Morgonträning!

Har för en liten stund sedan avslutat en redig frulle och ska strax packa väskan och bege mig mot badet för lite (mycket) flås på löpbandet och styrketräning. Jag är inte det minsta laddad och motiverad men det är bara att ta tag i det och göra bort eländet.
Wilma och Johan ska iväg till backen senare så jag, Emil och Julia ska försöka hitta på nåt skoj tillsammans, har bara inte klurit ut vad ännu.  Ser ut att bli en riktigt härlig dag, endast -5 grader nu på morgonen.

God Morgon



Skön frukost utan antydan till stress, idag skippade jag gröten och körde en lite onyttigare variant med te, juice och rostade mackor med ost och marmelad på hallon och granatäpple. Gott! För övrigt så gillar jag alla marmelader från St. Dalfour.



Har hänt lite saker med dom små tomatfröna som barnen planterade.

God Morgon alla glada och mindre glada!

Vaknade 04.58 två minuter innan väckaren skulle ringa så jag väckte Johan som skulle iväg med flyget tidigt på morgonen och låg sedan och drog mig tills barnen började vakna strax före 6.
Idag är vi lediga jag och barnen, vi har ätit frukost och nu sitter dom och myser med några Tom & Jerry-kex framför tvn medans jag surfar runt och bara myser för att det är så härligt att vara ledigt.

Planen idag är att shoppa nåt nytt att ha på mig på morgondagens 40 årskalas som vi är bjudna på. Hade också tänkt hälsa på mormor en stund om hon blivit någorlunda frisk från sin förkylning.

Nu ska jag plocka undan lite, bädda sängarna och göra mig redo för dagen.

.

Räksoppa

Fina rispapperslampan i spets från lagerhaus hänger nu så fint i barnens rum. 


Kokar soppa och inväntar att underbara "solsidan" ska börja klockan åtta. Tänkte jag skulle passa på och fixa soppan ikväll så det bara är att värma upp och äta till middag imorgon. Smidigt att slippa börja kocka direkt när man kommer hem från jobbet.
Hittade en hel del i stan igår, blev mestadels kläder till barnen men även riktigt fina sängkläder på hemtex, vimplar och lampa till pyssel/lekrummet uppe, en klänning till mig och ett gäng söta bullformar.

Idag har jag hunnit med en sväng till gymmet, gick riktigt bra att springa idag och det känns enormt skönt att det äntligen börjat släppa och går lite lättare. Har även hunnit med att städa och bädda rent i alla sängar och följt med Wilma på simskolan ikväll. Nu sover alla barnen i sina sängar och jag ska koka en kopp te och sätta mig i soffan och softa framför solsidan.

Trevlig söndagkväll på er alla!


Early morning





Iskall smoothie när det är minus 33 grader utanför fönstret. Jag vet inte, jag håller mig nog till min gröt men kidsen dricker det gladeligen.

Tidig morgon men ändå sovmorgon en timme längre än vanligt. Har gjort upp en eld och fixat frulle till dom små, ska strax börja göra mig iordning för en dag på stan. Så kuuuul :-) 

Nu står Julia här och tjatar om att jag ska hjälpa henne på med hennes Pippi-mundering så det är bäst hon får som hon vill så morgonfriden håller i sig :-) 


Kylig fredag



-35,8 grader klockan sju på morgon och dagens lilla projekt fick bli tomater.

Mätt och belåten efter kvällens tacomiddag. Barnen vill oftast äta tacos till helgen och det är ju himla gott omän jag kan bli lite less på det ibland. Idag har vi planterat små tomatfrön jag och barnen så nu hoppas vi att det ska gro och växa så vi kan äta smarriga egenodlade tomater i slutet på sommaren.

Och på tal om det som ska gro och växa så ska det bli riktigt spännande att se om det blir nåt av mina tulpaner som jag planterade i höstas. Hoppas, hoppas men jag är lite rädd för att jag var ute i senaste laget när dom åkte ner i jorden.

Imorgon är siktet inställt på att åka till stan för lite shopping. Lämnar kidsen hemma och åker med en kompis, ska bli riktigt nice att få gå omkring och strosa i butikerna i lugn och ro och få bocka bort lite saker från "att köpa-listan".  Wilma är i stort behov av lite nya kläder så jag hoppas jag hittar en del åt denna kräsna lilla dam.

Nu ska jag ta en sväng med dammsugarn och sätta igång en tvätt, på en liten stund så får vi besök och sen ska kvällen spenderas i soffan med nåt gott framför let´s dance.


Mateus



Gammal bild från i somras med min finfina ostronskål från Mateus. 

Jag verkligen älskar detta underbara porslin från Mateus. Har det stora vita uppläggningsfatet med spetskant och denna turkosa ostronskål i min ägo men nu är jag riktigt sugen på att utöka samlingen. Kanske vita mattallrikar med spetskant och grå assietter till. Skulle vilja ha en bunt med små ostronskålar också att ha till soppa, yoghurt och liknande. Länna möbler har just nu 10 % på allt och dessutom fri frakt så jag tror minsann att jag ska slå till på antingen mattallrikarna eller assietterna.

Har städat som en tok i köket ikväll och torkat lådor, städat upp i "sopskåpen" och torkat ur kylen. Ska strax fortsätta med skåparna och försöka skapa lite mer ordning och reda så jag har plats för det fina porslinet som ska inhandlas :-)

Ska göra ett sista ryck nu innan det är dags att hoppa i säng. Imorgonbitti 08.15 ska jag sitta i frisörstolen på tidlöst och fixa barret, ska bli enormt härligt att få ta bort lite slitet och nött och fräscha till med ny färg. 

Sov sött friends!


Trassel

Puh nu är huset äntligen skinande rent. Skickade iväg Johan med barnen i eftermiddag så jag fick göra ett jätteryck och få lite ordning och reda här hemma. Skönt att få det gjort!
Funderar på att inhandla ny lampa till köket, har tittat på denna men kan inte riktigt bestämma mig för vilken färg. Vit, grå eller kit? Svååårt för dom är fina allihopa tycker jag.

Igårkväll åkte vi iallafall in till stan med Wilma och Emil, bunkrade upp med popcorn, godis och dricka och såg "Trassel" på bio. Riktigt mysigt och det var dessutom en riktigt bra disney-film tyckte till och med jag och Johan.
Julia var hemma med farmor och farfar och hade inte alls saknat oss den lilla stunden vi var borta. Hon tycker förmodligen att det är ganska skönt att få odelad uppmärksamhet för en liten stund.

Nu ska jag strax fixa en lite tidigare middag så vi kan äta innan det är dags för Wilmas simskola!


Bestlite BL3




Jag är med och tävlar hos House Of Philia om den snygga lampan BL3 från Bestlite. Tävlingen är sponsrad av Länna Möbler.

Föreställ er denna lilla del av vårt tvrum. En stor och framförallt skön fåtölj med tillhörande fotpall, ett litet bord för ett gäng tidningar, en ljuslykta och en kopp te och en alldeles otroligt snygg lampa vid  namn "BL3" från Bestlite. Lampan skulle vara svart och lysa ner över fåtöljen där jag sitter och myser med den stora öppna spisen bredvid mig.
Jag inbillar mig att det skulle blir så rackarns snyggt och håller därför tummarna för att jag blir den lyckliga vinnaren.



Magsjukan was in da house!

Har precis avnjutit en riktigt härlig middag bestående av musslor, nybakt bröd, riktigt het stekt scampi och nåt glas vitt vin framför melodifestivalen. Känns som ren och skär lyx när jag tänker tillbaka på natten till idag då vi istället fick vaka med liten sjuk Julia som kräktes, 1-2 ggr i timmen vilket såklart innefattar ett antal byten sängkläder, och en och annan sväng in i duschen. Jeeesus så trött jag var. Tack gode gud för att den där spädbarnstiden med kolik och knapphändig sömn är förbi för jag förstår verkligen inte hur man orkade nu när man bara efter en ynka natt känner sig helt slut i både huvud och kropp.
Nu är lillan dock bättre och sover sedan ett par timmar tillbaka utan en endaste kräka på hela dagen så jag hoppas att natten fortsätter lika fint.
Har inte hänt så värst mycket spännande idag som ni kanske förstår men vi har iallafall hunnit med att skapa ett litet pysselrum av lekrummet uppe. Ett riktigt budgetfix som kostade oss max en trehundring men som jag tycker blev riktigt, riktigt bra. Ett 2,5 m långt pysselbord står färdigt gjort av en spånskiva, ett par träbockar och en vaxduk. Tyckte sällan det lektes i lekrummet så jag hoppas det kommer att pysslas desto mer där inne nu.

Imorgon är det simskola som gäller och förrutom det så hoppas jag på att hinna med träning och en liten shoppingtur.
Nu ska jag göra mig redo för sängen, finns ju viss risk för att det är någon annan som åker dit på eländet inatt så det gäller att passa på att försöka få sig ett par timmar medans det går.


RSS 2.0