Årets sista dag

Barnen har precis kommit sig i säng och jag har just druckit upp en stor kopp med glöggte, så otroligt gott.
Har varit dåligt med uppdaterande sista tiden, har väl inte funnits så mycket att skriva om då Julia varit sjuk senaste veckan och vi mestadels har hållt oss hemma och inomhus.
Natten till julafton fick lillasyster feber och blev riktigt dunderförkyld. Stackaren har hostat så hon inte kunnat sova ordentligt om nätterna och en envis feber som inte velat ge med sig. Igår kände jag ändå att vi måste åka till vårdcentralen får att kolla upp henne lite extra, så det blev en liten titt i öron och hals, lyssna på lungorna och ett stick i fingret. Allt verkade dock helt ok och ingen penicillin behövdes och idag är hon faktiskt betyyydligt piggare. Man ser i ögonen på henne att det har börjat vända och febern verkar vara helt borta. Äntligen.

Nu har istället Emil börjat hosta en massa. Igen. Men jag hoppas det stannar vid lite hosta bara den här gången.

Nog om sjukdomar. Imorgon är det nyårsafton och den ska vi firas här hemma i all enkelhet bara vi och barnen med god mat, fina kläder och bubbel i glaset. Maten är inhandlad och champagnen står på kylning så vi är mer än redo för att skåla in det nya året. Barnen har fått sig en alldeles egen rosa "Hello Kitty champagne"  som jag köpte på ICA innan jul. Wilma är mycket nöjd över denna kan jag säga.
Själv är jag mest nöjd över mina nya übersnygga champagne/dessertglas som vi ska dricka ur.

Nu ska jag dra iväg till Karro för filmkväll, "Knight and day" ska vi se.
Och blir det inget inlägg imorgon så önskar jag er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!


God Jul



Lugnet har infunnit sig, vi laddar för uppesittarkväll med julmust, glögg och en massa godsaker till. Wilma är överlycklig över att vi ska spela bingolotto för första gången i hennes liv och tror att det kommer att bli hur kul som helst. Jag är inte lika övertygad om att det kommer att bli riktigt SÅ skoj men vad gör man inte för sina barn :-)

Idag har det hunnits med storhandling med duktiga hjälpredan Julia i släptåg. Hon är så söt där hon med bestämdhet går runt med sin lilla minivagn och plockar i både det ena och det andra. Vi har tillverkat små marsipanfigurer också och jag har satt ett par hinkar med vatten på frysning imorse så snart hoppas jag på att ha ett par riktigt fina is-lyktor a la Ernst stående på bron.

Imorgon är det julafton och den ska firas med nära och kära i lappurträsk. Barnen längtar ihjäl sig och det gör faktiskt jag också, det finns inget mysigare än jul. Nu ska Wilma fixa dippen till chipsen så jag ska hjälpa henne att ta fram lite grejer, se till att tända massa ljus och städa undan en drös med leksaker.

 

Skåpet före och efter



Skåpet före.



Efter..

God Morgon Lördag!

Nu står skåpet färdigmålat tillbaka på sin plats. Blev väl hyffs tycker jag. Idag står kalas och bilförsäljning på schemat, Johan och Emil har dragit iväg till luleå där dom ska möta upp köparen av bussen och jag och småbrudarn är bara hemma och tar det lugnt tills det är dags för Wilma att åka till kalaset.
Annars finns inga stora planer för dagen, vi siktar istället på att ordna med barnvakt för att kunna åka in till stan imorgon och göra färdigt med alla julklappar.

Eventuellt ska jag baka lite också, jag ska stå för efterrätten på julafton och jag funderar på att göra saffranssemlor, har aldrig gjort det förr bara så det kan nog vara bra att vara ute i god tid ifall det skulle bli helt misslyckat.
Nu ska vi sätta lite fart här hemma, vi är långt ifrån klara och ska dessutom hinna förbi leksaksaffären för att köpa present till födelsedagsbarnet.

Breakfast



Frukost på snyggaste manhattan-tabletten från svenskt tenn. Ett av dom väldigt få inköpen från vår lilla stockholmstripp.

Inatt har det snöat en hel del vill jag lova. Johan gick sent igårkväll ut och körde med snöslungan och när vi vaknade nu på morgon så hade det snöat minst lika mycket till. Tack och lov kom plogbilen strax innan han skulle iväg på jobbet annars hade han aldrig tagit sig upp nu när vi saknar fyrhjulsdrift på båda våra bilar. Mysigt med snö men lite omständigt blir det allt ibland.


Idag är jag hemma och ledig med barnen, Emil och Julia sitter och fiskar från det skrålande fiskespelet och Wilma leker med sina "pet shops". Känns riktigt skönt att slippa stressa iväg på dagis och jobb nu på morgon och istället sitta här inne i värmen och ta det lugnt med en tekopp och mysa med de små.
Ska städa lite idag och se till att fixa ett par kransar att sätta på dörrarna till vårt nymålade skåp, måste handla födelsedagspresent, mat och så ska vi ju se till att hitta på nåt skoj tillsammans också.  

Gissar att det är tre små finingar som snart vill ut och leka i snön så det är bäst att jag tar tag i dagen nu!


Stockholmsweekend



Nu är det nedräkning till julafton med endast 10 dagar kvar. Jag är långt ifrån klar med klapparna men jag hoppas på att ta mig iväg till stan nån kväll och göra klart dom sista inköpen. Börjar äntligen känna mig riktigt pigg och kry nu efter helgen i Stockholm som var lite småjobbig med både bihåleinflammation och ögoninflammation i kombination med många timmar på stan i värsta julruschen.

Men Idol var riktigt kul att se "live" och vi hade riktigt bra platser precis bredvid juryn. Lördagkväll påväg till en restaurang så gick vi förbi den brinnande bilen, vi kom dit samtidigt som brandkåren och herre guuud vad det brann, men just då så visste vi inte annat än att det var en bilbrand. Att det sedan är en självmordsbombare som spränger död på sig själv en liten bit bort fick vi en stund senare läsa om på nyheterna. Man blir verkligen mörkrädd och vill inte ens tänka på hur det sett ut om han lyckats.
Fick iallafall med mig ett par fina saker hem från huvudstaden så jag riktigt nöjd omän det är skönt som bara den att vara hemma och äntligen nästan vara fri från denna långvariga influensa.

Igår var hela familjen iväg på ett jättesött luciatåg på Wilmas och Emils förskola, dom sjöng så fint och efteråt fikade vi och handlade dekorerade pepparkakshjärtan, tomtar och upphottade tändsticksaskar som barnen gjort själva. Nu ska här börja nattas tre små trollungar och sen blir det en mycket lugn kväll i soffan. Blir nog en lussebulle eller två också. Äta nyttigt får jag börja med efter jul. :-)


Monday



Detta gamla skåp har min älskade sambo skrapat fritt från färg för en herrans massa år sedan, långt före vi träffades till och med. Vi har varit i valet och kvalet om vi ska sätta ut det på blocket eller om vi ska måla det. Nu är iallafall färgen inhandlad så någon kväll här i veckan ska jag gå loss med penseln och göra det ännu finare.
 

Oj vad risig jag varit idag. Var vaken halva natten och hostade ikapp med Wilma och när det sedan var dags för att stiga upp så hade visst rösten försvunnit helt och hållet. Jag låter ungefär som om jag inte gjort annat än druckit whisky senaste veckan. Johan tycker nog det är rätt härligt skulle jag tro att slippa höra min ljuva stämma gå an och tjata om allt möjligt, men jag är lite oroad över att jag inte ska hinna bli kry tills på fredag då vi åker till Stockholm. Jag ser så mycket fram emot att strosa runt i butikerna och handla en massa fint. Idol ska också bli skoj men jag ser nog mest fram emot shoppingen.

Wilma fick iallafall vara min lilla prao idag och hon har skött sig exemplariskt där hon suttit och ritat och byggt pärlplattor. Väl hemma igen efter jobbet så har vi bara myst på, eldat i kaminen och tittat på julkalendern.
Jag fick även hem ett paket i brevlådan från H&M med en finfin julgransmatta och en tunika till mig. Båda sakerna inhandlade på rea dessutom.
Något som däremot inte var på rea var min astmamedicin (pulmicort) som jag hämtade ut på apoteket idag för den nätta summan av 379 riksdaler. Där snackar vi tråkiga saker att slänga pengar på. Men så välbehövligt så det är bara betala och vara glad.

Nu ska jag skriva vinnarmail på tradera, plocka ur diskmaskinen och göra mig redo för sängen. Imorgon siktar jag på att vara en betydligt piggare mamma.


Utmanad


Jag har blivit utmanad av Mona och eftersom jag gillar listor så hakar jag såklart på. Jag utmanar i min tur alla som har lust och vill.

4 Program jag kollar på på tv

- Desperate Houswives
- Halv åtta hos mig
- Idol
- Så mycket bättre

4 saker jag gjort idag

- Jobbat med en liten hostig Wilma vid min sida.
- Hämtat ut pulmicort på apoteket för 379 kr. Vilket RÅN.
- Ätit en smaklös kebabtallrik. Allt är förresten smaklöst när man är riktigt råförkyld.
- Dammsugit.

4 saker jag längtar efter

- Vår lilla stockholmsweekend till helgen.
- Radion jag beställde för två veckor sedan.
- Julafton.
- Choklad. Alltid.

4 saker på önskelistan

- 6 st Eames-stolar till köket.
- Grå Tine K lampa storlek XL till köket.
- Nya soffor.
- Nya snygga sängkläder


4 saker jag hatar

-
Cigaretter. Det äcklar mig så till den milda grad.
- Att plocka ur diskmaskinen. Att skura ligger också högt i topp på hata-listan.
- Bonaqua med fruktsocker.
- Sport på tvn. 

 

 


Andra advent



I år går julen i vitt och silver här hemma, förrutom några röda tomtar som huserar i barnens rum. Var i stan i fredags och handlade massor med nya fina julgranskulor i olika former så när jag kom hem fick barnen klä av granen dom röda kulorna och klä på den med nya fina kulor i rätt färg.



Idag har jag hunnit baka lussebullar efter frullen och barnen har dekorerat pepparkakor. Julia dekorerade först sina kakor sen tog hon bort godisarna igen och åt upp dom.

God morgon Söndag och andra advent! 

Här hemma börjar vi äntligen vara på bättrinsvägen. Det har varit en seg och långdragen influensa och vi hostar fortfarande allihopa utom Johan som än så länge har klarat sig. Julia har hunnit ha ögoninflammation men den är tack och lov borta nu så jag håller alla tummar och tår för att vi andra ska klara oss undan kladdiga ögon.
Siktar på att vara tillbaka på jobbet imorgon igen och det är verkligen efterlängtat efter ett par veckors hemmavarande med mina små sjuklingar.

Höll förresten på att få världens chock när jag var ner i sovrummet för en stund sedan och Johan hade rensat ur sin garderob. Vilken lycka att slippa trycka in alla nytvättade kläder med våld. Tror minsann att halva innehållet fått åka i sopsäckar så jag är djupt imponerad av killen som vanligtvis har så svårt för att kasta :-)

Nu ska jag också försöka få lite saker gjorda, så ha en trevlig andra advent!

RSS 2.0