Svag för rosa

 
Detta fina överkast från H&M är nog veckans klipp. Har ju redan det turkosa men har länge varit sugen på detta ljusa och nu när det var nedsatt med hela 50 % så kunde jag helt enkelt inte låta bli. 
 
 
Go´kväll bloggfriends!
 
Här har barnen somnat för en liten stund sedan och jag är ovanligt pigg för att vara denna tid på kvällen. Det här jullovet har verkligen varit toppen, vi har fått sovmorgon i flera dagar och det är evigheter sedan som jag kände mig så utvilad. U N D E R B A R T. 
 
Idag har temperaturen legat runt 0 grader så barnen har varit ute länge och lekt, lite skillnad mot för någon dag sedan då vi hade runt -30. Emil har testat sin nya sparkcykel som tomten kom med, eller det kanske kallas för något annat när det är medar under istället för hjul ? Hur som helst en väldigt poppis pryl. Själv har jag förberett både förrätt och efterrätt inför morgondagen. En smögencheesecake till förrätt och en geishachokladmousse till efterrätt. Har fortfarande inte bestämt mig för vad det blir för potatis till varmrätten, lutar åt en gratäng men det hade varit kul att prova något nytt så om någon har något förslag så mottages det tacksamt. :-)
 
Nu mot sängen med Denise Rudbergs senaste bok "Två gånger är en vana". 

Annandag Jul

 
Vår julklapp, en röd och fin KitchenAid från mor och far pryder sin plats i köket. En riktig pärla och jag blir så glad varje gång jag ser den. Har inte hunnit med att baka så mycket ännu men skivat potatis till en gratäng har den gjort och även vispat grädde. Måste handla lite jäst och grejer imorgon så den får jobba lite.
 
Julen börjar vara över och idag har jag fyllt den första kartongen med julprylar. Granen ryker nog imorgon men stjärnorna och ljusstakarna får nog stanna någon dag till. Nu siktar vi mot ljusare tider och ett nytt år istället.
Vi har iallafall haft en riktigt bra jul, både vuxna och barn. God mat har vi också ätit och alla klappar har varit väldigt uppskattade.
 
Nu ska här tändas en brasa och en drös ljus och sedan ska här internetshoppas!!! :-)

GOD JUL

 
 
Här myser vi framför Astrid Lindgrens jul på tvn, barnen har fått öppna ett par paket på morgonen och på några timmar styr vi kosan mot Lappurträsk för julmat och mys. 
 
Önskar er alla en riktigt GOD JUL! 

1 dag till julledigt

 
 
Har gjort upp en brasa och druckit ur en tekopp så nu börjar frusenheten försvinna ur kroppen. Är bara jag och Julia hemma, Emil följde med en kompis hem efter förskolan och Wilma är med fritte och bowlar och äter pizza så hon skulle inte hem förrän ikväll. Känns väldigt märkligt att bara ha ett barn hemma, man är liksom så van vid att det alltid är full rulle omkring en. Men jag förnekar inte att det är rätt skönt som lite omväxling också ;-)
 
Och tänka sig, det är bara 1 arbetsdag kvar till jullov nu. 17 dagar julledigt känns rätt underbart faktiskt. 

Lucia

 
 
 
Lilla hjärtat ♥

Julbak

 
 
 
FIck till ett sent kvällsbak igårkväll som resulterade i snickerskaka, pepparkaksmuffins och ännu en sats lussebullar. Ikväll får det nog bli några fler sorter, såhär före jul ska frys och kyl vara välfyllda på godsaker!

Luciamorgon 2012
 
Så var det dags för Lucia. Ska strax ge oss iväg till dagis och jobb med lucialinnen, glitter och stjärngossestruten packad i väskan. Ja till barnen såklart, jag vet inte om jag skulle göra någon vidare succé om jag skulle komma inskridande på jobbet med ljus i håret och sjunga med min allra (o)ljuvaste stämma. Jag besparar mina arbetskamrater kan jag väl lugnt säga. ;-)
 
Nej dags att ta tag i dagen, tittar in lite senare igen..

Christmas love

 
 
Åhh vad det är mysigt nu. Jag äääälskar det här med jul och lucia, lussebullar och glitter och granar. På Torsdag är det basar på Emils dagis och Luciaspel på Wilmas skola på kvällen och I just loooove it. Nu ska jag hoppa i säng och försöka sova bort den här dumma förkylningen.

Spel och tvrummet till kidsen

 
 
 
Ett elementskydd hade varit fint, kartellampan ska upp i taket, ett större soffbord + en ny tvbänk så tror jag vi börjar vara ganska klara där nere sen. Tycker det blir riktigt mysigt!

Andra advent

 
 
Startar upp denna Söndag och andra advent med c-vitamin i form av apelsiner och mintthé i stora koppen. Har blivit sååå förkyld, nyser och har ont i halsen så det känns riktigt nice med Söndag idag måste jag säga. Och dessa förpackningar från PUKKA alltså. Så fina så man vill nästan inte att innehållet ska ta slut.  
 
Andra advent idag, andra ljuset är tänt och snön yr utanför fönstret, har kommit rätt ordentligt med snö under natten och det kommer fortfarande. Riktigt mysigt tycker jag. Är det vinter så ska man ha snö, så är det bara! 
Igårkväll var Johan borta på grabbfest så då hade jag mor och far här på middag, bjöd på kreolsk gryta och sedan saffranspannacotta med apelsinsallad till efterrätt. Efterrätten var verkligen hur god som helst och måste vara helt perfekt för den som inte är så förtjust i det som är allt för sött, apelsinerna som jag toppade med var verkligen pricken över i:et, det passade galet bra ihop med den lena saffranspannacottan.
 
Senare idag ska jag visa vårt pågående projekt nere i källaren, vi håller på att förvandla vårt gamla sovrum till ett extra tvrum för barnen. Stay tuuuned.

Peppad för träning!


 
 
 

1a advent

  
Granen står så grön och grann i stugan tralalalalalalala.
 
 

RSS 2.0