Onsdag



Det växer och frodas i köksfönstret. Basilikan är hur frodig och fin som helst nu och dillen jag satte för någon vecka sedan är också ordentligt på gång. Ska sätta nåt mer också men vad det blir vet jag inte ännu.

Men var är sommaren egentligen?
Kallt som tusan ute och prognosen framöver ser ju minst sagt dyster ut. Tycker det börjar vara läge att kunna skippa vårjackan och börja jobba på en liten solbränna men det verkar jag minsann få vänta på.

Här har vi precis ätit middag och ska på en liten stund åka och hälsa på barnens farmor och farfar för att fira morsdag  såhär några dagar i efterhand. Men först en sväng med dammsugaren så slipper jag tänka på det när vi kommer hem igen!

Prag



Prag har åter igen levererat oss några härliga dagar. Vi har strosat, ätit allt från femrätters tjeckisk finmiddag till dom helt makalöst goda hickory smoked ribsen på hard rock café, shoppat, unnat oss fotmassage, åkt båt på floden och bara mått riktigt riktigt gott. En weekend går fasligt fort och hur kul det än är så är det ändå alltid riktigt härligt att komma hem igen. Enda minuset är egentligen själva flygningen till och från destinationen. Uuuusch vad rädd jag blivit för att flyga sista åren. Spelar liksom ingen roll vad all statisk säger mig, jag tycker det är vidrigt och just vid start och landning så ber jag en stilla bön att jag ska överleva eländet. Samtidigt vägrar jag låta rädslan hindra mig från att resa. Nåväl, nog om detta jag kom ju ner helskinnad den här gången också. Thank God!

Nu ska soffan intas och en stor tekopp avnjutas framför hemmafruarna. Fy så trist att det är sista säsongen nu.

Lördagmorgon


Här kommer ett par bilder som jag precis knäppte av inne i Julias rum. Vi har införskaffat en ny förvaringsmöbel till henne så att man lätt kan stuva undan alla dockor, mjukisdjur och annat småplock. Tidigare har allt legat i sånna där plastbackar på hjul från ikea men nu ligger allt bakom stängda dörrar så hipps vipps blev rummet mycket mindre rörigt. Skönt. Stängd förvaring is the shit helt enkelt! :-)

Så skönt det är med lite långledigt. Tycker det känns som Söndag idag men det är ju bara LÖRDAG, och idag strålande sol dessutom. I helgen ska det städas upp runt gården en del och även inomhus eftersom PT kommer på besök och ska fota här hemma till veckan. Idag ska jag fortsätta med att putsa fönster och det kommer att känns sååå himla skönt när det är gjort för fy så trist det är just att putsa fönster. Ett besök till lekparken och mjukglass i stora lass står också på agendan för dagen. Men nu frukostfix för små magar!

Tuesday


Julia kollar in nya fina " Sommar med Systrarna Von Sydow" en såndär kokbok med helt uuuunderbara bilder som är en ren njutning bara att sitta och bläddra i.

Det har blivit lite si och så med bloggandet sista tiden. Lusten har försvunnit lite faktiskt och jag har funderat på om jag helt enkelt ska lägga ner bloggen. Samtidigt är det riktigt kul att ha sin lilla blogg som man kan gå tillbaka och titta i och minnas allt vi har gjort. Och lusten för att skriva kommer ju och går, men just nu finns den liksom inte alls. Nu ska jag lasta in barnen i bilen och åka iväg till dagis och jobb.

Ha en härlig kortvecka nu allihopa så hörs vi när vi hörs!

Emmie Land


Bjuder på ett par sovrumsbilder denna morgon innan jag hastar iväg till jobbet. Nya sängkläder från IKEA som snälla svärmor köpte åt mig då hon var iväg till Happis i helgen.

Nu kör vi Tisdag!

Fina fyndet


Är den inte så himla söt den här sommarklänningen som jag fyndade till Julia igår? Och för 49 kr så tycker jag verkligen att man kan kalla det för just ett fynd. Spelar liksom ingen roll om kvallan inte håller i år efter år för den kommer ändå bara passa just denna sommar. :-) I love it.

Åhh tänk när vi får sätta upp studsmattan och barnen kan vara barbenta och dörren kan stå öppen hela dagarna utan att kyla ner hela huset. Täääänk att det ändå är så nära, trots det lilla täcket snö som nu ligger på marken så är sommaren bara någon vecka bort. Det känns finfint måste jag säga.

Idag har jag förresten sått dill i krukorna som jag satte tomatfröna i. Det blev liksom inget av dom där små tomatplantorna så jag ryckte helt enkelt upp skiten så nu hoppas jag att det blir nåt av dillen istället.
Förstår inte alls vad jag gjorde för fel för jag tycker minsann att jag vårdade dom små rackarna väldigt ömt. Får väl vackert börja inse att det här med att odla kanske inte hör till sånt som jag är speciellt bra på.

Och vet ni. FYRA pass har jag fått till i veckan. Det är fyra fler än veckan före. Feels good!

Lördagkväll


Ska man gå efter vädret så har det här varit en riktig skitdag, det snöar och har så gjort hela dagen. Inte riktigt vad man önskar sig i Maj månad direkt. Men bortser vi från tråkvädret så har det varit en helt ok dag, vi har varit in till stan en sväng, jag har shoppat lite nödvändigheter och sedan har vi (och resten av alla barn i norrbotten verkade det som) hängt på leklandet med kusinerna och haft det riktigt kul. En studsmatta med tillhörande skyddsnät är nu inköpt så nu väntar vi bara på lite (mycket) bättre väder så kidsen kan börja hoppa igen.

Var förresten ute och gick en prommis igår med Wilma och hade Julia i vagnen. Efter ungefär halva sträckan så springer Wilma iväg en liten bit före oss och helt plötsligt ser jag en stor svart hund som kommer hoppande över ett dike och springer efter henne och skäller. Till saken hör att Wilma är VÄLDIGT hundrädd så hon blev såklart helt skräckslagen stackaren och grät och var så ledsen. Och jag förstår henne för jag skulle inte heller tycka att det var lattjolajbans att hipps vipps ha en stor jycke i full galopp efter mig när jag är ute och springer. Nåväl, allt gick ju bra iallafall men en sån här sak gör såklart inte att hon blir mindre hundrädd.

Nu ska vi göra dom små redo för sängen och sen blir det en choklad och en tekopp i soffan.

Friday love


Här är den "nygamla" sängen fotat i morgonljus. Blev såå fint om jag får säga det själv.


God Morgon Fredag




Här målas det för fullt vid köksbordet och jag bara njuuuuter av denna lugna sköna morgon. Ska snart ta en sväng med dammsugaren i alla sovrum men annars har jag inga planer på att göra så mycket nytta idag. Fördelen med väldigt ljusa golv är att det är så FINT, nackdelen är att allt syns. Får dammsuga många gånger per vecka för att det inte ska se dammigt och trist ut, men det är faktiskt värt det. Allt ska inte vara så jäkla praktiskt!

Har kört två pass på crosstrainern i veckan så bara ett kvar då. Men blä vad trist det är att stå inne och trampa, önskar lite mer värme så jag kan inviga min nya (nåja ny är den väl inte, men oanvänd iaf.) vita nike-tröja ute på vägarna. Känner på mig att jag kommer att springa ruskigt snabbt i den ;-)

Nu fångar vi dagen!

1a Maj och premiär på crosstrainern


Har precis tömt mobilen på bilder så här kommer två från igår när vi var nere på byn och promenerade. Tog med Wilmas och Emils cykel så dom fick cykla på asfalt lite. Ja inte just på den här bilden då. ;-) Kan väl konstatera att Emil behöver träna lite mer på det här med att bromsa. Han tycker att det funkar jättebra att bara sätta ner fötterna i backen men jag kan väl tycka att det är en fördel om han kommer på hur man använder fotbromsen. Vi gjorde även ett pitstop på sportringen och införskaffade årets gympaskor så nu är det avklarat också. Check, check!

Blev inte så att vi åkte till någon majbrasa igårkväll, det blåste isvindar och barnen verkade inte ledsna över att stanna hemma så då skippade vi det helt enkelt. Men det blev iallafall en riktigt god middag (grillat) och mys med familjen.

Idag har vi hämtat en gammal, gammal gustaviansk kökssoffa som Julia nu ligger och försöker somna i. Soffan är från mina föräldrar men från början så var det visst min mormorsmor och mormorsfar som hade den i sin ägo så den är förmodligen från början av 1900-talet. Tycker det är kul med gammalt som möter nytt och att allt kanske inte behöver komma från dom stora varuhusen eller senaste trenderna. Blev hur som helst riktigt bra tycker jag, ska visa bild senare. Har också avverkat strax under 6 km på crosstrainern här hemma ikväll. Jobbigt var det men nu ska jag försöka komma igång så smått och iallafall få till 3 pass i veckan. Inga krav på att springa långt eller träna länge utan istället bara ge mig den på att dessa 3 pass ska bli av. Sen tror jag den där träningslusten kommer tillbaka bara man ser till att "just do it" liksom :-)

Nu ska jag strax bädda ner mig i sängen framför hemmafruarna. Hoppas ni haft en härlig långhelg allihopa!

RSS 2.0