Liten blir stor



Har preis avnjutit en riktigt delikat middag bestående av två ägg och en skål fil. Var inte värst hungrig ikväll alltså.
Idag har det jobbats och skrivits matteprov, det känns som att det kan ha gått precis hur som helst med provet men jag hade iallafall en hyffsat bra känsla medans jag satt och skrev så det vore väl skit om man inte fick godkänt iallafall.

Tänk att snart är det helg. Jag jobbar som vanligt imorgon men sen blir det minsann ledighet ända tills på tisdag då det blir jobb igen. Imorgon ska Wilma iväg och besöka sin skola som hon börjar på till hösten, hon längtar och tycker att det ska bli så kul att äntligen få börja skolan. Min stora lilla tjej, känns som det var nyss hon var pytteliten och drog storlek 50 på bebiskläderna.

Nu har alla barnen precis gått och lagt sig så jag ska ta och bädda ner mig i soffan och kolla på "Sofias Änglar" och senare blir det "hemmafruarna".

Vår Ruset



 
En lång varm dusch och en stor kopp te så känner jag mig som ny efter kvällens "Vår Rus" i Luleå. Men FY vad kallt det var före och efter loppet. Jag sprang i linne och det var alldeles lagom med kläder men före och efter loppet så var det vinterjacka som gällde för att inte frysa ihjäl i blåsten och regnet.

Fina fina koppen ovan fick jag i morsdagspresent. Jag älskar den. Såg detta fina  "spode-porslin" i Ebba von Sydows blogg för ett bra tag sedan och nu i helgen när vi var förbi min absoluta favoritaffär så stod det ett gäng jumbokoppar på en hylla och bara väntade på mig. Hur fina som helst!

Borde egentligen sätta mig med näsan i matteboken eftersom jag har prov på onsdag, men jag orkar verkligen inte så nu får det bli sängen så kanske jag får lite mer gjort imorgon!

Leos Lekland



Reserverad liten tjej som först tyckte att Leo var ganska läskig men som en liten stund senare skakad tass och gav honom en blöt puss på tassen. Så spännande som det bara kan bli för en brutta på två bast!



Jag vet att jag tjatar. Men. Den är ju SÅ god! Och nu när det är helg och man är sugen på grillat så var det inte alls lika roligt utan glazen så nu har jag precis bunkrat upp med dubbel sats av detta gudomligt goda, och ytterst beroendeframkallande, hopkok som strax ska in i kylen.

Hello Friends!

Vi har haft en toppendag på leklandet idag. Det visade sig vara ett mycket bra val att åka dit en fredag förmiddag för det var väldigt lite folk så vi behövde inte trängas det minsta och det var lätt att ha bra koll på barnen när det inte myllrade av barn överallt. Barnen hade hur kul som helst men dom tycker såklart alltid att det är lite tråkigt att åka därifrån, men efter löfte om glass så gick det rätt smidigt ändå.

Ikväll har jag roat mig med att koka ihop ännu en sats av den goda glazen så det luktar inte så lite mycket vitlök i detta hem just nu. Kan lova er att det blir grillat till middag imorgon.

Nu sover alla här hemma utom jag så jag ska nog också släcka ner och hoppa ner i världens skönaste säng. Gud vad jag är nöjd över vår nya säng. Skönare finns inte.


Breakfast



Nu sätter vi fart mot Luleå!


Kvällsöppet



Torsdagsmys med tända ljus, mörk choklad och jordgubbste.
Åh vad jag älskar dessa lugna stunder på kvällen.



Häggen blommar för fullt och jag önskar att jag kunde skriva att det doftar ljuvligt, men ärligt talat så är koskit den enda doften som slår emot en när man öppnar dörren. Men inne luktar det iallafall gott av Voluspa´s "Vervaine Olive Leaf", man får inte ha det tänt för länge bara för det doftar rätt kraftigt (räcker nästan med att bara öppna locket på kartongen).

Ikväll har vi varit ute på byn då det var kvällsöppet i butikerna, vi gick en sväng bland affärerna och hälsade på morfar som satt och grillade och visade upp deras fina eldstäder. Lekparken fick sig också ett besök innan vi åkte hem igen för nattning av tre trötta barn. 

Imorgon är det tänkt att vi ska åka iväg till leklandet. Planen är att vara där när dom öppnar och slå ihjäl några timmar bland rutschkanor och bollhav. Var länge sedan vi var dit så det ska bli riktigt kul. Tänk att det redan är fredag imorgon igen! Har varit riktgt trött och det har varit jobbigt att ta sig upp vareviga morgon den här veckan så jag ser verkligen fram emot en liten sovmorgon i helgen, kanske till och med en frukost på sängen då det är morsdag på sönag ? ;-)

Nej dags att släcka ljusen och hoppa i säng, blir nog en fartig dag imorgon!

Blue Alp



Gårdagens middag. Mörkt bröd med några skivor "blue alp", tomat, hamburgerstek och en näve sallad på varje macka. Så enkelt och SÅ gott.

Är så nöjd att jag tog mig ut och springa ikväll, det tog emot ordentligt och jag bad nästan gudarna om en regnskur bara för att jag var så fantastiskt trött och osugen. Meeen, solen sken och jag tänkte att jag kanske skulle piggna till efter lite motion ute i friska luften. Det är som vilken dundermedicin som helst. Pigg är jag definitivt och dessutom på mycket bättre humör än för några timmar sedan. Great!
Imorgonkväll är planen att ta mig ut på en lite längre tur, med sällskap denna gång, vilket är betydligt roligare än att springa själv hela tiden.

Måste ocskå tipsa om en ny (ny för mig iallafall) ost som jag har upptäckt. Den heter "Blue Alp" och är så herregud god så man nästan svimmar. Ett gott glas rött till gör den inte sämre.

Nu ska denna pigga brud börja vandra mot sängen, för hur pigg jag än är just nu så vet jag med säkerhet att jag inte alls kommer att vara speciellt pigg imorgon när det är dags att stiga upp.

Sov sött friends!

Rabarbersaft





Morgonens lilla projekt: Rabarbersaft a lá Leila. Hur fräscht känns det inte med egen hemmagjord saft liksom. Inga konstigheter, bara rabarber, vatten, socker och citron.

God Morgon!

Här har vi varit uppe sedan halv sju och hunnit med både det ena och det andra. Har kokat rabarbersaft för en liten stund sedan efter att ha blivit så inspirerad av den här fina fina bloggen. Kolla bara in det helt underbara växthuset som dom bygger för fullt på. My GOD så fint! Ingen som äger ett gäng fina fönster som ni vill bli av med? Så jag kan sätta Johan i arbete menar jag ;-) Efter lunch blir det iallafall en fika med kanelbullar och hemmagjord saft. 

Men nu lunchfix. Tidig morgon = tidig frukost = tidig lunch.


Här kommer receptet på saften.

1 kg rabarber
1,5 l vatten
1 st citron
4,5 dl socker

Skär rabarbern i småbitar och låt koka med vattnet i ungefär 15 min. Rör inte för då blir saften grumlig.
Sila och släng rabarberresterna.
Koka upp spadet igen tillsammans med socker och citronsaft.
Låt svalna och häll upp i flaskor.

Jack Daniels Glaze



Hämtade ut två nya böcker igår som jag suttit och bläddrat i på morgonen. Den ena var denna ovan "Fest, mat & kärlek", man kan aldrig ha för många kokböcker helt enkelt.

Uppstigen för en liten stund sedan efter en härlig sovmorgon, jisses så skönt det var att få sova ut ett par timmar extra. Johan hade fixat smoothies på morgon så det var bara att sätta sig vid frukostbordet och äta när man kom upp. Lyx! Nu är dom ute allihopa och jag ska börja göra mig iordning för att åka ut på äventyr med lilla familjen på en stund. Glass är dom lovade så det blir iallafall ett stopp på "glassaffären". 

Igårkväll var bästa K här och åt med oss och vi fastnade länge framför datorn och lyssnade på låtar på youtube. Vi åt grillat, som vanligt, och jag MÅSTE bara rekommendera er att testa "Jack Daniels Glazen" som jag gjorde för ett par veckor sedan, den är så otroligt god så ni kan inte förstå! Här kommer iallafall receptet så får ni göra som ni vill, men jag kan lova er att ni missar något om ni inte testar ;-)

Ingredienser:
1 hel vitlök
1 msk olivolja
1,6 dl vatten
2,4 dl ananasjuice
0,6 dl teriyakisås
1 msk kinesisk soja
3 dl farinsocker
3 msk citronjuice
3 msk finhackad silverlök
1 msk Jack Daniels Whiskey
1 msk krossad ananas
0,25 tsk cayennepeppar

Gör så här:
Kapa av toppen på vitlöken så att innehållet tittar fram. Se till så att löken står stadigt, eventuellt kan du behöva kapa av lite av botten. Ställ den i en ugnfastform. Ringla över olivoljan och ställ in i ugnen vid 160 grader i ca 60 minuter.

Ta ut vitlöken och låt stå på sidan och svalna. Under tiden häller du vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker i en kastrull och låter koka upp på spisen. Sänk värmen och låt den sjuda. Kläm ut den rostade vitlöken och lägg ner 2 msk rostad vitlöksmassa i kastrullen. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda i 40 – 50 min eller tills ca 3 dl återstår. Konsistensen när den har svalnat ska vara ungefär som sirap. Sila av i en ren behållare. Klart!

Lika bra att göra dubbel sats på en gång för denna glaze går verkligen åt!

Nej dags att ta tag i dagen, har för mig att det skulle vara loppis på norrabyn så kanske vi kikar förbi där och ser om vi kan göra nåt fynd. Trevlig lördag på er allihopa!


Tea time

Sitter med den där tekoppen som jag så ofta skriver om, tredje eller kanske till och med fjärde i ordningen för idag. I love my tea. Det är så rogviande att sitta med den här stora tekoppen och känna hur den där frusenheten sakta avtar. Helst ska det vara lite kryddiga teer, jag gillar juliga toner och mitt glöggte som jag köpte sist vi var i Stockholm dricks nästan dagligen. Citrussmaker är också en hit och liptons jordgubbste ligger även det rätt högt på topplistan. En bit riktigt mörk choklad passar för övrigt som handen i handsken till en kopp jordgubbste.
Muggen är viktig, den ska vara stor och vid och fin att se på. Ni antecknar väl ?

Idag har vi hälsat på hos farmor och farfar på kvällskvisten, barnen har lekt i lekparken och vi har druckit te och ätit ost och kex. Har sytt ihop två madrasskydd till nya sängen och även en kudde som ska ut på tradera, ska bara köpa några fler dragkedjor så jag kan sy upp resten av tyget som finns kvar.

Imorgon är jag ledig med barnen så då ska vi ha en riktigt luuuuugn och skön morgon utan stress. Så härligt!


Baby Foot



Jobb, bullbak, en springtur, en dusch och nu sitter jag här i soffan med fötterna i ett par plastsockar fyllda med gelé. Två timmar ska jag sitta såhär så jag har laddat upp med både tidningar och dator.
Har läst om denna "Baby Foot-produkt" ett antal gånger och nu är det alltså dags att se om den är så bra som det sägs. Snygga sommarfötter here I come!

Trött så in i märgen

Nej jag är verkligen inte på topp ikväll. Tålamodet testas verkligen ibland, och vissa dagar känns det som man inte gör annat än tjatar och låter som en gammal tråkig skiva på repeat. 
Imorgon blir en bättre dag, för det har jag bestämt!


Sköna söndag!



Natten till idag har vi sovit i denna underbara möbel. En jensen carat som vi åkte och hämtade hem igår eftermiddag. Så underbart skön. Måste bara se till att hinna skaffa plastad frotté som skydd för bäddmadrassen innan magsjukan är framme och barnen hinner lägga en kräka på den 12 centimeter tjocka bäddmadrassen. 

Varför ska helgerna gå så rackarns fort ? Jag är överlycklig över våra lediga fredagar för jag tycker ändå att helgerna är alldeles för korta.  Idag har jag haft en städ och tvättardag, men vi har även hunnit med en sväng till mormor och morfar och jag har varit ute på veckans andra tur med löparskorna. Börjar vara dags att ta sig i kragen nu och se till att få upp flåset, på ett par veckor är det vårruset och det skulle kännas lite trist att springa på sämre tid än för två år sedan. 

Jobb imorgon då alltså, men det känns helt ok, har hört ryktesvägen om att veckan som kommer skulle bjuda på en hel del regn så då behöver man iallafall inte ha dåligt samvete för att man tillbringar dagarna inne på ett kontor. 
Nu ska jag lägga mig i soffan med en bunt tidningar och ta vara på sista timmarna av denna helg.

Livingroom









God Morgon världen!

Här har ni en pigg och utvilad Jenny idag, jag låg länge och väntade på att barnen skulle vakna, först klockan åtta så slog dom upp sina små blå och det är verkligen sovmorgon i detta hus. Vi hade en riktigt mysig kväll med vänner på besök igårkväll, barnen lekte och hade kul och vi andra fick oss nåt glas vin och lite ost och kex.

Som ni ser så börjar vardagsrummet att bli klart nu, jag ska investera i några nya fina kuddar och så småningom en ny, större matta + att några kort på barnen ska upp på väggen vid den rosa fåtöljen. Men för nu så får det vara som det är. Jag är sjukt nöjd med våra nya möbler. Drog in till stan igår och köpte det svarta bordet som jag suktat efter ett tag och nu när det var 50 % på ALLT på EM så var jag såklart tvungen att slå till. Slog till på en till sak också, men den här grejen kunde jag tyvärr inte ta med mig hem då jag saknade släp. Ni ska få se sen!

För dagen har vi inga stora planer, jag är sugen på att åka till Café Rävasten för en fika så vi får väl se vad resten av familjen tycker om min idé. Blir iallafall grillat till middag, måste ju testa Jack Daniels Glazen som jag gjorde tidigare i veckan. Hoppas, hoppas att den blev god.

NU ska här fixas lunch! 


Finfredag!



Den stora vita skåpen har än en gång fått byta plats. Den här gången har tavellisterna med kokböcker i köket fått vika hädan. Är VÄLDIGT sugen på att byta ut den übertråkiga tapeten som syns bakom skåpen. Men till vad ? Förslag tack!

Hej Fredag!

Sol ute och ledig dag med barnen, härligt. Vi ska strax borsta våra tänder och åka ner till lekparken men det är ju så otroligt skönt att bara kunna sitta och slappa och göra ingenting på morgonen.

I förrgår åkte Johan in till stan för att hämta hem våra nya möbler som kommit till butiken så igårkväll flyttade vi runt möbler tills vi höll på att bli gråhåriga.  Hade tänkt möblera på ett helt annat sätt  men det blev inte riktigt bra så efter att ha flyttat runt möblerna ett antal gånger så kom vi fram till en lösning som faktiskt blev riktigt bra. Ska visa så fint det blev sen!

I eftermiddag har jag tänkt åka iväg för att spana in ett nytt soffbord, så är det någon som är ute efter ett gediget ekbord 1 x 1 m så har jag ett till salu.

Nej nu börjar barnen bli otåliga så jag ska sätta lite fart!


VAB



Lilla sjuklingen valde kläder själv idag. Detta resulterade i leggings, kjol, klänning och vintermössa.



Nya fina blommor på köksbordet. Börjar på riktigt att bli less på den här prickiga vaxduken så den åker snart ut och då MÅSTE vi olja in bordet.

Det fick bli en hemmadag med lillan idag, vi har myst på här hemma i lugnan ro och inte fått något  vettigt gjort alls. Jo en prommis har vi förresten varit iväg på men det är nog det enda. Nu har jag alla barn hemma och vi ska strax börja med middagen, köttfärssås och spagetti hade jag tänkt mig, eftersom det är en av Julias absoluta favoriträtter så får det bli så eftersom hon ätit så dåligt sista dagarna då hon varit krasslig.

Ikväll har jag tänkt göra ett försök till att koka ihop en "Jack Daniels glaze" som jag hittat recept på här. Grillat är ju så rackarns gott och den här glazen låter verkligen som att den kan vara hur god som helst till en köttbit.
Nej nu måste jag medla mellan dom bråkiga små. See ya!


Happy!



Jag blev faktiskt lite lycklig när jag gick för att se hur det stod till med mina tulpaner som jag planterade i höstas. Tro det eller ej men här kommer iallafall bildbevis på att dom faktiskt börjat komma upp.

Vi har haft en helg som bestått av mestadels en massa hemmafix. Finns ju en och annan sak att göra när man har hus och stor gård men nu kan vi iallafall bocka av krattning och fönsterputs (både in och utsida) och jag JUBLAR över att äntligen ha rena fönster. Julia är piggare idag men hon har en besvärlig hosta så det blir nog inget dagis för henne imorgon. 
 
Jag är förresten ute efter en mugg. Jag minns inte vart jag sett denna mugg och jag har ingen aning om vart den kommer ifrån. Vill minnas att den var rätt vid och att det var en fjäril och nåt sorts blommönster på den. Någon som har en blekaste aning ? Har försökt googla men lyckas absolut inte hitta den.

Nej dags för sängen tror jag!


Sommarfeelings



Hej Lördag!

Trots en liten krasslig Julia så har vi ändå lyckats ha en riktigt härlig lördag med sommarfeelings så det står härliga till. Just nu är alla fönster putsade utvändigt och jag kan inte ens beskriva hur skönt det känns. Vi har även hunnit med inköp av foppaskor till 2 av 3 barn. Så sommarsandaler, check!
Julia har även fått sig ett par riktigt fina gympisar som vi lyckades fyna på 1/2 priset. Hur ofta händer det liksom?
Just nu ligger köttet på grillen och bordet är dukat så jag sitter bara och väntar på att vi ska få sätta oss till bords.
För övrigt så måste jag bara meddela att årets glass får bli "Dajm Päron", sååååå jäkla god! Och årets snyggaste lack får bli "depends" orangea. NU börjar visst maten vara klar så på återseende!!

Helg!



Smarriga, och framförallt snygga, macarons från Laduree fick såklart följa med hem från Paris. Dock var senaste kakan jag åt ingen hit, den var grön och jag vet ärligt talat inte vad den ska smaka men i min mun smakade den iallafall hårshampoo, ingen hit alltså! 

Så är ännu en jobbarvecka över, blev ju en kort sådan denna vecka eftersom vi var borta måndagen. Barnen tog med sig sin kusin hem efter dagis idag så nu är dom ute och hoppar studsmatta och leker. Känns hur som helst riktigt härligt med fredag och ledighet imorgon, hoppas på lite fint väder så kanske vi kan åka iväg till lekparken en sväng.

Längtar så efter våra nya möbler till tv-rummet, borde inte vara så långt bort nu innan fåtöljen anländer. Soffan och det som hörde till den var det lite längre leverans på så den räknar jag inte med att få hem än på ett tag. Kliar i fingrarna efter att få fixa med nåt nytt!

Nu ska jag kika på lite utlandsresor, är ju en viss person i familjen som fyller jämna år på ungefär en månad så vi klurar på en liten utlandssemester för hela familjen.


Paris



Belgisk våffla med grädde, jordgubbar och choklad utanför eiffeltornet. SÅ GOTT!



Notre Dame



Tarte tatin.



Moi utanför louvren. Vi gick aldrig in där och jag känner att jag klarar mig väldigt fint utan att ha sett Mona Lisa.




Bilden behöver väl knappast någon förklaring. Hade inga planer på att ta mig upp då köerna var oändliga, men hipps vipps så bestämde vi oss för att ta "trapp-kön" som inte var lika hysterisk som kön till hissarna och så knatade vi alla trappor upp till etage 2. Mäktigt högt!

Godkväll tisdag!

Nu är vi åter hemma i Vasshällan efter några dagars vistelse i den franska huvudstaden. Så härligt att få åka bort några dagar men minst lika härligt att få komma hem till de små igen. Trodde inte jag skulle hinna börja sakna dom så pass mycket på så kort tid.

Vi har haft fint väder, har sett sevärdheterna man bör se och både ätit och druckit gott. Det var bra i Paris. Dock inte så bra att jag skulle välja att åka dit igen. Tycker inte att "The city of romance" håller måttet helt enkelt. Exempelvis så var Prag betydligt finare, mysigare och framförallt RENARE. Jisses vad skräpigt det kunde vara på vissa ställen. Nej jag föll inte alls för Paris.
Nästa resa får dock bli en resa med barnen, en charter till något varmt land skulle inte sitta fel att se fram emot.

Idag var det iallafall jobb och vardag igen men det känns helt okej nu när sommar och semester inte är allt för långt borta. Nu ska jag koka mig en tekopp, plocka fram en macaron och inta soffläge i väntan på att hemmafruarna ska börja.



RSS 2.0