i år bara. Tipsa gärna. Funderar lite på att testa polarns vinterkläder, har aldrig haft några vinterkläder därifrån nämligen, men har alltid varit väldig nöjd med deras skaljackor och byxor.

Tänk att det snart är helg igen. En arbetsdag kvar och sedan tre lediga dagar igen. Har bokat klipptid till på Fredag och jag kan knappt beskriva hur bra det känns att få bli av med mina trötta och slitna toppar. Måste bli bättre på att ta hand om mitt hår, minns inte sist jag gjorde en inpackning tillexempel. Ska se till att shoppa en riktigt bra sådan på Fredag. Ha en fortsatt bra lill-lördag nu hörni!

En text värd att läsa

Kalle är den typen du älskar att hata. Han är alltid på gott humör och har alltid något positivt att säga.När någon frågade honom hur han mådde svarade han: 'Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar'.Han var en naturlig inspiratör. Om en av de anställda hade en dålig dag var Kalle där och talade om för de anställde hur man kunde se positivt på situationen.

Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Kalle och frågade honom: 'Hur lyckas du?'Kalle svarade: 'Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv: Du har två val idag. Du kan välja att vara på gott humör eller du kan välja att vara på dåligt humör. Jag väljer att vara på gott humör.'Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller dra lärdom av det. Jag väljer att dra lärdom av det.Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet.Jag väljer de positiva sidorna i livet.'Säkert, men det är inte fullt så enkelt', protesterade jag.'Det är det', svarade Kalle. Livet handlar om val. När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val. Du väljer hur du vill reagera på situationen.Du väljer hur folk skall påverka ditt humör.Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör.Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.Jag funderade över vad Kalle hade sagt.Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget. Vi tappade kontakten, men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde ett val i förhållande till livet, istället för att bara reagera på det.

Många år senare hörde jag att Kalle var inblandad i en allvarlig olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast. Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven, blev Kalle utskriven frånsjukhuset med skenor längs ryggen.

Jag träffade Kalle ca sex veckorefter olyckan. Då jag frågade honom hur han mådde, svarade han: 'Omj ag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar. Vill du se ärren?'Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men frågade honom om vad som försiggick i huvudet på honom under olyckan.'Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter', svarade Kalle.'Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val. Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö. Jag valde att leva'.'Var du inte rädd? Blev du inte medvetslös?' frågade jag Kalle fortsatte: 'Ambulanspersonalen var fantastisk. De sa hela tiden att allt kommer att gå bra. Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd. I deras ögon stod skrivet: 'Han är döende'. Jag visste att jag måste göra något.Vad gjorde du då?', frågade jag.Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig', sa Kalle.Hon frågade om jag var allergisk mot något.Ja', svarade jag. Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar. Jag tog ett djupt andetag och ropade:"Tyngdkraften".Genom deras skratt sa jag till dem: 'Jag väljer att leva. Operera mig som om jag var levande, inte död'.Kalle överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund avsin fantastiska inställning.Jag lärde av honom att varje dag kan vi välja att leva fullt ut.Inställningen är, trots allt, allt.Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga'. Matteus 6:34Egentligen är dagen idag den morgondag som du bekymrade dig för igår.

Nu har du två valmöjligheter:1. Radera detta 2. Vidarebefordra det till människor som du bryr dig om.Jag hoppas att du väljer alternativ 2. Det gjorde jag.Subject: När det känns för j-ligt, tänk så här....

....Jag är tacksam...... för tonåringen som gnäller för att han måste diska för då är han hemma och inte ute på gatorna.
....för skatterna jag betalar för det betyder att jag har ett jobb.

... för att jag måste städa efter en fest för det betyder att jag har vänner.

....för att kläderna är lite trånga fördet betyder att jag har mat på bordet.

... för att gräsmattan behöver klippas ,fönster tvättas och hängrännor som måste rensas, jag har ett egethem.

...för skuggan som bevakar mitt arbete,det betyder att jag är ute i solen.

... för alla klagomål på politiker för detbetyder att vi har fri yttranderätt.

... för att parkeringsplatsen är längstbort för det betyder att jag har råd att ha bil.

... för min höga elräkning, den betyder att jag har det varmt.

... för kvinnan i bänken bakom mig i kyrkan som sjunger falskt för det betyder att jag kan höra.

... för tvätthögen på bordet för detbetyder att jag har kläder att ta på mig.

... för trötthet och värkande muskler islutet av dagen - jag har kunnat arbeta hårt. .

.. för väckarklockan som ringer påmorgonen, jag lever.

... och sist men inte minst för att jag får många mail, för det betyder att någon tänker på mig.Surfade runt med tekoppen i handen på morgonen och kom in på denna blogg där jag hittade texten ovan längst ner på sidan. Idag väljer vi att vara på gott humör och att se livet från den ljusa sidan tycker jag :-)

Nu frukost med mina fina!


Mudcake en Lördagmorgon

Helgfint med en bukett nya blommor på hemnesbyrån i hallen.


Idag skiner solen från en blå himmel. Är sådär härligt krispig luft ute, björkarna är gula och barnen har fått premiäranvända handskar när dom varit ute och lekt på morgonen.  En perfekt höstdag verkar denna Lördag bli.


Fick mig en liten sovmorgon idag då Johan steg upp med barnen så jag har faktiskt precis ätit frulle och en liten bit av gårdagens efterrätt. Jag googlade efterrätter och hittade ett recept på "Mudcake" som jag var tvungen att testa. Jag säger bara Oh My SÅ GOD den var. Och hur enkel som helst. Min "pasta al forno" blev också riktigt god och slår en vanlig tråkig lasagne med hästlängder. Jag lovar!

Här kommer receptet på Mudcake:

4 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 gram mörk choklad
100 gram ljus choklad
200 gram smör

Vispa ägg och socker, blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Värm chokladen och smöret på svag värme i en kastrull och vispa sedan ner detta i smeten. Smöra och mjöla en springform och i med smeten. Gräddas 15 min i 225 grader.

Kakan kommer att sjunka ihop en hel del när man tagit ut den ur ugnen men det ska den göra så det är ingen fara. Servera kakan ljummen eller kall. Vi åt den ljummen med vispgrädde och det var snäppet godare än idag när jag åt den kall. Äter man den ljummen så är den ganska rinnig i mitten men jag gillar när kakor är riktigt kladdiga så för mig var det bara ett stort plus.

Nu har jag en nyduschad Julia vid min sida så jag ska leta fram kläder och fixa håret på min lilla prinsessa. Ha en fin Lördag allihopa!


Smile for the cameraJulia kan det här med att smila upp sig för kameran. Visst ser det vääääldigt naturligt ut också ? :-D

God Morgon Darlings!

Här har vi startat dagen med varm choklad, ägg och mackor till levande ljus och nyhetsmorgon på tvn. Äntligen Fredag! Idag ska här städas, vi ska handla mat och fixa en smarrig middag eftersom vi får middagsgäster ikväll. Tänkte laga en "Pasta al forno", ett Paolo Roberto-recept som är en lite roligare, och framförallt godare form av lasagne. Var länge sedan sist så det ska bli riktigt gott. Efterrätt har jag ingen aning om så vi får väl se vad jag lyckas hitta på.

 Och idag är nog första dagen på länge som vi inte vaknar upp till regn utanför fönstret. Ser faktiskt ut att bli riktigt fint väder idag så vi ska passa på att vara ute också hade jg tänkt. Julias feber kom tillbaka igår eftermiddag men inatt och idag så har hon iallafall hållit sig feberfri så nu håller vi tummarna för att vi får vara friska och krya i helgen. Nu ska jag röja upp och bädda lite sängar, kasta in en tvätt och ta fram kläder till småtrollen. Hoppas att ni får en härlig Fredag allihopa! 


TorsdagDetta är vad som har hänt so far med vår utbyggnad. Vi följer med spänning bygget inifrån värmen och lider lite med dom som är ute i regnet och jobbar. Det blir bra det här!

God Morgon alla happy människor!

Inatt var det Julia som vaknade med feber i kroppen, jag som tänkt låta henne åka till dagis och leka idag, men det får bli hemmamys idag också. Just för tillfället verkar hon pigg och kry men den kan vara lömsk den där febern så hipps vipps är hon febrig igen. Vi börjar vara riktigt rastlösa här hemma efter dessa dagar på hemmaplan så till helgen måste vi nog hitta på nåt och åka och träffa lite folk igen.

Idag har jag mattelektion och Johan hade såklart ett viktigt möte så vi har fixat barnvakt som kommer hit och passar barnen en stund under tiden jag är borta. Vill verkligen inte missa någon lektion och riskera att hamna efter, vill göra bort den här mattekursen så fort som möjligt nu så jag kan lägga detta matteplugg åt sidan sen. 

Nu ska jag röja upp efter frullen och se till att få något vettigt gjort. Ha en bra dag alla!


God Morgon

Regnet öser ner utanför fönstret och vi är bara inne och myser. Vi har druckit jordgubbssmoothie till frulle och softat länge framför barnkanalen. Just nu byggs det stad för fullt. Det är tågbanor, garage och små hus av lego och träklossar som trängs på köksgolvet.
 
Och ute så byggs det för fullt på vår blivande utbyggnad, trist för våra stackars byggjobbare att det ska regna hela tiden bara. Känner mig mycket lyckligt lottad över att få sitta inne en dag som denna.

Och kolla nu in lampan i vardagsrummet va! Den är trasig och ful och ska verkligen ut ur detta hus a.s.a.p men jag vet verkligen inte vad jag ska ha där istället. Någon som har ett bra förslag kanske? Den bör ju vara av större modell med tanke på rummets rymd. Nej dags att hoppa ur pyjamasbrallorna och ta tag i denna Onsdag!

Höstblåsor

Verkar vara ett bra svamp-år i år, men det kanske bara gäller dom oätliga ? Vi har iallafall en liten drös av dessa flugsvampar hemma på gården.Nyponsoppa anyone ? Hur gör man ? Skulle kännas väldigt ambitiöst att göra sin egen nyponsoppa från grunden. Måste kanske googla lite och göra en insats för att få lite pluspoäng på "husmorskontot"

Hello Tisdag och Hallå höstblåsor!

 Är hemma och vabbar idag med två av tre sjuka barn. Har Julia hemma också, kändes bara jobbigt att dra iväg till förskolan när hon lika gärna kan vara hemma med oss andra. Höstblåsor är tydligen ett virus som oftast drabbar barn upp till 10 år. Och enligt vad jag läst så är man sedan immun när man väl haft det en gång. Tack och lov verkar det ta rätt lindrigt på våra små, dom har blåsor i munnen och halsen men dom verkar inte lida allt för mycket av det. Lite jobbigt när dom ska äta eftersom det såklart svider lite så man får tänka till lite vad man lagar för mat bara.


Rätt mysigt att få vara hemma några dagar med dom små, iallafall så länge dom tror sig någorlunda och håller sams. Det är dock lättare sagt än gjort kan jag meddela för dom är i luven på varann mest hela tiden tycker jag. Men nu för stunden håller dom sig rätt lugna så då passar jag på och bloggar lite. Men inget ont som inte för något gott med sig. Alla fönster är numera putsade både in och utvändigt, tvättkorgen är tom och huset är städat och känns rent och fräscht. Vad ska jag hitta på nu? Tror vi ska passa på och fylla upp frysen med fikabröd när vi ändå mest håller oss inomhus och har lite att göra. 


Trevlig Tisdag på er allihopa!


Cotton & ButtonGod Morgon Söndag!

Vaknade en ledsen och förkyld Julia vid elvatiden igårkväll så hon fick komma upp för lite nässpray och mys i soffan innan hon somnade sött igen. Var ju bara ett par veckor sedan hon var förkyld sist men nu är det tydligen dags igen.

Hämtade ut ett paket från Julias vita drömmar igår. Bland annat detta söta nattlinne från Cotton & Button som Julia nu sitter och myser i. Blev även fina förvaringsboxar, planscher och en griffeltavla som senare ska få flytta in i barnens nya rum.

Nu ska här fixas brakfrulle innan vi väcker pappan i huset. Ikväll vankas bio för Emil och Johan, dom ska se "Bilar 2" och jag kan säga att det är en liten kille som har längtat läääänge efter att filmen ska gå här på byn.

Förrätt á la GrillGjorde ett tappert försök att tillaga något i stil med den goda förrätten jag åt på Grill i Lördags. Det gick sådär. Det kan väl aldrig bli same same med tanke på att laxen för det första var gravad istället för rå. Men det gick ner. Det blev riktigt jäkla gott till och med.

Barnen har precis hoppat i säng och jag ska strax göra en kopp te och sjunka ner i soffan framför senaste "Irene Huss-filmen".  Och så till dagens stora besvikelse. Årets Blossaglögg kommer att smaka kaffe. Jag kan inte smälta det. Kan man komma på en sämre idé liksom? Och dagens höjdpunkt får väl bli 3 årskalas hos Maja. Tänk vad hon och Julia har ogjort många hyss framöver.

Nej mot fluffet i soffan!

Leilas Chocolate Swirl Cheesecake

Hej alla!

Här skrotar vi runt i pyjamas medans regnet öser ner denna Lördagmorgon. Har precis ätit en liten bit av den goda cheesecaken jag gjorde igår, den är godare kylskåpskall än ljummen kan jag precis konstatera. Än så länge har vi inga planer för dagen men vi ska nog snart se till att hitta på något. Önskar att jag hade en färdig utbyggnad så jag kunnat gå loss och flytta möbler och göra fint. Men det dröjer nog ett par månader till innan det börjar närma sig. Min stora önskan är att allt är klart och fixat till 1a advent så det håller vi tummarna för.

Rensade i Julias byrå igår och tog undan en massa som var för smått + alla sommarkläder så det blev riktigt luftigt och fint i lådorna. Nu springer Emil runt med min kamera och fotar, jag lär ha ungefär 200 bilder tagna ur lustiga vinklar på ointressanta saker att radera sen.

Här får ni iallafall receptet på den goda cheesecaken!Kexbotten

400 gram digesivekex
200 gram smör

Fyllning

600 gram philadelphiaost
2,5 dl kesella (10%)
2 tsk vanillinsocker
1,5 dl socker
4 ägg
1 dl gädde

Chocolate Swirl

150 gram mörk choklad av bra kvalitet, 60 %
3 msk espresso

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen och blanda med smöret.
3. Tryck ut smör och smulblandningen i en löstagbar form (24 cm i diameter)
4. Förgrädda 10 min i ugnen.
5. Sänk temperaturen till 140 grader.
6. Vispa philadelphiaosten och kesellan krämigt i en bunke.
7. Blanda i socker och vaniljsocker.
8. Rör i ett ägg i taget och sist grädden.
9. Smält chokladen i vattenbad eller mikro och blanda i kaffet.
10. Dela upp smeten i två olika bunkar och blanda ner den smälta chokladen i den ena bunken.
11. Varva smeterna om varandra över kexbotten.
12. Dra ett mönster med en kniv i smeten och skjutsa in kakan i ugnen där den ska stå i ca 1 1/2 timme.

Serveras ljummen eller kylskåpskall.  


Underbara FredagmorgonTvå av mina stora laster, inredningstidningar och te. Men hey, det kunde lika gärna ha varit cigaretter och spel så jag njuter till fullo av mina laster och har inte minsta lilla dåliga samvete.

Så härligt att stiga upp på morgonen och bara ta det lilla lugna när man vet att man inte har bråttom någonstans.  Har hunnit vara vaken sedan tidig morgon och hunnit med både frulle och lång mysstund i soffan så nu börjar jag vara redo att ta tag i dagen snart. Lite helgstäd, baka nåt smarrigt till ikväll och iväg till affären för att fylla på kylen med godsaker inför helgen är några av sakerna som ska hinnas med innan vi ska hämta Wilma på skolan.

Dags att fånga dagen då!

Back homeNytt doftljus från "Durance" var en av sakerna som fick följa med hem till Norrland efter en härlig helg i Stockholm. "Water Flower" står det på etiketten. Doftar alldeles lagom och helt underbart.Nk´s teshop fick sig också ett besök och det blev två nya påsar. "Masala Chai" - Ett svart te från Indien med smak av kanel, ingefära och lite Ginseng. Och "Ipanema" - Ett svart te med smak av frukt och bär. Vackert dekorerat med sommarens blommor. Har hunnit smaka från båda teérna och dom var riktigt goda båda två.

Hello Monday !

Så är jag åter på hemmaplan efter en helt fantastiskt rolig helg i huvudstaden. Tjejmilen var en upplevelse trots att jag tyvärr inte kan skryta med något vidare bra resultat, men som sagt en upplevelse som jag gärna gör om igen. Vi har bott centralt och fräscht, shoppat en hel del och ätit goda middagar. Lördagkväll hade vi bord bokat på Restaurang Grill på drottninggatan. Dit kommer jag garanterat att äta igen vid nästa Stockholmstripp. Åt bland annat en "Laxcarpaccio" med avokado, löjrom och grön chili till förrätt som nog är bland det godaste jag någonsin ätit. Resten av maten var också god men förrätten tog liksom priset. SÅÅÅ GOTT!

Men nu är jag som sagt hemma, barnen har precis somnat och jag sitter och sneglar på "Halv åtta hos mig" samtidigt som jag skriver detta inlägg. Nu slutar det visst så jag ska lägga ner datorn och koncentrera mig på kvällens avsnitt av Idol som börjar strax. Tyckte riktigt bra om dom som gick vidare igårkväll så vi får väl se vilka människor dom lyckas hitta ikväll. Alexander Bard var för övrigt en frisk fläkt, men den "nya" Jihde imponerade inte så mycket tyckte jag.

Julia 3 årIdag är det tre år sedan Julia såg dagens ljus för första gången. Vår underbara och älskade unge. Vi började dagen med tårta och paket på sängen och avslutade med tårtkalas och ännu fler paket med nära och kära. Där emellan har vi hunnit med jobb, dagis och varit en sväng till tandläkaren där hon fått visa upp alla sina 20 fina tänder. Inga konstigheter där inte. Nu står min resväska packad och jag ska skynda mig i säng för om fem timmar ringer väckarklockan. Stockholm och tjejmilen, here I come!

RSS 2.0