Att så ett frö


Nu står både basilika och tomatfrön i krukor i köksfönstret och väntar på att börja gro. Jag hoppas, hoppas, hoppas att vi så småningom kan plocka våra egna tomater och egen basilika från dessa.
Julia var iallafall lyrisk och tyckte att det hela var jättekul. Hon har planterat allt helt själv och är såklart väldigt ivrigt nu och vill att det ska börja växa.

Nu sover alla barnen och jag ska sätta mig med tekoppen i den stora rosa och läsa senaste Family Living. Var Paolo Roberto och hans familj på omslaget så då kunde jag inte låta bli, jag gillar nämligen Paolo och dom tidigare reportagen som jag läst om hans familj och deras fina hem.

Hoppas ni har en härlig Lördagkväll allihopen!

Det är FREDAG!


Yes vad härligt med Fredag idag! Började dagen med att fortsätta med det jag gjorde igår. Alltså tvätta, tvätta, tvätta. Men nu börjar jag vara på banan och kaoset med alla kläder i hallen är snart borta. Skönt.

Har också förberett kvällens förrätt, denna Basilikaterrin som tillagades i ett av avsnitten i "halv åtta hos mig" den här veckan. Jag gillar ju bröd, basilika, parma, getost och äpplen så det här kan inte bli annat än bra.

Nu ska här fixas lunch innan det är dags att hämta Wilma på skolan. Måste helghandla också, vi som hade tänkt grilla ikväll men jag vet inte, tycker det är lite tråkigt väder så vi får se om det kanske sparas till imorgon. Någon som har ett bra middagstips kanske ?

God Morgon


Påskpynt light blir det här hemma över påsken. Det är detta ägg från indiska och barnens alster från dagis som utgör påskpyntet här hemma. Ja och ett påskris såklart. Kvistarna i vasen är dock körsbärskvistar och inte något påskris om det är någon som funderar.




Gårkvällens middag fick bli våfflor med glass och jordgubbssylt till barnen stora förtjusning. Så löjligt gott. Vi missade våffeldagen i Söndags så vi tog alltså igen det igår istället.


GOD MORGON

Ni var dåliga på att gissa igårkväll så jag berättar väl helt enkelt vad det var som tillagades. Självklart var det första dubbelsatsen av den supergoda Jack Daniels-glazen. Vi siktar på grillpremiär till helgen och då ska givetvis köttet penslas med god glaze.

Har varit riktigt effektiv på morgon och hunnit tvätta, dammsuga och snart ska sängen renbäddas med nyinköpta och fräscha sängkläder. Idag ska jag fortsätta med tvättandet och försöka tvätta undan alla vinterkläder så allt kan hängas undan. Räknar nämligen kallt med att galonkläderna är det enda som kommer att användas nu fram tills det är dags för att plocka fram vårjackorna. Nu ska tvättmaskinen laddas igen så vi hörs senare helt enkelt!

Just nu


Kvällens mission. Någon som kan gissa vad som är på gång ? :-)

Inne hos lillan


God Morgon Onsdag

En Mårbacka



Ett säkert vårtecken är när första pelargonen blivit inhandlad. Tror jag ska försöka övervintra mina pelargoner sen när sommaren är slut, verkar vara många som lyckas med det så det får bli ett litet test.


Här har vi varit up and running sedan 05.00 imorse eftersom vi (jag och Emil) skulle infinna oss på sunderbyns sjukhus klockan sju på morgonen. Emils öga är nu opererat och det gick jättebra. Han var så modig och som plåster på såret fick han såklart välja en valfri leksak på leksaksaffären när allt var klart. Nu är han illröd i ögat och kommer så också att vara den närmsta tiden, men han verkar inte ha ont iallafall och det är ju huvudsaken.

Ikväll blir det inte många knop här hemma, ser fram emot soffan och hemmafruarna klockan nio. That´s it.

Middagstips


Dagens middagstips

4 portionsbitar lax
4 msk röd pesto
1 brk creme fraiche soltorkad tomat och fetaost
salt

Salta laxen och lägg i en smord ugnsform. Bre ett lager med pesto på ovansidan av varje laxbit och sedan likadant med creme fraichen. In i ugnen i 175 C tills innertempen visar på ca 60 C.

Enkelt och gott!

Sunday-smoothie


Denna morgon dricker vi smoothie i nya fina glasen från lagerhaus. Och vilka FYND dessa omtalade glas är. Köpte en hel kartong med 12 glas för 350 kr, hur billigt är inte det liksom? Dessutom tycker jag att dom passar lika bra till rödvin som till mjölk + att dom är riktigt rejäla. Jag tokgillar!

GOD MORGON SÖNDAG

Hade en supertrevlig kväll igår där vi fick prova röda viner från Chianti samtidigt som vi fick berättat för oss om detta vindistrikt. Efteråt åt vi en god italiensk trerätters, tävlade bordsvis och slog klackarna i taket. Såklart. Riktigt kul hade vi.

Idag siktar vi på att ta oss ut en sväng och sola näsorna innan det vankas palt och barnkalas.

Klackarna i taket


Är dock inte ägarinnan av dessa glittriga skapelser som ska slå klackarna i taket ikväll utan en annan i familjemedlem med 11 skostorlekar större.


Här har vi precis kommit in efter ett par timmars plaskande i stora vattenpölen här utanför. Trots galonisar så var alla barnen sjöblöta när dom kom in :-) Själv har jag passat på att städa ur bilen på skräp och kasta bort granriset som stod på bron. Åh om det ändå kunde bli vår någon gång!

Nu ska vi strax iväg en sväng och sedan hem igen och börja göra oss iordning för kvällens festligheter.

Trevlig Lördag på er allihopa!

Mobilbloggar från sängen

 

Har precis laddat ner blogg.se appen på mobilen. Kul att kunna slänga in lite snabba inlägg när man är på vift :-) Här kör vi (jag) soft morgon med te och tidningar på sängen.

God Morgon Lördag!

 

 


Testing, testing


Veckans bästa dag


Svartvita kort har kommit upp på väggen i nya delen. Älskar svartvita bilder i svarta ramar mot vita väggar :-) Tanken är att det ska fyllas på lite eftersom. Den rosa skönheten vet jag inte riktigt vart jag ska ha längre men tills vidare så får den stå där den står.

En kopp av det nya teet Mandarin Orange från Lipton måste såklart provsmakas såhär på morgonkvisten. Smakade inte alls illa, kanske däremot lite för smaklöst för mina smaklökar.


God Morgon veckans bästa dag!

Dricker mitt te och sneglar på nyhetsmorgon på tvn medans barnen roar sig själva. Emil leker med sina Ben10-kulor och Julia ritar. Eller i ärlighetens namn så sitter hon mest och vässar pennorna, det blir inte så mycket ritat ser jag.
Skönt med ledig morgon!

Inatt kom Johan hem efter att ha spenderat veckan i huvudstaden på mässa. Känns riktigt bra att ha honom hemma igen, kan inte påstå att jag gillar att sova själv här ute på udden. Det har dock blivit bättre, för nåt år sedan tyckte jag det var rent vedervärdigt obehagligt att vara själv på nätterna.

Men nu har vi helg och bara roligheter att se fram emot, vinprovning med trerättersmiddag och underhållning imorgon och kombinerat barn och paltkalas på söndag. Och förhoppningsvis en massa annat kul däremellan. Nu ska jag dra fram dammsugaren och jaga undan dammråttorna, det ska va fint när det är helg!

Buzzador och Lipton Te


För någon månad sedan så anmälde jag mig som buzzador, och ny nyligen så kom jag med i en kampanj med Lipton teer. Passar ju som handen i handsken till en sån som jag som älskar te. Fick iallafall hem några olika förpackningar idag så nu ska det provas och delas ut lite till vänner och bekanta. Kul, kul.

Är ni själva sugna på att börja buzza så kan man enkelt anmäla sig här.

Vårnytt från Nova Star


Nya fleecen från Nova Star i färgen "aqua" (om jag inte minns helt galet) som Emil fick i ett av sina paket på födelsedagen. Köpte också ett par mjukisbyxor från samma märke, nödvändigt då dom flesta av hans byxor börjat nöta hål på knäna.


God Morgon!

Här har vi en kall morgon, -10 grader men dock en strålande sol på himlen så det blir säkert en fin dag idag. Här gjorde vi morgon strax efter 5 för då var hipps vipps alla barnen i vår säng och låg och bråkade om plats. Måste införskaffa mörkläggningsgardiner till deras rum ASAP!

Nu ska här packas frukt och fixa håret på Wilma innan skolskjutsen är här och hämtar henne. Ha en fin Tisdag allihopa!

Monday


Jag är så glad i vårt nya sovrum. Det är en fröjd att gå och lägga sig där och att vakna av solen som går upp på morgonen. Så småningom ska där in garderober, en taklampa och en lampa till mitt nattduksbord, men det får ta lite tid, nu när dagarna är så ljusa så klarar vi oss ju faktiskt fint med spottarna i taket.


Hel Måndag!

Har varit riktigt effektiv idag och fått massor gjort både på jobbet och hemma. Gillar dagar som dessa och att känna att man ligger bra till redan i början på veckan. Tror minsann att jag ska sätta mig och skriva en liten matsedel för veckan sen när kidsen har somnat och planera in och göra inköpslista till veckans alla middagar. Förstår ni vad tid man måste spara på att göra så ?! Slippa ha den här eviga ångesten varje dag när man inte vet vad man ska laga, slippa åka och handla hela tiden för att det aldrig finns hemma det man behöver till sina hastigt påkomna middagar. Satt och skulle beställa en såndär "Ica-matkasse"  flera gånger förra veckan men det blev bara error hela tiden så jag lessnade helt enkelt. Annars tror jag att det är en hit att få hem en färdig påse med recept och allt. Smidigt och dessutom kul att prova laga lite nytt.

Nu ska jag plocka ur tvättmaskinen, läsa en bok för barnen, fixa iordning för morgondagen och sedan få småtrollen i säng. Ikväll blir det soffan framför "Halv åtta hos mig" och sedan "Familjen Annorlunda". Och massa receptsurf till det såklart :-)

Ny vecka!


Söta postlådan som jag tidigare skrev om.


Nu kör vi ny vecka och nya fräscha tag med nyttiga matvanor och kanske till och med chockar kroppen med en gnutta träning. Det blir bra det här!

Kalas!


Nu har sista gästerna från kalaset åkt hem så då passar jag på att pusta ut med en tekopp och lite internetsurf. Blir hämtpizza till middag ikväll innan jag och Wilma drar iväg på näst sista gången på simskolan. Mormor och morfar skulle komma och titta idag, jättekul såklart tycker Wilma. Känns att det varit en intensiv vecka med mycket av allt så nu ser jag fram emot en betydligt lugnare vecka.

Ska sätta mig och surfa lite vårkläder nu innan det är dags att sätta fart igen!

Happy Sunday!

Rensarlördag


Ja precis som rubriken antyder så har vi rensat idag. Dock inte hela dagen, vi la nog ner max en timme på att rensa i förrådet och garderoberna i källaren, men vi fick ändå ihop 2 sopsäckar till återbruket och 1 säck till soptippen. Perfekt nu när det inte är allt för länge tills vinterkläderna ska stuvas undan och vårkläderna ska fram. Efter rensningen så drog jag och Julia till min farmor för att hälsa på, hon är hela 99 år min farmor men ändå väldigt pigg för sin ålder, en riktig krutgumma faktiskt. Sen var det dags att skjutsa lilleman på kalas och själv har jag handlat och fixat lite inför hans eget barnkalas imorgon.

Var också in en sväng på handplockat där jag inhandlade en sockersöt pastellblå postlåda från bruka som nu sitter på Wilmas vägg. Älskar by the way brukas postlådor och har både en svart i köket, en rosa i Julias rum och nu den blåa till Wilma då. Bara Emil som saknar en alltså. :-)

Nu ska jag värma farmors goda köttsoppa till barnen och sen åker lördagsmyset fram. Blir plockmat för mig och Johan lite senare.

Ha en härlig Lördagkväll nu allihopa!

Emil 5 år

¨

Tassade upp tidigt, tidigt och väckte lilleman med tårta och paket på sängen. Äntligen fyller han en hel hand och SOM han har väntat och längtat. Wilma blev precis upphämtad av Johan, i vanliga fall kommer ju taxibussen och hämtar henne men backen ner till oss är inte den bästa just nu så då vågar vi inte släppa ner en stor buss som riskerar att inte ta sig upp igen.

Idag blir det fortsatt fotografering här hemma och till kvällen kommer släkten och firar vår fina lilla femåring. Vi ser dessutom ut att få årets hittills varmaste dag här uppe i norr, hela 7 grader varmt redan nu och klockan är bara strax efter 8. Härligt är bara förnamnet!

Fredag den 16e mars


Happy Friday

Det tar sig


Vårt sovrum börjar ta form. Någon gång i framtiden ska det in ett gäng garderober och jag saknar en maffig lampa till nattduksbordet. Men annars så känns det rätt bra.

Go´kväll vänner!

Här har jag precis dammsugit, plockat och fixat en del inför slutet på denna vecka då det kommer hit en fotograf som ska ta en massa bilder här hemma. Och inte vilken fotograf som helst utan denna grymma tjej är det som ska komma hit. Spännande, spännande och riktigt kul!

Upptäckte alldeles nyss att mina teer börjar vara slut. Någon som kan tipsa om ett riktigt gott  ? Vill prova nåt nytt känner jag :-)

Nu är huvudet tomt och jag är galet trött så här blir det en tidig kväll (igen). Sov sött allihopa!

Kitchen




Lillan har fått sig en liten kökshörna där hon kan laga mat till alla sina dockor. Saknas bara ett litet vitt bord och stolar där hon kan sitta och ha sina kafferep.

Sött.

God Morgon Söndag


Nollgradigt och en strålande sol från en klarblå himmel är väderstatusen just nu strax efter 8 på morgonen. Kommer att bli en riktigt, riktigt fin dag det här tror jag!

Frukosten är intagen och jag sitter med en tekopp vid min sida och kan bara konstatera att det här sportlovet vi haft har gått väldigt fort. Lite för fort kan jag tycka. Men det är faktiskt inte så långt till påsk och innan det så ska jag dessutom vara hemma nästan en hel arbetsvecka med Emil som ska operera ena ögat.

Och på tal om Emil så fyller min lilla kille hela 5 år på Fredag, världens goaste och snällaste kille.
Kommer att bli en bra vecka det här, jobb, kalas och dessutom en annan liten kul grej som kommer att ske i veckan, berättar mer om det senare för nu fångar vi dagen!

Nytt från Bruka


Monkey says Hi!
Blåvitrandig kudde från Bruka design inhandlades till Emils rum idag. Från Handplockat såklart!

Myser i soffan med Wilma bredvid mig och tittar på Melodifestivalen. Tycker det är många bra låtar med i finalen men jag gillar nog Loreen och Molly bäst.  Idag har vi städat och fixat här hemma, det har liksom inte gått att hitta på så mycket med en krasslig sambo och en Wilma som vaknade och kräktes natten till idag. Vet inte vad "kräkan" berodde på men hon har iallafall varit hur pigg som helst idag och inte alls haft några symptom på magsjuka så vi hoppas det fortsätter så. 5 snögubbar har dom små iallafall hunnit göra idag och jag har arbetat mig ner till botten av tvättkorgen, renbäddat sängen, skurat och fixat fint här hemma.

Nu ska jag fylla mig ett stoooort glas vatten och försöka mota bort den begynnande huvudvärken.

Härlig Lördagkväll på er allihopa!

Nu kör vi Fredag!


Sportlovsfredag och apelsinlemonad i glas på fot med sugrör. Festligare kan det knappast bli!

Igår blev det skridskoåkning och senare en stadstripp för diverse inhandling av prylar till barnens rum. Var också in en sväng på delikatessen och köpte med mig lite gott, bland annat fransk apelsinlemonad, en supergod ost med de lite roliga namnet "rocka fett" och vildsvinssalami. Gott, Gott!

Nu är vi (Johan) i full färd med att få upp gardinskenorna i taket i sovrummet så förhoppningsvis har vi gardiner uppe innan dagen är slut. Först hade jag tänkt måttbeställa fina fodrade sidengardiner men så fick jag syn på hemtex mörkläggningsgardin som jag tyckte var riktigt fin så då fick det bli ett budgetalternativ istället. Dom hade dessutom 150 kr rabatt på dessa just nu så det är ena riktiga fynd dessutom! :-)

Nu ska här strykas gardiner!

En glimt


En glimt från liten Julias rum. Det är rätt mycket fix och piff kvar, måste ta mig iväg till stan snart för inhandling av mattor, gardiner, krokar, speglar osv.

Nu har vi tagit sportlov jag och barnen, Johan gör oss sällskap på en timme eller så. Vi tänkte börja lovet med att åka till badhuset allihopa. Barnen längtar och själv bävar jag för att doppa kroppen i den där kalla bassängen. :-)
Vi har annars inga större planer för lovet utan hoppas mest bara på riktigt fint väder så vi kan vara ute mycket.

Nu ska jag sätta fart med middagen så vi kan åka iväg sen!

Till sovrummet


Igårkväll när jag surfade runt så hittade jag denna sänggavel på the home. Dock fanns den inte i lager och jag vill ha en ny sänggavel helst igår. Någon som vet någon annan webshop eller butik som säljer något liknande dessa ? Vi har sovit vår andra natt i sovrummet nu och det känns SÅ BRA. Det känns så ljust och fräscht och jag längtar snart ihjäl mig efter att få upp gardiner och fixa helt klart. Lite sådär lyxig hotellkänsla hade jag tänkt försöka få till.
Nu måste jag sätta lite fart, har tre kids att skjutsa ut till olika dagis och fritids innan jag kan åka till jobbet.

Ha en härlig Tisdag allihopa så hörs vi sen!

Happy Saturday!


Det har varit tyst i några dagar. Vi har fokuserat på att få utbyggnaden klar och nu är den också det. Insidan iallafall. I vår får vi se fram emot målningen utvändigt + altanbygget. Och nytt tak på resten av huset ska också upp. Men jisses så skönt det känns att vi nu kan sätta punkt för allt fix här inne. Finns såklart alltid saker att ta tag i och göra när man bor i hus, men nu är jag redigt less på oordning och byggdamm så nu sätter vi punkt för ett bra tag framöver tycker jag.

Veckan har iallafall bjudit på mycket skidåkning. Både Wilma och Emil har åkt skidlopp och man märker verkligen hur mycket dom hur utvecklats på ett ynka år. Nu sitter jag med ett glas mousserande i handen, barnen är hos mormor och morfar och vi ska snart ut och äta med vänner. Ikväll vankas utgång och imorgon väntar en ljuuuuvlig sovmorgon.
 Ha en härlig Lördagkväll nu allihopa, det ska jag ha iallafall!

RSS 2.0