Midsommarafton 2013

 
 
 
 
Kastar in ett par bilder från vår midsommarafton i Fredags. Vi firade med vänner i deras stuga vid älven en liten bit ifrån oss bara. Vi hade så rackarns trevligt både vuxna och barn, dansade runt stången, åt god mat och skrattade tills barnen i princip somnade sittande.
 
Hej o hå så har man hunnit dra på sig en riktigt jobbig förkylning med ond hals, förmodligen lite feber och täppt näsa. Otrivinet har varit min ständiga följeslagare idag. Huvva så risig jag känner mig. Dock bara tre dagar kvar till semester så jag hoppas det känns lite bättre imorgon så jag kan jobba dom sista dagarna. 
Ikväll har vi varit på fotbollsträning för Emil, han har längtat så mycket men har såklart varit tvungen att skippa bollsporter dom tre senaste veckorna efter operationen, men idag var han alltså på planen igen. Kul då han verkligen är en kille som gillar att röra på sig, och att ta det lugnt och inte anstränga sig så mycket är verkligen inte hans cup of tea.  
Nej nu ska jag packa Wilmas badväska, imorgon skulle dom åka iväg till badstranden med fritte och det är visst en tvätt i maskinen också som inte hänger sig själv. Tyvärr. :-) 
 
 
 
 

På instagram

 
Senaste på instagram



Längtan

 
 
Ett par pics från vår inglasning tagna i Lördags då det envisades med att regna och vara lite halvtråkigt väder. 
 
 
Hej Onsdag
 
Midsommarveckan är här, sista arbetsdagen för veckan imorgon och sedan fyra arbetsdagar kvar till semester och sommarlov, som vi längtar. Ser fram emot att ligga länge på morgonen, äta långa frukostar och förhoppningsvis mycket sol så vi kan bada och hänga utomhus så mycket som möjligt. 
 
Nu mot sängen.

Tips inför sommarens grillmiddagar

 
 
Här ska ni få ett riktigt bra tips till sommarens grillmiddagar. En god, fräsch potatissallad som är hur enkel som helst att göra och smakar 10 gånger godare än köpessalladen på affären. Bilderna är tagna på nationaldagen, så därav flaggan i bakgrunden.
 
Du behöver:
 
Potatis
Ättiksgurka
Cremefraiche
Salladslök
Salt & Peppar
 
Avväg själv hur mycket du vill ha av varje ingrediens, jag hade nog en 12-15 mindre potatisar till 2 burkar cremefraiche, 6-7 stycken ättiksgurkor skurna i småbitar och ett par knippen salladslök. 
Har gjort den här potatissalladen någon gång varje sommar dom senaste 10 åren tror jag säkert. Känns inte sådär  fet som den man köper färdig heller. 

Pion

 
 
 
 
Examensblomman som Wilma fick i Fredags blommar för fullt. Pionen måste vara den allra vackraste av alla blommor. Ser fram emot att den jag har i blombänken ska blomma någon gång, i år verkar den dock inte göra det så jag hoppas på nästa. 
 
Är hemma en sväng på lunch och passar på att göra ett litet inlägg. Ska strax åka tillbaka på jobbet men först blir det en snabbsväng in på bibblan för att fixa lite sommarläsning, var länge sedan jag läste nu och sista tiden har jag saknat att ha en bok om kvällarna. Inget toppenväder idag, mulet och regn, men det gör mig iofs ingenting eftersom jag ändå sitter inne och jobbar. Ikväll tror jag det får bli ett armpass på gymmet. Har blivit alldeles för sällan sista tiden.

Ha en härlig Måndag nu så hörs vi!
 
 

Examen 2013

 
 
 
 
Vår stora fina examenstjej, tänk att till hösten börjar hon i tvåan. Och tänk att nästa höst är det slut på dagis för oss för då går alla tre i skolan. Herre GUD vad tiden går. 
 
God Morgon Söndag
 
Idag firar vi födelsedag här hemma, det är nämligen Johan som fyller ett år äldre och det ska såklart firas med tårta och paket. Sitter och funderar på om jag skulle ge mig ut på en löptur eller promenad, tror det får bli det senare för det var riktigt länge sedan nu. 
 
Nu kom Johan hem med nybakta frallor från ICA och salami och philadelphiaost, godaste mackorna som finns! Nu lite frukost! 

Juni

 
 
Hälsade på mormor idag och norpade med mig några syrenkvistar innan vi åkte hem igen. Så fint så man dör litegrann. Och doften. Mmmm.
Fotbollsträning för Wilma ikväll och sedan utehäng i vänners stuga. Soligt och vindstilla, en riktigt fin kväll. Nu har dom fått sig en dusch alla 3 och sover sött i sina sängar.
 
Tänk så härligt det är med sommar.
 
 
 

Utepiff

 
 
 
Några bilder från vår ena altan, som jag har piffat till med ett par kuddar från rusta (har inte ens hunnit klippa bort prislappen på den här bilden). Är riktigt nöjd med mina nya kuddar, betalade en hundralapp styck för dessa och dom är verkligen jättefina och i ganska kraftigt tyg, på andra sidan är det en enda stor stjärna så man kan variera sig lite om man vill. Just nu ligger dom dock nere i soffan i källaren annars hade nog dom vita stjärnorna varit gula  vid det här laget. Jisses vad mycket pollen det är.
 
Basilikan och citronmelissen har fått flytta ut också och citronmelissen har fullkomligen exploderat sista två veckorna. Dom små zinklådorna som kryddorna står i köpte jag också på rusta, herre GUD så mycket man får för pengarna på den affären. Jag köpte 3 större utekrukor, zinklådorna, kuddar, munskölj, tandkräm, snoddar och sköljmedel och betalade strax över 500 kr. Sjukt billigt. Hade det stått lexington på kuddarna så hade jag nog fått betala en femhundring bara för ett ynka kuddfodral. Känner mig som en riktig SPARA. :-D
 
Nej nu ska jag sätta fart och försöka få lite gjort denna Onsdagmorgon! 
 
 

Kosläpp


 
 
 
 
Bjussar på några bilder från helgen som varit. Helt galet fint väder har det varit och vi har hunnit med både det ena och det andra. Bilderna ovan är ifrån kosläppet på isaksgården som vi besökte på Lördagen. Alla blev bjudna på mjölk och nygräddade bullar som vi picknickade på i gröngräset och barnen fick springa på ett eget betessläpp och blev belönade med medalj efteråt. En kul grej och alldeles lagom lång utflykt då vi bara har cirka 1 km till kossorna. 
 
Igår var en fullspäckad dag från morgon till sen kväll. 07.00 var vi på sjukhuset för Emils andra skelningsoperation. Det gick bra och ögonen ser betydligt rakare ut nu än tidigare. Efter uppvak och att doktorn kollat så allt såg bra ut så drog vi iväg för lite mat och den utlovade belöningen på den stora leksaksaffären. På kvällen blev det ännu en sväng in till stan men då för att vårrusa med tjejerna. Det var såååå tungt att springa men jag är nöjd med tiden fastän jag hade hoppats på att vara 1 minut snabbare. Är så glad att jag tog tag i mig själv och började träna igen där sent i höstas. Att orka springa och att märka hur man blir starkare och orkar mer och mer uppe på gymmet är en otroligt härlig känsla. Sedan är man såklart inte alltid taggad och sugen på att ta sig iväg, men det är alltid värt det. Alltid.
 
Idag har jag putsat alla fönster invändigt, utsidan får vänta lite med tanke på allt det gula dammet som flyger omkring i luften för tillfället. Hela ovanvåningen är skurad och det har rensats och fejats. Blir hemma hela veckan med Emil eftersom han måste hålla sig lite i det lugna med sitt nyopererade öga. Har planterat fjärilslavendel och hunnit med ett armpass med Karro på gymmet. Jisses vad man hinner med när vädret är lite sämre. Skönt att få komma ikapp lite på hemmaplan. 
 
Nu ska här vikas tvätt och vattnas en blomma eller två.

RSS 2.0