Torsdagkväll = helg



Prinsessorna bus tidigare ikväll när det lagades plättar till middag. Julia gillar att sitta på köksbänken och titta och provsmaka när jag kockar, och Wilma är såklart inte sen att haka på :-)

Torsdagkväll och jag och barnen har tagit helg. Har gjort bort helghandlingen ikväll, huset är städat och vasen är fylld med tulpaner. Lyssnar på Carola på tvn uppe medans Johan ligger nere i sovrummet och tittar på hockey. Jag kunde inte vara mer ointresserad av den sporten faktiskt, fast jag ska erkänna att skidåkning på tvn är snäppet tråkigare. Resonerar som så att om det är en så fantastiskt intressant sport så varför inte utöva den själv då ? Jag ser inte tjusningen. Men så är vi alla olika och gillar olika saker. Tack och lov.

Imorgon ska jag iväg med både Emil och Julia till bvc. Emil ska på fyraårskollen och Julia ska få följa med för att visa upp ett födelsemärke som hon har i sin hårbotten. Säkert inget att bry sig om men det känns iallafall skönt att få kolla upp det.

Nu ska jag marinera lite kött, vi hade grillpremiär i lördags och det var så gott så vi gör en repris i helgen!

Längtan









Har suttit och tittat på kort i datorn ikväll och inser hur otroligt mycket jag längtar efter sommar och sol. Dessa kort är tagna här hemma på midsommarafton 2010. Bara det blir lite varmare ute så ska jag börja städa upp i inglasningen. Under vintern fungerar den mest som förvaringsrum så det är rätt mycket prylar där ute just nu som jag inte vet vad jag ska göra med riktigt.

Sitter och myser här i mitt kök och har precis piggnat till ordentligt efter en stooor kopp te och några bitar mörk choklad. Jag brukar inte känna av någon uppiggande effekt av te men just nu så är jag faktiskt inte det minsta trött och det är ovanligt för att vara jag den här tiden på kvällen. Ikväll har Wilma och Emil varit på gympan. Jag och Julia har bara varit hemma och fixat och trixat. Eller ja... i ärlighetens namn så har vi mest legat på soffan och myst.

Går inget vidare med träningen för tillfället. Jag har helt tappat det och har inga som helst planer på att besöka något gym inom det närmsta halvåret iallafall. Gymkortet ska sägas upp och sen ska jag springa för glatta livet så snart vår "väg upp till vägen" har tinat och torkat upp någorlunda. Jag siktar på vårruset och i slutet på sommaren så är en tripp ner till stockholm inbokad för att springa min första tjejmil. Känns lååångt borta idag men det ska bli så kul!

Känns som att livet är rätt fint för tillfället. Vi har hela våren och sommaren framför oss. På några veckor åker vi dessutom till Paris. Åhh som jag längtar. Varför läste jag inte franska i skolan ? Såhär i efterhand hade det varit mycket roligare att kunna några fraser franska än tyska som verkligen inte låter lika tjusigt.
Nej nu ska jag och min nyfunna energi ta och göra nåt vettigt här hemma innan den hipps vipps har försvunnit igen. Sov sött alla!


Våffeldagen och nya gardiner



Äntligen har jag fått tummen ur och hängt upp nya gardiner i vardagsrummet. Det blev så fint men det är väääldigt vitt där inne just nu (med undantag för dom fula mörkbruna sofforna som jag snart kastar ut genom fönstret). Måste in med lite mer färg, jag skulle faktiskt kunna tänka mig att "busa till det" med en mörklila howardsoffa, men det lär jag nog aldrig få igenom. Och det kanske är lika bra ;-)

Man vet att det är vår när jag köper dessa fina rosa pelargoner. Vet inte för vilket år i rad som jag köpt två nya rosa pelargoner i exakt samma färg till ett av våra fönster i vardagsrummet.

Hello Friday!

Har precis ätit våffellunch med barnen, jag tror vi åt nästan lika mycket och jag är proppmätt och nästan lite illamående. Vad ska inte dom vara med sina små magar då?

Har städat lite på morgon så nu är det fint igen och vi kan ägna helgen åt roligare saker än att moppa och dammsuga. Ikväll ska jag ut och äta med en vän,  ska bli riktigt skönt att få gå ut och äta riktigt god mat i lugn och ro. Ska även försöka boka in vår weekend i Paris den här helgen. Vi har bestämt oss för att åka i slutet på april så nu måste vi bara hitta ett bra hotell, och DET är inte det lättaste när man gärna vill bo fint, med perfekt läge och till ett pris som inte motsvarar 1 vecka med all inclusive för hela familjen i grekland.

Nu klev Johan just innanför dörren så vi ska göra oss redo för att åka ut på byn och handla för barnens fredagsmys.


Ordning & reda


Har man inget bättre för sig så kan man ju alltid sortera i sylådan. Eller så har man massor med bättre saker som man borde ta tag i men man gör precis vad som helst hellre än just DET. I det här fallet så var det matten som jag visst gjorde allt för att undvika. Jag menar, ordning i sylådan är ju liiite viktigare ;-)

Måndag och jag känner mig riktigt laddad för en ny vecka, vi har haft en härlig helg och igår så var vi ute hela dagen och fiskade och grillade ute på en sjö. Som jag har saknat solen!  Idag gjorde vi morgon 05.30 och sen dess har jag hunnit dammsuga nere i sovrummen, städat toan uppe, sätta igång en tvättmaskin + allt fix med frukost, påklädning och tandborstning av mig själv + 3 små barn. Känns alltid riktigt skönt att komma hem på eftermiddagen när det är städat och fint hemma.


Mitt blåöga har börjat blekna något, syns fortfarande mycket men som sagt så är det en något svagare blånyans nu. Skönt. Har suttit och tittat på lite weekendresor nu i helgen, vi har varit inne på Budapest men nu lutar det lite mer åt Paris faktiskt. I slutet på april eller eventuellt början på juni siktar vi på att ta oss iväg.


Nu ska jag starta tumlaren och börja "operation påklädning av ytterkläder" så vi tar oss iväg snart.


Glasståg



Gårdagens kalastårta fick bli ett glasståg med chokladnallar som passagerare.

God Morgon Söndag!

Sitter här med en tekopp och försöker vakna till liv, hade min sovmorgon igår så idag var det min tur att stiga upp med de små. Igår hade Emil ett litet barnkalas här hemma med dom närmsta vännerna, kul, men nu känns det rätt skönt att den här kalasveckan är till ända. Nästa månad är det Wilmas tur, hon fyller år under självaste påsken så då får vi nog köra med barnkalas helgen före.

Idag ska vi dra iväg med skotern och parkera oss på en sjö där vi ska pimpla och grilla, ser ut att bli en riktigt fin dag, solen strålar och det är vindstilla, dock minus 14 grader kallt just nu men om ett par timmar så är det nog betydligt varmare.

Ikväll är det simning för Wilma, den här gången tror jag Johan får följa med henne, jag visar nämligen ogärna upp mitt blåa öga i onödan.

Hoppas ni får en trevlig söndag allihopa!

Timmerloppet

Söta små flaggor som barnen gjort själva utplacerade längs skidspåret. Sött!

Idag var jag och mormor iväg och tittade på när Wilma och Emil åkte det årliga "timmerloppet". Dom var såå duktiga och kämpade sig fram hela vägen in i mål där det väntade en fin medalj. Mina fina ungar. Ikväll har vi haft ännu en kalaskväll då kusin Lukas varit här och ätit tårta och lekt. Kul, kul. 

Imorgonbitti åker Johan till Stockholm över dagen och jag och barnen ska mest bara vara här hemma och mysa. Blir en sväng till mormor och morfar på eftermiddagen då vi är bjudna på middag men annars är planen att inte göra så mycket. Skönt.




Emil 4 år









Idag är det 4 år sedan världens goaste kille kom till oss. Vi uppvaktade med paket, sång och tårta tidigt imorse och nu har vi avslutat dagen med ännu mer paket, spidermantårta, cupcakes och annat gott tillsammans med släkten.

Själv är jag trött och slut som artist, ska ta en svängom med dammsugaren men sen tror jag faktiskt att jag gör en tidig kväll. Imorgon ska jag smita iväg från jobbet en stund och kika på när Wilma och Emil åker timmerloppet. Kul!


Weekend update



Chokladbollar och kladdkakemuffins, check! Julia hjälper till att göra rent skålen efter baket. Vad skulle man ha gjort utan dessa små hjälpredor egentligen ? :-)

Så var det åter igen måndag och första arbetsdagen för veckan är avklarad.

Tycker vi har hunnit med en hel massa saker denna helg. Började lördagen med att åka till ishallen så att barnen skulle få åka lite skridskor, riktigt skoj och dom lär sig så fort. Sedan var det dags för kalas och gratulera en fyraåring där vi smaskade i oss supergod tårta innan vi drog vidare till mormor och morfar för några timmar ute i solen. På kvällen var vi bara hemma, Wilma hade sovkompis och när dom hoppat i säng så slocknade jag i soffan framför melodifestivalen. 

Söndag var kidsen ute och lekte redan vid klockan åtta så då passade jag på att baka lite inför Emils födelsedag på onsdag. Hade köpt söta formar på lagerhaus och åhlens så det var faktiskt lite roligare än vanligt att baka den här gången. Har dessutom lånat en sprits av min mor så jag kan fixa fina cupcakes, så vem vet, det kanske är så att jag börjar gilla det här med bakning trots allt. 

Nåväl, dagen fortsatte med några timmar ute vid en eld och sen avslutade vi med simskola för Wilma medans jag satt uppe och cyklade och tittade på.

Och där slutade den fina helgen och jag avslutade med att få ett "intesåtjusigtblåöga"

Skulle hjälpa Wilma på med mössan samtidigt som hon skulle ta på sig skorna och när hon snabbt ställer sig upp så hinner jag inte med och får en rejäl smäll av hennes huvud precis under ögonbrynet. Såg inte värst ut igårkväll men nu på morgonen när jag tittade mig i spegeln så ser det ut som att jag snarare ägnat helgen åt att vara med i en boxningsmatch än något annat.

Ni skulle säkert uppskattat en bild på min tjusiga tira mer än några "bakbilder" men ser ni den bjuder jag inte på ;-)


Finfredag!



Har precis stoppat in en potatisgratäng i ugnen som doftar ljuuuvligt gott. Wilma har pratat om kött och potatisgratäng i säkert två veckor nu så det är väl på tiden att den köttälskande tjejen får det nån gång då.

Så underbart skönt med helg, vi har inga stora planer förrutom ett litet kalas imorgon, men jag hoppas att det slutar snöa och att solen tittar fram så man vill vara ute. Har införskaffat nya galondressar till både Wilma och Emil i veckan (Julia har fått ärva av storasyskonen) så nu är vi redo för vår och snöslask.

Nu ska jag stryka lite kläder och sen fixa lite tillbehör till middagen.
Trevlig fredagkväll på er!

Härliga helg









Bilderna får tala för sig själv. Vi har haft en härlig helg med kalas och bowlingkväll på lördagen och en utedag i Lappurträsk med grillning, skoterkörning och madrassåkning i sandtaget på söndagen. Morfar har varit snäll och kört upp en skoterrunda för lillskotern så Emil börjar vara riktigt duktig på att köra nu men ibland ska det busas lite väl mycket så då får pappa J minsann rycka ut och dra upp skotern ur djupsnön.
Wilma har inte alls samma intresse utan åkte hellre stjärtlapp och madrass i sandtaget där dom bästa backarna finns.

Men nu är det ny vecka och nya tag som gäller. Hoppas på lika fint väder även denna vecka, längtar inte alls tillbaka till - 35 grader så jag tycker gärna att det kan fortsätta att vara sånt här góväder. Måste i veckan börja baka lite inför en viss liten killes födelsedag nästa tisdag. Tänk att det redan gått 4 år sedan han kom till oss. Älskade underbara lilla Emil.

Nu ska jag göra oss klara för en dag på dagis och jobb. Trevlig måndag på er allihopa!

Älskar tidningar



Jag håller mig från träningen i veckan, lusten finns inte så jag har helt enkelt bara bestämt mig för att strunta i träningen den här veckan. Nästa vecka har jag laddat om så då är jag på banan igen, det har jag bestämt.
Håller mig till att läsa bästa tidningen inom kategorin träning & hälsa istället. Bra så.

Snart sängdags för 3 små trollungar och då ska jag fylla tekoppen och sätta mig i soffan framför veckofinalen av "halv åtta hos mig". Ska även kika i nya topphälsa som kom i lådan för ett par dagar sedan. Älskar att sitta och bläddra i tidningar, allt från heminredning till träning och matlagning går hem och jag skulle lätt kunna shoppa loss tidningar för flera hundra kronor varje månad om jag inte hejdade mig.

Och torktumlaren har äntligen kommit och står nu här hemma redo att kopplas in. Lycka. Nu ska jag borsta tänder och natta dom små så jag är redo i soffan på en liten stund.

Gårdagen



Glada Julia väntar på att mamma ska packa upp mackor och varm choklad.



Wilma innan hon brände sin hand på grillpinnen.



Älskade lillebror . Skoterbrillor och hjälm så är han redo för pulkabacken. Dom där brillorna är för övrigt en MYCKET viktig assecoar.

Solen höll sig bakom molnen men vi fick oss iallafall ett par timmar i Kanis igår innan Wilma brände handen på en grillpinne och vi fick lov att åka hem efter en hel del gråt och tandagnisslan, blev en blåsa i handen som vi smörjde in med inotyolsalva och efter en stund hemma så gjorde det inte så ont längre.

Trist när vi sett fram emot en heldag vid backen men det är sånt som händer så lite senare åkte vi till uddens bageri och köpte semlor och punchrullar som vi tröståt. Så gott!


Kanis

Ledig dag och jag ska strax börja fixa mackor och koka varm choklad att fylla den stora termosen med. Idag drar vi till kanis för grillning, bob och slalom. Ser ut att bli en riktigt fin dag, endast -2,2 grader nu men solen kikar fram och jag tippar på att vi får ett par plusgrader även idag. Härligt.

Hoppas också att vår nya torktumlare kommer idag, jag är nämligen en som tumlar det mesta och nu när vår nuvarande tumlare gick sönder i förra vecka och jag måste hänga upp all tvätt så drar jag mig verkligen för att sätta igång en maskin. Blir dessutom en och annan tvätt varje vecka så jag ser verkligen fram emot att få hem en fungerande maskin. 

Nu ska jag plocka undan lite och börja fixa med dagens matsäck och packning.


Tidig morgon



Än står sig dom fina tulpanerna som jag köpte i torsdags. Gillar jättemycket färgen på dessa.

Tidig tisdagmorgon och - 15 grader ute. Betydligt bättre var det igår då vi hade 3 grader varmt och solsken under dagen, helt ljuvligt. Barnen hade fått dricka varm choklad och äta mackor ute vid solväggen till mellis på dagis igår, så mer sådana dagar tack.
Ska skjutsa iväg barnen till dagis på nåt tag men för ovanlighetens skull så har jag lite tid över på morgon så då hinner jag ju kasta in ett inlägg före tänkte jag.

Har precis ätit fil med banan, linfrön och solroskärnor och ett löskokt ägg till det. Gott. 
Nu ska jag fixa håret på tjejerna så är vi redo för dagen sen. Imorgon ska barnen vara lediga från dagis så då håller vi tummarna för lite finväder så vi kan åka till backen och åka lite.

Trevlig tisdag på er!

RSS 2.0