Monday


God Morgon Valborgsmässoafton

Blev en tidig kväll igår så idag var jag uppe med tuppen och har redan hunnit med en god frukost med solen skinandes utanför fönstret. Kommer att bli en riktigt fin valborgmässoafton ser det ut som.

Barnens planer för dagen är långhopprep och att blåsa såpbubblor och mina planer är att börja städa upp så smått här ute. Ikväll vankas det grillmiddag och kanske en tur till någon majbrasa.

Ska fixa lite frukost till Wilma och Emil nu, den lilla huliganen i familjen sover nämligen fortfarande så sött.

Våren är här


Vi åkte tillbaka till vintern en sväng, närmare bestämt till Båtsjaur där sambons bror har satt upp en stuga. Riktigt trevligt och mysigt har vi haft det men det är alltid sååå skönt att komma hem till sitt tycker jag.
Att jag dessutom tokstädade innan vi åkte gjorde såklart att det var ännu härligare att komma hem.

Nu är det islossning för fullt här hemma och här utanför köksfönstret där jag sitter så flyter det förbi stora isflak då och då. Det här är nästan bästa tiden på året när våren precis är kommen och man har hela våren och sommaren framför sig. Ser fram emot att gräsmattan ska torka upp så vi kan börja kratta och göra fint. Och mycket värme så vi kan påbörja målningen av utbyggnaden och senare altanbygget.

Ska vika lite tvätt nu och sen blir det soffan resten av kvällen.

Biotherm Skin Ergetic


Ansiktscremen "Skin Ergetic" från Biotherm har nu testats i några dagar. I like it. Den känns så fräsch, luktar gott och återfuktar bra. Att den dessutom inte innehåller varken parabener, mineraloljor eller syntetiska färgämnen gör inte saken sämre.


Här håller vi på och packar och fixar för en liten tripp, visar vart senare. FEM dagars ledighet att avnjuta, hur härligt känns inte det liksom ?  Ha en härlig Fredag alla fina!

Lilla Lördag


Det här är vad jag kallar en riktig deluxemacka.


Middag i magen och äntligen ett fullt fungerande nät. Halleluja! Bara en arbetsdag kvar nu och sedan en 5 dagar lång ledighet. Lovely är vad det är.

Wilma 7 år


Kalastårtan. Ett masterpiece som detta har ni aldrig skådat tidigare tror jag.


Idag blev vår älskade Wilma 7 år. Tänk vad tiden går, bara 9 år kvar då så får hon börja övningsköra. Och på 5 år till så har hon förmodligen kommit ikapp mig både när det gäller längd och skostorlek. Helt otroligt vad fort åren går.
Igår hade vi barnkalas här hemma och ikväll har vi fortsatt med kalasandet och mumsat tårta och fikat.

Nu sover dock alla barnen och Johan har åkt tillbaka till jobbet en sväng så jag sitter bara och tar det väldigt soft och dricker te och surfar. Mina tomatplantor i fönstret har förresten börjat se väldigt tråkiga ut, jag misstänker starkt att dom är påväg att dö ifrån mig, men jag fattar inte vad jag gör för FEL ? Har knogat att vattna så fort jorden verkat torr men ändå varit väldigt försiktig med att vattna för mycket. Vad är problemet liksom? Sliter snart upp eländet och planterar något tacksammare istället. Mer basilika kanske för den växer och frodas iallafall.

Ska fixa lite inför morgondagen nu innan jag hoppar i säng med en tidning eller två. Känns som det kan behövas en tidig kväll efter att ha blivit väckt av Julia klockan fem imorse. Hur orkar hon ?

Pepparsåsen med stort P


Världens godaste pepparsås står och puttrar på spisen.



Kan inte skryta med att jag har en sambo som är kung i köket direkt men när det kommer till att laga en riktigt bra pepparsås så är han nog mästarnas mästare faktiskt. Det är inget för dom kryddrädda direkt men den är bara sååå himla god förstår ni.

Nu ska jag hoppa ur mysbrallorna och fixa iordning inför kvällens middag, kanske inte världens bästa väder för att stå ute och grilla i men så är det ju inte jag som grillar heller :-)

Oh Happy Day


Härligt färgsprakande blommor på hallbyrån (tack svärmor) och frukost i magen. Så härligt med Fredag idag!


God Morgon Världen

Har sovit som en prinsessa inatt och sitter just nu och dricker mitt morgonte. Idag måste kylen fyllas på och presenter till den blivande sjuåringen måste inhandlas. Gjorde bort att städa huset igårkväll så jag skulle slippa göra det idag. Känns myyycket bra måste jag säga :-)

Har fortfarande inget nät här hemma men jag hoppas att det blir fixat under dagen.
Nu ska här bäddas och sminkas lite så jag hoppas ni får en hääärlig Fredag allihopa!

Ljuva sommaren


Den här bilden är tagen förra sommaren när vi var uppe på Skogsälvan i Gransel. Tycker den är så somrig och fin och har faktiskt laddat upp den på norrmejeriers hemsida där jag tävlar om att få se en av mina bilder på ett mjölkpaket. Hur kul vore inte det liksom ?! :-) Här kan man iallafall gå in och gilla om man vill det.

Tisdagkväll och jag sitter och surfar via mobiltelefonen eftersom vi inte har något nät här hemma. Varken hemtelefon eller internet har funkat på hela dagen så då är det ju bra att man kan plugga in mobilen i datorn bara.
Har dragits med en irriterande huvudvärk halva dagen och känner mig bara trött och hängig ikväll, känns nästan som att jag är påväg att bli sjuk. Men I hope not!

Väntar bara på att dom desperata hemmafruarna ska börja klockan 21, då ska jag krypa ner under täcket och göra mitt bästa för att hålla mig vaken tills programmet är slut. Känns inte så troligt just nu :-)

Nytt i sovrummet


Nya överkastet är på plats. Lite nya kuddar bara så kommer det bli riktigt great det här.

Så var första jobbardagen för veckan slut och jag har precis kommit hem efter att ha samlat ihop alla barnen på deras olika dagis och skola. Har också LUSKAMMAT Julia nyss eftersom det uppdagats att det går löss på hennes dagis. Huuu, jag ryser bara vid tanken på att det ska krypa smådjur i håret. Hittade dock inga löss så jag håller tummarna för att hon (och vi såklart) klarar sig från det.

Nu: Middagsfix!

Princess


Knäppte av några snabba kort på Wilma häromdagen, tanken är att det ska bli en liten fotovägg i hennes rum så småningom (ja jag gillar ju fotoväggar) Kommer nog att redigera bilderna till svartvitt, vill bryta av lite från allt det rosa och gulliga känner jag. Sen blir det inte bara kort på henne utan det blir lite blandad kompott med ett urval av bilder som känns fina och passande till hennes rum.


God Morgon Måndag!

Steg upp 05.30 och började dagen denna Måndagmorgon, så här är alla morgonbestyr redan färdiga och vi bara väntar på att det är dags att åka iväg till dagis, jobb och skola. Rätt skönt att få börja veckan utan en massa stress.

Och inte blev det något bak och fix igår inte så det får väl bli veckans projekt då. Är lite sugen på boken "Alla balla kalas" för lite roliga tips och trix för kalaset. En "kalasfin" vaxduk står iallafall på inköpslistan för det tycker jag är en såndär grej som gör mycket för att få till en fin dukning till kalaset. Såg att rusta hade en söt vit och rosarutig men den blev alldeles för liten till vårt bord. Nu ska vi börja klä oss alldeles strax så ni får se till att få en bra start på veckan nu allihopa!

God Morgon Söndag


Blev bortskämd med frukost på sängen idag. Två perfekt koka ägg, (6 min ska dom kokas från första bubblan) fil med krossade linfrön och lite flingor, och den stora koppen med te. Just the way I like it!
Har faktiskt inte tagit mig upp ur sängen än utan ligger faktiskt fortfarande och sneglar på nyhetsmorgon medans barnen härjar som galningar i rummet bredvid.

Vi hade planer på att vara ute och grilla i solen idag men här sönar det för fullt och solen lyser med sin frånvaro så det blir nog bara en soft hemmadag. Kanske lite bak och fix inför nästa helgs sjuårskalas. Man får passa på när vädret är som det är helt enkelt. Nu tar vi tag i dagen!

Happy Friday

'

Iskalla smoothies känns som en bra start på en fredagmorgonen.





Ser ni att det händer saker i mina krukor och koppar i fönstret :-) Kanske inte skulle ha satt två tomatfrön i varje kruka? Skit samma, vi får väl se om det blir nåt av detta. Någon som vet när man ska börja plantera om dessa ? I krukan närmast har jag iallafall satt tomaterna och dom tre längre bort är basilika + en till kruka med tomater som inte kom med på bild.


Ja idag är det verkligen en Happy Friday faktiskt. Igår bokade vi nämligen in en weekend till Prag lite längre fram i vår. Vi var dit för två år sedan ungefär och jag ÄLSKADE verkligen staden och har sedan dess tänkt att vi måste dit igen. Har bokat in oss på ett femstjärnigt hotell mitt i hjärtat av Prag, det blir jag och Johan som åker dit tillsammans med Johans bror och hans flickvän. Wiiiiie så kul det ska bli!!! :-)

Men idag är det fredag så nu koncentrerar vi oss på nuet. Idag ska vi äta plättar till lunch och efter det så drar vi ut i solen. Men först av allt ska här bäddas sängar och fixas lite varm choklad att fylla termosen med.

Hoppas ni får en härlig Fredag allihopa!

Color Me Happy


TURKOST överkast till vårt vita sovrum. Hur tänkte jag där liksom ? :-)

Nej ärligt talat så känner jag för att få in lite mer färg här hemma. Jag börjar faktiskt vara lite trött på vitt och sen såg jag detta överkast i ett tidningsreportage hemma hos Josefin Craaford för evigheter sedan. Velade mellan detta turkosa och det rosa. Johan fick välja så det blev detta. Vågat, oh ja!

Påskdagen


Jag låter bilderna få tala för sig själva. Nu ska jag gå och sova tidigt så jag är pigg och utvilad för sista dagen på detta härliga påsklov.  Tiden går fort när man har roligt.

Just nu

Underbar dag i solen. Övriga familjen drar ihop ris medan jag slappar med en termos med te ;-)


Påskafton


Gårkvällens middag, en kall paj med bland annat löjrom, kräftstjärtar och gravad lax. Såååå god och väldigt påskig tycker jag :-)


Här har vi precis kommit hem från en riktig påskmiddag och har precis fått barnen i säng. Idag har vi haft ännu en heldag ute i solen med skoterkörning och mat från elden. Helt ljuvligt måste jag säga. Fast visst längtar man samtidigt lite efter att all snö ska försvinna så man kan sätta upp studsmattan och ta fram cyklarna. På tal om studsmattor så måste vi köpa en ny i år då den förra fick åka till soptippen i höstas. Den hade gjort sitt kan man lugnt säga.

Nu blir det en tekopp och lite bloggläsning innan jag gör en tidig kväll.

Långfredag


Idag har vi samlat fräknar framför elden hos mormor och morfar. Helt ljuvligt väder och barnen har passat på att köra skoter nu innan all snö tinat bort. Julia får än så länge "köra i koppel" då hon inte har full koll på det här med gasen, men det tar sig så nästa vinter kör hon nog själv och har full koll på det där.

Nu ska jag fixa ihop en riktigt smarrig lax och skaldjurspaj som får bli en sen middag, är inte direkt hungrig ännu efter allt som intagits vid elden idag :-)

Välkommen Skärtorsdag


Min söta lilla påskgumma imorse påväg till dagis. Wilma tyckte sig vara för stor för att vara påskkärring i år och Emil ville ha svarta kinder och vitt skägg istället.


Kylen är fylld, påskäggen är laddade och påskmusten står på kylning. Nu kör vi!


God Eftermiddag kära friends!

Här hemma har vi inlett påsken med att göra små marsipanfigurer jag och barnen, jag är verkligen ingen pysseltjej och tycker mest att sånt där är rätt skittråkigt. Men barnen älskar det såklart och framförallt Wilma tycker det är jättekul. Nu ska dom bara doppas i lite smält choklad och sen så är dom färdiga för att ätas.

Ikväll kommer mor, far och lillebror hit på surströmmingsmiddag. Åhh vad det var länge sedan vi åt det sist. Kanske inte den vanligaste påskmaten direkt men ooohhhh så gott det ska bli. Annars så ser jag bara fram emot en väldigt lugn och skön påsk här hemma på udden. Inga måste utan bara god mat, frisk luft och massa myyys.

Glad Påsk på er allihopa!

Ibland ska man ha tur


Johan fick en paketavi från posten idag som visade sig vara en sprillans ny ipad 2 som han vunnit via postkodlotteriet. Helt perfekt eftersom vi faktiskt pratat om att köpa denna populära surfplatta:-)

Och tänk att snart är det påsklov, jisses vad jag ska äta gott och bara njuta av att slippa stressa på morgonen. Hoppas på mycket värme och att snön håller sig borta.

Converse


Hur coola var inte dessa converse som jag hittade på Babyshop?! Måste nog mäta lillemans fot och lägga in en beställning. Var dessutom en smidig slip-in lösning så det ska gå lätt att ta på och av sig skorna själv.

Nu hastar vi mot jobb och förskola. Happy Monday allihop!

Påfyllning i badrumsskåpet



Nytt glans i färgen "Tulip" från Make Up Store. Färgen är mer orange än rosa som det ser ut att vara på bilden.


Morrocan Oil. Dropparna är inte direkt gratis men är dom bara hälften så bra som jag läst att dom ska vara så är dom nog värd varenda krona.

GOD MORGON!

Vi åkte till stan en sväng igår och shoppade lite vårnytt till barnen och jag passade på att hitta mig ett par jeans som jag är så sjuuukt nöjd med. Jag har verkligen svårt för att hitta jeans, det är liksom alltid nåt som inte är som det ska tycker jag. Blev också lite nytt till badrumsskåpet och sminkväskan. Börjar också vara dags för en ny ansiktscreme men där vet jag inte riktigt vad jag ska köra på. Sist blev det Vichy från apoteket men jag har inte riktigt fastnat för den så nu blir det något annat.

Nu kommer mina föräldrar snart hit och hälsar på så jag ska stöka undan lite och se om vi har nåt bjudbart. I eftermiddag går vi och ser "Piraterna" på bio hela familjen.

Ha en Härlig Söndag allihopa!

RSS 2.0