Tips?



Årets julskiva som går varm här hemma just nu. Emil som tycker att julsångar är det dom sjunger i luciatåget på dagis är dock inte imponerad.



Söta söta lilla Wilma med sina chokladkalendrar i högsta hugg. Wilma hade klipptid bokad i fredags och fick själv bestämma hur håret skulle klippas och det skulle minsann vara kort och inget annat. Jättefint blev det, och bäst av allt, enligt Wilma, så går det mycket fortare att kamma igenom håret. :-)

God morgon Tisdag!

Sitter här med dom små och dricker varm choklad och lyssnar på "Sarah Dawn Finers" nya julskiva "Winterland" som går på repeat här hemma just nu. Är 21 minusgrader ute så det känns inte alls farligt att vara hemma och få hålla sig inomhus en sån här dag.
Emil har det betydligt bättre med hostan nu och har sovit hela natten utan jobbiga hostattacker men för Julia är läget ungefär samma som igår. 

Som jag skrev igår så ska vi göra ett ordenligt städryck idag, jag ska gå igenom lite lådor och rensa i förrådet nere i källaren. Känns bra att göra bort lite sånt när vi ändå är hemma och inte gör så mycket.

Ska också surfa runt lite och leta bra restauranger inför nästa helg då vi åker hit för en helg med god mat, shopping och den stora idolfinalen. Så om någon har ett bra restaurangtips hojta gärna till.
Nu vill Emil se Toy Story 3 så då ska jag passa på att smita ner en stund och fixa i förrådet.




Sjukstuga



I lördags svängde jag ihop dubbel sats av dessa superdupergoda kardemummabiscottis. Dom är verkligen SÅ goda, testade att göra med saffran en gång också men jag gillar nog bättre när dom är smaksatta med kardemumma. Dessutom tycker jag det blir riktigt fint att fylla i ett par fina glasburkar.  

Här sitter en riktigt råförkyld Jenny och skriver ikväll. Sitter och hoppas och ber att vi har nässpray hemma för annars vet jag verkligen inte hur jag ska kunna sova inatt. Barnen är fortfarande krassliga. Emil har haft det lite lindrigare med hostan idag men Julia hon snorar som aldrig förr så jag springer med näsdukar efter henne hela tiden, hur mycket snor kan det finnas liksom ?

Har varit hemma precis hela dagen idag med Emil och Julia, vi har bakat lite och gjort julgodis (chokladfudge) och barnen har pysslat och byggt med lego och lagt pussel. Wilma ville absolut iväg på dagis fastän syskonen var hemma så Johan fick både skjutsa och hämta henne idag.
Nu ikväll har Julia varit uppe med oss tills alldeles nyss, hon har så svårt för att komma till ro och sova då hon är så rackarns förkyld. Trots nässpray och hostmedicin så är det riktigt jobbigt för henne.
Jag har ägnat kvällen åt att sy elefantkuddar och jag börjar faktiskt bli riktigt duktig på det får jag lov att säga.

Imorgon blir också en hemmadag och jag tror det får bli en städdag, vilken tur att man har små hjälpredor hemma då :-)

1:a Advent och före/efter bilder



Golvet i vardagsrummet före slipning och lackning. Gulnat furugolv som sett sina bättre dagar. Bildkvalitén är dock usel men så kan det bli när man kommer på att man ska fota när det är mörkt ute.
 


Efter. Nu har vi ett vitlackat furugolv istället. Blev så otroligt mycket ljusare och vi ångrar inte en sekund att vi valde att satsa på vitt.

Vår högblanka ikeaskåp har fått byta plats och 3 tavlor från hagedornhagen har kommit upp. Köpte en bugsbox på 6 tavlor och jag verkligen ÄLSKAR dessa fjärilstavlor.

God Morgon Söndag!

Idag har vi 1:a advent och i vardagsrummet stod på morgonen julgranen som tomten varit här och lämnat inatt. Idag blir det mest hemmamys, Julia och Emil har riktigt jobbig hosta så jag vill inte ta med dem ut i kylan på skyltsöndagen, mest troligt blir jag hemma från jobbet imorgon också så dom får pigga på sig lite. 

Men adventsmys ska vi ha iallafall, här ska ätas saffransbullar och drickas glögg, vi ska lyssna på julmusik och klä granen så oss går det minsann ingen nöd på. Dessutom så ska nog jag och Wilma gå en sväng på byn och träffa tomten innan hennes näst sista simskoleträning börjar ikväll.  

Är så nöjd med vårt vardagsrum. Lite kalt känns det eftersom vi inte får sätta in mattan ännu, det ska gå minst en vecka efter att golvet är lackat innan man får lägga in mattor nämligen.
Nu ska jag tända lite ljus och fixa iordning en riktig hotellfrulle innan jag väcker lyckosten som har sovmorgon idag.


VAB och hemmamys



En liten "jultall" har fått ta plats i fina krukan på köksbordet och ett zinkhus har kommit upp i fönstret. Det är det lilla julpyntet som jag har hunnit få till än så länge.

Måndag var jag hemma med Emil efter en liten febertopp på söndagen. Onsdag och idag (Torsdag) är jag hemma med Wilma som varit lite febrig och hängig. Idag är hon dock pigg som en lärka och sitter precis nu och pysslar inne på sitt rum. Kallt som sjutton är det ute också men vi myser på här inne i värmen. Jag har precis bakat saffransbullar och just nu står en kastrull med smörkola och puttrar på spisen. 

Igår blev vårt golv i vardagsrummet klart. VILKEN SKILLNAD. Det blev så ljust och fint med den vita betsen. I love it. Eftersom alla möbler från vardagsrummet har stått i köket i några dagar så har det inte blivit något direkt julpyntande ännu, känns inte så skoj att börja pynta när det är möbler och prylar överallt.
Sent ikväll kommer Johan hem från Norge så imorgon ska han få spika tillbaka listerna och bära tillbaka lite möbler så jag får börja gå loss på julpyntet.

Nu ska jag fylla en tvättmaskin innan jag börjar fylla alla 100 formar med smörkola, måste ju bunkra upp med lite julgodis och fika nu när det är 1a advent på söndag.

Arkivskåp - Efter



Såhär vitt och fint blev arkivskåpet efter 3 lager med vitfärg. Jag är helnöjd. Nu ska det bara kapas till 3 stycken bottnar i rätt storlek eftersom det saknas i lådorna. Tänkte jag skulle klä bottnarna med nåt fint hyllpapper (kallas det så?) och sen ska leksakerna få invadera skåpet.



En del av Julias och Emils lekrum. Har fortfarande inte riktigt fått klart där inne. Saknas en fin taklampa krokar till alla köksredskap ovanför spisen, och en tavla eller plansch på väggen. Känns lite kalt som det är just nu.

Fredag igen!

Har bara två barn hemma för tilllfället. Emil har åkt iväg med Johan till frissan för att få lite ordning på lockarna, hans hår växer verkligen så det knakar.
Har plockat fram en pepparkaksdeg från kylen så på nån stund ska vi sätta igång ett litet pepparkaksbak. Wilma har längtat så efter att baka pepparkakor. Själv är jag mest sugen på att slita upp plastförpackningen och börja äta upp degen, men jag ska försöka hejda mig. Mysigt ska det bli iallafall.

Ikväll ska vi förresten iväg på vinprovning, det ska bli riktigt skoj och barnen har längtat hela veckan eftersom  Emma ska komma hit och vara med dom under tiden. En riktig win-win situation ;-)

Nu ska jag bädda ett gäng sängar, ta en dusch och fixa ihop lite lunch.





Arkivskåpet



Detta vackra skåp (märk ironin) snubblade jag över på bruket förra veckan. Verkligen hur fult som helst men jag tyckte det hade grym potential. När jag började måla första lagret vitfärg så kom jag på att jag skulle ta en liten före-bild. Jag gillar före och efter-bilder nämligen. Nu är andra varvet målat och det ska bli minst 1 varv till innan det ska placeras in i kidsens lekrum.

Sitter och myser i morgonrocken ett skönt bad och en ansiktsmask senare. Har varit en riktigt bra dag på jobbet och väl hemma så var det bara värma på middagen som jag faktiskt tillagade redan igårkväll. Riktigt nice att känna att man ligger ett steg före. Maten blev för övrigt en riktigt god kreolsk gryta som fick hela 5 tummar upp.

Har börjat få riktigt jul-längt och ser verkligen fram emot att få börja julpynta här hemma, öppna första flaskan med glögg, baka pepparkakor och se mina småstjärnor uppträda i luciatåget. Det ÄR så mysigt med jul. Kanske speciellt mysigt när man har tre små finingar att göra allt detta med. Att vi dessutom har en hel del roligheter inplanerade såhär lagom före jul gör inte saken sämre.

Nu ska jag hoppa i säng och fundera på lite julklappsinköp.


Badrumsfix



Emil sitter och kollar igenom en av alla leksakstidningar som butikerna skickar hem innan jul.  Spiderman-kostym med muskler är tydligen en av önskeklapparna.
 


Morgonmys med frukost framför datorn. I bakgrunden syns min nya kruka från sturehofs krukmakeri. Har velat ha en länge och i förrgår slog jag till och jag är SÅ nöjd. Ska komplettera med en vit också någon gång i framtiden.

God Morgon Fredag!

Vilken lugn och skön morgon utan alla stressmoment som blir när man har tider att passa. Har legat och dragit mig i sängen en stund och nu sitter jag med stora tekoppen och surfar i godan ro. Julia sitter här bredvid mig och lägger pussel i vanlig ordning. Måste köpa nåt mer pussel för att ge henne lite mer utmaning, nu lägger hon Emils 24 bitars hur enkelt som helst. Vi har nåt på 40 bitars också och det är lite svårare men får hon bara sitta en stund så sätter hon ihop det mesta. Hon är en riktig pyssel och lektjej våran minsta lilla.

Höstlov i veckan och i onsdags så tog jag och Johan en ledigdag och åkte med barnen till leklandet, var länge sedan vi var dit så det var väldigt uppskattat. Blev även en sväng förbi "Klassisk skandinavisk form" där jag köpte den efterlängtade krukan från "sturehof" och ett godoftande ljus från "Voluspa". Måste dit igen bara för jag hittade en ljusstake som jag stod och velade om jag skulle köpa eller inte, nu ångrar jag massor att jag inte köpte den.

På hemmafronten så händer det en del. Johan har börjat måla tak och lister i badrummet och i helgen ska det spikas upp en vägg med liggande vit panel. Blir riktigt snyggt med vitt där istället för furu. Sen är det bara taket i tvättstugan och lilltoan som ska målas innan alla våra tak är vita. Det står dock inte på prio-listan så det kommer nog att dröja.  

Jo just det, gjorde ett riktigt fynd häromdagen, ett gammal arkivskåp som sett sina bättre dagar har flyttat in och ska ruggas upp lite innan det ska målas och ställas in i Emils och Julias lekrum. Bilder kommer så småningom.

Nu ska jag fräscha till mig lite, göra lite helgfint och packa en väska till Wilma som ska sova hos sin kusin Lukas inatt.


RSS 2.0