Idag

 
 
 
Min nya kalender för 2013 kommer från Papercutshop och är så fin, så fin, så fin. Älskar färgen!
Längtar efter att få börja fylla den med roligheter och viktigheter. 
 

Ja igårkväll somnade min farmor in. Nästan 100 år fick hon leva och det är helt fantastiskt faktiskt. Men ändå, såklart, så är det sorgligt när någon dör. Julia sa igår att Då måste dom andra änglarna prata så så högt med henne eftersom farmor hade hörapparat och hörde väldigt illa. Hon undrade också om hon skulle få någon mat i himlen. En fyraårings funderingar helt enkelt.
 
Höstlov är det också men vi jobbar på för fullt och barnen är på dagis och fritids. Fredag är vi dock lediga jag och barnen så bara en dag kvar till helg. Skönt. Börjar helgen med en Halloween-middag här hemma på Fredagkväll, barnen är taggade och längtar massor och jag är lite kluven för vad jag ska bjuda på. Emil föreslog pannkaka men jag vet som inte, känns kanske liiiite tråkigt kan jag tycka ;-)
 
 

Så har himlen fått ännu en ängel

 
 
 
 
 
 
Sov sött lilla farmor
 
 
 
♥♥♥
 
 
 
 
 
 
 
 

Min Söndag

 
Lördagmorgon med nysnö på bron. 
 
Vilken soft och skön Söndag vi haft idag. Vi har inte gjort något märkvärdigt alls men det är väl just det som är så skönt ibland. En sväng till Hällan har vi tagit och jag har gått en prommis med Karro på eftermiddagen. Riktigt härligt med lite bitande kyla på kinderna. Nu vankas alldeles strax Solsidan och sedan ska jag parkera mig i sängen med en bok innan jag somnar. 
 
 

Nytt i köket

 
Nya kökslampor från bestlite på plats. Så galet nöjd! 
 
Jag som precis blivit frisk har nu lyckats dra på mig något nytt och sitter här och snörvlar och känner mig lite småhängig ikväll. Så segt. Dock glad över att det är Lördag och ser fram emot en kväll i soffan med en godisskål och "så mycket bättre" och senare Johan Falk på tvn. 
 
Nu vankas middag, en av mina absoluta favoriträtter! 

Wednesday

 
 
 
Nytt te och ny tekopp inhandlade då jag var i Köpenhamn. Det bästa med detta te, förrutom att det är riktigt gott, är den snygga burken med stooor öppning som gör det lätt som en plätt att fylla på tesilen. Avskyr trånga påsar.
 
En tekopp och ett par kolakakor såhär på morgonkvisten efter frullen satt inte fel vill jag lova er. Fortfarande hemma med en blankögd men ändå lite piggare lilltjej idag. Tänk att idag är det bara 2 månader kvar till julafton!  Nu ska jag sätta fart och se till att få en massa saker gjorda. Ha en härlig Onsdag allihopa! 

Kolakakor och krasslig liten

 
Fick ett il ikväll och svängde ihop ett gäng kolakakor, farligt goda blev dom, älskar när dom blir lite sådär småsega. Och ingefära måste det också vara i. Mums.
 
Fick ett telefonsamtal på jobbet idag så jag fick ila iväg till dagis för att hämta hem en febrig och hängig liten Julia. Tydligen går det något som heter "femte sjukan" men vet inte alls om det är det som hon har eller om det bara är vanlig feber. Nu sover hon iallafall gott i Johans knä i soffan, hoppas på en piggare lilltjej imorgon. 
 
Nu sängen, har verkligen ingen som helst ork om kvällarna. Tröttare än tröttast just nu. 

För ett par dagar sedan...

 
 
 
...så såg det ut såhär hemma hos oss. Vackra, fina vinterland. 
 
Ja nu har den första snön kommit och är i full färd med att tina bort. Ääälskar den här tiden, det är bara så mysigt  så jag finner inga ord nästan. Slasket kan jag iofs gärna skippa, men just det här med den första snön är faktiskt något helt magiskt tycker jag. Barnen var såklart överlyckliga och har hunnit med att göra både snögubbar och snölyktor här ute på gården. 
 
Och på tal om något helt magiskt så ser jag så fram emot den kommande helgen då vi ska spendera en natt på detta ställe som lätt måste vara en av dom vackraste platserna i detta land. Det är dags för näringslivsgala nämligen och det ska bli så rackarns kul att få klä upp sig lite, äta god mat och ha det gött. 
 
Och annars då ? Ja första julklappsbeställningen är gjord, jag har köpt årets första JULMUST och inom några dagar så väntar jag hem ett MYCKET efterlängtat paket med något jag suktat efter lääänge. Stay tuned ;-)

Vinterland


Hello!

 
 
God Morgon Världen
 
Musik i öronen och frukost i magen. Nu kör vi Fredag!

I´ve never met a calorie I didn´t like

 
 
 
 
Jo man tackar ja. Vi led då minsann ingen nöd på kalorier i Köpenhamn ;-)
 
Hello Thursday
 
Liiite hängig har jag varit sista dagarna, har haft lite feber som kommit och gått och nu ikväll gör halsen ont och jag tippar på att jag kommer att vakna upp med tjock hals och whiskyröst imorgonbitti. Men det må så vara. 
 Har iallafall preppat med färskpressad apelsinjuice ikväll och ska alldeles strax koka mig en tekopp och bänka mig framför kvällens "halv åtta hos mig". 
 
Ser fram emot helgen, känns som att kanske kanske den första snön ska komma denna helg. :-) 
 

Opigg at work!


Copenhagen

 
Varför ser inte husen längs storgatan här på byn ut såhär istället? :-) Så fint, så fint.
 
 
Världens vackraste café.
 
 
Men aahhh kolla in bordet, så läckert med marmorskivan på dom svarvade bordsbenen.
 
 
 
 
 
Smushi!

 
 
 
 
 
Ögongodis på restaurang Paustian. Hade gärna haft både stolarna och en av taklamporna här hemma.
 
Åter hemma efter ett par härliga dagar i den danska huvudstaden. Köpenhamn är verkligen en stad som jag gärna åker till igen. Vi har bottt på fint hotell bara någon minut från ströget, ätit fantastisk mat och fikat och lunchat på vad som måste vara världens vackraste café, The Royal Cafe. Helt makalöst vackert och fikat var verkligen to die for. Fick jag bara välja ett ställe att rekommendera så blir det nog detta café. 
 
Har också ätit förmodligen en av dom godaste köttbitarna i mitt liv på restaurang Paustian. Vietnamesiskt på LêLê nhà hàng och mellan måltider och fikapauser så har vi scannat av allt från illums bolighus, HAY till små vintagebutiker och en och annan klädaffär. Det enda som var mindre bra var vädret, grått och regnigt har det varit men tack och lov var det ju ingen solsemester vi var iväg på så det var inget som störde allt för mycket. 
 
Känner mig helt fylld av inspiration av allt fint jag sett. Lampor, stoooolar, marmorbord och för att inte tala om allt det vackra porslinet från Royal Copenhagenbutiken alldeles intill caféet. 
 
Nu väntar dock vardag igen så jag ska strax göra en tidig kväll så jag är pigg och utvilad när klockan ringer imorgon. Och tänka sig förresten, jag har faktiskt fått till 3 träningspass denna vecka. Imorgon kör jag igång det första för nästa vecka. Känns riktigt härligt att vara igång!
 

Energin är på topp!


RSS 2.0