Ceasar


Todays lunch. Grundreceptet på ceasarsallad tror jag bara innehåller romansallad, krutonger, parmesan, och såklart, ceasardressingen. Men jag kan tycka det känns lite för torftigt och proteinfattigt så jag lägger till stekt kyckling och bacon också. Och rödlök. Gott var det!


Hej Söndagkväll!

Har haft en riktig hemmadag och inte varit utanför huset en endaste gång idag. Har städat och plockat lite, bakat jordgubbsgrottor (hade ingen hallonsylt så man tager vad man haver helt enkelt) med barnen och bjudit på ännu ett litet semmelfika. Nu ligger barnens kläder för morgondagen i prydliga högar på köksbordet och det enda som jag måste fixa innan läggdags är att leta fram Wilmas skridskor och hjälm som ska med till skolan imorgon. Det är skönt att ligga steget före, finns ingen tid för att leta matchande sockar och försvunna skridskor en vardagmorgon.

Var precis in och stoppade om Emil, han hade somnat med sina nya arbetshandskar på händerna och en smurftidning under huvudet. Han är så go den ungen, för en vecka sedan då var det hockeyhandskarna och hockeyklubban som låg bredvid honom i sängen och var hans käraste ägodelar. Min lilla goa lilleman.

Nu blir det lite häng i soffan innan det är dags att hoppa i säng.

Morning


Nya lacket är på, I like it!


Och frukosten är snart i magen. Detta äter jag varje dag minus den färskpressade juicen, den har jag inte tid med när man ska få iväg tre barn till skola och dagis och mig själv till jobbet. Te dricker jag sällan heller på morgonen, te ska njutas och inte halsas i stress!


Good Morning Friends!

Har sovit som en kratta inatt, har hostat och varit upp ett antal gånger och baddat mina kladdiga ögon. Tycker ögonen blev värre natten till idag men nu på morgonen ser dom faktiskt finare ut än dom gjorde igår, mycket mindre röda. Är iallafall väldigt tacksam över att båda ögonen blev dåliga på en gång, tycker det är värre när det börjar med ett öga och när det ögat nästan blivit bra så börjar det andra att kladda. Lika bra att få båda överstökade på en gång liksom.

Idag har vi bara två barn här hemma eftersom Wilma bestämde sig för att följa med mormor och morfar hem igårkväll. Ska passa på att baka lite idag, vad vet jag inte men jag kan lova att det inte blir något med torrjäst iallafall ;-)

Mmmmmm


Mina små babysemlor smakade riktigt bra måste jag säga. Nästa gång tänker jag däremot inte använda mig av torrjäst, jag gillar inte när det inte blir som det ska riktigt. Gör ett nytt försök i veckan med vanlig jäst. Jag är ju verkligen ingen bagare, men jag skulle faktiskt vilja bli lite bättre på att baka eget matbröd. Tänk vad härligt att alltid ha hembakt bröd hemma. Surdegsbröd skulle jag vilja prova men jag har fått för mig att det är krångligt. Är det så ? Nej nu hoppar jag isäng, jag och en bra tidning.

Skifix och nytt till badrumsskåpet


Mitt Body Butter från Body Shop är slut så idag fick detta från Björk & Berries följa med hem. Det doftar ljuvligt av smultron och jag hoppas bara det är lika bra som mitt gamla, mycket fukt ska det va!


Cute as a button från Essie.

Här är vi precis hemkomna från metropolen Boden där vi bland annat varit på skifix och bytt storlek på slalomskidor och pjäxor till barnen. Dom gamla grejerna var såklart lite för trånga i år så nu har vi bytt upp oss så dom är redo för backarna när vädret tillåter.  Här är det för övrigt -18 just nu och en mjölkvit dimma som omger udden. Sprakar en eld i den öppna spisen och jag har precis fyllt ett gäng semlor som ska ätas upp lite senare när mormor och morfar kommer och hälsar på. Nu middagsfix!

Årets godaste semlor?


Årets första semlor bakades igårkväll. Använde torrjäst för första gången (var det enda som fanns hemma) och gjorde uppenbarligen något fel för vissa av semmelbullarna jäste inte som dom skulle medans vissa jäste bra. Men det gör faktiskt inget, dom små blir ju faktiskt perfekta barn-semlor istället.


Pip Chinese Rose Blue


Här har vi Julias room to be.


Idag är det ingen happy Friday minsann. Vaknade tidigt på morgonen med igenklistrade ögon så det är bara att konstatera att jag åkt på ögoninflammation nu också. Jippi. Not.
Tror det är tredje året i rad som jag har ögoninflammation vid ungefär samma tidpunkt. Tidigare gånger så har jag fått ögoninflammationen efter att barnen haft det men nu är det bara jag som drabbats än så länge.

Det absolut värsta med det här är att jag inte kan ha mina linser och tvingas gå runt i mina glasögon från stenåldern. Men nu ska jag inte gnälla mer. Det är ju trots allt FREDAG och helg nu :-)

Roses are pink


Blir man inte lycklig av dessa tapeter ? Jag blir iallafall glad när jag kikar in i Wilmas blivande rum.

Världens bäst Wilma


I Söndags var tidningen och tog bilder och skrev en artikel om simskolan som Wilma går på. Här lyckades han fånga en bild på världens bästa sexåring i ett hopp ner i bassängen.


Hej Onsdag

Ikväll har jag och barnen varit och grattat ett födelsedagsbarn i efterskott (eller ett barn var det förvisso inte, det var en vuxen) medans Johan kämpat på med att tapetsera Wilmas rum. Jag älskar verkligen tapeterna som jag valt till tjejernas rum, man blir så GLAD av alla dessa härliga färger. Längtar, längtar, längtar efter att få flytta in alla deras saker, skruva upp den rosa lilla postlådan i Julias rum, sätta upp den fina abc planschen och fylla Wilmas nya byrå med kläder i prydliga högar och med en söt doftkudde eller två. Det är faktiskt lite som en dröm att få fixa till och inreda hela tre stycken rum alldeles från scratch, fyra till och med om vi ska räkna med hallen/korridoren.

Nu ska jag samla ihop alla nödvändigheter inför natten, otrivin, vatten och mobilen. Otrivin är oslagbart bra när man är täpp i näsan, ett vattenglas måste alltid stå vid min sida när jag ska sova och mobilen för att kunna spela wordfeud tills ögonen går i kors. Sov sött vänner!

Ginger


Ond hals och bultande huvud kureras med varmt ingefärste. Gott och förhoppningsvis gör det iallafall lite nytta.

En mustig köttgryta, en varm dusch och så lite gott te på det. Så sammanfattar jag denna Tisdagkväll. Nu ligger alla utom jag och sover, inklusive Johan som har somnat framför tvn. Tror jag ska slå på någon gammal film och lägga mig i soffan under en filt, känns som ett bra avslut på dagen. Jo så får det bli!

Trött Söndag


Tänk så mycket hemtrevligare det blir med ett par vaser fyllda med tulpaner såhär i mörka vintern.

Här har ni en småtrött Jenny som nyss kommit hem från bion. Har sett "The girl with the dragon tattoo" här på byn. Filmen var OK men jag gillade den svenska versionen betydligt bättre.

Annars har denna Söndag bjudit på simskola, jobb i utbyggnaden + det vanliga som innebär städ, fix, laga mat, duscha småtrollen osv osv.  Den ljuva vardagen helt enkelt. Sov riktigt illa natten till idag, hade en liten Julia som låg mellan oss i sängen och hon tycker det är sååå mysigt och vill gärna ligga så nära som möjligt, vilket i princip innebär att vi ska dela kudde. Mysigt en stund men det blir aningens trångt och obekvämt efter en stund :-)

Så nu blir det sängen så jag förhoppningsvis är lite mindre trött imorgon.

Känns som att det kommer att bli en bra vecka!

Yesterday


Gårkvällens sena middag som intogs när barnen somnat.

God Morgon Lördag!

Steg upp med barnen vid sextiden denna morgon och slog på en film och fick tack vare smurfarna lägga mig och slumra drygt en timme till. Ljuvligt! Nu har jag stökat undan i köket från gårkvällen, frukosten är i magen och den omtalade tekoppen står bredvid mig. Vi hade en riktigt mysig kväll igår med Johans bror och hans flickvän. Kom oss faktiskt ändå i säng i bra tid så jag känner mig riktigt pigg idag.

Idag åker nog tapeterna upp i flickornas rum, som jag längtat efter att få upp dessa tapeter på väggarna, det kommer bli så himla himla fint tror jag. Resten av väggarna har blivit målade i äggskalsvitt. I övrigt blir det väldigt mycket vitt. Golvet i hela utbyggnaden går i vitt (det är dock inte lagt än), vita väggar och vitt tak (såklart). Har funderat på tapet i vårt sovrum men inte kunnat bestämma mig för någon så tills viidare blir det vita väggar.

Än är det mycket kvar att göra där ute men vi är på god väg iallafall.

Friday it is!


Receptsök och temys denna lediga Fredagmorgon.

Frukosten är intagen och både diskmaskin och tvättmaskin jobbar för högtryck. Jag har sagt det förr men jag säger det igen: SOM jag älskar dessa lediga Fredagar. Idag står lite städ och fix på schemat innan vi åker ner och helghandlar och hämtar hem Wilma från skolan. Ikväll får vi gäster och jag hade tänkt mig Moules Marineres till förrätt och sedan köra på lite tapas med olika skinkor, ostar, röror osv. och sedan en riktigt mastig varm chokladbakelse med grädde till efterrätt. Ska åka förbi "Udden" också och köpa gott bröd till maten. Älskar sånhär plock-mat när man kan sitta och äta läääänge och ha det mysigt.

Nu ska jag ta tag i dagen och börja med chokladbakelserna. Detta är för övrigt en perfekt efterrätt eftersom man kan förbereda ett bra tag innan och sedan bara plocka fram dom fyllda portionsformarna och grädda strax innan det är dags att äta. Tanken är ju att dom ska vara varma för att få det där "rinniga" i mitten så det funkar inte att grädda dessa ett par timmar i förväg utan det ska göras precis före dom ska ätas. Viktigt, viktigt!

Ha en härlig fredag allihopa!

Lyx eller budget?


Den ena kommer från H&M och kostar 99 :- och den andra från Mimou och den kostar 506 :- Tycker den övre (och dyrare) är klart snyggare men jag är nog för snål för att lägga en femhundring på en kudde faktiskt så den nedre ska nog beställas hem snart för att få bo i någon av tjejernas säng. Älskar fjärilar.

Happy Monday!

Eller....?

Läste en artikel i aftonbladet idag där en brittisk forskare hävdar att idag, den tredje måndagen i Januari är årets deppigaste dag. Jag kan inte påstå att jag känner mig speciellt deppig idag, har definitivt haft värre dagar. Men jag kan absolut förstå resonemanget för den här tiden efter julen tycker jag själv är den absolut segaste tiden på året. Det händer liksom ingenting, det är bara mörkt och våren känns evigheter bort. Är aldrig så sugen på att resa till varmare breddgrader som just dom här första månaderna på året.

Idag har varit som vilken Måndag som helst. Vanlig vardag med jobb, hämta upp alla barnen och hem och börja fixa med middag. Igår var jag och Johan på bio och såg den nya Hamilton, tyckte den var riktigt bra. Det kan väl inte bli dåligt när Persbrandt är med heller ? ;-)

Friday Baby!



Johan har varit i stan på jobb idag så jag bad honom åka förbi delikatessbutiken och handla nåt gott till ikväll, och hem kom han med allt från chokladpraliner till rökt renstek, olika skinkor och goda ostar. Väldigt mycket LCHF om det inte varit för det goda surdegsbrödet som vi åt till (pralinerna har jag inte ens smakat än). Ljuvligt med Fredag. Barnen sover nu och Johan hänger väv för glatta livet. Jag hade givetvis hjälpt till men han hävdar att det går lika bra att göra det själv och då är jag väl inte den som tjatar heller ;-) Däremot ska jag koka mig en tekopp alldeles strax och ta vara på det sista av denna Fredag den 13e Januari, som hittills varit en riktigt bra dag.


Tulips


Krispiga rosa tulpaner pryder vår hallbyrå just nu. Varje gång jag köper tulpaner så försöker jag slå nåt sorts rekord i att få dom att hålla så länge som möjligt. Sist stod dom 1 vecka så vi får se om jag lyckas längre den här gången. Byta vatten ofta och fräsch snittyta då o då känns som a och o. Brukar ibland ställa in dom på toan under natten för där blir det lite svalare. Någon som har fler tips för att hållla dom vid liv länge ?

Lilla Lördag idag och jag sitter och tittar på dagens avsnitt av mästerkockarna. Var riktigt kul att en föredetta Älvsby-tjej gick vidare igår, blir ju faktiskt extra roligt att se när det är någon man känner igen. Tycker det är grymt inspirerande och blir faktiskt själv väldigt sugen på att ställa mig i köket efter program som dessa.

Idag har annars varit som vilken annan vanlig onsdag som helst med jobb, skola och dagis. Lunchade med pappsen på thai-haket idag, tycker det är riktigt gott med thaimat ibland men jag föredrar annars vanlig hederlig svensk husmanskost. Sprang också in en snabbis på "två rum & kök" och köpte lite nya glas till iittala-samlingen för ett presenkort som jag haft liggandes. Blev både champagneglas och whiskeyglas den här gången. Perfekt.

Imorgon kör vi sista arbetsdagen för veckan. Härligt!

Lördag


Här kör vi all in på musslorna ikväll. Först pilgrimsmusslor som hastigt stekts i massa chili och vitlök (+ salt såklart) på en liten bädd av ruccola och avokado. Yummie! På en liten stund, Moules marineres. Barnen har krubbat varma mackor, inga konstigheter där inte!

Nu har vi precis fått barnen i säng, jag har plockat undan allt stök och tagit en sväng med dammsugaren. Känns ljuvligt med en helt soft kväll framför mig. Idag har vi varit på ishallen igen och sedan rantat runt och hälsat på hos både farmor och farfar och sedan mormor och morfar. Lite senare ska jag ta tag i projekt garderobsrensning. Huuu så tråkigt men SÅ nödvändigt känner jag.

Happy Lördagkväll på er !

Trettondagen


Här har ni mig just nu. Med tekoppen, framför datorn sittande på sköna fårskinnet. Glitterrenen har fått slippa undan kartongerna märkta med "julsaker".  Tycker den är så fin! :-)


Hej Trettondagen!

Vad härligt det är med långhelg och ledighet. Både igår och idag har vi hängt en del på ishallen, idag var vi och vårt sällskap helt ensamma på isen dessutom så vi behövde inte direkt trängas. Är så kul att se hur fort dom små utvecklas och blir bättre och bättre för varje gång dom åker. Wilma och Emil åker själva men Julia vill fortfarande att man ska hålla henne i handen då hon är lite osäker och rädd för att ramla. Blir nästan sugen på att skaffa mig ett par egna skridskor faktiskt.

Ikväll har vi haft lite fredagsmys, ätit en riktigt god köttgryta och barnen har kollat på en scooby-film som vi har hyrt. Nu sover dock alla små och jag ska lägga mig i soffan framför nån film som Johan precis slog på.

Festfin


Min nyårsfina lilla sessa. Tog lite kort på lillan på nyårsafton då hon var så fin i sin klänning. Försökte få med Wilma och Emil också men se det gick dom minsann inte med på.


Vad det har snöat idag! Torkarna på bilen gick sönder imorse då jag skjutsat runt barnen till 3 olika ställen och äntligen var påväg till jobbet mitt i snöyran. Fick stanna ett par gånger och gå ut för att försöka dra bort värsta slasket med en isskrapa men det var ju tillbaka i ungefär samma sekund som det var borta så det var rätt lönlöst. Riktigt obehagligt att köra när man knappt ser något alls.

Har varit så frusen ikväll så jag spolade upp ett bad när barnen gått och lagt sig. Kom fram till att jag badar alldeles för sällan för det är ju faktiskt heeeelt ljuvligt. Nästa stadstripp ska jag införskaffa nåt goluktande badskum också för det saknade jag lite. Nej nu ska jag hoppa i säng, sista tidiga morgonen för veckan imorgon.

Happy New Year


En liten bildkavalkad från gårdagskvällen.


Nu är det slut på jullov och lata dagar, imorgon kör vi vardag och uppstigning i ottan igen. Men det känns bra det med. Lite tungt, men bra ändå.

Nyårsdukningen



Nyårsdukningen 2011 gick i vitt och grått.

Nu har vi sagt farväl till 2011 och skålat in 2012. Vi blev 4 vuxna och 7 barn igår och för att göra allt lite smidigare så åt dom små först och när dom var mätta och nöjda så fick vi vuxna sätta oss och äta i någorlunda lugn och ro. Blev som ett litet barnkalas med alla barnen som busade och höll igång hela kvällen lång. Vår lilla Julia ville gå och sova när klockan var 23 men vi andra höll iallafall ut till tolvslaget. Nu ska jag städat upp här hemma, Wilma ska iväg till en kompis och Johan ska ta dom två små upp till Lappur där barnskotern ska premiärköras för i år. Sen ska ni få se fler bilder från vår nyårsafton!

RSS 2.0