Simpelt...


...men såååååå gott så det finns liksom inte ord. Bara lite scampi stekt i vitlök och chili, lite flingsalt och en avokado skuren i lagom stora bitar blev kvällens höjdpunkt framför hemmafruarna.


Planerna på att återgå till den ljuva vardagen med jobb och dagis imorgon har gått i stöpet. Kollade tempen på Emil ikväll innan han hoppade i säng och blev faktiskt förvånad då den visade på 38 grader. Han som varit så pigg och inte verkat det minsta sjuk under hela dagen idag (förrutom hosta då) så jag var bombis på att han var feberfri.

Nu ska även jag hoppa i säng, ögonen går i kors och enda anledningen till att jag fortfarande är uppe är för att det känns så övermäktigt att borsta tänderna och ta sig det långa vägen ner till sängen. Sov sött vänner!

GE från Kartell är på plats


Nya kökslampan från Kartell är på plats ovanför vårt köksbord. Matchar dessutom finfint med bourgien som står i tv-rummet.


Hej Tisdag!

Åhh vad jag skulle vilja krypa ner under täcket, se en bra film och bara äta godis idag. Känner mig frusen, trött och bara allmänt less. Meeen så funkar det ju inte riktigt att göra med två små busfrön hemma så istället ska jag dra iväg och handla lite och hämta hem Wilma från skolan medans Johan kommer hem och käkar lunch. Imorgon blir det allvar igen, då ska både Julia och Emil tillbaka till dagis igen, förutsatt att dom inte åker på feber än en gång såklart. Tycker vi är klara med sjukdomar för en tid nu faktiskt. Och ärligt talat så är både jag och kidsen redigt less på att bara hålla oss hemma om dagarna.

Nu ska jag knåpa ihop en inköpslista så jag kan fly fältet så fort Johan kommer hem. Tänk att det kan vara så skööönt att få åka iväg och handla en stund.

Det lackar mot jul



Första advent igår och i vår familj så är det dagen då barnen klär granen som tomten varit och lämnat på natten. Tycker att julen är alldeles för kort för att ta fram granen bara några dagar före jul, jag vill kunna njuta av den lääänge för sen när julafton är över är all min julstämning puts väck så då vill jag gärna stöka undan all jul igen.

Inatt kom den lite snö igen så nu ligger det ett tunt fjunigt litet täcke på marken. I helgen har vi druckit ur årets första två glöggflaskor, (med lite hjälp av de besökare som varit hit och hälsat på i helgen) och fortfarande så ligger Dufvenkrooks Blåbär & Lingon på topplistan över goda glöggar. En och annan lussekatt har också ätits + lite av allt julgodis jag bakat, "Barbie, den perfekta julen" har gått på repeat på dvdn och barnen har fått överlämna 2011 års önskelista till tomten som satt ute på skyltsöndagen. Vi har även hunnit med att vara på Wilmas simskoleavslutning där hon fick köpa med sig simmärkena hon lyckats ta denna termin, både den gula och blå baddaren minsann.

Nu kör vi vidare med ännu en hemmavecka med två av tre sjuka barn. Emil fick fara till dagis igen idag men så hipps vipps hade febern kommit tillbaka så nu är både han och Julia hemma och krassliga. Men Wilma är iallafall frisk och det är ju alltid nåt. Börjar själv känna mig lite krasslig med ont i halsen men jag försöker ignorera och hoppas på att det bara ska försvinna. Det är liksom inte läge för någon whiskyröst i veckan tycker jag.

Nu är det en liten sessa som pockar på uppmärksamhet här så I got to go. 

 


Pepparkakstryfflar


Gårdagens lilla projekt blev pepparkakstryfflar efter ett recept ur ett gammalt nummer av tidningen Lantliv. Dom blev riktigt goda trots att jag tror att jag glömde ingefäran. Sånna här tryfflar är ju också en kul gå-bort-present om man lägger dom i en fin ask.


God Morgon Fredag!


Idag är Wilma tillbaka på skolan igen, hon är fortfarande lite hostig men hon ville så jättegärna fara så då tyckte jag att hon kunde göra det. Hostar gör väl var och varannan unge liksom. Blev inte någon mysstund i soffan igår inte. Först vaknade Emil och var ledsen för att det kliade över hela kroppen + att han fått utslag (såg ut som nässelutslag) och jag kan inte begripa vad dom beror på? Efter en halv tavegil blev det så småningom bättre iallafall men så vaknade sedan Julia och hostade tills hon kräktes så det blev verkligen inte någon lugn stund den kvällen. Men idag är vi på topp allihop utom lillan som fortfarande har lite feber men hon är ändå vid väldigt gott mod så det går inte någon större nöd på henne. Nu håller vi bara tummarna för att alla ska vara krya tills på Söndag då det är första advent och vi ska ut och titta på julskyltningen och träffa tomten.

Idag ska jag UT ur detta hus har jag bestämt. Ska ner på byn och kolla in handplockats julbutik och kanske kanske att jag åker in en snabbis till Luleå för att kolla i lite affärer. Less på att vara hemma är bara förnamnet.

Happy Friday på er allihopa!

Shepherd


Åhh vad jag önskar mig en massa fårskinn i julklapp. Beställde ett mörkgrått ett från Länna Möbler för ett par dagar sedan som jag hämtade ut idag. Såå mysigt och helt perfekt i vår ljusa soffa där man är lite rädd för spill och kladd. Bild: Länna Möbler


Så är vi då på slutet av denna Torsdag och alltså VAB-dag nummer 4 i ordningen för veckan. Vi klättrar på väggarna både jag och barnen och jag ser heller inget direkt slut på sjukstugan, tyckte Julia var lite varm i pannan ikväll och mycket riktigt så låg hon på en temp på 38,6 grader. Nu ligger dock alla tre i sina sängar och sover så jag ska snart fixa mig en tekopp och en riktig "deluxe-macka" och inta soffläge. Sååå skönt.

Men mycket hemmagrejande hinner man ju med iallafall. Vi har både bakat och fixat 2 sorters julgodis + att jag möblerat om lite i flickornas rum nere och det blev riktigt bra faktiskt. Utbyggnaden kommer inte att vara klar till första advent som jag in i det sista hoppades på, men förhoppningsvis före jul iallafall :-) Det kommer att bli sååå fint tror jag. Men jag förstår inte vart jag ska få tag på gardinerna jag vill ha till sovrummet. Alltså hur svårt kan det vara att hitta ett par fodrade sidengardiner i någon grårosa alternativt champagneliknande nyans? Säg inte att jag ska sy själv för det kommer absolut inte på fråga. Dom får hellre kosta en halv förmögenhet för jag planerar inte att byta dom på ungefär 100 år. Tipsa jättegärna om någon av er skulle råkas ha lite koll.

Nej nu ska här mysas i soffan!

Bountybollar





Klockan är snart halv 11 och jag och barnen har just ätit frukost. Blev inget jobb idag heller som jag hoppades på igår. Wilma kom hem från skolan vid lunchtid igår och var hostig och hängig, natten till idag så vaknade Julia och var hostig och pipig i luftrören och Emil klagade över magont när han vaknade idag så vi har legat och dragit oss länge i sängen framför barnprogrammen. Mycket vabbande har det blivit sista tiden. 

Igår julpyntade vi lite och jag bakade saffransbullar och gjorde bountybollar. Både saffransbullarna och bountybollarna blev riktigt goda men tyvärr hade jag inget pärlsocker till saffransbullarna upptäckte jag när det var dags att strö på så dom ser lte småtråkiga ut utan det. Men goda var dom som sagt. Idag ska vi baka några fler sorters fika tror jag. Wilma var lite ledsen för att dom skulle baka pepparkakor på skolan idag och att hon nu missar det så jag tror vi ska dra igång ett riktigt bullbak på en liten stund. Eller kanske vanliga lussekatter  bara. Tyvärr tycker att dom ofta blir lite torra och tråkiga, gillar bättre varianten jag gjorde igår med mandelmassa och massa smör i. Bakverk ska vara saftiga tycker jag.

Här kommer receptet på Bountybollarna:

50 gram smör
1/2 dl florsocker
1/2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 gram)
200 gram ljus blockchoklad

Gör såhär:

Blanda smör, florsocker, sirap och vispgrädde i en kastrull.
Låt koka ca 10 minuter eller tills smeten börjat bli lite seg.
I med kokosflingorna, rör om och låt sedan svalna en liten stund.
Forma till bollar (jag fick ihop 30 bollar på den här smeten) och låt dessa stå i kylen ca 1 timme innan du smälter chokladen över vattenbad som du sedan doppar bollarna i. Låt stelna på bakplåtspapper i kylen.

Jag dekorerade mina med en "strösselpärla" på varje direkt efter att dom blivit doppade i chokladen.

Klart


Pyssel och sjukstuga


God Morgon Tisdag!

Sitter vid köksbordet med två pyssliga barn som ritar och klipper så det flyger små pappersbitar över hela köket. Emil hade hög feber igår och Julia har haft så mycket hosta så dom är hemma idag också. Idag verkar dock febern hålla sig borta och Julia hostade nästan ingenting inatt så imorgon blir det nog dagis och jobb igen. Bakade kardemummabiscottis igår, tycker att just varianten med kardemumma är helt klart dom godaste som går att göra. Har testat både saffran och pepparkaksvarianterna också men tycker inte alls att dom är lika goda.

Idag blir det fortsatt julbakande och ska nog också svänga ihop nån sorts julgodis. Har så mycket julstämning så jag vet inte vart jag ska ta vägen snart och att det kom lite snö för ett par dagar sedan gjorde inte saken sämre. Härligt att vi äntligen har iallafall ett litet, litet tunt vitt täcke på marken. Har även planer på att dra fram alla kartonger med julpynt och börja så smått med det så idag blir det mycket jul i vårt hus. Har ju faktiskt redan tjuvstartat lite med att pynta hallbyrån med det stora mateusfatet fullt med julkulor och ljus. Så mysigt!

Nu på morgonen när jag skulle skicka iväg Wilma till skolan så rök hennes tredje tand. Första tanden hon tappar på överkäkan och hon är så rackarns söt med en liten glugg där uppe :-) Nu ska jag hoppa in i duschen och börja fundera ut vad vi ska äta till lunch.
Happy Tuesday allihopen!

Inne hos Emil






'


Här är alltså det färdiga resultatet. Om någon undrar över lampan så JA den SKA hänga där och är inte en tillfällig lösning. :-) Svärmor skrattade gott och frågade om jag skojade när jag sa att han skulle ha den här arbetslampan som taklampa. Haha. Men jag tycker det blev riktigt bra iallafall. Ljusslingan blev pricken över den berömda bokstaven och rummet blev direkt mycket, mycket mysigare.

Någon gardin har jag inte hunnit få upp men fönstret blev iallafall putsat.


Mera Stockholm




Här kommer ett litet bildregn från förra helgen då vi var i huvudstaden. Har precis tömt iphonen på bilder och det är inte bästa skärpan direkt men man ser ju vad det föreställer iallafall.

God Morgon Fredag

Lilla killen i familjen gjorde morgon klockan fem idag, tack och lov steg Johan upp med honom och jag fick sussa vidare en timme till innan det var dags för honom att dra til jobbet. Sitter med tekoppen i högsta hugg och har precis ätit en leverpastejmacka med rödbetssallad på. Mmmm va gott det var. Rödbetssallad smakar jul tycker jag.

I eftermiddag blir det mer jul för då styr vi kosan mot kvällens happening nämligen Christmas Extravaganza på Western Farm. Julshow, julmat och hotellövernattning känns som en riktigt trevlig början på helgen. Innan showen börjar ska vi göra ett besök på hotellets spa-avdelning. Oh så härligt det ska bli.

Satt förresten och kollade blocket igår efter "min lampa" som jag visade i tidigare inlägg, hittade ett par stycken men blev även upplyst om att glödlamporna som sitter i kostar 600 kr PER STYCK och vi snackar om att det sitter 30 lampor i den mindre varianten och 50 i den större. Hur kan det ens vara möjligt ? Nej jag får nog helt enkelt lägga ner den där drömmen. Snyft. Nej nu ska jag läsa en bok för de små innan jag sätter igång och gör lite helgfint, ska försöka få upp en gardin i Emils rum också så kanske ni får se det (nästan) färdiga resultatet sen.

Ha en underbar Fredag alla!

Onsdag

Nya handskarna som inhandlades i helgen. Köpte ett par finfina stickade från indiska också så i år ska jag minsann inte frysa om händerna. Idag har jag dock klarat mig utan då det varit upp emot 10 plusgrader på sina ställen.


God Kväll vänner!

Här har jag precis druckit en kopp varm choklad med kanel i och surfat runt bland favoritbloggarna. Idag efter jobbet så drog vi iväg för att testa nya bågar till lilleman, han föll för ett par som var lite rundare i formen och som han såklart var alldeles fantastiskt söt i så nu är nya glasögon beställda och det är bara att vänta på leverans.

Annars har jag städat och fixat lite, vi (jag och johan) ska iväg på ännu en lite hotellövernattning till helgen så farmor och farfar ska sova här hemma med kidsen (Julia och Emil iallafall, Wilma ska sova hos mormor och morfar) en natt och då känns det ju bra om huset känns någorlunda rent och fräscht.

Nu ska jag hoppa i säng, konstaterar varje morgon att jag måste gå och lägga mig tidigare om kvällarna då jag är så obeskrivligt trött varje morgon när det är dags att stiga upp.


Hemma och lunchar

Och suktar efter den här snyggingen från flos inne på svenssons. Jag måste helt enkelt ha en faiblesse för dyra lampor. Åhh tror jag måste köpa en bunt med trisslotter för den här lampan skulle vara så snygg i vårt vardagsrum. I love it.

Vår lilla Stockholmsweekend



Det bästa med att bo på hotell. Frukosten såklart. Wilma frossade i vindruvor (som hon älskar) och själv njöt jag till fullo av att få vraka och välja mellan allt gott och dessutom slippa disken.



Mor och dotter redo för att göra stan på Lördag morgon. Wilma köpte sig ett par "öronmuffar" dagen före som hon gärna villa ha på sig både inne och ute. Här i badrummet stod hon länge och väl och tvättade håret på sin nya sjöjungfru-Barbie som ändrar hårfårg.



Helt klart mammas tjej ;-)

Nu är jag back at Vasshällan igen efter en härlig weekend i Stockholm. Det har varit så mysigt att åka iväg bara jag, Johan och Wilma i ett par dagar. Vi har gått på stan i timmar, shoppat, ätit fantastiskt gott och bott riktigt bra. Vi bodde på ett elite-hotell bara ett stenkast från stureplan med bland annat SIA-butiken granne med hotellet. Kan säga att min jullängtan steg till en högre nivå efter att ha gått runt där inne och tittat på alla fina julsaker som tagits fram.

På kvällarna efter middagen så har vi dragit oss tillbaka på hotellrummet, legat i sängen, ätit godis och kollat på helgunderhållningen (Idol och "så mycket bättre"). Lördag hade vi bokat bord på den här relativt nyöppnade restaurangen inne i sturegallerian. Supergod mat och en kul grej är att man där även kan shoppa oljor, vinäger och annat som används i deras matlagning. 
 
Men det är häligt att vara hemma igen och ha hela familjen samlad. Ska hoppa i säng nu för imorgon väntar som vanligt jobb, dagis och skola, och även första utvecklingssamtalet för Wilma på hennes skola. 


Sneakpeak från Emils rum



Här kommer en liten bildglimt från Emils rum. Riktigt svårt att få till bra bilder när det är mörkt. Tapeten är ju som ni säkert förstår svart-vit och inte gulbrun men jag ska visa bättre bilder sen när vi är klara. Saknas lite ollika lampor, en matta osv innan det är klart.

God Morgon Onsdag!

Var uppe till sent igårkväll och fixade i Emils rum, det tar sig men den där rosa spetsrislampan som hänger i taket gör sig verkligen inte i ett pojkrum kan jag meddela :-) Har inte lyckats hitta någon passande lampa heller på ett avstånd närmare än happis så det får helt enkelt vänta ett tag.



Lyx är att kunna dricka en tekopp i lugn och ro på morgonen.

Nu ska jag dricka upp mitt te och göra oss redo för att åka iväg till dagis och jobb. Ha en fin Onsdag nu alla!


The floor


Detta golv ska läggas i utbyggnaden. Inte riktigt samma som i vardagsrummet men ändå bra nära. Bild: Golvshop.se

Hej Måndag!

Jag är trött och borde fixa inför morgondagen men jag orkar verkligen inte så jag biter i det sura äpplet och så får jag stressa lite extra imorgon på morgonen istället. Tänkte bara titta in och säga hej och så slänger jag in bilden på golvet som ska beställas till utbyggnaden. Blir samma i alla rum. Såklart.

Att vänta är verkligen det värsta jag vet. Idag kom möblerna från det stora blågula varuhuset och det känns riktigt skitjobbigt att Johan bara hunnit få ihop sängen ikväll. Jag skruvar inte. Så är det bara. Skruva ihop möbler är " a mans job". Punkt slut. Men sängen är så fin, Emil kommer att sova som en prins där.

Nej nu ska jag lägga igen mina blå. Sov sött hörni!

Det bästa med helgen


Mysbrallor påväg. Blev ett par "Dimsy Pants från GWYNEDDS" som jag klickade hem från tintinstyle´s midseason sale. Ett par timmar efter att beställningen var lagd så fick jag en orderbekräftelse där jag fick veta att dom var påväg. ÄÄÄÄÄLSKAR att slippa vänta ihjäl mig. Bild: tintinstyle.se

God Lördagmorgon alla!!

Sitter vid köksbordet och surfar runt, dricker lite te och bara njuter av att det är helg och att vi snart ska duka fram en riktig brakfrukost. Våra långa frukostar med extra allt är faktiskt bland det absolut bästa med helgerna tycker jag. Älskar att tända ljus, göra upp en eld och duka fram en massa gott och äta tillsammans länge allihopa.

Igårkväll blev tapetseringen i Emils rum klar. Måste säga att min kära sambo gjorde det fantastiskt bra för det blev inte en minsta lilla bubbla eller annan liten obetydlig miss. Och sen att tapeten faktiskt var ännu finare på plats än förväntat gör ju ingenting. Idag ska jag ut på lampjakt, gick inte att beställa hem lampan från ikea i rätt storlek och färg så det får bli nåt annat helt enkelt. Funderar på en såndär textilsladd med en enkel glödlampa.

Ska även luncha med bästa Ida idag så jag får nog sätta fart med frullen nu så vi hinner med en sådan innan klockan hunnit bli lunchtid.

Hello Barbie


Barbie´s 50 års samlardocka var vinsten som jag lyckades kamma hem från barnens hus tidigare i veckan. Kan väl aldrig finnas en docka som är så älskad och hatad av så många människor. Lekte själv med barbie´s som liten och nu gör även Wilma det. Visst är hon onormalt smal och väldigt sminkad, men hey jag tror inte det är avgörande för hur du blir som person beroende på om du leker med barbiedockor eller inte när du är liten. Tror inte heller att småkillar som leker med svärd eller andra leksaksvapen automatiskt blir farliga våldsmän. 
Nu ligger iallafall den här tuffa plastdockan inslagen i fint julpapper och väntar på att en viss liten 6 åring ska få öppna det på julafton.

God Morgon Fredag!

Här har vi hunnit vara uppe ett par timmar och ätit frukost och gjort så lite som möjligt på morgon. Har även droppat Emils ögon för första gången inför Måndagens synundersökning som han ska på. Ögonen ska droppas i 3 dagar, morgon och kväll fram till undersökningen och det är inte det lättaste då det svider lite att få dropparna i ögat. Man droppar för att pupillen ska utvidga sig och detta medför också att han kommer att se suddigt på nära håll och att avståndsbedömningen kan bli lite skev. Nyss när han skulle rita så gick det inte riktigt eftersom han det blev så suddigt när han skulle titta nära. Lilla stackaren min. Till våren är det tänkt att Emil ska operara sitt öga som han skelar med så det är därför det är nödvändig att droppa ögonen för att kunna göra den här undersökningen först.

Men så härligt med helg hörni!

I helgen ska här tapetseras i Emils rum, tapeterna ligger och väntar och på måndag kommer leveransen från IKEA så snart har han ett alldeles eget litet pojkrum. Så kul.
Förrutom tapetsering så har vi inga planer för helgen förrutom att laga riktigt god mat och bara ta det lugnt. Känns heeelt underbart. Nu ska jag fixa iordning vår minsta sessa för på en liten stund kommer farmor och farfar och hämtar henne för att åka iväg och fika och mysa en stund.

Ha en härlig Fredag nu allihopa och en riktigt bra Allhelgonahelg! 


A piece of heaven







Bilder från vår lediga onsdagmorgon. Knäppte av ett kort från inglasningen för en liten stund sedan, såå vackert och snart har vi denna underbara utsikt precis utanför sovrumsfönstret.

GOD MORGON

Småtrollen bestämde sig för att göra morgon 05.30 idag så här har vi redan hunnit med både frukost, bädda sängar och annat morgonfix. Är ledig och hemma med alla barnen idag. Mysigt.  Är sugen på att börja göra julgodis och baka biscottis att fylla i fina glasburkar men det är kanske i tidigaste laget så jag ska nog försöka hålla mig någon vecka till iallafall. 

Nu ska vi fixa till oss och ta tag i den här dagen!
 



RSS 2.0