Hänger hemma på beachen


Dagens frukosttips!

 
Hos den här donnan blev jag inspirerad till att testlaga denna lite annorlunda frulle. Mixat ägg + banan som man sedan steker som en plätta i stekpannan. Sedan på med kokos och lite färska bär. Gott, snabbt och nyttigt.
 
Try it!
 

Fisksoppa från Paradiset

 
 
Voilá, kvällens middag blev en mättande fisksoppa som definitivt kommer att tillagas fler gånger. Mums så gott det var! Nästa gång ska jag i med blåmusslor också men det hade jag inte hemma idag så då fick det bli utan.
Här har jag googlat fram ett recept på soppan så kan ni testa om ni vill.

Happy Sunday

 
 
 
 
Några bilder från Western Farm igår just innan kamerabatteriet hade laddat ur. Kul tyckte barnen.
 
Jag kör på med en riktig städdag idag. Än så länge har jag hunnit med alla rum uppe och ska strax gå ner och ta tag i tvättstugan, lilltoan och badrummet. Vädret är dessutom lite tråkigt så det passade alldeles utmärkt med en sådan dag idag. Sambon har hållit sig utomhus hela dagen och fortsatt med att skruva trall. Nu är det bara litegrann kvar och sedan ska det byggas trappor, läggas lite sten och kanske så in gräs. Vi är i valet och kvalet om huruvida vi ska ha räcke på en del av altanen eller inte, jag hävdar att det kommer att se ofärdigt ut utan räcke och Johan hävdar att ett räcke bara kommer att skymma utsikten och är totalt onödigt. 
 
Snart ska vi iallafall iväg på surströmmingsmiddag hos M & J, såååå gott det ska bli, har längtat efter en surströmmingsmiddag länge nu men det var evigheter sedan vi fick det till att bli av.
Imorgon börjar Johan om att jobba igen men jag och kidsen har ännu en vecka ledigt innan allvaret kör igång igen. Känns dock inte alls farligt, den där veckan i Turkiet i början på September ligger liksom bara och väntar på oss så det går ingen som helst nöd på oss. Nu kör jag ett sista ryck med städningen så vi kan komma hem till ett nystädat och fint hem sen ikväll. Happy Sunday allihopa!

Kräftpremiär

 
 
Ja än är det ju inte den riktiga kräftpremiären men ikväll hade vi iallafall vår alldeles egna kräftpremiär för i år.  Mums så gott det var!
 
Nu ska jag hoppa i myskläderna, koka mig en tekopp och sätta mig med en av Mari Jungstedts böcker som jag fick hem från adlibris igår. Är inne på den tredje av hennes böcker just nu och dom är ju SÅ BRA. Har för mig att det är nio böcker som hon har gett ut så då har jag tack och lov några kvar :-)
 
 
 

Länge sedan sist

 
 
 
Tre snabba pics från tv-rummet. Masken köpte jag i Prag, tycker den är lite småcool men vet inte alls vart jag ska ha den så just nu ligger den bara och dräller. Hamnar väl så småningom i någon utklädningslåda i barnens rum. :-)
 
 
God Morgon Tisdag och min näst sista semestervecka!
 
Sitter med en kopp skärgårdste och softar lite medans Julia bygger städer med klossar och tågbana och Wilma sitter i vår säng och tittar på sommarlovsmorgon. Johan tog Emil med sig för en stund sedan för att åka in till stan och köpa trall till altangolvet. Ser ut att kunna bli riktigt fint ute idag så vi får se vad vi hittar på lite senare. Johan ska skruva trall så det blir jag och barnen som får hitta på något på egen hand.
 
Till att börja med ska här vattnas blommor både ute och inne. Och vet ni, snart kan vi plocka årets första röda gubbar ur vårt jordgubbsland :-)

God Morgon Måndag

 
 
En stadstripp idag kanske :-)

Cherry

 
Huset doftar såpa och magen är mätt på mammas palt. Nu kör vi lite Söndagsmys och hoppas på att Johans rygg pallar lite fler utflykter den kommande veckan.  
 
 

Ljuva sommar

 
 
 

 
Gårdagens lilla fisketripp med flotten. Emil fick till sin stora lycka dra upp flera småfiskar som sedan fick åka tillbaka ner i vattnet. 
 
 
Ja det var igår det. Idag ÖSER det verkligen ner för himlen. Vi har bara ett barn hemma även denna morgon då Wilma och Emil övertalade mormor och morfar om att få sova där en natt till denna vecka, så tyst och konstigt utan allt stoj och stim som det annars är här varje morgon. Men rätt skööönt måste jag ändå erkänna.

 
Ska passa på att njuta av lugnet medan det varar och gå tillbaka till sängen och kika på nyhetsmorgon med en kopp te. Happy Friday allihopa! 

Följ mig på instagram där jag heter Jennymarialinnea.


Förvaring

 
En gammal ammunitionslåda från Mammas och Pappas förråd står nu vid fotändan av Emils säng. Snygg och framförallt rymlig för allt lego. 
 
 
 
 

Hello

 

 
Ett par pics från vår trädgård som den ser ut just nu. Själva helheten av gården besparar jag er för den ser inte alls så kul ut just nu. Förhoppningsvis så hinner vi så in ny gräsmatta här under sommaren men det är mycket som står på "att göra-listan" och med en sambo som för tillfället nästan är sängliggandes med ond rygg så händer det inte så mycket med varken altanbygge eller trädgårdsfix.
 

Har fått mycket jobb gjort idag iallafall. Wilma och Emil sov över hos mormor och morfar natten till idag så vi passade på att köra några timmar på kontoret idag då vi bara hade Julia hemma, hon tror sig så bra med att följa med och bara sitta och rita eller spela lite på telefonerna, och nu ikväll har jag också varit där och betat undan lite, känns skönt att veta att det inte ligger en enorm hög med papper som väntar på mig när det är dags att återgå från semestern. 

 
Nu ska jag surfa runt lite bland favvobloggarna innan jag kastar in handduken för dagen.
 
 

Mmmm..


 
Sommar, sol och en skagentoast till lunch. En finfin Söndag helt enkelt.

I väntan på middagen


 
Några skivor prosciutto och ett glas rött såhär före middagen. Här vankas rostad potatis i ugn och grillat kött som Lördagsmiddag. Uppehåll just nu så då får man se till att brassa igång grillen. :-) Vad gör alla andra ikväll ? Här blir det nog en film lite senare, har hyrt "Prime Time".

Vilodag från solen

 

 
Det gäller att ha tungan rätt i mun.
Spexar-jullan ute på mormor och morfars flotte igår. 
 

Vilken härlig eftermiddag vi hade ute på sjön på mormor och morfars flotte igår eftermiddag. Vi mumsade västerbottenspaj och räkor och Emil fiskade, dock utan ett enda napp. Idag är vädret sämre men det känns rätt skönt om jag ska vara ärlig. Känns att huden fått lite väl mycket sol sista dagarna, har fått knottror på armarna (soleksem) så det blir bra med en vilodag från solen.

 
Johan gick precis ut i regnet och för att jobba med den blivande altanen och själv ska jag nog lägga mig i sängen och läsa medans barnen tror sig framför barnprogrammen en stund. 
 
 
 

Sommar

 

 

 
Inte har man hjärta att sitta inne och blogga när vädret varit som det varit sista dagarna. Just i denna stund så sitter barnen och har picknick på studsmattan medans jag pustar ut i solstolen efter ogräsrensning och lite plantering i pallkragarna. Hoppas dom små hararna låter bli det bara. 

 
Kikar in lite senare och säger hej för nu tar vi vara på solstrålarna!
 
 
 
 
 
 
 

Agda och gänget

 
 

 
Kan detta vara Blixten McQueen tro ? Mysigt med hönor på gården, faktiskt något som jag själv skulle kunna tänka mig att ha. :-)

Yesterday evening

 

Middagsdukning i ljusa färger.
Knipsade av små blomstjälkar (dom som inte såg allt för ledsna ut) från en utgången bukett och placerade i små ljuskoppar och snapskaraffer. Enkelt och fint. Tycker det är så kul dom gånger man kan duka upp lite finare.

 
 
 

Dukningen igårkväll då vi hade sambons bror + flickvän här på middag. Fick äntligen användning för mina bordstabletter, har bara fyra stycken och nästan alltid är vi  minst fem runt bordet. Barnen åt tacos lite tidigare så dom roade sig bra med en godispåse framför en barnfilm medans vi åt lite "vuxnare" mat.  

 
God Morgon

 
Pigg och utvilad är jag trots en rätt sen kväll igår. När gästerna åkt hem så stannade jag uppe en stund och städade undan lite och satt en stund vid datorn. Är så skönt att vakna upp och slippa se en massa disk i diskhon och kladdiga bord, det är liksom det sista man vill ta tag i när man vaknar på morgonen. 

 
Idag blir det nog en tur till hönorna, det blev inget med det igår så vi siktar på att åka och kika på dom idag istället. Vädret fortsätter att vara tråkigt så någon tur till stranden verkar vi få vänta på men bara det blir lite mindre grått och lite mer sol så åker vi till badstranden oavsett hur kallt vattnet än må vara. Men nu ska här borstas gaddar och bäddas sängar.

 
Ha en härlig Söndag allihopa!

RSS 2.0